POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

16-08-2020, 17:13

Ascetic pisze:
16-08-2020, 15:18
co do rzekomej prorosyjskości konfederacji.

niby o bondarze a w rzeczywistości o uciemiężonym agencje ruskim w polsce. dawnym współpracowniku leppera. tak od 0;50.

jakimś dziwnym trafem nie podejmuje kwestii zamkniętej osoby w areszcie o pseudonimie margott, albo pewnie tysiącach niesłusznie zamkniętych ludzi w polsce, a o byłym pośle, z partii zmiana.
magrot nie siedzi za bycie pedałem tylko za napaść (uwiecznioną na nagraniu) i brak stosowania się do warunków dozoru policyjnego. Poza tym dostał póki co 2 miesiące a nie 3 lata.

A o ile dobrze rozumiem to ten ziomek Korwina póki co nie ma udowodnionego zarzutu szpiegostwa a 3 lata przesiedział.

Jeśli to tak cała mityczna prorosyjskość to do prawdy chylę czoła xD

Rozumiem że w 2010 głosowaliście na Kaczyńskiego a nie prorosyjskiego Komoruskiego ? xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-08-2020, 17:16

Bloodcult pisze:
16-08-2020, 17:08
Drone pisze:
16-08-2020, 14:43
Tylko że ona wygrała te wybory, a Kolonko srał pod siebie w schowku na miotły.
Przychodzi baba z nikąd i wygrywa wybory xD

Demokracja w pełnej krasie:
Dla Polski graniczyć z Rosją jest nie na rękę więc chyba lepiej jak rządzi tam ktoś z doświadczeniem niż baba - ichniejszy Petru xD

Daję jej pół roku u władzy i zostanie obalona a Białoruś, niczym Krym, dołączy do Rosji :)

Daliście się nabrać na Majdan (niektórzy tam nawet pojechali się bić a jakże xD) to nie dawajcie się po raz drugi zwodzić jak dzieci, ok ?
Jak zwykle opowiadasz kocopoły. Nie baba znikąd tylko żona opozycjonisty siedzącego w więzieniu. Największą bzdura to taka, że lepiej żeby dziad siedział, gnębił swój naród i robił co chciał bo stabilizacja jest najważniejsza. Przecież Ty gadasz jak putinowski troll? Nie widzisz? Ona od razu powiedziała że nie jest politykiem i że jeśli wygra (a wygrała) to będzie prezydentem technicznym przez pół roku do czasu zorganizowania wyborów w warunkach zbliżonych do normalnych. Więc nikt jej nie obali.

A tymczasem blisko 100 000 "destabilizantów" dzisiaj w Mińsku.

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

16-08-2020, 17:19

Pod artykułami w GW na temat podwyżek w Sejmie, kwik, szloch i rozczarowanie :D
Wyborcy PO czują się oszukani przez swoich politycznych idoli bo przecież tylko ci z Pisu mieli kraść :D Padają też komentarze o zarżnieciu "ruchu Trzaskowskiego", choć ten został zarznżniety nim zdążył powstać. Jak tak dalej pójdzie to poparcie KO czy innego PO, do następnych wyborów będzie oscylowało w granicy kilku procent. A wystarczyło wstrzymać się od głosu albo głosować przeciw😁 Chciwe sukinsyny podwyżki i tak by dostały dzięki pis a można by było do tego dorobić etos obrońców państwowej kasy. Choć z drugiej strony, gdyby PiS nie było pewne poparcia PO w tej kwestii to raczej nie wyskoczyli by z tym w tym momencie a już napewno nie takiej bogatosci. Choć bez wątpienia w tym wszystkim o same podwyżki chodzi najmniej :D
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 17:28

Bloodcult pisze:
16-08-2020, 17:13
Ascetic pisze:
16-08-2020, 15:18
co do rzekomej prorosyjskości konfederacji.

niby o bondarze a w rzeczywistości o uciemiężonym agencje ruskim w polsce. dawnym współpracowniku leppera. tak od 0;50.

jakimś dziwnym trafem nie podejmuje kwestii zamkniętej osoby w areszcie o pseudonimie margott, albo pewnie tysiącach niesłusznie zamkniętych ludzi w polsce, a o byłym pośle, z partii zmiana.
magrot nie siedzi za bycie pedałem tylko za napaść (uwiecznioną na nagraniu) i brak stosowania się do warunków dozoru policyjnego. Poza tym dostał póki co 2 miesiące a nie 3 lata.

