III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

Re: III Wojna Światowa

14-07-2022, 18:30

vicotnick pisze:
14-07-2022, 16:49
Mi to wygląda jakby Marioosh był u Grześka,bo po prawej stronie jest framuga okienna i bapka przyszła aby pod okno.
Grześka wtedy nie było jeszcze na wsi. U Adama wtedy byłem i piliśmy wódke. Babka grzała akurat bigos mna patelni i przyszła mnie zawołać.
Raz się zje, raz się nie zje.
bartwa

14-07-2022, 18:32

Co byście nie napisali, to miód na uszy trolla. Trolla kręci, że jest jebany.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

14-07-2022, 18:34

bartwa pisze:
14-07-2022, 18:32
Co byście nie napisali, to miód na uszy trolla. Trolla kręci, że jest jebany.
Ty tam wiesz od razu. Jak się myję raz na dwa tygodnie to nie znaczy, że od razu miód mam w uszach.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

14-07-2022, 19:00

Putin podpisał ustawę o specjalnych środkach w gospodarce, aby zapewnić wsparcie dla wojska – informuje agencja RIA Nowosti. Firmy nie będą mogły odmówić realizacji kontraktów rządowych, a pracownicy będą musieli pracować w nocy i w święta.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

14-07-2022, 19:20

oj, dobre foto...motyw na okładkę, nowego LP meksykańskiego Disgorge....
Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

14-07-2022, 19:23

Podobny z twarzy do Roberta Vigny z Immolation.
bartwa

14-07-2022, 20:16

SODOMOUSE pisze:
Obrazek
Piękne... Dzieło sztuki.

Jebać kacapskie ścierwo.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-07-2022, 20:19

UK, Bułgaria, dzisiaj Włochy.

Obrazek

Bardzo dobrze. Dez do chaosu. Ku Wojnie!
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

14-07-2022, 20:53

Tak jak im się marzy. Ku!
Poro
Nasum

14-07-2022, 20:55

SODOMOUSE pisze:
Obrazek
Tytuł "War is coming" by pasował
Pelson
rasowy masterfulowicz

15-07-2022, 09:09

Pelson pisze:
12-07-2022, 18:49

Napisałem i to podtrzymuję. Trochę to jeszcze potrwa, zginie parędziesiąt tysięcy ludzi i Rosji zwyczajnie wyczerpią się zapasy mięsa armatniego i sprzętu, którego nie mają gdzie, jak i za co odbudować bez oficjalnego ogłoszenia wojny.
[...]
Do tego dochodzi presja ekonomiczna, polityczna oraz sankcje, które wszystkie po trochu wysaczają z kacapii życie. I nie, to nie jest przekaz ukraiński, tylko realia. Z każdym dniem balans siły przechyla się na korzyść Ukrainy.
Do poczytania odnośnie możliwości rosyjskiego kompleksu militarnego i wpływie wojny na budżet.
https://ridl.io/one-way-ticket/?fbclid= ... qjh1AIei5s
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

15-07-2022, 09:23

Zaraz tu wpadnie jeden z drugim i opowieści zaczną snuć jak to Ruskie samowystarczalne.

Kolego Pelson, bo wiedzę macie sporą nieskromnie pozwolę zapytac. Czy w tym co napisałem że USA będzie czekało na wykrwawienie a później rzeczywiście zaatakują to taki scenariusz jest Wg Ciebie realny?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Awatar użytkownika
trup

15-07-2022, 09:37

Nasum pisze:
14-07-2022, 20:55
SODOMOUSE pisze:
Obrazek
Tytuł "War is coming" by pasował
Dead Eastfection "Party's Over"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pelson
rasowy masterfulowicz

15-07-2022, 09:48

tomaszm pisze:
Zaraz tu wpadnie jeden z drugim i opowieści zaczną snuć jak to Ruskie samowystarczalne.

Kolego Pelson, bo wiedzę macie sporą nieskromnie pozwolę zapytac. Czy w tym co napisałem że USA będzie czekało na wykrwawienie a później rzeczywiście zaatakują to taki scenariusz jest Wg Ciebie realny?

Heh, żadną tam wiedzę, coś tam sobie czytam i knuję, luźne jak stolec po śliwkach, przemyślenia, na które mądrzejsi ode mnie wpadli już dawno.

