Sunn O)))
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Re: Sunn O)))
Dokładnie. Ten utwór to absolutne arcydzieło.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Niezmiernie fascynuje mnie ilość wygłaszanych bredni przez Cope'a w tym utworze. Strumień konceptów, od mitologii, przez autotematyczny motyw w 'refrenie" aż do kretyńskiej anegdoty o 'poor motherfucker, she was a cocksucker to give her poor family a home'PrzemoC pisze:Dokładnie. Ten utwór to absolutne arcydzieło.

Swoją drogą niektóre fragmenty są wręcz przepiękne, vide ten który chyab od początku mam w podpisie

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Najlepsze, że całość wbrew pozorom wydaje się bardzo spójna. To jest takie, hmm, wizyjne.
Don't blame the messenger!
Zajebiste to jest po prostu i tyle.

Zajebiste to jest po prostu i tyle.

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Ja dzis sluchalem po raz pierwszy z cd na uczciwej glosnosci (czyt. wszystkie sciany wibruja) i nie ma co pierdolic, znakomity album.
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Wrzuć sobie nowe NWW to zobaczysz co to narkotyk
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
wystarczy mi na dzis kolejna sesja z I have a special plan, to w sumie przeciez tez NWW. a Surveillance Lounge poleci jutro na sluchawkach
- Morph
- Kontakt:
To do Mariana było, narkotyków mu się zachciało więc stwierdzam tylko że:
Monolity <<< Surveillance Lounge <<< Surveillance Lounge - Memory Surface Edition
Monolity <<< Surveillance Lounge <<< Surveillance Lounge - Memory Surface Edition
- Riven
- Kontakt:
Ale Morph, dales mu bardzo ciezko orzech do zgryzienia. Maria, ja bym sugerowal na pierwszy ogien rzucic AN AWKWARD PAUSE. z tego co mi wiadomo (bo na razie znam niewielki wycinek tworczosci rannej pielegniarki), jest to najbardziej przystepny album. no i w sumie cos w tym jest, masz tam nawet rockowo/funkowo/folkowy utwor z Tibetem w roli glownej. Cala reszta to totalny psychodeliczny odjazd, a intro to jeden z najbardziej kosmicznych momentow jakie znam w muzyce. O ile pamietam, to nadal dostepne jest w Rockersie. Polecam.
- Riven
- Kontakt:
Ta plyta lezy w rockersie od 2 lat
. Nie ucieknie, ale bierz, kawal doskonalej muzyki.
Co do Twojego pytania: wszystkie plyty Current 93 powstaly z udzialem Stapletona. Kiedys z duzo wiekszym, pozniej nieco mniejszym, ale za kazdym razem gosc mial wplyw na ich muzyke. Robi u nich elektronike, miksuje. W zasadzie jest stalym czlonkiem zespolu (i jednoczesnie przyjacielem Tibeta). Przy czym patrzac stricte muzycznie ciezko to porownac do konkretnego C93. Ich stare, elektroniczne nagrania sa duzo bardziej agresywne, surowe, tutaj natomiast dzwiek jest bardziej 'plynny', wszystko jest jednak bardziej spojne. Przy czym ostre momenty to totalny chaos i wiertarka w czaszke.
Nie potrafie wobec tego wskazac konkretnego albumu, bo slady Nurse with Wound sa widocznie na kazdym Current 93. Nie mniej jesli podeszly Ci plyty Tibeta, to An Awkward Pause z cala pewnoscia lykniesz bez popity.
edit: nie, nie miksowalem, nie chcialo mi sie, za to lubie sobie grac na basie i elektryku do Two Shaves and a Shine