A o ile dobrze rozumiem to ten ziomek Korwina póki co nie ma udowodnionego zarzutu szpiegostwa a 3 lata przesiedział.

Jeśli to tak cała mityczna prorosyjskość to do prawdy chylę czoła xD

Rozumiem że w 2010 głosowaliście na Kaczyńskiego a nie prorosyjskiego Komoruskiego ? xD
Twój styl rozmowy zupełnie mi nie odpowiada. będę w łodzi na koncercie to się odezwę. sądzę, że będziesz dużo grzeczniejszy, wówczas będzie okazja do normalnej rozmowy. tutaj miałem kolejne podejście pod rozmowę, ale widzę, że to nie ma sensu.
lys på slutten av lys
Pacjent

16-08-2020, 17:30

Lud białoruski jest inny niż ukraiński. Wcale nie jest antyrosyjski. Opowieści, że jakaś kobieta z szafy mogła tam wygrać wybory to bajki. Z punktu widzenia Polski istnienie sporego kraju buforowego oddzielającego nas od Rosji, gdzie panuje stabilny autorytarny system, a zmienna demokracja to znakomita wiadomość. Trzeba tylko mieć Łukaszenkę po swojej stronie, a nie po stronie Moskwy. Tak naprawdę jaranie się białoruskim Majdanem jest domeną rosyjskich trolli.
Ostatnio zmieniony 16-08-2020, 17:48 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 17:39

Pacjent pisze:
Lud białoruski jest inny niż ukraiński. Wcale nie jest antyrosyjski. Opowieści, że jakaś kobieta z szafy mogła tam wygrać wybory to bajki. Z punktu widzenia Polski istnienie sporego kraju buforowego oddzielającego nas od Rosji, gdzie panuje stabilny autorytarny system, a zmienną demokracja to znakomita wiadomość. Trzeba tylko mieć Łukaszenkę po swojej stronie, a nie po stronie Moskwy. Tak naprawdę jaranie się białoruskim Majdanem jest domeną rosyjskich trolli.
widzę, sporą zmianę optyki w tej wypowiedzi. to raz. normalne, że taraz konfederacja będzie zmiekczać swoje stanowisko i mówić, że to nie oni są prorosysjcy, tylko, co zabawne, Ci co są przeciw reżimowi w tym kraju. stosujecie to nagminnie. odwrócenie kota ogonem.

druga sprawa. nikt tu się nie "jara białoruskim majdanem". ja np. jestem zmartwiony i zaniepokojony. nie mam w tym żadnej ekscytacji.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

16-08-2020, 17:44

@trup
A jak za pół roku zrobi "normalne" wybory a pomimo tego nadal wygra je Łukaszenko to co wtedy ? Co powinna wtedy zrobić Polska ? xD
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Pacjent

16-08-2020, 17:47

Ascetic pisze:
Pacjent pisze:
Lud białoruski jest inny niż ukraiński. Wcale nie jest antyrosyjski. Opowieści, że jakaś kobieta z szafy mogła tam wygrać wybory to bajki. Z punktu widzenia Polski istnienie sporego kraju buforowego oddzielającego nas od Rosji, gdzie panuje stabilny autorytarny system, a zmienną demokracja to znakomita wiadomość. Trzeba tylko mieć Łukaszenkę po swojej stronie, a nie po stronie Moskwy. Tak naprawdę jaranie się białoruskim Majdanem jest domeną rosyjskich trolli.
widzę, sporą zmianę optyki w tej wypowiedzi. to raz. normalne, że taraz konfederacja będzie zmiekczać swoje stanowisko i mówić, że to nie oni są prorosysjcy, tylko, co zabawne, Ci co są przeciw reżimowi w tym kraju. stosujecie to nagminnie. odwrócenie kota ogonem.

druga sprawa. nikt tu się nie "jara białoruskim majdanem". ja np. jestem zmartwiony i zaniepokojony. nie mam w tym żadnej ekscytacji.
Widzę, że dalej dyskutujesz z Konfą, a ja wyrażam swoje zdanie, wyrobione m.in. po dyskusjach ze znajomymi, którzy znają tamtejsze realia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 17:50

