Death Is Not The End III - 8-9 V 2026 r., Wrocław (Łącznik)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Death Is Not The End III - 8-9 V 2026 r., Wrocław (Łącznik)
Artur potwierdził Coscradh, Abhorration mialo byc planowane na tą edycje, ale któryśtam rodzi/niedawno urodził, więc koncertowanie na odległość na razie nie wchodzi w gre. Są ugadani na następną edycje o ile nic sie nie zesra - tu Grzesiek potwierdzał
- ozzy
- w mackach Zła
UGH!
Ale to było dobre. Pierwszy dzień zasadniczo poświęciłem na pogaduchy i zabawę a to z tego powodu iż w czwartek widziałem w Łodzi Degraved i Warp Chamber i były to znakomite gigi, nie sądziłem że na większej scenie to lepiej zabrzmi i się nie pomyliłem bo specjalnie ruszyłem na WC pod scenę i uczciwie przyznam że w Łodzi jeszcze lepiej to żarło. Generalnie piątek był słabszy brzmieniowo jak sobota, podobnie jak na Tones of Decay, przypadek?
W sobotę wszystkie bandy obejrzane od dechy do dechy, jako że Undergang i DC widziałem wielokrotnie to nie napiszę nic nowego, jebany huragan
Największe zaskoczenie in plus to Coscradh, no jakoś nie mogłem się wgryźć w ich płyty a na żywo kupili mnie totalnie, tak w głowie sobie porównałem ten gig do gigu Ascendead Dead który widziałem jakiś czas w chmurach. Podobna intensywność przy czym mega selektywnie to brzmiało, pobiegłem po winyle po gigu ale obeszłem się smakiem. Merch ogólnie znikał w tempie szybszym jak blasty Irlandyczków
podobnie było z HROB.
Podsumowując nie było w sobotę złego gigu i wybawiłem się lepiej jak 2 tyg wcześniej w Pradze. Duże ukłony dla wszystkich sz.u.
Do następnego!
Ale to było dobre. Pierwszy dzień zasadniczo poświęciłem na pogaduchy i zabawę a to z tego powodu iż w czwartek widziałem w Łodzi Degraved i Warp Chamber i były to znakomite gigi, nie sądziłem że na większej scenie to lepiej zabrzmi i się nie pomyliłem bo specjalnie ruszyłem na WC pod scenę i uczciwie przyznam że w Łodzi jeszcze lepiej to żarło. Generalnie piątek był słabszy brzmieniowo jak sobota, podobnie jak na Tones of Decay, przypadek?
W sobotę wszystkie bandy obejrzane od dechy do dechy, jako że Undergang i DC widziałem wielokrotnie to nie napiszę nic nowego, jebany huragan
Podsumowując nie było w sobotę złego gigu i wybawiłem się lepiej jak 2 tyg wcześniej w Pradze. Duże ukłony dla wszystkich sz.u.
SODOM i chuj
- Duban
- weteran forumowych bitew
Pierwszy dzień to królestwo Warp Chamber! Jakie tam są, kurwa, riffy. Potem długo nic, Phrenelith i reszta. Najbardziej zmęczyło mnie chaotyczne Feral Forms. Jedyny koncert, na którym stałem i dłubałem w nosie, bo chuja było słychać. Zresztą brzmienie w piątek słabsze niż na pierwszej edycji.
Drugi dzień to rozpierdol spod znaku Dead Congregation. Bardzo dobrze wypadł Hrob, nieźle Fessus i Abysmal Descent. Brzmienie znacznie bardziej selektywne niż pierwszego dnia i czułem się bardzo zadowolony. No może poza faktem, że był to najsłabszy koncert Undergang, jaki dane mi było widzieć.
Edyta:
Idźcie, kurwa, na Abyssal w środę!
Drugi dzień to rozpierdol spod znaku Dead Congregation. Bardzo dobrze wypadł Hrob, nieźle Fessus i Abysmal Descent. Brzmienie znacznie bardziej selektywne niż pierwszego dnia i czułem się bardzo zadowolony. No może poza faktem, że był to najsłabszy koncert Undergang, jaki dane mi było widzieć.
Edyta:
Idźcie, kurwa, na Abyssal w środę!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kilka osób, miało podobne odczucia, wiadomo, że U. to klasa sama w sobie, poniżej pewnego poziomu nie chodzą, ale zostaje jakieś małe ale...*. Ja po tym jakby było, jakbym oczekiwał, na ziemi czeskiej, po tym jak sobie po latach scenicznie odświeżyłem, to bym we Wr zluzował. A tak poprawiłam, było dużo lepiej, ale jak u ciebie ... mam ale ... W Czechach kolega nagrobek zasugerował kwestię wymiany na trasę perkusisty, mi się wydaje, że gitarowi nie domagali, zresztą też taki głos słyszałem niezależnie od mojego i to nie w mojej głowie. Dla mnie za bardzo riff-owo to szło, a ja pamiętam ten pamiętny gig w Łodzi, gdzie bulgotali, na dołach ciągnęli ile wlazło, i to mnie się wówczas o wiele bardziej podobaooo.
* A co do niekwestionowanego udziału w reviwalu oldskulowego def metylu, to U. ma w nim niebagatelne znaczenie. Cieszę się, że znów nie jestem odosobniony w ocenie. Kolega flaga-Finlandii-Adam, którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam, był/ jest analogicznego zdania. Zresztą na temat Finów, o mentalności Duńczyków akurat nie gadaliśmy, choć o samym Mikkelsen owszem, mamy też te same zdanie. Tak na marginesie, pewnie ci z Malformed i Galvanizer dzisiaj u niego na bazie jeszcze są, o ile dobrze zrozumiałem, że do niego trafią. >> Oftopując i kończąc, oczywiście jak ktoś ma czas na rnr'la to warto pewnie dziś i jutro wpaść na rzeczonych.
