DUNGEON SYNTH

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: DUNGEON SYNTH

29-12-2019, 01:18

Zawsze się troche NSi ;-)

W sumie wywiady z labelami są na ogół ciekawsze niż z muzykantami.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
maciek z klanu

29-12-2019, 01:19

Prawda. Idź spać późno już :)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-12-2019, 03:33

maciek z klanu pisze:A jak widzisz bazę wywiadowa na kolejne numery? Czy jednak da się to trzaskać regularnie tj powiedzmy 2 razy w roku, bo są osoby z którymi można pogadać? Czy lista pytanych jest zbyt mała?
Spokojnie. Sytuacja jest w mojej pamięci bezprecedensowa, mianowicie projekty DS powstają w zatrważającej liczbie. Nie ma człowieka, który byłby to w stanie ogarnąć, ponieważ nie dość, że twórców jest mnóstwo, to w dodatku większość z nich ma więcej niż 1 projekt, nie mówiąc już o tym, że prawie każdy gra też black metal, sam lub w zespole. Co więcej, materiały tych projektów DS powstają w tempie zdecydowanie szybszym, niż w przypadku zespołów. Lord Lovidicus potrafił nagrywać płytę co miesiąc... Wyobraź sobie, że prawie każdy fan danego gatunku jest jednocześnie twórcą. To jest właśnie coś takiego. Tak więc odpowiadając stricte na pytanie: jakbym potrafił zakrzywiać czasoprzestrzeń albo nie spać, i w dodatku mieć nieskończoną wenę do pytań, tzn problem ograniczałby się do tego, czy jest z kim gadać, to mógłbym wydawać to jako tygodnik. BTW już mam dwóch kolejnych chętnych... Z trzema projektami.

Nie ma szans ogarnąć wszystkiego w tej muzyce teraz samemu. Trzeba będzie poczekać kilka lat, by zobaczyć, które materiały przejdą próbę czasu, ale jedno jest pewne: one powstają właśnie teraz, może właśnie dziś wyjdzie kolejny DSowy "Panzerfaust", albo przynajmniej "The Diabolic Serenades".
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

29-12-2019, 08:30

A Grandmas Cottage już Seba obczajales? " onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

31-12-2019, 23:38

maciek z klanu pisze:A Grandmas Cottage już Seba obczajales? " onclick="window.open(this.href);return false;
Słucham, ale nie wsłuchiwałem się. Jeśli Ci się spodobało, to możesz sięgnąć po https://chroniclesofjest.bandcamp.com" onclick="window.open(this.href);return false; - to są podobne dźwięki sprawiające, że słuchaczowi wydaje się, że leży w wielkiej, puchatej kołdrze.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-01-2020, 23:10

Lord Lovidicus odpisał gdy straciłem już wszelka nadzieje. Słodko!
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-01-2020, 23:08

Kto mi nie wierzy to oby się zesral, ale prawda jest taka, ze ds to najniezwyklejszy gatunek muzyki, jaki powstał na tej planecie. Wklejammostateczny dowód. Moje oczy, moje uszy, moje wszystko.

https://3littlekittens.bandcamp.com/releases

Obrazek
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-01-2020, 23:27

Kurwa, chłopaki, nie wiem, czy jedna osoba jest w stanie utrzymać wszystkich na biezaco z tym, co się dzieje, ale spróbuje :DDDDD

Anarchy Dungeon Synth

https://stiffykeys.bandcamp.com/album/a ... Q5mquO35J4

Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

07-01-2020, 00:31

^ Ściągnij Absynth (pluginy też) i zrób coś z pomyślunkiem.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

07-01-2020, 00:41

Nie powiem ze nigdy o tym nie myślałem, ale tez zupełnie nie mam słuchu nawet wlazł kotek na plotek na harmonijce ledwie się nauczyłem. Chociaż słuchając niektórych z tych sprzeciorow mam wrazenie, ze i tak byłbym wirtuozem.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-01-2020, 22:42

Do pierwszego numeru trafia ostatnim rzutem zajebiste Encloaked, projekt gościa z Gatekeeper, który jest po prostu zbyt zdolny, by grać dungeon synth;)) posłuchajcie zresztą sami.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

13-01-2020, 00:14

Po pierwsze, to zine jest w zasadzie gotowy, przynajmniej treść. Teraz wszystko w rękach naszego forumowego kolegi, który będzie to zbierał graficznie do kupy.

