Tak się tylko zastanawiam, czy ktoś w końcu te tępe pizdy upierdoli? Przecież to już jest zadanie dla służb. W sumie było już jakiś czas temu. Ja rozumiem, tolerancja, nie piętnujemy upośledzonych. No ale kurwa mać.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: III Wojna Światowa
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Problem w tym, że to nie jest prawda. Rosja, jako być może jedyny kraj na świecie, posiada arsenał taktycznej broni jądrowej, która jak najbardziej może być użyta w walce, tzn. nadaje się do niszczenia sił zbrojnych, kolumn czy zgrupowań wojsk, a nie tylko np. miast. Jest to o tyle problematyczne, że takie użycie broni atomowej nie ma w historii ludzkości precedensu i nie wiadomo w sumie, jak Zachód by na to zareagował, a kraje takie jak Francja na 100% obstawałyby, że nie jest to jeszcze powód do odpalenia własnych arsenałów.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ma, albo nie ma. Gdyby miała to by już jebli w Kijów. Strzelali wszystkim ale nie atomem.WaszJudasz pisze: ↑13-07-2022, 08:39Problem w tym, że to nie jest prawda. Rosja, jako być może jedyny kraj na świecie, posiada arsenał taktycznej broni jądrowej, która jak najbardziej może być użyta w walce, tzn. nadaje się do niszczenia sił zbrojnych, kolumn czy zgrupowań wojsk, a nie tylko np. miast. Jest to o tyle problematyczne, że takie użycie broni atomowej nie ma w historii ludzkości precedensu i nie wiadomo w sumie, jak Zachód by na to zareagował, a kraje takie jak Francja na 100% obstawałyby, że nie jest to jeszcze powód do odpalenia własnych arsenałów.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- rasowy masterfulowicz
Przecież Ukraińcy mają nadkomplet chętnych do służby ochotników. Nie mówi się o tym głośno z wiadomych powodów, ale krążą po sieci zdjęcia ze szkoleń na zachodnim, albo naszym sprzęcie, świadczące o tym, że formują nowe jednostki, a głównym problemem jest brak cięzkiego wyposażenia. Za chwilę podeślemy im Twarde, Błaszczak przywiózł im kilka dni temu kolejne Kraby, dlatego Żełeński pokazywał ile jeszcze uzbrojenia są w stanie wchłonąć (a są w stanie sporo, musza tylko przeszkolic obsługi, co się zresztą dzieje). To nie jest konflikt na miarę I WŚ albo wielkiej wojny ojczyźnianej, gdzie o zwycięstwie przesądza masa ludności, jaką mozna zmoblizować pod broń.mistrzsardu pisze: ↑12-07-2022, 23:51To jest wojna na wyniszczenie, potencjał ludzki, gospodarczy i militarny nie przemawia za Ukrainą. Ukraina słabnie z każdym dniem, potencjał ludzki się wyczerpuje, dostawy broni pomagają, ale braków w ludziach nic nie zastąpi. To moja opinia, mogę się mylić.
I tutaj realny opis sytuacji bez fantasmagorii w obie strony:
https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/ko ... rna-po-100
Chętnych ludzi, na miarę konfliktu z Rosją, Ukraina ma wystarczająco, przywoływano gdzieś w prasie fachowej liczbę 1 M ludzi, jacy służą w słuzbach mundurowych. Oczywiście, nie wszyscy to żołnierze liniowi, ale nadal, na konflikt z Rosją, która nie chce/nie może formalnie wypowiedzieć wojny- to wystarczy.
Potencjał gospodarczy U faktycznie został uszczknięty znacząco, ale po pierwsze, i to nawet jest opisane w artykule który przywołałeś, to zmienia się powoli w konflikt pomiedzy ekonomią zachodu a Rosją, a tu wiemy, kto ma przewagę. Po drugie, z perspektywy PL i naszej gospodarki, Ukraińcy jeżdzą po kraju, szukając miejsc gdzie co ciekawsze elementy ich nowoczesnego uzbrojenia mają być produkowane w PL. Stajemy się ich zapleczem strategicznym, dostając w zamian licencje lub technologie na sprzęt (czytałem o Wilchach, Stugnach). Też o tym się głośno nie wspomina, ale przecieki jakieś są.
