ten drugi zdecydowanie lepszy. bardziej zaangażowany. kupowałbymWaszJudasz pisze:Myślę, że mógłbym się podjąć. Proponuję taki podstawowy design strony:
Ewentualnie:
DUNGEON SYNTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
Re: DUNGEON SYNTH
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niezłe, niezłe. Szczególnie te pochodnie do góry nogami. Martwi mnie tylko brak trolla, czy dałoby się to poprawić? I żeby hejlował i miał wielki nos.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Proszę uprzejmie:

A jakby była kaska na kolor na okładkę...

Ewentualnie, gdyby wyszła wersja sieciowa:

A jakby była kaska na kolor na okładkę...

Ewentualnie, gdyby wyszła wersja sieciowa:

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
I to wszystko tak o wrzucasz, za darmo??
- WaszJudasz
Nie "za darmo", tylko DLA SPRAWY!
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Szykuje się fajna zabawa. Muszę się kiedyś wybrać:) Info sprzed 2 godzin.
Tymczasem odpowiedział w końcu Malfet i dostarczył już większość odpowiedzi do wywiadu, za co chwała mu.
Wstępna data wydania Dungeon Synth Zine #1 - Luty 2020!
Btw, czy ktoś z obecnych robił kiedyś zina i mógłby podać kilka tips&tricks jeśli takowe ma?
- Mass-Turbo
- w mackach Zła
do pierwszego numeru koniecznie dołącz dyskietkę samplera
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Był pomysł CD składaka, ale zawetowałem, bo moim zdaniem traci to gazetkami sprzed 20 lat, a produkcja kaset jest horrendalnie droga w małym nakładzie.
- Ascetic
weź to wydaj a nie gadaj że wydasz. bo Ci pary starczy tylko na mielenie ozorem.
składak na kasecie akurat myślę, że będzie dobrym pomysłem. wiele materiałów chodzi po takich cenach, że nie można wykluczyć, że "kolekcjonerzy*" kupią dla samej kasety. najlepiej jakby pojawiły się jakieś niepublikowane materiały. co nie powinno być problemem, bo przecież Ci kolesie nagrywają to jednym okiem patrząc na netflixa a drugim okiem ogarniając test z chemii w gimbzie. taki jeden trak to pewnie w 20 minut powstaje. albo i nie. tyle, że trzeba ponieść jakieś tam ryzyko. i pewnie wydać dla cebulaków - po polsku, a dla bogatego zachodu po wiadomo jakiemu. jaki nakład planujesz? i jaki koszt tych kaset?
* ..... im .... w .... wiadomo co
składak na kasecie akurat myślę, że będzie dobrym pomysłem. wiele materiałów chodzi po takich cenach, że nie można wykluczyć, że "kolekcjonerzy*" kupią dla samej kasety. najlepiej jakby pojawiły się jakieś niepublikowane materiały. co nie powinno być problemem, bo przecież Ci kolesie nagrywają to jednym okiem patrząc na netflixa a drugim okiem ogarniając test z chemii w gimbzie. taki jeden trak to pewnie w 20 minut powstaje. albo i nie. tyle, że trzeba ponieść jakieś tam ryzyko. i pewnie wydać dla cebulaków - po polsku, a dla bogatego zachodu po wiadomo jakiemu. jaki nakład planujesz? i jaki koszt tych kaset?
lys på slutten av lys
- nagrobek
koszt nagrania (dowolna długość materiału) i kasety w jednej krakowskiej firmie - można se nawet kolor wybrać - to ok 7 zł (pudełko included) przy nakładzie poniżej 50sztuk. im większy nakład tym taniej.
- Ascetic
^ no Karkas .... znam Twoją niechęć do pracy, ale tak z 5 godzin dodatkowych i masz kwotę na kasetki. nie powiesz mi, że pracujesz poniżej 80 pln-ów za godzinę. wiem, że nie nejtiw, ale mimo wszystko. nie mieszkasz w trzemesznie, tylko w najbardziej zajebistym z zajebistych miast z tych co są zajebiste. i to jakim bogatym. więc nie rób sobie jaj.
