DUNGEON SYNTH

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DUNGEON SYNTH

15-03-2020, 00:27

SODOMOUSE pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:O Btw zrobiłem sobie taka mapkę tego gdzie zin jest już lub będzie. Taka ciekawostka

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewe ... znXyt_c4pM
Wygląda jak mapa pandemii :) dobrze że
zdążyłeś wysłać zagraniczne przesyłki bo,
POCZTA zablokowała nadawanie takowych.
No to z deka chujowo bo co najmniej 3 przesyłki mam jeszcze za granice.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

15-03-2020, 07:25

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:O Btw zrobiłem sobie taka mapkę tego gdzie zin jest już lub będzie. Taka ciekawostka

Zdecydowanie nie trafiłeś w gusta mieszkańców Afryki :)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

15-03-2020, 07:30

^Wersja w zulu, mogłaby sie cieszyć sporym powodzeniem...
Awatar użytkownika
maciek z klanu

15-03-2020, 08:23

Zine skończony. Chciałbym jeszcze, czyli było bdb. Gratulacje Sebastian. Dla mnie najsłabsze to te artykuły Axis mundi i games corner. Tzn widać ogrom pracy i wiedzy ale mnie to nie interesowało i odpuściłem w połowie. Myślę że mógłbyś bardziej pójść w tych felietonach w historię ds. No ale to moje osobiste tylko odczucia. W każdym razie czekam na nowy numer, bo wiem że będzie jeszcze lepszy. Proszę mnie zapisać na kopie, żeby mi nie zabrakło. I mocno przemyslalbym temat dodania do numeru kasety z jakimś albumem nawet jeśli cena poszłaby w górę.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-03-2020, 11:38

maciek z klanu pisze:Zine skończony. Chciałbym jeszcze, czyli było bdb. Gratulacje Sebastian. Dla mnie najsłabsze to te artykuły Axis mundi i games corner. Tzn widać ogrom pracy i wiedzy ale mnie to nie interesowało i odpuściłem w połowie. Myślę że mógłbyś bardziej pójść w tych felietonach w historię ds. No ale to moje osobiste tylko odczucia. W każdym razie czekam na nowy numer, bo wiem że będzie jeszcze lepszy. Proszę mnie zapisać na kopie, żeby mi nie zabrakło. I mocno przemyslalbym temat dodania do numeru kasety z jakimś albumem nawet jeśli cena poszłaby w górę.
Dzięki. No cóż, nie wszystko jest dla każdego wiec i niespodziewanie się, ze szamanizm będzie każdego jarał, czy gry sprzed 20 lat. Co do historii DS, jestem jeszcze za mało pro, by to zrobic. Pewnie i na to przyjdzie jednak czas. Myśle, ze już w #2 będą jakieś artykuły stricte o ds. Co do listy, dopisze, bo w sumie tworze taka i niewykluczone, ze info dostawać będą wyłączne ci, którzy będą na niej zapisani, jeśli przekroczy ona nakład. Oczekuje jedynie, ze obecni na niej faktycznie zina zakupią. To byłoby bardzo wygodne;)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-03-2020, 11:39

knaar pisze:

W Ameryce Południowej tez słabo, Chile to Silvana Massa Art od okładki a Brazylia to gość który wysłał polowe kasy prosząc bym mu zaklepał egzemplarz bo nie ma na wysyłkę jeszcze xD wysłałem i powiedziałem zeby dosłał jak będzie miał
Awatar użytkownika
Ascetic

15-03-2020, 11:41

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
knaar pisze:

W Ameryce Południowej tez słabo, Chile to Silvana Massa Art od okładki a Brazylia to gość który wysłał polowe kasy prosząc bym mu zaklepał egzemplarz bo nie ma na wysyłkę jeszcze xD wysłałem i powiedziałem zeby dosłał jak będzie miał
fajnie. dobrze wiedzieć. przy następnym numerze, też napiszę, że nie mam na wysyłkę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-03-2020, 13:04

