GY!BE jest hipsterski - zapraszam na jakikolwiek koncert, to się przekonasz. Zapraszam do Krakowa na Kazimierz do kilku hipsterskich knajp, to też się przekonasz :P i tak w ogóle to w grzecznych słowach bardzo proszę odsunąć się od post metali, bo to bardzo rozległy kierunek, hipster black metal to również kupa zarąbistych zespołów, których raczej nie zrozumiesz, a Alcest (Sralcest) docenisz, jak w końcu sobie pannę znajdziesz ;-)Riven pisze:nie :D
ale to nie jest post rock. ja mam swoja definicje. post rock to rozmemlane gowno dla smutnych chlopcow w sweterkach. czyli te wszystkie hipsterskie black metale, jakies alcesty i inne smetne pitolenia. w postmetalu koniecznym warunkiem sa pozory brutalnosci i ciezaru, czyli pseudociezkie gitary i spedalona wersja growlu.
COIL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re: COIL
You've got nothing to lose but your lives.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
chodze na hipsterskie koncerty (Current 93 np. - bylem 4 razy, zawsze byli sami goci i industrialisci, na ostatnim koncercie w polsce przewazala hipsternia taka ze o kurwa), mam znajomego hipstera (fajny koles choc lewak), chodze do hipsterskiej knajpy (bo jest blisko i tanio). slucham nawet hipsterskiego rocka progresywnego (bo jest zajebisty). wiec nie zalapalas dowcipu :) a hipsterblackmetal jebie i nie czuje potrzeby rozumienia zjawiska XDD
btw, znaczy sie Alcest sie docenia jak sie jest zajebistym podrywaczem i alfa mejlem, a Morphine jest miekkie i zniewiesciale, tak? :DDDD
btw, znaczy sie Alcest sie docenia jak sie jest zajebistym podrywaczem i alfa mejlem, a Morphine jest miekkie i zniewiesciale, tak? :DDDD
this is a land of wolves now
- Random Apex
Alcest się docenia, jak trzeba kobietę nastroić odpowiednio - Morfiną jej nie nastroisz :P
- Riven
- Kontakt:
Alez oczywiscie , ze nastroje. Sprawdzone.
Tylko ze to nie jest smecenie i lzy tylko whisky i seks :). No ta whisky jest kluczowym elementem tutaj ale huj, szczegoly.
BTW, hipster to stan umyslu. mam jednego kumpla ktory wyglada jak 100% hipster i slucha hipsterskiej muzyki. ale jakims cudem ma wolnorynkowe poglady i nienawidzi lewactwa w kazdej postaci (moze dlatego ze interesuje sie historia wiec zna troche faktow). Takze nie mozna nikogo wrzucac do wora. No, prawie nikogo.
Tylko ze to nie jest smecenie i lzy tylko whisky i seks :). No ta whisky jest kluczowym elementem tutaj ale huj, szczegoly.
BTW, hipster to stan umyslu. mam jednego kumpla ktory wyglada jak 100% hipster i slucha hipsterskiej muzyki. ale jakims cudem ma wolnorynkowe poglady i nienawidzi lewactwa w kazdej postaci (moze dlatego ze interesuje sie historia wiec zna troche faktow). Takze nie mozna nikogo wrzucac do wora. No, prawie nikogo.
- Random Apex
Słucham hipsterskich metali i zastanawiam się, dlaczego ONR nie ma własnych klubów lub kawiarni, jak to mają lewacy w każdym większym mieście :(Riven pisze: BTW, hipster to stan umyslu. mam jednego kumpla ktory wyglada jak 100% hipster i slucha hipsterskiej muzyki. ale jakims cudem ma wolnorynkowe poglady i nienawidzi lewactwa w kazdej postaci (moze dlatego ze interesuje sie historia wiec zna troche faktow). Takze nie mozna nikogo wrzucac do wora. No, prawie nikogo.
- Riven
- Kontakt:
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Niesamowite jak ludzie mogą różnie odbierać te same płyty. Mnie ta płyta po prostu wgniotła w fotel i kompletnie przemeblowała spojrzenie na dźwięki, a także zmusiła do refleksji nie tylko na tematy muzyczne. Jedna z ważniejszych płyt w moim muzycznej edukacji, stąd nie mogą zrozumieć jak ktoś nie widzi geniuszu tego krążka ;)Karkasonne pisze:Pamiętam, że próbowałem jednej płyty, Horse Rotorvator się zwała chyba? Kompletnie mi nie podeszło, a byłem dość otwarcie do niej nastawiony, bo same dobre opinie słychać.
Czy tam słyszy.
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
Re:
no wiec wlasnie. w ogole to jak pojawia sie temat muzyki nadajacej sie na wieczor z kobieta - czy to jako soundtrack do dobrej kolacji , czy czegos przyjemniejszego, to Morphine za kazdym razem przychodzi mi do glowy jako jedna z pierwszych propozycji, nie ukrywam tez ze ze wzgledu na wspomnienia jakie wiaze z ta niesamowita muzyka ;). Mam wlaczac jakies smetne pitu-pitu do lososia i wina? ;) moze jakas licealna gociare przyprawiloby to o rozklad nog , no ale come on...Skaut pisze:LOL jest zupełnie odwrotnie :D:D:D:DRandom Apex pisze:Alcest się docenia, jak trzeba kobietę nastroić odpowiednio - Morfiną jej nie nastroisz :P
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
kto zaczął słuchać Coila po 1995 roku, ten pedał.
- twoja_stara_trotzky
oj tam, dla ciebie mam tyle sympatii w sercu, że ciebie się te zasady nie tyczą :D
- Skaut