SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- mad
- weteran forumowych bitew
Re: SARS-CoV-2
Efekt działań geniusza Trzaskowskiego:
https://wawalove.wp.pl/warszawa-przeszl ... 659139201a" onclick="window.open(this.href);return false;
Warszawka się zagazuje czy to nic takiego?
https://wawalove.wp.pl/warszawa-przeszl ... 659139201a" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Czy nie wiedzieli, że to już przerabiano we Włoszech? Jeżeli tego natychmiast nie cofną, należy wpisać Trzaskowskiego na listę pandemiarzy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ozob
- zahartowany metalizator
I w tym miejscu nalezy zapytac czy Covid-19 nie przyspieszyl tego co nadejsc i tak musialo u tych +60 z 1-3 chorobami przewleklymiDrone pisze:Bzdury. Wystarczy sprawdzić u źródeł. LIczba zgonów znacząco wzrosła we Włoszech w stosunku do lat ubiegłych:ozob pisze:Innymi chorobami od 1-3 wspolistniejacymi do zakazenia nowym wirusem. Kwestia rubryki i tego jak pozniej liczysz.
https://reason.com/2020/03/17/italian-d ... -about-80/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Drone
Z chorobą przewlekłą można funkcjonować wiele lat. W przypadku włoskim dzienny przyrost zgonów wyniósł 20%, a 80% w najbardziej newralgicznym regionie, więc sorry, ale tego typu dywagacje są naprawdę bezpodstawne.
- ozob
Mozna. Nie wiemy jednak w jakim stanie byly te osoby.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spojler: życie to śmiertelna choroba i jeśli ktoś Cię teraz zabije, to też przyspieszy jedynie to co ma nadejść.ozob pisze:I w tym miejscu nalezy zapytac czy Covid-19 nie przyspieszyl tego co nadejsc i tak musialo u tych +60 z 1-3 chorobami przewleklymiDrone pisze:Bzdury. Wystarczy sprawdzić u źródeł. LIczba zgonów znacząco wzrosła we Włoszech w stosunku do lat ubiegłych:ozob pisze:Innymi chorobami od 1-3 wspolistniejacymi do zakazenia nowym wirusem. Kwestia rubryki i tego jak pozniej liczysz.
https://reason.com/2020/03/17/italian-d ... -about-80/" onclick="window.open(this.href);return false;
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Drone
Nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć. Jeżeli każdego roku we Włoszech umiera 1700 osób dziennie, a w roku 2020 umiera nagle 400 osób dziennie więcej, to nie można mówić, że to nic takiego i że nie niesie to zagrożenia, i że tak te osoby by umarły. No właśnie chodzi o to, że wirus przyspiesza zejście z tego świata osób najbardziej narażonych. Nie rozumiem, co tu jest nie do zrozumienia. Nie rozumiem też wspomnianych wyżej pseudoautorytetów ds. np. grypy, które zamiast powołać się na konkretne liczbowe statystyki, snują mgliste i ogólnikowe rozważania. Równie dobrze mógłby się pojawić zamiast nich ekspert od ruchu drogowego i wskazywać, że nadal masa osób ginie w wypadkach drogowych, więc koronawirus nie jest tak groźny.
- ozob
Ten wirus jest o tyle grozny, ze czesc chorych wymaga specjalistycznego leczenia trudnosci zwiazanych z oddychaniem. Nagle okazalo sie, ze zakazne nie dysponuja wymaganym sprzetem. Sprzetem, ktory jest potrzebny chorym cierpiacym na inne choroby. To jest wedlug mnie glowny problem jaki niesie ze soba Covid-19.
- Drone
Problem jest bardziej złożony: część przypadków pomimo wspomagania respiratorem nie ulega poprawie, musi dalej pod nim leżeć, przez co sprzęt i miejsce w szpitalu jest blokowane. Koniec końców chodzi o to, by nie doszło do masówki, bo wtedy szpitale staną w ogóle, nie będą w stanie przerabiać "zwykłych" chorób.
- Medard
Nie wiem czy to do końca prawda, teraz tego nie znajdę, ale widziałem film w którym włoski lekarz mówił, że w szpitalu w którym pracuje, od dwóch tygodni żaden pacjent podłączony do respiratora nie wyzdrowiał,Drone pisze:Problem jest bardziej złożony: część przypadków pomimo wspomagania respiratorem nie ulega poprawie, musi dalej pod nim leżeć, przez co sprzęt i miejsce w szpitalu jest blokowane. Koniec końców chodzi o to, by nie doszło do masówki, bo wtedy szpitale staną w ogóle, nie będą w stanie przerabiać "zwykłych" chorób.
co będzie oznaczało, że respiratory w ciężkich przypadkach tylko przedłużają agonię.
W innym miejscu czytałem, że podłączają już tylko ludzi poniżej 60 roku życia.
Zderzając te dwie informacje można dojść do wniosku, że niedługo będzie sporo przypadków zejść poniżej 60 roku życia.
Gdzieś tam było info o zmarłym lekarzu 57 lat zakażonym, bo zabrakło dla niego rękawiczek na zmianie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- iGrinder
- postuje jak opętany!
