III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: III Wojna Światowa

15-04-2022, 20:48

Mariusz Wędliniarz pisze:
15-04-2022, 20:37

Powtòżę że to się może skończyć eskalacją konfliktu.
Tak, Rosja zaatakuje wojskowo ukrainę. Wyciągną z muzeum T-34 i wjadom!
Był se ten Moskwa na morzu, niczego nie ostrzeliwał, jeść nie wołał, to po co go było ruszać.
Ruski wojenny okręt idi na *uj. Mariupol też sobie stał i niczego nie ostrzeliwał a ruskie postanowiły go zrównać z ziemią.
Nie ma litości dla skurwysynów.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-04-2022, 20:49

T-34 to zajebisty czołg. Można go uruchomić nawet po 60 latach, co udowdnili Węgrzy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-04-2022, 20:52

Dobrze już.

Nie ma co się tak podkładać i obrażać użytkowników wpisami typu: "lizanie po jajach" (znów jakieś gejowskie zachciewajki?) albo "że ktoś coś wysrał" (jak u pacjenta koprofilne'zabawy?). Po co to komu?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-04-2022, 20:56

ozob pisze:
15-04-2022, 20:49
T-34 to zajebisty czołg. Można go uruchomić nawet po 60 latach, co udowdnili Węgrzy.
I zaatakować wrogą Słowację i przegrać z kretesem :D :D

Powiedz mi, jak Rosja wyeskalowała wojnę za atak na Biełgorod? Bo może mi coś umkło.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-04-2022, 21:08

ozob pisze:
15-04-2022, 20:45
Padło to wiele głupot że strony salonika liżącego się po jajkach, ale to co wysral Nikos przechodzi ludzkie pojęcie. Typ powołuje się na jakiegos ukraińskiego anslityka, który de facto jest ruskim podnóżkiem i kolaborantem, a wcześniej dykredytowal i nazywał ruska onuca Bartosiaka mającego bliskie kontakty z amerykańskimi generałami. (:
.

Wydaje mi się, a nie, jestem pewny, że jesteś nienormalny. Taki zjebany człowiek. Ustalmy fakty:
1. Wkleiłem linka do wywiadu z doradcą prezydenta Ukrainy. Na nikogo się nie powoływałem.
2. Nie nazywałem ruską onucą twojego zjebanego idola. Nazywałem tak ciebie, gdyż jesteś ludzką tkanką odpadową. Jak ruska onuca. W dodatku skrajnie głupią. Co udowodniono nie raz na tym forum. Niedawno zostałeś tutaj zaorany przez kilku kolegów, którzy znają się na wojskowości. Ty nie masz o niej pojęcia. Tak jak o wielu rzeczach. Zaczynam podejrzewać, że na frytkownicy także. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-04-2022, 21:22

Tak się znają, że kwestia mobilizacji NATO, czasu jaki potrzeba i dylemat taktycznej broni jądrowej dalej leży na stole i nikt się porwał na jakąś logiczna argumentację. W zamian tego naczytałem się o B-52, ale już nie o Ohio czy B-2, które reprezentują rzeczywiste zagrożenie dla Rosji. Później nawet wkleiłem tyradę Świdzińskiego, bardzo udana zresztą, ale też nikt się odniósł. Dlaczego? Ponieważ stała w kontrze do tych głupst wypisywanych na forume, "że jak Ruskie użyją borni atomowej, to Francja, UK i USA też". (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 21:34

Moim zdaniem, Francją czy USA nie odpowiedziałyby atomem na atom. Powtarzam, poco było ruszać ten okręt Moskwę. Teraz ruskie się wkurwią.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-04-2022, 22:06

A moim zdaniem nie ma takiej pewności a ruskie rakiety okażą się ch. warte
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:12

