III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: III Wojna Światowa
A wszystko przez Jasionke.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Wybuchy we Lwowie - informuje mer miasta Andrij Sadowy i apeluje do mieszkańców, by ukryli się w schronach.
Jak podaje Sky News, w mieście było słychać co najmniej cztery eksplozje.
Raz się zje, raz się nie zje.
- ozob
To je ruska propaganda. To je fejk. Nie dobra o tym mówić. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Taaa... te miastowe tak mają. Z tych kaloryferów w blokach im się tak porobiło w głowie. Kiełbasy by zjadł jeden z drugim, cebuli jak jabłko, a nie w plasterkach, śledzia z beczki. Ale nie chcą i przez to mają mają zaczadziałe głowy.
Raz się zje, raz się nie zje.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Tacy to nawet we własną kołdrę nie pierdzą jak ludzie tylko do kibla lecią i brzdżą w gorących rurach. Inteligenty psia mać.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Chciałbyś by ruskie zbombardowali Rzeszów. No przyznaj, że chciałbyś

a bo to pierwszy raz jakieś wybuchy na tej wojnie. Już dwa miesiące nalotów, bombardowań i mordowania. A ruskiego zwycięstwa nie ma nadalMariusz Wędliniarz pisze: ↑03-05-2022, 20:17Wybuchy we Lwowie - informuje mer miasta Andrij Sadowy i apeluje do mieszkańców, by ukryli się w schronach.