Ascetic pisze: ajnie. dobrze wiedzieć. przy następnym numerze, też napiszę, że nie mam na wysyłkę.
Po prostu zrobiło mi się trochę żal, że jest sobie gdzieś po drugiej stronie świata gość, który chciałby poczytać moje wypociny, a brakuje mu pieniędzy :D Był jeszcze Polak z UK który prosił o odłożenie sztuki i poczekanie 2 tygodnie. W końcu jednak wysupłał te 10 ojro. To jednak fascynująca robota;))
Awatar użytkownika
Medard

15-03-2020, 17:18

Mnie nie obchodzi ten cały dungeon synth (syf), ale karkas się napracował, żeby zrobić gazetkę,
więc kto chce czytać to niech kupuje, w sumie 10 euro (tyle kosztuje?) to tylko średni koszt jednej płyty.

Trochę zaskakuje, że twardogłowi blekmetale słuchają tych melodyjek, ale może to jest uduchowiona muzyka?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-03-2020, 18:39

Medard pisze:Mnie nie obchodzi ten cały dungeon synth (syf), ale karkas się napracował, żeby zrobić gazetkę,
więc kto chce czytać to niech kupuje, w sumie 10 euro (tyle kosztuje?) to tylko średni koszt jednej płyty.

Trochę zaskakuje, że twardogłowi blekmetale słuchają tych melodyjek, ale może to jest uduchowiona muzyka?
10euro z wysyłką za granicę, do Polski 23 zł z wysyłką. Twardogłowi blackmetale, jak to ująłeś, nie tylko słuchają tych melodyjek, ale przede wszystkim je tworzą, bo wielu twórców DS ma za sobą zespoły/projekty BM (Old Sorcery -> Warmoon Lord, Old Tower -> Blood Tyrant, Castel Jaloux -> Maudit itd). To jest druga strona tej samej monety, ten sam klimat wyrażany innymi środkami, tęsknota za czymś, czego nigdy nie było.
Awatar użytkownika
Medard

15-03-2020, 19:07

23 to tanio przy małym nakładzie i włożonej w to pracy, mi by się nie chciało.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

16-03-2020, 23:57

Dobra, ziomeczki. Z pierwszego nakładu zostało chyba 3 sztuki, więc można chyba uznać, że praktycznie wyprzedany. Jakieś marzenia nt. wywiadów, sugestie ogólne? Na chwilę obecną wizję mam z grubsza taką:

Summoning
Hole Dweller
Diplodocus
Erang
Barbarian King
Toad Sage

Artykuły:
Sword & Sorcery: Conan the Barbarian
Gamer's Corner: Diablo 2
Hakaloth Records: the most fucked up label in the universe
Burzum - Rundgang Um Die Transzendentale Säule Der Singularität - the most influencial single dungeon synth song ever?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-03-2020, 07:34

Obawiam się, że chuja kogo obchodzi raczej Twoje czerstwe pierdololo, którym w zabawny sposób próbujesz zaistnieć w popularnym pozametalowym wątku na forum metalowym, dogrzewając się w blasku sławy twórcy niszowego periodyku o zasięgu globalnym :)

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: Jakieś marzenia nt. wywiadów, sugestie ogólne?
Ja bym chętnie przeczytał co ma do powiedzenia Örnatorpet i Vindkaldr, a już mega super byłoby, gdybyś skłonił któregoś kumatego twórcę lub nie-twórce do spłodzenia jakiejś analizy teoretycznej gatunku pod kątem tak czysto muzycznym, w sensie na jakich patentach to jest robione od strony teorii muzyki, może też coś o jakichś kultowych sprzętach, może istnieje już w kręgach DS coś o takim statusie jak Roland TB-303 w goa/psytrance? Tak ze stronę przynajmniej bym o tym przeczytał :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-03-2020, 07:58