USA będzie nie tyle czekało, ale aktywnie przykładało rękę, do wykrwawienia i osłabienia kacapii, ale nie zaryzykuje otwartego konfliktu. Bo i po co? Rosjanie zaatakowani ogłosili by wojnę ojczyźnianią, nastąpiłaby mobilizacja społeczeństwa, nagle morale orków byłoby wysokie, poparcie dla takiej wojny wśród światowej opinii publicznej byłoby znikome. Będa więc wysyłać swoich żołnierzy jako doradzców, grać na osłabienie Rosji, ale nic ponadto.
Co dla mnie jest ciekawe, i tu bym coś chętnie poczytał, jaki jest długofalowy plan usamanów na Federację (kluczowy wyraz) Rosyjską. Czy będą grali na demontaż, wiedząc, że to wzmocni ich największego wroga, czyli Chiny? Czy w ogóle mają pomysł jak zagospodarować kraje BRIC (bez C i może R). Bo jesli tak, to Rosja w obecnej formie (formie rozumianej dwojako, jako kondycji oraz kształcie) jest im do niczego nie potrzebna. Ale FR graniczy z Chinami i rozkład tego sztucznego tworu musiałby oznaczać wzmocnienie strefy wpływów Chin. Co się zresztą powoli dzieje, bo Kazachstan i Turkmenistan już quasi-oficjalnie grają Putlerowi na nosie, wiedząc, że mają za sobą mocniejszego niż on protektora.

Więc summa summarum, wg mnie, nie, żadnego wojenkowania oficjalnego nie będzie. Konflikt proxy rękami Ukrainy- tak, ale dalej się nie posuną. Chyba, że kacapy w akcie desperacji zrobią coś niezmiernie głupiego. I tu patrzę na wizję Mariusza, bo konwencjonalnie są jak bezzębny pies, któremu jedyne co zostało, to głośno i żałośnie ujadać.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
trup

15-07-2022, 09:52

Teraz chuje szkoły zaczynają ostrzeliwać. To wygląda jak takie złośliwe wyniszczanie ile się da skoro strategicznie nie idzie....
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

15-07-2022, 09:54

trup pisze:
Teraz chuje szkoły zaczynają ostrzeliwać. To wygląda jak takie złośliwe wyniszczanie ile się da skoro strategicznie nie idzie....
Wiadomka. Prowokują jak trolle z forum. Ta sama metoda, ten sam konstrukt psychologiczny.

Tutaj ważniejsze jest to, jak będą wyglądały "stosunki" dyplomatyczne z tym "krajem". Wojna w Jugosławi to pikuś przy skali zbrodni wojennych w Ukrainie. Widać to po internecie, mediach, rozmowach z ludźmi. 10, 20, 30 ta zbrodnia, jak wczoraj z morderstwem 20 ludzi w Winnicy, nie robi już "wrażenia". A w dyplomacji? Na razie następuja zmiana warty: Bułgaria, UK, Włochy, zaraz Polska i być może kolejni. Tutaj może być ten aspekt, że nikt nie chce być na zdjęciu z mordercami. Wojna się kiedyś skończy. Trzeba będzie z kurwami usiąść do stołu.

ps. Mam nadzieję, że pamięć o 2 mln wywiezionych Ukraińców, jak kiedyś Polaków przez ruską swołocz, już nie zginie. U mnie nie. U mojego dziecka też nie.
Poro
Awatar użytkownika
trup

15-07-2022, 10:04

Pelson pisze:
15-07-2022, 09:48
tomaszm pisze:

Heh, żadną tam wiedzę, coś tam sobie czytam i knuję, luźne jak stolec po śliwkach, przemyślenia, na które mądrzejsi ode mnie wpadli już dawno.

USA będzie nie tyle czekało, ale aktywnie przykładało rękę, do wykrwawienia i osłabienia kacapii, ale nie zaryzykuje otwartego konfliktu. Bo i po co? Rosjanie zaatakowani ogłosili by wojnę ojczyźnianią, nastąpiłaby mobilizacja społeczeństwa, nagle morale orków byłoby wysokie, poparcie dla takiej wojny wśród światowej opinii publicznej byłoby znikome. Będa więc wysyłać swoich żołnierzy jako doradzców, grać na osłabienie Rosji, ale nic ponadto.
Co dla mnie jest ciekawe, i tu bym coś chętnie poczytał, jaki jest długofalowy plan usamanów na Federację (kluczowy wyraz) Rosyjską. Czy będą grali na demontaż, wiedząc, że to wzmocni ich największego wroga, czyli Chiny? Czy w ogóle mają pomysł jak zagospodarować kraje BRIC (bez C i może R). Bo jesli tak, to Rosja w obecnej formie (formie rozumianej dwojako, jako kondycji oraz kształcie) jest im do niczego nie potrzebna. Ale FR graniczy z Chinami i rozkład tego sztucznego tworu musiałby oznaczać wzmocnienie strefy wpływów Chin. Co się zresztą powoli dzieje, bo Kazachstan i Turkmenistan już quasi-oficjalnie grają Putlerowi na nosie, wiedząc, że mają za sobą mocniejszego niż on protektora.