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- ozob
Będę latem. Mam nadzieję, że się powstrzymają do jesieni.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- ozob
- Tatuś
- Kontakt:
Już były pierdolety chińskie, że Polska chce rozebrać Ukrainę, że Norwegia szykuje się do okupacji Rosji. Kolejne z dupy fejki by Ozob miał co wklejać na muzyczne forum.
- Tatuś
- Kontakt:
Ruskie sobie nie mogą uzmysłowić, że ten ich cały ZSRR po prostu padł na ryj. Niczego nie było w sklepach, żywność na kartki i przegrany Afganistan. Więc korzystając z okazji zesłabnięcia niedźwiedzia, z braterskiego uścisku wyrwali się wszyscy poza Białorusią i Serbią. Po 30 latach widać, że ten kto wiał najszybciej temu żyje się najlepiej.
- ozob
Fajkiem jest, że NATO poszerzyło się wbrew ustaleniom z Rosją. Gość pierdolnięty. XD
- Tatuś
- Kontakt:
Ładnie się podpisałeś.
Jelcyn zgodził się na rozszerzenie NATO. Więc nie kłam tutaj:
http://www.polska-zbrojna.pl/home/artic ... ie-w-NATO-Jakie inne wspomnienia zachował Pan z tamtego okresu?
Rozmowę z prezydentem Borysem Jelcynem w 1996 roku podczas wizyty w Moskwie, jedną z moich najtrudniejszych i najdłuższych rozmów. Na kremlowskich salonach słyszałem wówczas, że to błąd, że nie wolno wstępować nam do NATO. Jelcyn zapewniał, że da nam wszelkie gwarancje bezpieczeństwa i próbował odwieść nas od pomysłu wstąpienia do NATO. Jeden z jego argumentów był poważny: podczas rozmów o zjednoczeniu Niemiec przywódcy Stanów Zjednoczonych, Francji i Wielkiej Brytanii złożyli Michaiłowi Gorbaczowowi deklarację, że nie dojdzie do rozszerzenia Sojuszu Północnoatlantyckiego na wschód.
Jelcyn wycofał się wówczas ze swoich poprzednich deklaracji, bo przecież podczas wizyty w Polsce w 1993 roku obiecał Lechowi Wałęsie, że Rosja nie sprzeciwi się wstąpieniu Polski do NATO. Jak próbował go Pan przekonać?
Pamiętam, że byłem już zmęczony długą dyskusją. Zapytałem, jakie Rosja ma stosunki z Niemcami. Świetne – odpowiedział Jelcyn. A z Wielką Brytanią? Znakomite – padła odpowiedź. Wymieniłem jeszcze kilka natowskich państw, a odpowiedź zawsze brzmiała podobnie. A z Polską, Węgrami i Czechami? – dopytywałem. Jelcyn się ożywił: Stosunki są złe, bo chcecie do NATO. Obiecałem wówczas, że gdy tylko zostaniemy członkiem Sojuszu, nasze relacje będą znakomite.
I tak oto przykłady dobrych stosunków państw natowskich z Rosją stały się argumentem za naszym wejściem do NATO. Rozmowy zakończyły się zapewnieniem Jelcyna, że skoro chcemy do NATO, to on nas nie będzie powstrzymywał. Wchodźcie, jeśli chcecie – powiedział.
- ozob
A tweet o Gorbaczowie. XD
Gorbi był przed pijakiem. Zresztą w życiu nic nie jest na zawsze.
- Tatuś
- Kontakt:
Tu gość opisuje, jak Wałęsa zrobił awanturę USA by przyjęli Polskę do NATO. Wynika z tego, że Amerykanie nie chcieli Polski przyjąć do sojuszu:
Więc to całe ruskie pierdolenie o tym, że NATO ich atakuje i osacza to zwykłe kłamstwo.
https://wei.org.pl/2019/blogi/panstwo/j ... sie-udalo/Najważniejszym dokonaniem Lecha Wałęsy było jednak przewrócenie amerykańskiej koncepcji odepchnięcia nas od NATO. Na szczyt w Pradze prezydent Clinton przywiózł koncepcję Partnerstwa dla Pokoju. Brzmiało dobrze. Ale w zamyśle amerykańskich dyplomatów Partnerstwo nie miało być ścieżką dojścia do NATO tylko właśnie pomysłem na to by namolni petenci ze Wschodu się odczepili, i do NATO się nie pchali. Przywódcy Czech i Węgier uznali, że nic się nie da zrobić. A Wałęsa urządził regularną awanturę, zagroził wręcz zerwaniem szczytu, i wymusił na Clintonie zmianę zapisów PfP na takie, które dawały realną perspektywę członkostwa. Gdyby nie autorytet Wałęsy i jego upór to mielibyśmy taki status jak dzisiaj członkowie Partnerstwa Wschodniego wobec Unii Europejskiej.
Więc to całe ruskie pierdolenie o tym, że NATO ich atakuje i osacza to zwykłe kłamstwo.
- Lukass
Eh, no właśnie. Prawdopodobnie największym problemem jest to, że nikt tam nawet nie zastanowił się, dlaczego te wszystkie kraje tak bardzo chcą być w NATO. Oczywiście, nikt też nie przejmuje się gwarancjami dla Ukrainy, które między innymi Rosja złożyła. Oficjalnie, na piśmie, nie zapis z rozmowy. Ale chuj tam, Wiesiek z Zenkiem po pijaku ustalili, że NATO się nie powiększy w kierunku wschodnim. Tego się trzymamy, to jest najważniejsze.Tatuś pisze: ↑03-05-2022, 22:47Ruskie sobie nie mogą uzmysłowić, że ten ich cały ZSRR po prostu padł na ryj. Niczego nie było w sklepach, żywność na kartki i przegrany Afganistan. Więc korzystając z okazji zesłabnięcia niedźwiedzia, z braterskiego uścisku wyrwali się wszyscy poza Białorusią i Serbią. Po 30 latach widać, że ten kto wiał najszybciej temu żyje się najlepiej.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Lukass
A teraz ruskie oskarżają Izrael o wspieranie neo-nazistów. Leżę. Tak dużo wódki.

Podobają mi się "very cold nazis"
A jeszcze bardziej nazis do góry nogami.
Podobają mi się "very cold nazis"

Ostatnio zmieniony 03-05-2022, 23:46 przez Lukass, łącznie zmieniany 3 razy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii