POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

28-03-2020, 23:51

535 pisze:Pis uszczelnia vat...Ja pierdole.
hehe, chyba jakiś trudny czas się zaczyna bo nawet tutaj propagandą lecą.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 23:59

z jakiejś nerwowości. ale to dobrze wróży.
Poro
535

29-03-2020, 00:07

Przy okazji. Warto przypomnieć.

Obrazek

Kryształowy Marian. znany krakowski przedsiębiorca, działający na rynku najmu krótkoterminowego. Człowiek o nieposzlakowanej opinii. Godny zaufania. Emeryci oddają mu działki, domy, a nawet kamienice. Odzyskał setki miliardów ukradzionych przez klikę rudego. Santo Subito!
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

29-03-2020, 00:10

No to tak łopatologicznie: PiS jest zły i jedziemy w stronę Grecji (500+ i takie tam). OK., jest wstrętne rozdawnictwo - to logiczne, że lepiej dać wędkę niż rybę. Niestety, z wędkami u PiSdzielców słabo, więc artykułuję głos krytyki. Ale skoro waszym zdaniem sformułowanie "PiS uszczelnia vat" jest godne wyśmiania, szyderstwa i plwocin, to odpowiedzcie mi na proste pytanie:

Jak to jest możliwe, że przy tym całym PiSdzielskim rozdawnictwie finanse państwa (przynajmniej sprzed koronawirusa) są jednak w lepszym stanie niż za czasów POjebów, gdy rozdawnictwa nie było, ale jak twierdził Vincent "pinindzy" nie ma?

Oczekuję odpowiedzi od ludzi bardziej obiektywnych, propaganda trupa mnie raczej nie interesuje.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-03-2020, 00:15

mad pisze:No to tak łopatologicznie: PiS jest zły i jedziemy w stronę Grecji (500+ i takie tam). OK., jest wstrętne rozdawnictwo - to logiczne, że lepiej dać wędkę niż rybę. Niestety, z wędkami u PiSdzielców słabo, więc artykułuję głos krytyki. Ale skoro waszym zdaniem sformułowanie "PiS uszczelnia vat" jest godne wyśmiania, szyderstwa i plwocin, to odpowiedzcie mi na proste pytanie:

Jak to jest możliwe, że przy tym całym PiSdzielskim rozdawnictwie finanse państwa (przynajmniej sprzed koronawirusa) są jednak w lepszym stanie niż za czasów POjebów, gdy rozdawnictwa nie było, ale jak twierdził Vincent "pinindzy" nie ma?

Oczekuję odpowiedzi od ludzi bardziej obiektywnych, propaganda trupa mnie raczej nie interesuje.
jeden fakt "tarcza" i pwpw musi odpalać drukarki. ile dodrukuje? gdzie te pieniądze z "uszczelniania"?

a o skali "pomocy" dla biznesu nie będę wspominał. szkoda już mojego czasu.

trup. wykaż się. podaj konkretne dane. przynajmniej raz będziesz przydatny.
Poro
535

29-03-2020, 00:19

Po czym wnioskujesz, że są w lepszym stanie? Po słowach tego cwela, który był wszędzie i pracował w każdym zawodzie i nawet w milicję rzucał butelkami z benzyną? Nie słyszałeś pan o sztuczkach zapisach księgowych i takich tam niuansach. Przesunięciach, umorzeniach, kombinacjach? Poza tym tydzień kwarantanny i już zapomniałeś o tym co się działo z gospodarką przez ostatnie kilka lat, akurat w trakcie rządów dobrej zmiany? Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o gospodarowaniu groszem jest zdziwiony, że dopiero teraz mamy zrównoważony budżet, który notabene nie jest zrównoważony. Poza tym skąd wiesz ile jeszcze trupów z szafy wypadnie. Co to w ogóle jest za gadka, że finanse są w lepszym stanie? Zabrzmiało jak komunikat tych kurew kukiełek z telewizji.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

29-03-2020, 00:32

Ascetic - Ale pisałem, że chodzi o czasy sprzed koronawirusa. Co będzie dalej to cholera wie. A polityczne michałki trupa zlewam z zasady.

Obiektywna historia deficytów budżetowych jest tutaj:

https://forsal.pl/artykuly/1427411,proj ... istow.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To wcale nie jest tekst prawaków czy propisowski.

535 - Czy sądzisz, że POjeby kiedykolwiek doprowadziłyby do zlikwidowania mafii vatowskich i dążyły do zrównoważonego budżetu? Odpowiedz szczerze.
A co z szafy wypadnie, to zobaczymy. Na razie to żaden argument, raczej wróżenie z fusów.

Zresztą nie mam zamiaru bronić PiSu - chodzi mi tylko o to, że jak patrzę na wyświetlane twarde dane ekonomiczne, to te dotyczące rządów pisowkich jednak wyglądają lepiej.
EDIT
535

29-03-2020, 00:49

mad pisze:Ascetic - Ale pisałem, że chodzi o czasy sprzed koronawirusa. Co będzie dalej to cholera wie. A polityczne michałki trupa zlewam z zasady.

Obiektywna historia deficytów budżetowych jest tutaj:

https://forsal.pl/artykuly/1427411,proj ... istow.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To wcale nie jest tekst prawaków czy propisowski.