Taka sytuacja u nas na podwórku:
Oddział kardiologii w Myszkowie został zamknięty. W sobotę pełnił tam lekarz, którego żona poddana była kwarantannie. Niestety okazało się, że jest zakażona koronawirusem. Test wykazał również zakażenie koronawirusem u lekarza, w związku czym oddział został zamknięty do odwołania.
Kwarantanną został objęty personel, a także pięciu pacjentów, którzy leżą na oddziale i nie będą przewożeni do innych szpitali.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
- Bloodcult
To przestań się mazać jak baba. Nie chcesz się zarazić to siedź w domu.Ascetic pisze:nie polecam takiego zwracania się do mnie.
Ja bez szwanku dla mojej pracy zawodowej i sytuacji materialnej mogę sobie siedzieć w domu nawet i do grudnia ale jakoś nie widzę powodu włazić tutaj i histeryzować że "ojejku kampeki nie widzi zagrożenia, straszne". Jak kampeki się zarazi i zejdzie mu się z tego świata to płakać po nim będziesz ?
Ja bym profilaktycznie wpisał cały jego elektorat na taką listę :)Drone pisze:Jeżeli tego natychmiast nie cofną, należy wpisać Trzaskowskiego na listę pandemiarzy.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Lukass
Ha, w Trójmieście to samo, ale już zaczynają zmieniać, bo w godzinach szczytu było kiepsko.mad pisze:Efekt działań geniusza Trzaskowskiego:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Drone
Darowałbyś sobie te czarno-białe polityczne wtręty. Albo ktoś podejmuje decyzje rozsądne, albo nierozsądne. Kwestia, czy potrafi się z nich wycofać i je zmodyfikować. Gorzej, jak za decyzjami stoi czysto partyjna ideologia czyli - koniec końców - zwykła chęć trwania na piedestale wbrew wszystkiemu (np. patrz: upór co do wyborów).Bloodcult pisze:Ja bym profilaktycznie wpisał cały jego elektorat na taką listę :)Drone pisze:Jeżeli tego natychmiast nie cofną, należy wpisać Trzaskowskiego na listę pandemiarzy.
- SODOMOUSE
Lekarstwo gorsze od choroby? Kryzys vs zgoda na śmierć dla starszych
https://wiadomosci.onet.pl/opinie/koron ... ia/pvegc65" onclick="window.open(this.href);return false;
https://wiadomosci.onet.pl/opinie/koron ... ia/pvegc65" onclick="window.open(this.href);return false;
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- rozkręca się
Dobra,troche obserwacji z perspektywy Janusza żyjącego w UK ;) Dopiero od dzis wdrożyli środki ostrożności jakie sa w Polsce ,od dłuższego czasu,jak to Anglicy,do tej pory myśleli,że to ich nie dotyczy i bagatelizowli problem,takie sa fakty,stąd juz ponad 300 osób poszło do piachu,dodatkowo konkretny problem z zaopatrzeniem,dosłownie puste półki,od tygodnia podcieram za przeproszeniem dupe chusteczkami,bo papieru nie uświadczysz,jajek tez nie jem,bo nie ma,zapasy w lodówce też topnieją,od jutra policja i wojsko na ulicach,paranoia na maksa! Wiem,że na samym początku wybuchu epidemi takie same sytuacje były w kraju,ale wiem ze zródeł na miejscu,że sie uspokoiło,co by sie o naszych rodakach nie mówiło,to pomijając marginalne przypadki,polskie społeczeństwo jest w tej sytuacji dość odpowiedzialne,jakaś tam karność sie udziela..Najbardziej sie obawiam,oczywiście oprócz złapania wirusa ,że dopiero teraz sie zacznie obleżenie sklepów i poważnie może być problem z dostępem niezbednych produktów! (zapas Jacka Danielsa juz uczyniłem ;) ale nie samymi płynami człowiek żyje ) Tak więc tzw "Zachód" wg mnie radzi sobie o wiele gorzej niż Polska w tym trudnym czasie!
-
- rasowy masterfulowicz
Z tymi dziadkami to przejebane, całe życie jebałeś na kraj, płaciłeś podatki, biłeś sie w wojnach a przychodzi starość i odstawiają ci respirator dla młodego szczyla.
-
- postuje jak opętany!
Respirator nie wyleczy jak organizm jest za słaby żeby podjąć walkę z chorobą.
-
- rasowy masterfulowicz
Już pojawili się prorocy, którzy głoszą - "świat po epidemii będzie zupełnie inny niż do tej pory" :)
Natura ludzka od tysięcy lat jest niezmienna i żadna epidemia tego raczej nie zmieni. Skorupy odrosną od dupy i będzie "drink, fight&fuck". No chyba, że się mylę i ludzie faktycznie się wzniosą na jakiś inny poziom.
Natura ludzka od tysięcy lat jest niezmienna i żadna epidemia tego raczej nie zmieni. Skorupy odrosną od dupy i będzie "drink, fight&fuck". No chyba, że się mylę i ludzie faktycznie się wzniosą na jakiś inny poziom.
Celem życia nie jest przeżycie.