Największy ból to to, że poza PL, USA i WB inne kraje nie kwapią się do tak aktywnego wsparcia uzbrojeniem ofensywnym, albo potrzebują czasu na odpalenie produkcji militarnej. Ale z każdym dniem, orkowa przewaga maleje, a inicjatywa powoli przechodzi na stronę Ukrainy. Rozgrywają to mądrze, z dystansu odcinając orków od zaplecza, zapasów i dowództwa oraz stopniowo niszcząc OPL, robiąc miejsce na użycie z powrotem dronów. Stąd fajerwerki na południu, będące w mojej ocenie preludium do odcięcia korytarza lądowego na Krym i pozbawienia go wody.
E:akapity.
Ostatnio zmieniony 13-07-2022, 13:13 przez Pelson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
https://www.tygodnikprzeglad.pl/dlaczeg ... -ukrainie/
O czymś co oczywiście umyka tzw. opinii publicznej czyli grze mocarstw i na co mocarstwa sobie mogą pozwolić.
O czymś co oczywiście umyka tzw. opinii publicznej czyli grze mocarstw i na co mocarstwa sobie mogą pozwolić.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
O takich ludziach ruskie kiedyś mówili gownojady. Amerykanie powinni się wycofać z Europy by walczyć z Chinami... tak może stwierdzić tylko proruski debil.Pacjent pisze: ↑13-07-2022, 11:50https://www.tygodnikprzeglad.pl/dlaczeg ... -ukrainie/
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ukraińcom braknie zaplecza ludzkiego do dalszej walki. Kurwa tak tylko mogły napisać konfiarskie spierdoliny po obejrzeniu paru filmów podobnych spierdoliny intelektualnych na youtube. Za rok się spotkamy w tym temacie jak sie ruskim śmieciom nie odechce.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
Ja to bym nie chciał, żeby Amerykanie walczyli z Chinami, ale przecież to robią.Tatuś pisze: ↑13-07-2022, 12:47O takich ludziach ruskie kiedyś mówili gownojady. Amerykanie powinni się wycofać z Europy by walczyć z Chinami... tak może stwierdzić tylko proruski debil.Pacjent pisze: ↑13-07-2022, 11:50https://www.tygodnikprzeglad.pl/dlaczeg ... -ukrainie/
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- uglak
Szwajcaria słabym ogniwem unijnych sankcji
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-woj ... rp_state=1
"Neutralna" Szwajcaria - jak w latach 40. przychylna Hitlerowi tak teraz Putinowi. Żodyn się nie spodziewał. Żodyn.
"Neutralna" Szwajcaria - jak w latach 40. przychylna Hitlerowi tak teraz Putinowi. Żodyn się nie spodziewał. Żodyn.
Guilty of being right
Oni tylko "neutralnie" liczą pieniądze. Pierdolony wyrostek robaczkowy Europy.uglak pisze: ↑13-07-2022, 13:34Szwajcaria słabym ogniwem unijnych sankcji
-
Tak niestety jest. Nie tylko ruskie tam trzymają pieniądze. Właściwie wszyscy co mają ich za dużo. Zawsze tacy byli i tu się nic nie zmieni. W tej chwili jestem w stanie zaryzykować twierdzeniu ze 80% oligarchów z Polski trzyma tam pieniądze.
Ale przynajmniej nie sa w obiegu. Ruscy oligarchowie mają dość wojny. Moim zdaniem najwiekszy konflikt zbrojny jaki wystąpi to wewnątrz Rosji. Taki tam panuje nastrój. Oligarchowie wystąpią przeciwko panującej władzy. Przestali sie bogacić a tam panuje rządza pieniądza. Największy sprzeciw co do wojny masz obecnie wśród najbardziej zamożnych obywatelach Rosji. To sa rasowi biznesmeni ten 1% społeczeństwa. Glos z Rosji jest taki ze maja dość panującej władzy i chcą wrócić do robienia biznesu. Pieniędzy maja wystarczająco zeby cały Kreml położyć.
Albo rewolta przez ciche podtrucia i zmina wladzy albo tam wybuchnie 3 wojna. Nabuzowani sa strasznie.