Po drugie, dzisiaj po raz pierwszy sam uczestniczyłem w kupowaniu kaset z europejskiego labelu, Forsaken Relics. Czyste szaleństwo. Gość napisał że wrzuca nowe kasety do distro o 22. Przed 22 ruch wywalił stronę w kosmos i musiał prosić ludzi na fejsie, by przestali odświeżać bo nie może wrzucić do sklepu. Zanim się udało, trwało to chyba jakieś 45 minut wywalania strony na różne sposoby, 500, 505, 404. W końcu wszedłem i kupiłem, ale po 15 minutach połowa była już wyprzedana.
Awatar użytkownika
wlood
postuje jak opętany!

13-01-2020, 08:17

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Po pierwsze, to zine jest w zasadzie gotowy, przynajmniej treść. Teraz wszystko w rękach naszego forumowego kolegi, który będzie to zbierał graficznie do kupy.

Po drugie, dzisiaj po raz pierwszy sam uczestniczyłem w kupowaniu kaset z europejskiego labelu, Forsaken Relics. Czyste szaleństwo. Gość napisał że wrzuca nowe kasety do distro o 22. Przed 22 ruch wywalił stronę w kosmos i musiał prosić ludzi na fejsie, by przestali odświeżać bo nie może wrzucić do sklepu. Zanim się udało, trwało to chyba jakieś 45 minut wywalania strony na różne sposoby, 500, 505, 404. W końcu wszedłem i kupiłem, ale po 15 minutach połowa była już wyprzedana.
Ja chciałem kupić cd, które wczoraj wrzucił, ale nie zdążyłem. Mam od niego Fief I-IV na cd.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

13-01-2020, 10:04

Jakby Ci się kiedyś znudziło, to wiesz;)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

13-01-2020, 23:29

[youtube][/youtube]

Kurde, zajebiscie mi robi. Nie przyszło mi do głowy, ze można tez tworzyć ds inspirowany Dark Souls, o którym nie mam pojęcia. Niemniej ta płyta to esencja dungeon synth takim, jaki dokładnie powinien bYc, i naprawdę przywodzi na mysl samotna tułaczkę po lochach ciągnących sie kilometrami przy świetle pochodni, gdzie cienie w katach szeptaja, ze nigdy nienwyjdziesz. Po prostu tak esencjonalne, jak esencja esencja thrash metalu był killem All.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-01-2020, 23:35

Pragnę jedynie pogratulować Andrew Frittsowi z Diplodocus tytułu Dungeon Synth Album of the Year, dyplom opracował i wydrukował sobie sam.

Obrazek
Awatar użytkownika
wlood
postuje jak opętany!

20-01-2020, 12:50

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Pragnę jedynie pogratulować Andrew Frittsowi z Diplodocus tytułu Dungeon Synth Album of the Year, dyplom opracował i wydrukował sobie sam.

Obrazek
Ale jakby nie było w ankiecie na fb zwyciężył.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-01-2020, 02:51

Usuwam jednak wywiad z Wojnarem. Tych wszystkich swastyk, NS-powiązań i aryjskich akcentów nie będzie się dało wytłumaczyć w szerszym świecie. Poszukam zastępstwa na szybko.

Zin wciąż zbliża się do końca i wszystko wskazuje na to, że faktycznie uda się go skompletować do końca z grafiką w ciągu tygodnia i wydrukować oraz wydać początkiem lutego, chociaż sam chyba w to nie wierzyłem. Nawiązałem wstępnie kontakt ze wszystkimi większymi labelami/distrami DS: Ancient Meadow, Dungeons Deep, Gondolin, Forsaken Relics, Wolfspell, Werewolf... Będzie dobrze.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-01-2020, 08:37

Seba nie można się odcinać od ns. Poprostu napiszę że jest sprzeczne z twoimi poglądami i zasadami ale wywiady rób. Moim zdaniem nie można się odcinać od tego.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-01-2020, 09:17

Wrzuć go do sekcji Obrzeża i Kurioza ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
ODPOWIEDZ