Ostatnio zmieniony 11-05-2026, 12:14 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Duban
Mi bardzo przeszkadzało brzmienie. Wolniejsze patenty i arpeggia, spoko, choć nie tak dobrze, jak choćby kilka lat temu. Ale gdy przyspieszali, to wszystko zlewało się w całość. Nie wiem, na ile znaczenie miała obsada bębnów, ale jedyne, co mogę im zarzucić, to to, że były za głośno (zresztą nie tylko u nich). Problemu doszukiwałbym się w gitarach i ich brzmieniu. No i tego bulgotu rzeczywiście było bardzo mało. Taka szkolna czwórka mi wychodzi, a lineup tego dnia był tak mocny, że to plasuje ich u mnie właściwie na końcu sobotniej stawki.Ascetic pisze: ↑11-05-2026, 12:05Kilka osób, miało podobne odczucia, wiadomo, że U. to klasa sama w sobie, poniżej pewnego poziomu nie chodzą, ale zostaje jakieś małe ale...*. Ja po tym jakby było, jakbym oczekiwał, na ziemi czeskiej, po tym jak sobie po latach scenicznie odświeżyłem, to bym we Wr zluzował. A tak poprawiłam, było dużo lepiej, ale jak u ciebie ... mam ale ... W Czechach kolega nagrobek zasugerował kwestię wymiany na trasę perkusisty, mi się wydaje, że gitarowi nie domagali, zresztą też taki głos słyszałem niezależnie od mojego i to nie w mojej głowie. Dla mnie za bardzo riff-owo to szło, a ja pamiętam ten pamiętny gig w Łodzi, gdzie bulgotali, na dołach ciągnęli ile wlazło, i to mnie się wówczas o wiele bardziej podobaooo.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Też racja. W gradacji, przy tym centralnym sobotnim rozjebaniu systemu, plasują się niżej, ale jak piszesz, ma to miejsce w zestawieniu z zestawianymi. A jakby sami nam zagrali ...Duban pisze: ↑11-05-2026, 12:13Mi bardzo przeszkadzało brzmienie. Wolniejsze patenty i arpeggia, spoko, choć nie tak dobrze, jak choćby kilka lat temu. Ale gdy przyspieszali, to wszystko zlewało się w całość. Nie wiem, na ile znaczenie miała obsada bębnów, ale jedyne, co mogę im zarzucić, to to, że były za głośno (zresztą nie tylko u nich). Problemu doszukiwałbym się w gitarach i ich brzmieniu. No i tego bulgotu rzeczywiście było bardzo mało. Taka szkolna czwórka mi wychodzi, a lineup tego dnia był tak mocny, że to plasuje ich u mnie właściwie na końcu sobotniej stawki.Ascetic pisze: ↑11-05-2026, 12:05Kilka osób, miało podobne odczucia, wiadomo, że U. to klasa sama w sobie, poniżej pewnego poziomu nie chodzą, ale zostaje jakieś małe ale...*. Ja po tym jakby było, jakbym oczekiwał, na ziemi czeskiej, po tym jak sobie po latach scenicznie odświeżyłem, to bym we Wr zluzował. A tak poprawiłam, było dużo lepiej, ale jak u ciebie ... mam ale ... W Czechach kolega nagrobek zasugerował kwestię wymiany na trasę perkusisty, mi się wydaje, że gitarowi nie domagali, zresztą też taki głos słyszałem niezależnie od mojego i to nie w mojej głowie. Dla mnie za bardzo riff-owo to szło, a ja pamiętam ten pamiętny gig w Łodzi, gdzie bulgotali, na dołach ciągnęli ile wlazło, i to mnie się wówczas o wiele bardziej podobaooo.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Duban
Wiadomo! Ale tu niestety było z czym porównywać. W parze z Corpus Offal mogliby ciekawie wyglądać.Ascetic pisze: ↑11-05-2026, 12:16Też racja. W gradacji, przy tym centralnym sobotnim rozjebaniu systemu, plasują się niżej, ale jak piszesz, ma to miejsce w zestawieniu z zestawianymi. A jakby sami nam zagrali ...Duban pisze: ↑11-05-2026, 12:13Mi bardzo przeszkadzało brzmienie. Wolniejsze patenty i arpeggia, spoko, choć nie tak dobrze, jak choćby kilka lat temu. Ale gdy przyspieszali, to wszystko zlewało się w całość. Nie wiem, na ile znaczenie miała obsada bębnów, ale jedyne, co mogę im zarzucić, to to, że były za głośno (zresztą nie tylko u nich). Problemu doszukiwałbym się w gitarach i ich brzmieniu. No i tego bulgotu rzeczywiście było bardzo mało. Taka szkolna czwórka mi wychodzi, a lineup tego dnia był tak mocny, że to plasuje ich u mnie właściwie na końcu sobotniej stawki.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
oryginalnego bębniarza już nie ma w zespole. dwa zupełnie różne sety z Pragi z dwóch ostatnich edycji ToD, pierwszy z oryg. perkusista oparty głównie na starszych kawałkach i drugi z bębniarzem Fetid/Mortiferum w których więcej było nowszych rzeczy a stare zagrane na garach nieco inaczej. dodatkowa sprawa ze zmienili swoje brzmienie już po „misantropologi” i poszło to trochę w innym kierunku, mniej gore bulgotu spod jaj, więcej „rokendrola” i bardziej rozbudowanych kawałków