Ale przynajmniej nie sa w obiegu. Ruscy oligarchowie mają dość wojny. Moim zdaniem najwiekszy konflikt zbrojny jaki wystąpi to wewnątrz Rosji. Taki tam panuje nastrój. Oligarchowie wystąpią przeciwko panującej władzy. Przestali sie bogacić a tam panuje rządza pieniądza. Największy sprzeciw co do wojny masz obecnie wśród najbardziej zamożnych obywatelach Rosji. To sa rasowi biznesmeni ten 1% społeczeństwa. Glos z Rosji jest taki ze maja dość panującej władzy i chcą wrócić do robienia biznesu. Pieniędzy maja wystarczająco zeby cały Kreml położyć.
Albo rewolta przez ciche podtrucia i zmina wladzy albo tam wybuchnie 3 wojna. Nabuzowani sa strasznie.
Ostatnio zmieniony 13-07-2022, 13:39 przez tomaszm, łącznie zmieniany 3 razy.
-
W imię czego mieliby występować przeciw własnym interesom?uglak pisze: ↑13-07-2022, 13:34Szwajcaria słabym ogniwem unijnych sankcji
-
Ostatni mój wpis. Zaryzykuje twierdzeniu,ze Ruscy wywołają wojnę domową. Bogata oligarchia z panującą władza. Wróćmy do tego posta za rok.
Sentymentów nie mają. Kiedyś sie bogacili dzięki działaniom Putina. Teraz mają biznesy po całym świecie - zajmowane dodajmy. W chuj ich to boli.
Jestem w Budvie - mekka bogatych Ruskich. Kurwa mój charakter chciał ze pogadałem sobie z nimi trochę. W sumie więcej jak trochę. Hotel 5 gwiazdkowy i oprócz mnie i może parunastu ludzi Ruskie. Nastrój z kim byś nie pogadał ze Rosji ze Putinowi pieklo zgotują.
Nawet Russia Today im wyłączyli w hotelu. Kurwa w Czarnogórze w Budvie. Ich Mekce. Nie poznaje tych ludzi. Najebani, do bitki skłonni. Jak pizdy skuleni siedzią. Nie te Ruskie.
Paru chłopaków z Angli se pomyka w thsirtach z Angli z napisem i flaga Ukrainy New born legend.
Ja chodzę najebany i z ramiona ich popycham. Wleje zdjęcia jak przylecę. Resort za sryliin pieniędzy a ruskie wkurwione na świat. Wszyscy mają ich dość. Elita Ruska sie wkurwi się. I rozpętają tam wojnę. U siebie.
Sentymentów nie mają. Kiedyś sie bogacili dzięki działaniom Putina. Teraz mają biznesy po całym świecie - zajmowane dodajmy. W chuj ich to boli.
Jestem w Budvie - mekka bogatych Ruskich. Kurwa mój charakter chciał ze pogadałem sobie z nimi trochę. W sumie więcej jak trochę. Hotel 5 gwiazdkowy i oprócz mnie i może parunastu ludzi Ruskie. Nastrój z kim byś nie pogadał ze Rosji ze Putinowi pieklo zgotują.
Nawet Russia Today im wyłączyli w hotelu. Kurwa w Czarnogórze w Budvie. Ich Mekce. Nie poznaje tych ludzi. Najebani, do bitki skłonni. Jak pizdy skuleni siedzią. Nie te Ruskie.
Paru chłopaków z Angli se pomyka w thsirtach z Angli z napisem i flaga Ukrainy New born legend.
Ja chodzę najebany i z ramiona ich popycham. Wleje zdjęcia jak przylecę. Resort za sryliin pieniędzy a ruskie wkurwione na świat. Wszyscy mają ich dość. Elita Ruska sie wkurwi się. I rozpętają tam wojnę. U siebie.
-
Tak zupełnie szczerze z jednym Rosjaninem spitlismy sie na parkingu. Normalny chlop. Lokaj hotelowy parkował nam samochody przed hotelem. W sumie wspólnie zagadaliśmy na parkingu. Chlop tak z 50 lat. Jeden drink, drugi, kieliszek tam kieliszek. Nowe Lambo Avatador. Mówi mi ze jest załamany sytuacja. No kurwa klne sie na własne życie totalnie normalny chlop. Powiedział mi ze nawet nie wchodzi na portale ruskie bo to jakaś zjebana propaganda. Ze naród debil. Pralnia mózgu. Itd. W sumie myślałem ze ttarfie na jakiegoś zjeba a tu Ruski pije wodę z Tomaszemm i kurwa wtedy człowiek ma w chuj szersza perpektywe.