Tatuś pisze:
15-04-2022, 22:06
A moim zdaniem nie ma takiej pewności a ruskie rakiety okażą się ch. warte
Wspominając właśnie niedoścignionego Kajtka ja też pewności nie miałem, czy będzie spał na stojąco, ale jak go wprowadziłem do kuchni to się bardzo ładnie położył i usnął w pozycji jak pies. To była taka zima, że często tej zimy braliśmy zwierzynę do domu, bo by po prostu umarzła. Nigdy do końca nie można być pewnym do końca.
Pelson
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:15

ozob pisze:
15-04-2022, 21:22
Tak się znają, że kwestia mobilizacji NATO, czasu jaki potrzeba i dylemat taktycznej broni jądrowej dalej leży na stole i nikt się porwał na jakąś logiczna argumentację. W zamian tego naczytałem się o B-52, ale już nie o Ohio czy B-2, które reprezentują rzeczywiste zagrożenie dla Rosji. Później nawet wkleiłem tyradę Świdzińskiego, bardzo udana zresztą, ale też nikt się odniósł. Dlaczego? Ponieważ stała w kontrze do tych głupst wypisywanych na forume, "że jak Ruskie użyją borni atomowej, to Francja, UK i USA też". (:
Jedziemy z powrotem, bo akurat mam chwilę czasu, z tymi samymi pytaniami na które odpowiadasz z gracją piskorza? :D
Juz Ci odpowiadałem w kwestii mobilizacyjnej wojsk NATO, wklejałem Ci nawet czasy transportu z wschodniego wybrzeża USA do portów Beneluxu i odnosiłem to do szybkości mobilizacyjnej wojsk USA i generalnie Sojuszu. Jak tam rozwinięcie Twojej własnej tezy o możliwości ataku z marszu w trakcie Zapadu, bez podciągnięcia odwodów, logistyki i w odniesieniu do rosyjskiej doktryny posiadania przynajmniej trzykrotnej przewagi by zainicjować atak? Nadal zgrabnie je przemilczysz?
Jak tam pytanie, ciągle przez Ciebie nieodpowiedziane, o możliwośc podciągnięcia niedostrzegalnego dla SIGINT i wywiadu satelitarnego Zachodu tej mitycznej rosyjskiej armii tak by zaskoczyć Polskę i NATO? W dodatku w ilości, powiedzmy 150-200 tysiecy luda? Odnieś to do info, że wywiady Sojuszu wiedziały o wojnie już na 6 miesięcy- nie , przyjmijmy wariant optymistyczny dla Ciebie- na 4 miesiące przed atakiem, a Rosja logistycznie robiła bokami, by te transporty spiąć we własych granicach, gdzie teraz musiałaby podciągnąc swoje siły kolejne kilkaset kilometrów na Zachód? Widać, że przeczytałeś ostatnio coś więcej bo wrzucasz teraz losowo w dyskusję boomery i B-2.
Jedziesz facet, forum nadal czeka by się napić z krynicy Twojej mądrości.

E: dylemat taktycznej broni jądrowej- nawet w rosyjskim bardaku, gdzie nie liczy się kompletnie ze swoimi ludźmi, przygotowanie i użycie taktycznych grzybków wymaga specjalnej osnowy i zabezpieczenia. Wywiady NATO są na kwestię A wyczulone, co widać po wręcz codziennych raportach, że nie zaobserwowano działań poprzedzających chęć jej użycia. Znowu, gdyby FR przyszło do głowy wdrażac taki pomysł nie zdziwiłbym się, gdyby ta mityczna no-fly-zone nad Ukrainą (i częścią Rosji również) została by ustanowiona przez kraje sojuszu, nie wspominając już o innych konsekwencjach wkurwionego NATO. No ale może faktycznie, "genialny strateg" ma w zanadrzu plan ostateczny.
Ostatnio zmieniony 15-04-2022, 22:25 przez Pelson, łącznie zmieniany 1 raz.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-04-2022, 22:24

A z tego Beneluksu ile jest km do Orzysza? Ile zajmie czasu przewiezienie ciężkich? Czy to może nieistotne? XD
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:29