Pacjent pisze:
16-08-2020, 17:47
Ascetic pisze:
Pacjent pisze:

Widzę, że dalej dyskutujesz z Konfą, a ja wyrażam swoje zdanie, wyrobione m.in. po dyskusjach ze znajomymi, którzy znają tamtejsze realia.
a skąd wiesz, że ja nie znam tamtej sytuacji z pierwszej ręki? no nie wiesz.

ale to i tak nie zmienia postaci = fikołka, który nam tutaj zaprezentowałeś. mianowicie, że prorosyjscy nie sa konfiarze a ktoś inny co się jara majdanem. dałbyś spokój z takimi akcjami.
lys på slutten av lys
Pacjent

16-08-2020, 18:06

Jeśli mamy rozmawiać na tym poziomie to Ty reprezentujesz linię Nord Stream czyli Berlin - Moskwa, gdzie dominuje opcja upokorzenia niesfornego Łukaszenki. Pasuje Ci czy rozmawiamy ze sobą?
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 18:12

nie wiem, czym jest jakaś linia nord stream, czy jakaś inna.

sedno sprawy leży w tym, bo je gubimy w rozmowie, że jest podejrzenie, że łukaszenko sfałszował wybory. wystarczyłoby zweryfikować tą informację. dać niezależnym organom to sprawdzić. z niemiec, rosji i skąd każda ze stron by chciała. ruchy w postaci nasyłania omonu na ludzi, jest na pewno oznaką, że podnosi rękę na ludzi, ktorzy są jego narodem. może też sugerować, że te wybory przegrał. w świetle tego nie wiem dlaczego łukaszenko miałby być upokorzony? no chyba, że by wyszło, że je jednak sfałszował. a jak tak jest to powinien oddać władzę. i pewnie wówczas subiektywnie by się czuł upokorzony.

zostawiłbym tym samym jaką rzekomo linię reprezentuję, ale oczywiście mogę się od Ciebie dowiedzieć jaką. a skupiłbym się na faktach. tych opisanych powyżej.

oraz oczywiście na tym dlaczego konfederacja jest antypolska bo prorosyjska. chodzi o zbudowanie polityki z małej na dużą ? nie ma pieniędzy i będzie trollować pod ruskich, żeby dostać kasę, na wzór partii z włoch i austrii? bo jak tak, to nawet jestem w stanie to zrozumieć.
lys på slutten av lys
Pacjent

16-08-2020, 18:21

Nawet jeśli sfałszował wybory, co nikogo nie zdziwi, chociaż wśród ludu ma duże poparcie, to liczy się to co jest korzystne dla Polski, a nie dla Rosji. USA czy Niemiec. Jeśli zatem Łukaszenka jest gwarantem istnienia stabilnej Białorusi to nas powinno interesować jedynie to. Jakiekolwiek wejście Rosji na Białoruś byłoby dla nas fatalną sprawą.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 18:27

Pacjent pisze:
16-08-2020, 18:21
Nawet jeśli sfałszował wybory, co nikogo nie zdziwi, chociaż wśród ludu ma duże poparcie, to liczy się to co jest korzystne dla Polski, a nie dla Rosji. USA czy Niemiec. Jeśli zatem Łukaszenka jest gwarantem istnienia stabilnej Białorusi to nas powinno interesować jedynie to. Jakiekolwiek wejście Rosji na Białoruś byłoby dla nas fatalną sprawą.
dzisiaj to poparcie miało się w sposób następujący. tak co do faktów. od 100000 - 300000 anty. na rzecz 5000 pro (po komunistycznemu, jak na św.1maja. pociagami zwożeni. autobusami). nie wiem po czym wnosisz, że ma popracie społeczeństwa. nie przecież z tego, że przegrał wybory. no bo jak przegrał, to nie ma legitymacji, nie ma poparci i powinien odejść.

do drugiego wątku. moim zdaniem nie jest gwarantem stabilnej białorusi, bo jak zrobiło się goraco to od razu uderzył do ruskich. czyli jest gwarantem tego, że ruscy mają kartę przetargową. nie wiem w takim razie z czego wyciągasz wniosek, że cokolwiek gwarantuje, za wyjątkiem wariantu krymskiego.