no chyba, że nie wierzysz w swój projekt. albo znów wszystko przejebałeś na giełdzie. a wujek Tomek mówił, że giełda dla maluszków jest be. mówił?
no chyba, że nie wierzysz w swój projekt. albo znów wszystko przejebałeś na giełdzie. a wujek Tomek mówił, że giełda dla maluszków jest be. mówił?
lys på slutten av lys
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Hehe, ten jak zwykle bez namaczania, zagryź poduszkę, wchodzę na sucho. Powiem Ci tak, siedzę z tym nawet po kilka godzin dziennie, bo na chwile obecna to wpchyba wszystko zrobiłem sam;) ale mam nadzieje ze Adam się zbierze tez bo plan ma. Nie zależy mi na wykupieniu, to wszystko tylko zabawa. Jeśli zespoły nie będą się ociagaly z odpowiedziami (a na razie jest z tym tak roznie) to wydamy to w lutym. Problem jeszcze z layoutem bo nie mam pojęcia dok ogo się o to zwrócić wiec będę musiał poszukać. Co do nakładu, nie mam zielonego pojęcia. Będą dwie wersje językowe, ale nie mam pojęcia, jakie będzie zainteresowanie u nas inna garncica. Nie chce zapeszać, ale skaventhrone radzi sobie chyba niezłe, a tak na dobra sprawę te ich nazwy w wywiadach nie urywają jakos dupy. Na razie wiec bez szarżowania, zrobimy pierwsza edycje, a potem się zobaczy.Ascetic pisze:weź to wydaj a nie gadaj że wydasz. bo Ci pary starczy tylko na mielenie ozorem.
Serio? Mi mówiono o 20 zł i złapałem się za głowę. Którzy to?nagrobek pisze:koszt nagrania (dowolna długość materiału) i kasety w jednej krakowskiej firmie - można se nawet kolor wybrać - to ok 7 zł (pudełko included) przy nakładzie poniżej 50sztuk. im większy nakład tym taniej.
Hej, akurat na giełdzie jestem na plus, niedużo bo niedużo, ale jednak;)Ascetic pisze:^ no Karkas .... znam Twoją niechęć do pracy, ale tak z 5 godzin dodatkowych i masz kwotę na kasetki. nie powiesz mi, że pracujesz poniżej 80 pln-ów za godzinę. wiem, że nie nejtiw, ale mimo wszystko. nie mieszkasz w trzemesznie, tylko w najbardziej zajebistym z zajebistych miast z tych co są zajebiste. i to jakim bogatym. więc nie rób sobie jaj.
- Ascetic
1. a też nie mam pojęcia jak to u nas będzie. obstawiałbym, że nie będzie niż będzie. ja tam robię preorder. choćby nawet z samej sympatii.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Hehe, ten jak zwykle bez namaczania, zagryź poduszkę, wchodzę na sucho. Powiem Ci tak, siedzę z tym nawet po kilka godzin dziennie, bo na chwile obecna to wpchyba wszystko zrobiłem sam;) ale mam nadzieje ze Adam się zbierze tez bo plan ma. Nie zależy mi na wykupieniu, to wszystko tylko zabawa. Jeśli zespoły nie będą się ociagaly z odpowiedziami (a na razie jest z tym tak roznie) to wydamy to w lutym. Problem jeszcze z layoutem bo nie mam pojęcia dok ogo się o to zwrócić wiec będę musiał poszukać. Co do nakładu, nie mam zielonego pojęcia. Będą dwie wersje językowe, ale nie mam pojęcia, jakie będzie zainteresowanie u nas inna garncica. Nie chce zapeszać, ale skaventhrone radzi sobie chyba niezłe, a tak na dobra sprawę te ich nazwy w wywiadach nie urywają jakos dupy. Na razie wiec bez szarżowania, zrobimy pierwsza edycje, a potem się zobaczy.Ascetic pisze:weź to wydaj a nie gadaj że wydasz. bo Ci pary starczy tylko na mielenie ozorem.