Z ryja na parkingu jak widziałem ze mam do czynienia z normalnym człowiekiem. Jego żona bardzo w porządku. Uśmiechnięta babka, nie nabucona.
Ale kurwa pare zniszczonych ubikacji publicznych z litera widziałem. Szkoda ryja strzępić
-
- rasowy masterfulowicz
Nie wystapi. Polecam książkę "Ludzie Putina" tam mechanizmy tworzenia oligarchii rosyjskiej sa aż za dobrze opisane. Tam każdy oligarcha siedzi w kieszeni FSB, bo to z jej nadania dostał biznes, ktorym zarządza w imieniu Kremla. Stąd oficjalnie FR może nie mieć kasy, ale nieoficjalnie pieniądze idą od oligarchii, która staje przed takim oto dylematem: albo kasa na to, co wskaże Kreml, albo zastępuje Cię ktoś inny, a Ty pływasz w betonowych skarpetkach. Nieoficjalnie mogą mieć obiekcje co do postępowania FCS, oficjalnie każdy płąci jak trzeba.tomaszm pisze: ↑13-07-2022, 13:39Tak niestety jest. Nie tylko ruskie tam trzymają pieniądze. Właściwie wszyscy co mają ich za dużo. Zawsze tacy byli i tu się nic nie zmieni. W tej chwili jestem w stanie zaryzykować twierdzeniu ze 80% oligarchów z Polski trzyma tam pieniądze.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Ale tak będzie w końcu. Amerykanie w końcu wyjdą z Polski. Będą chcieli żebyśmy sami sobie radzili. Do,tego dąrzą. Oni mają ważniejsze sprawy na pacyfiku. Poza tym jak połączą siły Rosja, Chiny, Indie, Iran, Irak, Syria, Korea Północna, Brazylia- a w zasadzie cała Ameryka Południowa to niestety z Europy i USA pozostanie miazga. Tak mówił Poręba. Nie wiem czy go słuchałeś? Ciekawe rzeczy mówi.Tatuś pisze: ↑13-07-2022, 12:47O takich ludziach ruskie kiedyś mówili gownojady. Amerykanie powinni się wycofać z Europy by walczyć z Chinami... tak może stwierdzić tylko proruski debil.Pacjent pisze: ↑13-07-2022, 11:50https://www.tygodnikprzeglad.pl/dlaczeg ... -ukrainie/
To ten z przodu.

Raz się zje, raz się nie zje.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Mają, mało tego... zachód jej nie ma i dlatego tak trzęsie portkami chociażby Francja i Niemcy. Próbują obłaskawić ruskich i zbytnio ich nie denerwować. Co najgorsze Polska postępuje zupełnie inaczej i wymachuje szablą. Też Poręba o tym mówił, i dodał, że teraz pozostała już tylko modlitwa i ma bardzo, bardzo złe przeczucia odnośnie Polski. Przecież jak by walneli na lotnisko np. w Rzeszowie taką bronią taktyczną, zachód nie miał by jak odpowiedzieć. A gdyby porwał się na przykład na jakieś miasta rosyjskie większymi bombami jądrowymi-bo tylko takie ma, mniejszych, taktycznych nie ma, to w tym samym czasie konkretne bomby jądrowe wystrzelone by zostały z podwodnych okrętów rosyjskich na Paryż, Londyn i pewnie na jakieś miasta Jankeskie za oceanem. My jako Polska będziemy przyczułkiem do wojny jądrowej. Będziemy poligonem doświadczalnym. Rosja nie popuści, a zachód popuści. Te zbombardowane ich składy broni tylko ich rozjuszają.Tatuś pisze: ↑13-07-2022, 10:08Ma, albo nie ma. Gdyby miała to by już jebli w Kijów. Strzelali wszystkim ale nie atomem.WaszJudasz pisze: ↑13-07-2022, 08:39Problem w tym, że to nie jest prawda. Rosja, jako być może jedyny kraj na świecie, posiada arsenał taktycznej broni jądrowej, która jak najbardziej może być użyta w walce, tzn. nadaje się do niszczenia sił zbrojnych, kolumn czy zgrupowań wojsk, a nie tylko np. miast. Jest to o tyle problematyczne, że takie użycie broni atomowej nie ma w historii ludzkości precedensu i nie wiadomo w sumie, jak Zachód by na to zareagował, a kraje takie jak Francja na 100% obstawałyby, że nie jest to jeszcze powód do odpalenia własnych arsenałów.