Tatuś pisze:
15-04-2022, 20:48

Powtòżę że to się może skończyć eskalacją konfliktu.
Tak, Rosja zaatakuje wojskowo ukrainę. Wyciągną z muzeum T-34 i wjadom!
Był se ten Moskwa na morzu, niczego nie ostrzeliwał, jeść nie wołał, to po co go było ruszać.
Ruski wojenny okręt idi na *uj. Mariupol też sobie stał i niczego nie ostrzeliwał a ruskie postanowiły go zrównać z ziemią.
Nie ma litości dla skurwysynów.
Tego idi na chuj nie było. To ostało dograne na taśmie. Wolski to mówił, a ja mu wierzę. Tak jak i tego ducha z Kijowa nie było.
Wiele rzeczy nie było w tej wojnie, ale każdy wierzy co propaganda ukraińska podaje jakby to była prawda objawiona. Oczywiście, szkoda ludności cywilnej, budynków mieszkalnych, ale w Iraku amerykanie też tak robili czy w Wietnamie. Było nawet takie powiedzenie. Dobry żółtek to martwy żółtek. A na Japonię to nie zrzucili dwóch bomb atomowych?
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-04-2022, 22:36

Tego idi na chuj nie było. To ostało dograne na taśmie. Wolski to mówił, a ja mu wierzę. Tak jak i tego ducha z Kijowa nie było.
Wiele rzeczy nie było w tej wojnie, ale każdy wierzy co propaganda ukraińska podaje jakby to była prawda objawiona. Oczywiście, szkoda ludności cywilnej, budynków mieszkalnych, ale w Iraku amerykanie też tak robili czy w Wietnamie. Było nawet takie powiedzenie. Dobry żółtek to martwy żółtek. A na Japonię to nie zrzucili dwóch bomb atomowych?
No i zrzucą trzecią na Moskwę i czwartą na Petersburg. Wystarczy już tego wywracania kota ogonem bo się kajtek porzyga. Moskwa była statkiem wojennym i mogła zostać zaatakowana ponieważ Ukraina z Rosją jest w stanie wojny. To, czy ruskie się wkurwią i jak odpowiedzą jest sprawą zupełnie nieistotną bo ze względu na swoje zezwierzęcenie wyczerpali prawie wszystkie środki drabinki eskalacyjnej.
A czy idi na chuj było prawdziwe czy nie to nie ma znaczenia bo faktem jest że moskwa poszła na chuj i bardzo dobrze.
Pelson
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:41

ozob pisze:
A z tego Beneluksu ile jest km do Orzysza? Ile zajmie czasu przewiezienie ciężkich? Czy to może nieistotne? XD
Obrazek

Zapytaj jego. To wbrew pozorom jest poważne pytanie, a nie kpina.
A to masz pomoc.
Obrazek
To sieć połączeń kolejowych Zachodniej Europy. Sprawdź też, znowu polecam Skyscrapercity, jakie projekty kolejowe, od kilku dobrych lat zresztą, są obecnie realizowane w PL w kontekście TEN-T.

albo nie: bedę kpił.
Czołgi jadą na gąsienicach z Antwerpii, a piechota wali z buta, więc na pewno ten czas o który pytasz liczony jest w miesiącach, do momentu jak kwatermistrze nie wyfasują łazikom nowych butów po forsownym, dwumiesięcznym spacerze przez plenery Jewropy.

E2: jak tam pytanie o te teleporty na granicę polsko-białoruską dla 200 tauzenów chłopa i sprzętu z całej Rosji? Masz coś już na ten temat?