Serio? Mi mówiono o 20 zł i złapałem się za głowę. Którzy to?nagrobek pisze:koszt nagrania (dowolna długość materiału) i kasety w jednej krakowskiej firmie - można se nawet kolor wybrać - to ok 7 zł (pudełko included) przy nakładzie poniżej 50sztuk. im większy nakład tym taniej.
Hej, akurat na giełdzie jestem na plus, niedużo bo niedużo, ale jednak;)Ascetic pisze:^ no Karkas .... znam Twoją niechęć do pracy, ale tak z 5 godzin dodatkowych i masz kwotę na kasetki. nie powiesz mi, że pracujesz poniżej 80 pln-ów za godzinę. wiem, że nie nejtiw, ale mimo wszystko. nie mieszkasz w trzemesznie, tylko w najbardziej zajebistym z zajebistych miast z tych co są zajebiste. i to jakim bogatym. więc nie rób sobie jaj.
2. zaraz Ci coś wyślę na PM. jak będą problemy to się odezwij.
3. jak wierzysz, że giełda to ten poszukiwany graal/ piracka skrzynia za złotem, to obstawiam, że się sparzysz. ale wiadomo. gadać można. trzeba samemu się doświadczyć.
lys på slutten av lys
- nagrobek
http://www.stereostyle.pl" onclick="window.open(this.href);return false;ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Serio? Mi mówiono o 20 zł i złapałem się za głowę. Którzy to?nagrobek pisze:koszt nagrania (dowolna długość materiału) i kasety w jednej krakowskiej firmie - można se nawet kolor wybrać - to ok 7 zł (pudełko included) przy nakładzie poniżej 50sztuk. im większy nakład tym taniej.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
[youtube][/youtube]
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dziękuję. Wciąż nie jestem przekonany do samej idei dołączania kasety, ale dobrze wiedzieć, że taka możliwość istnieje i jest to do zrobienia.nagrobek pisze:http://www.stereostyle.pl" onclick="window.open(this.href);return false;ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Serio? Mi mówiono o 20 zł i złapałem się za głowę. Którzy to?nagrobek pisze:koszt nagrania (dowolna długość materiału) i kasety w jednej krakowskiej firmie - można se nawet kolor wybrać - to ok 7 zł (pudełko included) przy nakładzie poniżej 50sztuk. im większy nakład tym taniej.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Szwedzki projekt LUSTRE kwalifikuje się do tego tematu ? Od kilku dni słucham przelotowo dyskografii i to jest miodny styl.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie zna, a już drugi raz pada ta nazwa. Posłucham dzisiaj.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kolego TheDude, ciekawy ten Lustre. Nie, nie jest to dungeon synth. To jest podgatunek black metalu który wyjątkowo od biedy nazywany jest atmospheric, ale ramy są już tak rozepchnięte, ze powoli pękają. To tylko moje zdanie, ale to już jest dzielny podgatunek wywodzący się stricte z muzyki Summoning, a który jeszcze nie został nazwany (od biedy nazywają go epic atmospheric bm), a należą do niego wyraźnie Emyn Muil, Caladan Blood, Eldamar, Elderwind, Sojourner, Can Bardd, Avathar, Druadan Forest, Dwarrowdelf, Galdur... z drugiej strony ramy dungeon synth tez zaczynajanpekac, nowe podgatunki proszą o nazwanie, i niektórzy próbują tak jak w czasach, kiedy immortal nazywali się holocaust metalem. Pojawiają się jakieś dino synth, forest synth, pastoral ds, noise ds... większość się pewnie nie przyjmie, ale to i tak warte obserwowania. Bo ktoś mógłby przejść jak Adam po ogrodzie edenu i nazwać to wszystko. Bo co ma wspólnego Fief z Old Tower?
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Hailsa Karkas !
czemu usunąłeś sentencje ze swojej stopki ?
czemu usunąłeś sentencje ze swojej stopki ?