Co do Twojego pytania: wszystkie plyty Current 93 powstaly z udzialem Stapletona. Kiedys z duzo wiekszym, pozniej nieco mniejszym, ale za kazdym razem gosc mial wplyw na ich muzyke. Robi u nich elektronike, miksuje. W zasadzie jest stalym czlonkiem zespolu (i jednoczesnie przyjacielem Tibeta). Przy czym patrzac stricte muzycznie ciezko to porownac do konkretnego C93. Ich stare, elektroniczne nagrania sa duzo bardziej agresywne, surowe, tutaj natomiast dzwiek jest bardziej 'plynny', wszystko jest jednak bardziej spojne. Przy czym ostre momenty to totalny chaos i wiertarka w czaszke.
Nie potrafie wobec tego wskazac konkretnego albumu, bo slady Nurse with Wound sa widocznie na kazdym Current 93. Nie mniej jesli podeszly Ci plyty Tibeta, to An Awkward Pause z cala pewnoscia lykniesz bez popity.
edit: nie, nie miksowalem, nie chcialo mi sie, za to lubie sobie grac na basie i elektryku do Two Shaves and a Shine

- Morph
- Kontakt:
No co ja poradzę - Surveillance.../Memory... zamiotło mi pod czachą w stopniu, o którym Sunn może pomarzyć (przy czym Monolity to płyta znakomita)Riven pisze:Ale Morph, dales mu bardzo ciezko orzech do zgryzienia.
- Riven
- Kontakt:
no spoko, ale Ty juz masz za soba podstawy "gatunku", a Maria , z tego co wiem, nic NWW nie slyszal. Niech sobie najpierw przyswoi cos latwiejszego (choc absolutnie nie slabszego!)
- chaos
- w mackach Zła
no kurwa nie mogę tego sunn słuchać i tyle
co włączę to mnie na spanie bierze
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
nic dziwnego, w tej muzyce nic sie nie dziejechaos pisze:no kurwa nie mogę tego sunn słuchać i tyle
niech to miejsce niebawem zniknie
- Herezjarcha
- w mackach Zła
pr0metheus pisze:
nic dziwnego, w tej muzyce nic sie nie dzieje

- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ktoś chętny na nabycie jednokompaktowego Oracle? Stan idealny.
Przestała mnie taka muza kręcić, to sprzedaję.
I dream of colour music,
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Drone pisze:Założę się, że zdobyłeś wersję z trzema utworami, a sprzedajesz z dwoma.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Ktoś chętny na nabycie jednokompaktowego Oracle? Stan idealny.

I dream of colour music,
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Szanowny Doktorze. Niestety możliwość takowa nieistnieje, ale o ile dobrze pamiętam, to kol. Omalej, Stefan na Discogs wyprzedawał swego czasu trochę sztuk tego materiału. Aczkolwiek w istocie mogłem wziąć kilka sztuk tego 2CD bo widzę, że chętnych nie brakujeDrone pisze:Drogi Kolego, skoro jesteście prawdziwym fanem SUNN O))), to zdajecie sobie chyba sprawę, że to zobowiązuje do postawy pełnej pokory i poświęcenia. Krótko mówiąc, proszę odsprzedać mi czym prędzej swoją wersję trzyutworową, gdyż dwuutworową mam, a do dalszych badań potrzebuję właśnie trzyutworowej.

Polowałem długo na tę właściwą wersję, ale jest.
I dream of colour music,
- twoja_stara_trotzky
chce, ile?Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Ktoś chętny na nabycie jednokompaktowego Oracle? Stan idealny.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dziwna sprawa z tym Oracle - na tylnej okładce mam 3 utwory, a na płycie są tylko 2. O co chodzi?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wersja 3 utworowa to wersja dwukompaktowa (z Hellio)))sophist na drugim CD) sprzedawana tylko i wyłącznie na trasie po Australii w 2008, a później już tylko w drugim obiegu raczej, bodajże 2000 szt limit. Jednokompaktowa wersja z identyczną poligrafią dorzucana była do pewnej partii tłoczenia winylowego, nie wiem czy jest limitowana, czy nie.Bonny pisze:Dziwna sprawa z tym Oracle - na tylnej okładce mam 3 utwory, a na płycie są tylko 2. O co chodzi?
I dream of colour music,