więc jak wejście rosji jest dramatem, to powinienś być za mediacją, może jakimś okrągłym stołem. ruskie nie będą mieć argumentu do wejścia, my nie będziemy srać w gacie, bo ruskie przy granicy. zrobi coś na miękko, zgodnie z przegranymi wyborami. ludzie się rozejdą. sytuacja się uspokoi. ja widzę same korzyści.
lys på slutten av lys
Pacjent

16-08-2020, 18:36

Jeśli uderzył do Rosji to może wie kogo przepraszać. :) Obyśmy z tego zdrowi jako państwo wyszli, czego sobie i Tobie życzę.
Awatar użytkownika
Ascetic

16-08-2020, 18:40

Pacjent pisze:
16-08-2020, 18:36
Jeśli uderzył do Rosji to może wie kogo przepraszać. :) Obyśmy z tego zdrowi jako państwo wyszli, czego sobie i Tobie życzę.
dla mnie niestety jest na pasku rosji, tak to interpretuję. ma też te same metody co ruskie. co dla mnie potwierdza ta informacja poniżej, więc wygląda na to, że woli ich przepraszać.

Obrazek

tak. ten rok jest tak wariacki, że wystarczy już "atrakcji". czego Tobie również życzę. w sensie, żeby się rozeszło po kościach. zresztą sobie też tego życzę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Triceratops

16-08-2020, 19:10

trup pisze:
16-08-2020, 17:06
Ale Kukiz 15 nie jest partią. gdyby był brałby jak pojebany.

Może ogranicza a może nie. ? Napierdalam w "ideowcow".
1. Przeciez celowo nie pozwolil przeksztalcic tego w partie mimo buntu w strukturach.
2. Jak nie ideowcy to kto? Bezideowcy?
Pacjent pisze:
Lud białoruski jest inny niż ukraiński. Wcale nie jest antyrosyjski.
Jest inny nieco ale nie jest ani antyrosyjski ani antypolski. Spedzilem z nimi pare razy po pare dni, oczywiscie ichniejszy rarytas Chlibnyj Dar (naprawde super wodka) lal sie strumieniami i opowiadali rozne rzeczy. Jak w kazdym spoleczenstwie sa osoby za, sa przeciw, sa obojetne. Do Polakow maja stosunek dosc cieply szczerze mowiac, w kazdym sklepie kiedy tylko sie spostrzega, ze Polak to od razu zagajaja sympatyczna rozmowe, czesto polaczona z historycznymi wspominkami.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

16-08-2020, 22:33

Bloodcult pisze:
16-08-2020, 17:44
@trup
A jak za pół roku zrobi "normalne" wybory a pomimo tego nadal wygra je Łukaszenko to co wtedy ? Co powinna wtedy zrobić Polska ? xD
A co jeśli koń Łukaszenki poleci na Marsa? Co wtedy powinna zrobić Polska?
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

16-08-2020, 22:40

Pacjent pisze:
Lud białoruski jest inny niż ukraiński. Wcale nie jest antyrosyjski. Opowieści, że jakaś kobieta z szafy mogła tam wygrać wybory to bajki. Z punktu widzenia Polski istnienie sporego kraju buforowego oddzielającego nas od Rosji, gdzie panuje stabilny autorytarny system, a zmienna demokracja to znakomita wiadomość. Trzeba tylko mieć Łukaszenkę po swojej stronie, a nie po stronie Moskwy. Tak naprawdę jaranie się białoruskim Majdanem jest domeną rosyjskich trolli.
Acha czy lepiej utrzymywać stabilny autorytaryzm niż dążyć do demokracji w Rosji?
Bo demokracja jest niestabilna? To poza Rosją mamy przejebane. Same niestabilne grożące trzęsieniem ziemi wchuj niebezpieczne kraje. Niemcy, Czechy, Słowacja, Szwecja, Litwa... jak żyć?

Obrazek
Awatar użytkownika
trup

16-08-2020, 22:43

Obrazek
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

16-08-2020, 23:37

Epicka zaczeska a'la Dariusz Szpakowski, zawsze na propsie.
ODPOWIEDZ