DUNGEON SYNTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DUNGEON SYNTH
Btw słuchałem singla First Snów i Still Innocence, to jest reprezentatywne, czy nagrali coś lepszego?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Karkas proponuje że zapłacę za wydanie tych 50 kaset. Co ty na to?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
Dwupłytowa kompilacja 'Another Time, Another Place' świetnie wchodzi.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Btw słuchałem singla First Snów i Still Innocence, to jest reprezentatywne, czy nagrali coś lepszego?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
maciek z klanu pisze:Karkas proponuje że zapłacę za wydanie tych 50 kaset. Co ty na to?

Nie wiem co mniej bardziej dziwi, to że ktoś chce dać na to pieniądze, czy to, że to druga już taka propozycja pomocy w ciągu kilku dni...
Naprawdę dziękuję, bo to duży kredyt zaufania i fajnie, że ktoś chce w tym uczestniczyć, ale chłopaki - powstrzymajmy się przynajmniej do chwili wydania pierwszego numeru, co? Bo na razie to ja nic nie zrobiłem żeby sobie zasłużyć na takie gesty. A po drugie to szczerze mówiąc to mnie to wszystko i tak nieco przytłacza, skoro robię to wszystko praktycznie sam - wywiady, tłumaczenia, recenzje, artykuł itd. Jak ma do tego dojść jeszcze kaseta, czyli kolejna rzecz, której nigdy nie robiłem, to boję się, że to chujnia na resorach wyjdzie. Może do drugiego numeru, kto wie? Ale na razie to trochę za wcześnie. Na razie bardziej się martwię o kogoś, kto to wszystko sklepie graficznie do kupy by jakoś wyglądało.
Dzięki, już słuchamTheDude pisze:Dwupłytowa kompilacja 'Another Time, Another Place' świetnie wchodzi.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Btw słuchałem singla First Snów i Still Innocence, to jest reprezentatywne, czy nagrali coś lepszego?
- Lucek
- weteran forumowych bitew
jesteś wspaniałą, godną zaufania, wiarygodną, żetelną i słowną personą Karkosiu, wróże ogromy sukces twojemu przedsięwzięciu
Amen
Amen
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mortiis wraca do Era 1, w styczniu płyta "Spirit of Rebellion". Jest i teledysk, i trzeba przyznać, że dość brutalny. Utwór jest dobry, chociaż sprawia wrażenie uciętego w połowie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Lucek
no własnie, i chuj to kogo ? ponawiam pytanie czemu usunąłeś ze swej stopki, jakże prawdziwą sentencje naszej nieodżałowanej wolfiny ?
i cóż to karkosiu na forum którego esencją jest rozmowa i wymiana opini ty ignorujesz pytania i nie odpowiadasz ? wow cóż to za nowa taktyka karkosiu, czym jeszcze nas zaskoczysz ? :)
boisz sie ??
i cóż to karkosiu na forum którego esencją jest rozmowa i wymiana opini ty ignorujesz pytania i nie odpowiadasz ? wow cóż to za nowa taktyka karkosiu, czym jeszcze nas zaskoczysz ? :)
boisz sie ??
- Wasyl
Panie Lucjanie.Lucek pisze:jesteś wspaniałą, godną zaufania, wiarygodną, żetelną i słowną personą Karkosiu, wróże ogromy sukces twojemu przedsięwzięciu
Amen
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mały update. Gadam trochę z kolegą Wilczarem obecnym również tutaj, z Wolfspell Records, i mam nadzieję na jakąś współpracę.
Zrobienia szaty graficznej podjął się inny kolega z forume, tommek.
Trochę mnie wnerwia to, ile niektórym zajmuje odpowiedź na wywiad, ale rozumiem, że takie są uroki tego biznesu...
Tymczasem jako backup odezwałem się do Castel Jaloux, który zgodził się na wywiadzik. Wrzucałem go już tutaj ale komu uciekło, to dla przypomnienia;) Zajebisty materiał, widać edukację muzyczną w przeciwieństwie do większości twórców, klimat tajemnicy i unoszenia się na chmurce gdzieś wysoko. Ten fragment od 21:34 jest tak świetny, że brak mi słów.
Jak macie jeszcze jakieś życzenia, to zostało miejsce na jakieś 2 wywiady, dawajcie!
[youtube][/youtube]
Zrobienia szaty graficznej podjął się inny kolega z forume, tommek.
Trochę mnie wnerwia to, ile niektórym zajmuje odpowiedź na wywiad, ale rozumiem, że takie są uroki tego biznesu...
Tymczasem jako backup odezwałem się do Castel Jaloux, który zgodził się na wywiadzik. Wrzucałem go już tutaj ale komu uciekło, to dla przypomnienia;) Zajebisty materiał, widać edukację muzyczną w przeciwieństwie do większości twórców, klimat tajemnicy i unoszenia się na chmurce gdzieś wysoko. Ten fragment od 21:34 jest tak świetny, że brak mi słów.
Jak macie jeszcze jakieś życzenia, to zostało miejsce na jakieś 2 wywiady, dawajcie!
