CURRENT 93

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: CURRENT 93

01-06-2010, 09:40

TO JEST SERIOUS BUSINESS
na kolana i modlic sie a nie w glupoty sie bawic
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 09:42

twoja_stara_trotzky pisze:
Riven pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:nawet nie wezmę pod uwagę opinii człowieka, który nie ma PRZYNAJMNIEJ 35 oryginałów Current 93 na półce ;)
dopszzzz, to nie rozmawiaj z nikim, na tym forum gorna granica to 15-25 sztuk na polce, same lamerstwo i co oni w ogole wiedza o Tybecie
jak bym ci napisał w temacie o pięknych kobietach, że się chuja znasz, bo jebałeś w życiu nie więcej niż 1/5 tego, co ja, to też być dowcipu nie załapał? :lol:

kurwa, jak wy możecie w ogóle podchodzić do C93 bez poczucia humoru :lol:
ta ta, to poczucie humoru jest takie samo kiedy chcesz ze mna rozprawiac o Tindersticks czy innym The National, tez moge powiedziec ze slucham od 20 lat a ty dopiero otworzyles metalowy mozdzek na inne dzwieki hehhe i dyletancko sie kompromitujesz hehe
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

01-06-2010, 09:56

Triceratops pisze: ta ta, to poczucie humoru jest takie samo kiedy chcesz ze mna rozprawiac o Tindersticks czy innym The National, tez moge powiedziec ze slucham od 20 lat a ty dopiero otworzyles metalowy mozdzek na inne dzwieki hehhe i dyletancko sie kompromitujesz hehe
ale misiu, co z tego, że Tindersticks czy The National poznałem w ostatnich latach (niby jak miałem The National 20 lat temu poznać), skoro te 20 lat temu słuchałem wielu podobnych rzeczy? :lol:

sorry, ale dziś jestem na metal znacznie bardziej otwarty niż 12-13 lat temu, więc argument zupełnie z dupy :lol:

a dyletancko to się skompromitujesz, jak rozwiążesz mój mały teścik :lol:
dlatego tego jeszcze nie zrobiłeś :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 10:01

Triceratops pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:hahaha! to był test dla Drone, ale go chętnie rozwiążę dokładniej - zrobię to tuż po tym, jak rozwiążesz mój test ;)
Drone polegl z kretesem jak sie spoedziwalem, ale zaznaczylem ze ty mozesz ratowac honor gremium profesorskiego. Twoj test jest do dupy z paru powodow: powinno byc 10 plyt a nie 11, jakas logika, poza tym to Bronski Beat jest wsadzone tak jak Duran Duran u drona, ewidentnie odstaje i powinienes sie postarac aby jakos ukryc haczyk, bo moge z latwoscia ominac te gore lodowa i z twojego testu nici. Tak poza tym jest pare spraw, ktore lacza Current93, Coil i Bronski Beat, mianowicie to sa sprawy lozkowe :lol:
1. 11 jest ładniejszą liczbą niż 10, a poza tym łączy się z tematem, w którym obecnie piszemy, więc wypierdalaj ;)
2. mój test właśnie miał być, przynajmniej dla ciebie, oczywisty. celowo dałem w nim trochę klasyków muzyki niezależnej i jedno popowe gówno, które bardzo lubisz. chcę po prostu zobaczyć, czy stawiasz wiejski pop do tańca ponad absolutną klasyką muzyki niezależnej, którą ponoć tak bardzo lubisz.
3. Tibet jest hetero ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 10:37

twoja_stara_trotzky pisze: ale misiu, co z tego, że Tindersticks czy The National poznałem w ostatnich latach (niby jak miałem The National 20 lat temu poznać), skoro te 20 lat temu słuchałem wielu podobnych rzeczy? :lol:
No wlasnie to samo moze napisac np scaarph na twoje identycznie absurdalne opinie, co z tego ze sluchasz C93 od 20 lat? A tak poza tym to co jest takie podobne do Tindersticks czy The National? Chetnie poznam cos fajnego.
twoja_stara_trotzky pisze:sorry, ale dziś jestem na metal znacznie bardziej otwarty niż 12-13 lat temu, więc argument zupełnie z dupy :lol:
Nie zrozumiales zdania , ktore sam napisales :lol:
twoja_stara_trotzky pisze: a dyletancko to się skompromitujesz, jak rozwiążesz mój mały teścik :lol:
dlatego tego jeszcze nie zrobiłeś :lol:
Nie mam najmniejszego zamiaru dopoki sie nie uporasz z moim, wbij to sobie do glowy, ze nie mozesz zadac nie zaspokajajac wczesniejszych zadan ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 10:41

Triceratops pisze: A tak poza tym to co jest takie podobne do Tindersticks czy The National? Chetnie poznam cos fajnego.
polecam ci Joy Division - fajny zespół i od niego się w zasadzie wszystko zaczęło :lol:

Nie mam najmniejszego zamiaru dopoki sie nie uporasz z moim, wbij to sobie do glowy, ze nie mozesz zadac nie zaspokajajac wczesniejszych zadan ;)
dokładnie tak, jak myślałem, ucieczka :lol:
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 10:52

twoja_stara_trotzky pisze: 2. mój test właśnie miał być, przynajmniej dla ciebie, oczywisty. celowo dałem w nim trochę klasyków muzyki niezależnej i jedno popowe gówno, które bardzo lubisz. chcę po prostu zobaczyć, czy stawiasz wiejski pop do tańca ponad absolutną klasyką muzyki niezależnej, którą ponoć tak bardzo lubisz.
No ale pierdolisz, pomijajac fakt, ze nie mam pojecia skad twoja opinia o Bronski Beat, to co to ma do rzeczy? Moge zrobic od reki podobna liste z absolutna klasyka muzyki niezaleznej , nie bedziesz mial ani jednej pozycji a nawet nieb edziesz mial ppojecia o zadnej z nich (moze poza poaroma wyjatkami) a jedynym gownem w tym bedzie plyta Love Like Blood ,gotyckich ciot z bolkowa ktore na pewno znasz i masz (bo zdaje sie nie wypchnales tego gowna). No i o czym to bedzie swiadczyc, ze jestes bolkowska ciota? Temat popu poruszalismy wielokrotnie, i z tego co pamietam, jedyne co masz do powiedzenia w tej kwestii to sie nazywa Dawvid Bowie i moze na tym poprzestan bo nie udowodnisz niczego poza tym, ze jak longinus chesz dyskutowac o czyms o czym nie masz pojecia :D
twoja_stara_trotzky pisze:3. Tibet jest hetero ;)
a, no tak, jasne :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 10:56

Triceratops pisze: A tak poza tym to co jest takie podobne do Tindersticks czy The National? Chetnie poznam cos fajnego.
polecam ci Joy Division - fajny zespół i od niego się w zasadzie wszystko zaczęło :lol:
Och lol wez sie nie kompromituj juz :lol: Poza tym przypomne "skoro te 20 lat temu słuchałem wielupodobnych rzeczy". Dawaj te wiele i nie klep banalow, bo najpierw rzucasz slowa na wiatr a potem wychodzisz na idiote.

/Kiedys ci wyslalem 2 pierwsze Tindersticks, posluchaj sobie w koncu
twoja_stara_trotzky pisze:dokładnie tak, jak myślałem, ucieczka :lol:
Nie no jasne :lol: przeciez ja pierwszy zadalem ci test wiec jak ja moge uciekac jezeli warunkiem mojego udzialu w twoim jest twoj udzial w moim, wez bo teraz odpierdalasz wioske jak jakis dzieciak z tornistrem. Zakasaj rekawy i do dziela.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 11:00

Ale zrozum, mnie pop nie interesuje (poza KILKOMA wyjątkami - właśnie sobie np. Bjork leci), więc się nie wpierdalam do tematów o popowych płytach, nie wchodzę na fora o popie i nie dyskutuję z koleżankami z pracy o muzyce --> ty zaś się wpierdalasz przeważnie tam, gdzie nie tylko nie masz żadnej merytorycznej wiedzy, ale i zwyczajnie nie lubisz dań serwowanych na kolację ;) tak właśnie jest tu, pierdolisz w tematach o Current 93 i Scorn, które znasz tak, jak ja Tindersticks - maksymalnie pobieżnie. złóż sobie temat o The National zamiast wpierdalać swoje trzy grosze wszędzie gdzie się da, a gdzie nie masz absolutnie nic do dodania poza tym, że się nie znasz ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 11:06

Triceratops pisze: Och lol wez sie nie kompromituj juz :lol: Poza tym przypomne "skoro te 20 lat temu słuchałem wielupodobnych rzeczy". Dawaj te wiele i nie klep banalow, bo najpierw rzucasz slowa na wiatr a potem wychodzisz na idiote.
mam ci wymieniać zespoły z rejonów post punk, których słucham od 20? no nie żartuj, wymień sobie całą klasykę samemu.
Nie no jasne :lol: przeciez ja pierwszy zadalem ci test wiec jak ja moge uciekac jezeli warunkiem mojego udzialu w twoim jest twoj udzial w moim, wez bo teraz odpierdalasz wioske jak jakis dzieciak z tornistrem. Zakasaj rekawy i do dziela.
ja twój test już przecież rozwiązałem ;)
po drugie był on dla Drone przygotowany ;)
po trzecie, przecież mój test polega właśnie na tym, że nie będziesz go chciał rozwiązać ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 11:17