Albo nie, wiem!-doznałem olśnienia, nie musisz odpowiadać. Rosjanie użyją czerwi z Arrakis, które wystartują spod Smoleńska i bedą ryły tunele, którymi dzielne kacapskie sołdaty wyruszy na wyzwolenie wschodniej Europy wprost pod Brześć.. Jak to lubi opisywać rosyjska propaganda "niet analoga w mirie".
Ostatnio zmieniony 15-04-2022, 22:53 przez Pelson, łącznie zmieniany 2 razy.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

15-04-2022, 22:44

ozob pisze:
No ile zajmie? Zwłaszcza biorąc pod uwagę jakie jednostki czasu są w poście Pelsona.
Guilty of being right
Bonecrusher
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:45

Obrazek
Stay clean! 8)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

15-04-2022, 22:47

Tatuś pisze:
15-04-2022, 22:36

No i zrzucą trzecią na Moskwę i czwartą na Petersburg. Wystarczy już tego wywracania kota ogonem bo się kajtek porzyga. Moskwa była statkiem wojennym i mogła zostać zaatakowana ponieważ Ukraina z Rosją jest w stanie wojny. To, czy ruskie się wkurwią i jak odpowiedzą jest sprawą zupełnie nieistotną bo ze względu na swoje zezwierzęcenie wyczerpali prawie wszystkie środki drabinki eskalacyjnej.
A czy idi na chuj było prawdziwe czy nie to nie ma znaczenia bo faktem jest że moskwa poszła na chuj i bardzo dobrze.
No właśnie Rosja z Ukrainą nie była do tej pory w stanie wojny. Rosja nie wypowiedziała oficjalnie jej wojny, ale teraz może wypowiedzieć, właśnie za to, że zniszczyła jej tą Moskwę, która notabene nie atakowała ani Odessy, ani innych miast. Po prostu pływała po Morzu Czarnym. Jeść nie wołała.
I to jest właśnie takie myślenie żeby bomby zrzucać na Rosję. Oni wiedzą, że świat jest przeciwko nim i to ich jeszcze bardziej konsoliduje. Oby bomby atomowe nie zostały użyte bo świat się skończy.

Ps.
Ruscy mają wprowadzić na Donbas swoje ultranowoczesne wozy bojowe BMPT Terminator. Mają też egzemplarz Terminator 2 i pracują nad Terminatorem 3.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

15-04-2022, 22:48

Bonecrusher pisze:
15-04-2022, 22:45
Obrazek
Daj mu szansę się skompromitować - jak znowu zacznie "wyrażać wątpliwości" to nie odpowie na zadane pytania, a jak odpowie to będzie można się pośmiać (:
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-04-2022, 22:48

uglak pisze:
15-04-2022, 22:44
ozob pisze:
No ile zajmie? Zwłaszcza biorąc pod uwagę jakie jednostki czasu są w poście Pelsona.
Busem to się robi Hiszpanię na strzała w 30 godzin. Myślę, że w 14 godzin Antwerpia - Brześć można zrobić. Zdjąć kaganiec z ciężarówki to i 140 poleci.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-04-2022, 22:51

No właśnie Rosja z Ukrainą nie była do tej pory w stanie wojny. Rosja nie wypowiedziała oficjalnie jej wojny, ale teraz może wypowiedzieć,
To będzie spektakularna zmiana. Może po tym wypowiedzeniu zaczną bombardować Kijów? Oh, wait. Chyba już to robią od 40 dni.
właśnie za to, że zniszczyła jej tą Moskwę, która notabene nie atakowała ani Odessy, ani innych miast. Po prostu pływała po Morzu Czarnym. Jeść nie wołała.
A właśnie, że wołała - trza było karmić 510 ludzi a teraz nie trzeba już nikogo karmić. :D Czekam na kolejne zatopienia.
I to jest właśnie takie myślenie żeby bomby zrzucać na Rosję. Oni wiedzą, że świat jest przeciwko nim i to ich jeszcze bardziej konsoliduje. Oby bomby atomowe nie zostały użyte bo świat się skończy.
Poza bombą atomową nic ruskim nie zostało do wyeskalowania.
Ps.
Ruscy mają wprowadzić na Donbas swoje ultranowoczesne wozy bojowe BMPT Terminator. Mają też egzemplarz Terminator 2 i pracują nad Terminatorem 3.
Tak, te trzy sztuki. Bo dziesięć ma zostać na defiladę w Moskwie. TO BĘDZIE PRAWDZIWY PRZEŁOM.
ODPOWIEDZ