Ruskie czekają z tą taktyczną jak przyczajony niedźwiedź. Są cierpliwi, bardzo, cierpliwi, czekają na dogodne ukąszenie zdobyczy w odpowiednim czasie. A jak już ukąszą, to wpuszczą jad. Jad na, które nie ma antidotum.
Ostatnio zmieniony 13-07-2022, 16:38 przez Mariusz Wędliniarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ascetic
To są wbrew pozorom, przewrotnie, bardzo dobre informacje.

https://www.money.pl/gospodarka/negatyw ... 5616a.html
Niech już się ten kryzys przewali, przez światowe gospodarki. Teraz "światowi zachodniemu" "szkoda". Tego i tamtego "szkoda". Wygodnego domu, szybkiego auta, smacznej kolacyjki z homarem na stole. Jak się to wszystko zdegraduje, zdegeneruje, zdeintegruje i kilka jeszcze inne zde-, to będzie tym co trzymają lejce wisieć, to i tamto i pojawi się większa skłonność do oddania tym, co nam to zgotowali. Teraz to IIIWŚ się jawi jako to co może zabrać dużo i jeszcze więcej. Liczę, że wszyscy na tyle stracą, że się zreflektują, że jedyna droga to chaos i zemsta. Ku wojnie!

Niech już się ten kryzys przewali, przez światowe gospodarki. Teraz "światowi zachodniemu" "szkoda". Tego i tamtego "szkoda". Wygodnego domu, szybkiego auta, smacznej kolacyjki z homarem na stole. Jak się to wszystko zdegraduje, zdegeneruje, zdeintegruje i kilka jeszcze inne zde-, to będzie tym co trzymają lejce wisieć, to i tamto i pojawi się większa skłonność do oddania tym, co nam to zgotowali. Teraz to IIIWŚ się jawi jako to co może zabrać dużo i jeszcze więcej. Liczę, że wszyscy na tyle stracą, że się zreflektują, że jedyna droga to chaos i zemsta. Ku wojnie!
Poro
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A gdzie ludzie będą chmarami przyjeżdżać jak będzie kryzys? Na wieś za jedzeniem. Nagle wszyscy sobie przypomną, że mają jakichś wujków na wsi, stryjków, ciotków, babki itp. Niech no jaki miastowy przelezie za jakim kartoflem, to widły zdjęte będą szybko z drzewa. Sami se zasadźta szczypior i kartofle przy blokach. Po co wam te trawniki? A już szczególnie w Warszawie jest tego pełno. Wiem, bo widziałem w telewizji.Ascetic pisze: ↑13-07-2022, 16:37To są wbrew pozorom, przewrotnie, bardzo dobre informacje.
- Ascetic
Mariusz Wędliniarz pisze: ↑13-07-2022, 17:00A gdzie ludzie będą chmarami przyjeżdżać jak będzie kryzys? Na wieś za jedzeniem. Nagle wszyscy sobie przyponą, że mają jakichś wujków na wsi, stryjków, ciotków, kurwów, babki itp. Niech no jaki miastowym o mnie przelezie za jakim kartoflem czy co, to widłyy zdjęte będą z drzewa szybko. Sami se zasadźta szczypior i kartofle przy blokach. Po co wam te trawniki? A już szczególnie w Warszawie jest tego pełno. Wiem, bo widziałem w telewizji.Ascetic pisze: ↑13-07-2022, 16:37To są wbrew pozorom, przewrotnie, bardzo dobre informacje.
Widzisz mariusz jak ty nic nie widzisz.
https://warszawa.naszemiasto.pl/boom-na ... c1-8271784
https://kb.pl/porady/zielone-dachy-czyl ... -na-dachu/
Mamy też w pytę parków, skwerów. Będzie dobrze.
Poza tym ja mieszkam max klmtr od pól kapusty. Biegam szybko, se wyrwę, ucieknę i se zapekluje, czy coś tam.
Jebać wieś!
No i ku wojnie!
Poro