twoja_stara_trotzky pisze:Ale zrozum, mnie pop nie interesuje (poza KILKOMA wyjątkami - właśnie sobie np. Bjork leci), więc się nie wpierdalam do tematów o popowych płytach, nie wchodzę na fora o popie i nie dyskutuję z koleżankami z pracy o muzyce --> ty zaś się wpierdalasz przeważnie tam, gdzie nie tylko nie masz żadnej merytorycznej wiedzy, ale i zwyczajnie nie lubisz dań serwowanych na kolację ;) tak właśnie jest tu, pierdolisz w tematach o Current 93 i Scorn, które znasz tak, jak ja Tindersticks - maksymalnie pobieżnie. złóż sobie temat o The National zamiast wpierdalać swoje trzy grosze wszędzie gdzie się da, a gdzie nie masz absolutnie nic do dodania poza tym, że się nie znasz ;)
Pff ale pierdolisz, czy wypowiedzialem sie na temat nowego Scorn? Napisalem, ze jeszcze nie sluchalem (nota bene nie bede sie spieral kto ile zna, bo Scorn juz w sumie mogles znac od pierwszej plyty), czy napisalem cos o nowym Current93? Nie. Wiec o czym mowisz, sprecyzujesz? To tak jak z twoim rozmawianiem o koncertach C93 ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 11:23

włazisz do tych tematów i piszesz, nie dziwię się, że nie na temat, bo na temat nie masz o czym pisać.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-06-2010, 11:28

To ją sobie pozwolę na mały offtop i powiem, że nowa płyta zrobiła zajebiste pierwsze wrażenie. Tak sobie wbiłem do głowy te przesterowane gitary z aleph, że nieźle mnie zaskoczył ich brak tutaj. Zobaczymy co dalej, na razie jest bardzo pozytywnie.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 11:34

twoja_stara_trotzky pisze:mam ci wymieniać zespoły z rejonów post punk, których słucham od 20? no nie żartuj, wymień sobie całą klasykę samemu.
Popraw mnie jezeli sie przeslyszalem (przeprzeczytalem), Tindersticks to sa rejony post punka? The National to sa rejony post punka? :D
twoja_stara_trotzky pisze:ja twój test już przecież rozwiązałem ;)
Alez skad, przeciez rozwiazanie testu polega na udzieleniu odpowiedzi na kazdy punkt, tak to zawsze dzialalo. Odpowiadanie zbiorcze ma na celu ukrycie ewentualnych brakow, co wlasnie chcesz uczynic pod otoczka jakiejs tam tajemniczosci, ze ja mam sie domyslac. Wiem, ktore plyty uwielbiasz i w tym tescie pelnia one chujowych,pedalskich, slabych itp. To dokladnie kazda parzysta plyta. Ostatnia jest taka ktorej kazdy nie lubi bo jest zwyczajnie ciotowata dla kazdego. Nieparzyste to sa plyty zespolow bezkompromisowych i wplywowych, z tym ze dwie sa wybitne , dwie najslabsze w ich tworczosci a piata to odwazna plyta zespolu pozornie zachowawczego. Kwestia wylapania tych niuansow.
twoja_stara_trotzky pisze:po drugie był on dla Drone przygotowany ;)
To jest niemal tozsame, "wlasne" zdanie drona czesto i przewaznie polega na posiadaniu twojego zdania, przynajmniej w kwestiach plyt, ktore obaj znacie.
Ostatnio zmieniony 01-06-2010, 11:37 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

01-06-2010, 11:35

twoja_stara_trotzky pisze:włazisz do tych tematów i piszesz, nie dziwię się, że nie na temat, bo na temat nie masz o czym pisać.
O kurcze.
Nie moglem sie powstrzymac, bo to bylo wrecz urocze, ta twoja "zaborczosc" i chec "uwlaszczenia" tworczosci Current 93 ;) Ty, wywyzszajacy sie iloscia posiadanych plyt a wypominajacy to marianowi co krok :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

01-06-2010, 11:58

Triceratops pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:ale misiu, co z tego, że Tindersticks czy The National poznałem w ostatnich latach (niby jak miałem The National 20 lat temu poznać), skoro te 20 lat temu słuchałem wielu podobnych rzeczy? :lol:
A tak poza tym to co jest takie podobne do Tindersticks czy The National? Chetnie poznam cos fajnego.
Trocki szarżuje jak piloci Tu-154 10 kwietnia :D
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 12:07

jest i przydupas dizonaura ;)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

01-06-2010, 12:10

Na żywo zarobiłbyś za to buta na ryj.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-06-2010, 12:13

strach się bać, a twój pan ci pozwala tak brzydko zwracać się do ludzi, z którymi akurat dyskutuje? ;)
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

01-06-2010, 12:26

Sam jestem swoim panem, Trocki, ale jak już poruszyłeś ten temat to czy Twój pan wie co porabiasz w godzinach, na które mu się wynajmujesz? ;) Uprzejmości wymieniliśmy, więc napisz proszę jakich to (poza Joy Division) wielu zespołów podobnych do Tindersticks czy The National słuchałeś 20 lat temu, bo to może być interesujące ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
ODPOWIEDZ