Tzn z dupy. Gdzie można kupić doskonałe płyty naszego rodzinego behemotha, bo nigdzie nie mogę znaleźć? ;P
A tak serio. Szukam zespołów grających coś w stylu i klimacie Danzigowego Devils Child . Jeśli znacie, to prosiłbym o podanie.
Ewentualnie jeśli komuś przypomni się wokalista z głosem jak u Glenna za dobrych czasów, też nie pogardzę.
Towarzysze, pomożecie?
pozdrawiam,
Soth
Pytanie analne czyli Muzyka a'la Danzigowy Devils Child
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rozkręca się
Pytanie analne czyli Muzyka a'la Danzigowy Devils Child
Ostatnio zmieniony 14-10-2011, 13:59 przez Soth, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Pytanie analne
ELVIS PRESLEY.Soth pisze:Ewentualnie jeśli komuś przypomni się wokalista z głosem jak u Glenna za dobrych czasów, też nie pogardzę.
all the monsters will break your heart
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
w klimacie Danzig? czy dobrze zrozumiałem?! jego wcześniejszy Misfits, Samhain na początek. potem Devil's Whorehouse (teraz Death Wolf), Demonspeed, Terrill, The Spook, The Fright, The Other, TON czy słabsze według mnie Calabrese, The Crimson Ghosts, Astro Zombies, Murderdolls, Nekromantix i wiele innych. z ciekawości możesz zahaczyć o rock gotycki ;)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
@Soth, mała rada - zakładając wątek należy nadawać mu tytuł, który jednak nie będzie totalnie z dupy - wyobraź sobie gdyby wszystkie tematy na forum tak wyglądały.. w życiu byś niczego nie znalazł..
wyedytuj to z łaski swojej
topic przenoszę też do działu "mam pytanie"
wyedytuj to z łaski swojej
topic przenoszę też do działu "mam pytanie"
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
To jest pod Miftits a nie Danzig z 'Satan's Child' (a nie 'Devil's Child' lol)Wolfkhan pisze:potem Devil's Whorehouse (teraz Death Wolf)
To jest zrzyna z Mansona prędzej.Wolfkhan pisze:Murderdolls
A w życiu, zajebisty bend ale gdzie tam zrzyna z Gdańska.Wolfkhan pisze:Nekromantix
Soth posłuchaj The Wolverines, a jeśli poszukiwania poszerzasz też na pokrewne bandy a'la The Cult to musowo napierdalaj rewelacyjny szwedzki Mustasch.
Yare Yare Daze
-
- rozkręca się
Re: Pytanie analne czyli Muzyka a'la Danzigowy Devils Child
Thnx, będzie co badać przez weekend. ;] Jak zbadam, to się poodnoszę do powyższych propozycji. No, a teraz w ramach wdzięczności - wasze zdrowie! <ginem pite>
Taki mały edit: może zarzucajcie jakimiś konkretnymi utworami, które są reprezentatywne? Będzie łatwiej na szybko zrobić selekcję. I taka uwaga - Misfits i Samhain nie kocham, mają zbyt radosne brzmienie, a ja wolę coś w stylu:
Btw. - Devil's Whorehouse dobre, trochę zbyt ciepło-radosne, ale zasłużyło na obadanie mpchujkowej dyskografii. :)
Co do Elvisa, to głos ma genialny, ale jego twórczość mnie nie porywa.
Mustasch ciekawy. Też będzie obejrzany nieco wnikliwiej.
Taki mały edit: może zarzucajcie jakimiś konkretnymi utworami, które są reprezentatywne? Będzie łatwiej na szybko zrobić selekcję. I taka uwaga - Misfits i Samhain nie kocham, mają zbyt radosne brzmienie, a ja wolę coś w stylu:
Btw. - Devil's Whorehouse dobre, trochę zbyt ciepło-radosne, ale zasłużyło na obadanie mpchujkowej dyskografii. :)
Co do Elvisa, to głos ma genialny, ale jego twórczość mnie nie porywa.
Mustasch ciekawy. Też będzie obejrzany nieco wnikliwiej.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Pytanie analne czyli Muzyka a'la Danzigowy Devils Child
Te wałki z 'Satan's Child' to akurat wyjątki w jego dyko, ludzie wolą kopiować raczej pierwsze 4 krążki więc zamiast szukać trybut bandów i podobnych po prostu posłuchaj piątki ('Blackacidevil') i nie zwracaj uwagi na upośledzonych słuchowo zjebów, dla których to słaby krążek :)
Yare Yare Daze