nie wiem, nigdy ich nie słuchałem, ale na półka z płytami na całą ścianę wygląda zajebiście :)Maleficio pisze:
A masz jakieś fajne?
CURRENT 93
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
Re: CURRENT 93
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Współpraca Davida Tibeta i włoskiej grupy Zu rozpoczęła się trzy lata temu, a tej jesieni będziemy zbierać jej plony. Niedługo ukazać ma się wydany pod szyldem Zu93 album zatytułowany Mirror Emperor, a w październiku projekt zamierza koncertować i ogłosił już, że wystąpi również w Polsce. Czekamy na szczegóły.
Będzie to drugi tegoroczny koncert Tibeta w naszym kraju, Current 93 wystąpi 4 sierpnia jako gwiazda koncertu inauguracyjnego na OFF Festivalu.
http://niezalcodzienny.pl/index.php/tib ... jako-zu93/
Będzie to drugi tegoroczny koncert Tibeta w naszym kraju, Current 93 wystąpi 4 sierpnia jako gwiazda koncertu inauguracyjnego na OFF Festivalu.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Bloodcult
było o tym w ostatnim newsletterze z Coptic Cat
- moonfire
- zahartowany metalizator
Łohohoho. Zu widziałem w zeszłym roku na Offie. Roz-kur-wili obiekty. I to był jeden z niewielu koncertów, na których nie widziałem kolesi w obcisłych koszulkach i z torebeczkami. Kilku zajrzało, ale szybko wyszło.streetcleaner pisze:Współpraca Davida Tibeta i włoskiej grupy Zu rozpoczęła się trzy lata temu, a tej jesieni będziemy zbierać jej plony. Niedługo ukazać ma się wydany pod szyldem Zu93 album zatytułowany Mirror Emperor, a w październiku projekt zamierza koncertować i ogłosił już, że wystąpi również w Polsce. Czekamy na szczegóły.
- grot
- weteran forumowych bitew
http://www.factmag.com/2011/06/03/fact- ... urrent-93/
Tibet jako dj ;)
tak w ogóle fajna strona, większości kolesi robiących mix nawet nie kojarzę. fajny jest materiał od Broadricka.
Tibet jako dj ;)
tak w ogóle fajna strona, większości kolesi robiących mix nawet nie kojarzę. fajny jest materiał od Broadricka.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- megawat
Zu93, zajebiście się cieszę na tą kolaborację, ale widać że Tibet przyćmił Włochów. Mało tam typowego dla Zu hałasu, dla mnie szkoda bo to jedna z moich ulubionych kapel, ale te koncertowe próbki brzmią obiecująco.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- moonfire
Currenty znałem z dwóch płyt, które mi 10 lat temu przegrał znajomy: Dawn oraz Of Ruine... Jakoś nie zaskoczyły i poczekać musiałem do tego roku aby i to wcale nie pod wpływem Offa, bo najzwyczajniej w świecie na koncert Tibeta i s-ki się nie załapałem. Na rzeczonym feście kupiłem sobie Ruine oraz Black Ships Ate the Sky. No i teraz ukradłem sobie brzydko prawie wszystkie regularne długie longi i słucham ich chronologicznie. Nie dojechałem jeszcze do końca, ale optyka mi się zmieniła i wiem na co w najbliższej przyszłości wydawać będę kasę. Większość podoba mi się bardzo i niedługo trza na discogs zadebiutować i coś wyszarpać od towarzystwa.
- Riven
- Kontakt:
dla wiekszosc pewnie oczywizm, ale ja dopiero niedawno obejrzalem Wicker Man - takze jak ktos tego nie zna, ale uwielbia Nature & Organization, to:
;)
;)
this is a land of wolves now
- Bloodcult
- KKK
- postuje jak opętany!
Zainteresowanych kolekcjonerow starszych pozycji C93 zapraszam do kupię / sprzedam:)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
http://www.myrninerest.com/uploads/audi ... econds.mp3
“JHONN,” UTTERED BABYLON, their harrowing and haunted debut, featuring James Blackshaw and David Tibet, is centred on David’s friendship with, and love for, the late Jhonn Balance of Coil as well as Jhonn’s death and how it affected the circle of friends around Jhonn. With all lyrics by David and all music written by James, the album was recorded during February 2012 with James Blackshaw on classical guitar and harmonium and David as vocalist.
Wokalnie w stylu ostatnich C93. Tła mogą być ciekawe.
“JHONN,” UTTERED BABYLON, their harrowing and haunted debut, featuring James Blackshaw and David Tibet, is centred on David’s friendship with, and love for, the late Jhonn Balance of Coil as well as Jhonn’s death and how it affected the circle of friends around Jhonn. With all lyrics by David and all music written by James, the album was recorded during February 2012 with James Blackshaw on classical guitar and harmonium and David as vocalist.
Wokalnie w stylu ostatnich C93. Tła mogą być ciekawe.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- grot
czyli Tybet dalej się nie naumiał śpiewać ?:)Wódz 10 pisze:Wokalnie w stylu ostatnich C93. Tła mogą być ciekawe.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Glene
Mam pytanie do znawcow C93 dlaczego Tibet byl zainteresowany postacia Noddego i nadall jednej z plyt tytul Swastikas for Noddy?To jakas glebsza metafora, czy zbita po prostu?:D
- Riven
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
i zbierał wszystko co znalazł. W komiksie dodanym do płyty The Nodding Folk też jest trochę o tym ;) Jak go wygrzebię ze sterty gazet to wrzucę skany.
I dream of colour music,
- Glene
Własnie cos mi takiego tez po glowie chodzilo:D Dzieki bo bylem cholernie ciekawy. ostatnio wlasnie przeskoczylem do ich bardziej folkowego okresi i sie zakochalem. Wszystko jest tam tak pieknie narutalne i pierwotne,a zarazem zlowieszcze i ironiczne. Ostatnio sluchalem sporo Roberta Johnsona i Exuma - murzynskii folk jest o wiele ciezszy od europejskiego, natomiast ten angielski jest bardziej wysublimowany:D
- Scaarph
zrób to proszę :) zależy mi całkiem na tym ;)Wódz 10 pisze:i zbierał wszystko co znalazł. W komiksie dodanym do płyty The Nodding Folk też jest trochę o tym ;) Jak go wygrzebię ze sterty gazet to wrzucę skany.
- twoja_stara_trotzky
no no no
Tibet wrócił do akustycznych plumkań ślicznych.
bardzo.
Tibet wrócił do akustycznych plumkań ślicznych.
bardzo.