Więc summa summarum, wg mnie, nie, żadnego wojenkowania oficjalnego nie będzie. Konflikt proxy rękami Ukrainy- tak, ale dalej się nie posuną. Chyba, że kacapy w akcie desperacji zrobią coś niezmiernie głupiego. I tu patrzę na wizję Mariusza, bo konwencjonalnie są jak bezzębny pies, któremu jedyne co zostało, to głośno i żałośnie ujadać.
Oficjalne info: Zełenski ponoć robił wywiad (a służby UA i USA pewnie dokładniejszy) z jeńcami rosyjskimi nie będącymi Rosjanami (z innych republik), jaka byłaby szansa na poparcie lokalnej ludności dla oddzielenia się od Rosji.
Więc taki plan demontażu jest na stole. Mocno okrojone, osłabione państwo rosyjskie. Chiny to kłopot, ale.... myślę, że tu już się dzieje.

Tak się w tej chwili zastanowiłem, czy Chiny jakoś podstępnie nie nakłoniły Rosji do ataku na Ukrainę, żeby:
- odciągnąc uwagę USA i "zachodu" od swoich poczynań.
- osłabić zdolność "zachodu" i USA militarną (przekazywanie broni, zaangażowanie finansowe i ludzkie)
- ew. mocno wykrwawić Rosję i dyktować jej warunki wychodząc z "bratnią" pomocą....

Myślę, że na naszych oczach "dzieje się" punkt zwrotny historii, porządku światowego... nastąpią zmiany. Na dobre lub na złe.
Albo rasa żółta zaleje świat swoim porządkiem albo jednak "zachód" się wzmocni.

I to wazne co zrobią Indie....

Chiny 1,3 mld / Indie 1,4 mld
vs
"demokracje zachodnie" - 770 mln....

+ plankton, który może zaważyć - Ameryka Płd. / Mniejsze Państwa Azji i ew. Oceanii, + Arabowie....
Awatar użytkownika
trup

15-07-2022, 10:08

Ascetic pisze:
15-07-2022, 09:54
trup pisze:
Wiadomka. Prowokują jak trolle z forum. Ta sama metoda, ten sam konstrukt psychologiczny.

Tutaj ważniejsze jest to, jak będą wyglądały "stosunki" dyplomatyczne z tym "krajem". Wojna w Jugosławi to pikuś przy skali zbrodni wojennych w Ukrainie. Widać to po internecie, mediach, rozmowach z ludźmi. 10, 20, 30 ta zbrodnia, jak wczoraj z morderstwem 20 ludzi w Winnicy, nie robi już "wrażenia". A w dyplomacji? Na razie następuja zmiana warty: Bułgaria, UK, Włochy, zaraz Polska i być może kolejni. Tutaj może być ten aspekt, że nikt nie chce być na zdjęciu z mordercami. Wojna się kiedyś skończy. Trzeba będzie z kurwami usiąść do stołu.

ps. Mam nadzieję, że pamięć o 2 mln wywiezionych Ukraińców, jak kiedyś Polaków przez ruską swołocz, już nie zginie. U mnie nie. U mojego dziecka też nie.
Ukraina będzie (jesli wojna zakonczy się porażką rosji) miała "bardziej pozytywny" start, bo z cywilizowanymi krajami "zachodu". My po wojnie wpadliśmy od razu w kleszcze gównianego komunizmu. Teraz może coś na ten kształt też się rozegrać i wpływy na świecie zostaną zabedonowane pomiędzy Chiny i USA na kolejne kilkadziesiąt lat. Tylko tym razem dalej na wchód od nas i dalej na południe od nas + Afryka, Ameryka PŁD i Oceania.... się dzieje się....
Awatar użytkownika
Ascetic

15-07-2022, 10:10

Przecież oZob mówił:

Oczy na Chiny!

Turcje!

Azerbejdżan!

Kolumbie!

oraz Surinam!
Poro