[youtube][/youtube]
- maciek z klanu
Kraina bez wiatru
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dla mnie nie do zrobienia niestety.
-
- zaczyna szaleć
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jeden z najważniejszych labeli DS, Ancient Meadow records, kończy działalność. Wrzucił na fb długiego, wściekłego posta o tym, jak bardzo się starał i jak wiele czasu i pieniędzy włożył w wytwórnię, i jak rozgoryczony jest toksycznymi ludźmi wśród DS community, cokolwiek to oznacza. Wierzę w jedno i drugie, chyba ktoś wyjątkowo jednak nastąpił mu na odcisk, bo wyglądało to bardzo emocjonalnie. Szkoda.
Tymczasem otrzymałem odpowiedzi od Castel Jaloux i Torchlight, ponadprzeciętnie dobre, zwłaszcza Torchlight, który jebnął prawdziwą epopeję i będę to tłumaczył chyba z tydzień. Co prawda nie odpowiedzieli jeszcze An Old Sad Ghost i Lord Lovidicus, ale nie będę już na nich czekać. Tłumaczę to co jest, rewizja, składanie do kupy, grafika i drukowanie.
Tymczasem dorzucam do słuchania Torchlight:
[youtube][/youtube]
Tymczasem otrzymałem odpowiedzi od Castel Jaloux i Torchlight, ponadprzeciętnie dobre, zwłaszcza Torchlight, który jebnął prawdziwą epopeję i będę to tłumaczył chyba z tydzień. Co prawda nie odpowiedzieli jeszcze An Old Sad Ghost i Lord Lovidicus, ale nie będę już na nich czekać. Tłumaczę to co jest, rewizja, składanie do kupy, grafika i drukowanie.
[youtube][/youtube]
- maciek z klanu
Poczekaj na nich, pomecz ich. Szkoda by było gdyby debiut był bez nich.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Jeden z najważniejszych labeli DS, Ancient Meadow records, kończy działalność. Wrzucił na fb długiego, wściekłego posta o tym, jak bardzo się starał i jak wiele czasu i pieniędzy włożył w wytwórnię, i jak rozgoryczony jest toksycznymi ludźmi wśród DS community, cokolwiek to oznacza. Wierzę w jedno i drugie, chyba ktoś wyjątkowo jednak nastąpił mu na odcisk, bo wyglądało to bardzo emocjonalnie. Szkoda.
[youtube][/youtube]
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Męczę, tylko przestaję widzieć sens jak Lord Lovidicus widzę, że odczytuje wiadomości ale nie odpisuje, a na maila od Old Sad Ghost w ogóle nie otrzymałem odpowiedzi. Zapomniałem jeszcze o Blood Lord, to pewnie za kilka dni się zrobi. W najgorszym razie odpadną, a jak odpowiedzą jednak to będą do drugiego numeru, no chyba że mnie zaskoczą.
- maciek z klanu
Objętościowo ile stron będzie miał pierwszy numer?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Bogowie lochów raczą wiedzieć, dałbym dychę temu, kto by mi to teraz powiedział. Na chwilę obecną jest to 7 wywiadów, 2 na które już nie liczę, recenzje, oraz artykuł albo dwa, z czym z drugim się waham bo jest długi - to praca nt. Drzewa Świata jako axis mundi w szamanizmie, więc temat niejako pokrewny mitologiom, fantastyce i magii. Myślę, że 50 stron to tak lekką ręką, ale znowu, nigdy nic takiego nie robiłem więc może to być 30, a może 80.
BTW Jeśli ktokolwiek z was pisał kiedyś prace/artykuły związane z fantasy, mitami, magią, i chcielibyście to opublikować, to zapraszam serdecznie, może akurat?
BTW Jeśli ktokolwiek z was pisał kiedyś prace/artykuły związane z fantasy, mitami, magią, i chcielibyście to opublikować, to zapraszam serdecznie, może akurat?
- maciek z klanu
A jak widzisz bazę wywiadowa na kolejne numery? Czy jednak da się to trzaskać regularnie tj powiedzmy 2 razy w roku, bo są osoby z którymi można pogadać? Czy lista pytanych jest zbyt mała?
- uglak
maciek z klanu pisze:A jak widzisz bazę wywiadowa na kolejne numery? Czy jednak da się to trzaskać regularnie tj powiedzmy 2 razy w roku, bo są osoby z którymi można pogadać? Czy lista pytanych jest zbyt mała?
Bez przesady... Nawet patrząc po tym temacie tak źle z tą sceną nie jest, żeby jeden numer z 9 wywiadami zamykał temat na następne parę lat ;-)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:(...)Na chwilę obecną jest to 7 wywiadów, 2 na które już nie liczę(...)
Guilty of being right
- maciek z klanu
No tak ale Seba nie chce gadać z twórcami ns a tutaj tacy byli prezentowani. Część nie odpowiada, a część jest najzwyklej w świecie hujowa. Fajnie jakby były też wywiady z labelami itd plus teksty o całej scenie, początkach, rozwoju itd plus recenzje