WaszJudasz pisze: Ja bym chętnie przeczytał co ma do powiedzenia Örnatorpet i Vindkaldr, a już mega super byłoby, gdybyś skłonił któregoś kumatego twórcę lub nie-twórce do spłodzenia jakiejś analizy teoretycznej gatunku pod kątem tak czysto muzycznym, w sensie na jakich patentach to jest robione od strony teorii muzyki, może też coś o jakichś kultowych sprzętach, może istnieje już w kręgach DS coś o takim statusie jak Roland TB-303 w goa/psytrance? Tak ze stronę przynajmniej bym o tym przeczytał :)
Wiesz że myślałem o tym? Co prawda Ornatorpet było ostatnio w Rotstock, ale narzeczonej się bardzo podoba, a poza pasowałoby do artykułu o Burzum ( Preludium - Gryning to wariacja nt Ham Some Reiste). I jestem też pewien że istnieje kilka najpopularniejszych zestawów, tylko to będzie trochę jakby ślepy pytał o kolory, bo mam o tym bardzo blade pojęcia, ale uczę się i nie wykluczam.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-03-2020, 07:59

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Dobra, ziomeczki. Z pierwszego nakładu zostało chyba 3 sztuki, więc można chyba uznać, że praktycznie wyprzedany. Jakieś marzenia nt. wywiadów, sugestie ogólne?
Ja mam dwa typy tj nr 1 Kraina bez wiatru tutaj wiem że nie twoje polityczne podejście ale może mógłby zrobić to kolega co mówił z Wojnarem.

Drugi interesujący rozmówca to Varg wiadomo nowa płyta, powrót do płukania itd. bez wchodzenia w tematy o bm. Tak bym to widział.

Plus jakiś szkic i rozmowy z największymi labelami dungeon synth, historia ds w Polsce i na świecie
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-03-2020, 08:28

Plus koniecznie jakiś przewodniczek po podgatunkach, niekoniecznie bardzo poważny ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-03-2020, 10:39

maciek z klanu pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Dobra, ziomeczki. Z pierwszego nakładu zostało chyba 3 sztuki, więc można chyba uznać, że praktycznie wyprzedany. Jakieś marzenia nt. wywiadów, sugestie ogólne?
Ja mam dwa typy tj nr 1 Kraina bez wiatru tutaj wiem że nie twoje polityczne podejście ale może mógłby zrobić to kolega co mówił z Wojnarem.

Drugi interesujący rozmówca to Varg wiadomo nowa płyta, powrót do płukania itd. bez wchodzenia w tematy o bm. Tak bym to widział.

Plus jakiś szkic i rozmowy z największymi labelami dungeon synth, historia ds w Polsce i na świecie
W sumie spytam go o tę Kraine bez Wiatru
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-03-2020, 11:57

Zleciłem;) jest bardzo chętny. Teraz tylko pytanie, czy uda się do nich dotrzeć.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-03-2020, 12:15

No i zajebiście!!
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

17-03-2020, 22:19

Sold out.
Jako ciekawostkę dodam, że ostatnią sztukę kupił znany łódzki katolik. Próbowałem go zmusić do porzucenia Jezusa przez podwyższenie ceny o 1,50 zł, ale skurwiel jest twardy. Obiecał też, że wróci.
Potencjalni chętni na reprint mogą do mnie pisać. Prawdopodobnie dodrukuję 50 sztuk, gdy wychodzić będzie #2 w okolicach września.

A, i jeszcze jedno. Założyłem jednak profil na fb, ponieważ mieszanie tego z prywatnym kontem okazało się jednak kiepskim pomysłem w sytuacji, kiedy pisze do mnie 150-200 osób, a ja muszę prowadzić jeszcze jakieś życie prywatne i zawodowe;) tak więc kto chętny być pierwszym na wszelkie newsy - a będzie ich pewnie trochę - może dodać do znajomych.

https://www.facebook.com/dungeon.synthzine.1
Ostatnio zmieniony 17-03-2020, 22:22 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