535 - Czy sądzisz, że POjeby kiedykolwiek doprowadziłyby do zlikwidowania mafii vatowskich i dążyły do zrównoważonego budżetu? Odpowiedz szczerze.
A co z szafy wypadnie, to zobaczymy. Na razie to żaden argument, raczej wróżenie z fusów.

Zresztą nie mam zamiaru bronić PiSu - chodzi mi tylko o to, że jak patrzę na wyświetlane twarde dane ekonomiczne, to te dotyczące rządów pisowkich jednak wyglądają lepiej.
EDIT
Po pierwsze co to są twarde dane? Ja przykładowo zbiedniałem przez te ich rządy. Chuja dostałem, a jeszcze musiałem dołożyć. Poza tym piszesz o jakiejś likwidacji mafii vatowskich. Wybacz, ale muszę zadać pytanie zasadnicze. Ile ty masz lat?

edit

I jeszcze dążenie do zrównoważonego budżetu. No wiesz. W czasach takiej koniunktury wypadałoby mieć choć jeden zrównoważony, skoro wkoło mają oszczędności. Do tego seria plebiscytów, wyborów, głosowań. Mówi to panu coś?
Ostatnio zmieniony 29-03-2020, 00:53 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

29-03-2020, 00:52

mad pisze:Ascetic - Ale pisałem, że chodzi o czasy sprzed koronawirusa. Co będzie dalej to cholera wie. A polityczne michałki trupa zlewam z zasady.
przecież wiem ;-) przeczytałem

wiadomo co będzie. nikt tego nie udźwignie. czy po, czy pis, czy korwin. nikt. mówię nikt. kto by nie był,, nawet jakby przejmował narkotyki, sami zaczęli handlować lewymi fajkami, czy wystawiać trefne faktury nie są w stanie tego udźwignąć budżetowo. zresztą teraz ekonomia w rozumieniu przed koronawirusowym nie ma jakby znaczenia. deficyt budżetowy>? pfi. wtf. dodruk pieniędzy - proszę. socjal - proszę. nawet w pseudo kapitalistycznej hłameryce. wszystko wywalone poszewką na zewnątrz.

bardziej mi chodziło o mityczne stwierdzenie, że "pis uszczelnia". wiesz. poleciałeś paskiem z tv-piSS. i to mnie zabolało.

i jeszcze jedno. kurwa nawet nie wiesz jak się cieszę, że przelicytowali. to co uciułali to rozdali. a teraz jak potrzeba to ni ma. no ni ma. jprdl-le jak ja się cieszę. że nie ma na maseczki, testy. dobrze, że benzyna tania. jeszcze powinni obniżyć cenę butelek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VQZob0Z6MCE[/youtube]
Poro
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

29-03-2020, 01:05

mad pisze:Przeprowadzenie na chama wyborów w maju to początek końca PiSu. Jeżeli mają trochę oleju w głowie, powinni spasować. Dopiero teraz dadzą totalnym prawdziwą amunicję do strzelania - wcześniej były mniej lub bardziej piskliwe ślepaki (co widać choćby po nawale michałków zgromadzonych na tym forum). Wynik takich pseudowyborów może okazać się zaskakujący.
Polakom nasrasz do ryja i nawet nie zastękają jeśli dostaną swoje 500+.

Prawdziwa amunicja do strzelania? Te kurwy z opozycji nie będą umiały nawet jej wykorzystać. Każdy rząd byłby wdzięczny za taka opozycję jaką dziś mamy.

To nie jest żaden koniec. Końca nie będzie i to jest najgorsze. To gówno zwane Polska będzie się mielić jeszcze długo, długo.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
535

29-03-2020, 01:11

Ponownie padło słowo "opozycja". Ja naprawdę nie rozumiem o czym koledzy prawicie? W związku z tym, że to mimo wszystko forum muzyczne, niech słowa piosenki rozwieją wątpliwości. Prostej i skocznej.

https://www.youtube.com/watch?v=jumoftPpkos" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

29-03-2020, 01:17

coby wystopować te rewolucyjne nastroje, wrzucę gumo-zluzowywacz

Obrazek

dobranoc
Poro
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

29-03-2020, 03:03

Tej wyrwanej z mojego życiorysu godziny nie daruję.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2020, 03:05

Jak Unia powiedziała, że zajmie się niepotrzebną zmianą czasu to się zajmie - nie trzeba jej przypominać co dziesięć lat!
Guilty of being right
535

29-03-2020, 03:14

Jak czytam, albo słyszę o wirusie, mydle i myciu rąk, to widzę Jaromierz i ręce tego chłopa u rzeźnika serwującego z okienka hot dogi, jednocześnie kasującego szmalec, dłubiącego w nosie i grzebiącego w dupie... Nie wiem, nie znam się, nie chcę dywagować, ale gdyby taki katar, albo kaszel wpadł na tę imprezę skończyłoby się chóralnym "i żywy stąd nie wyjdzie nikt".
Awatar użytkownika
Medard

29-03-2020, 08:58

Ascetic pisze:coby wystopować te rewolucyjne nastroje, wrzucę gumo-zluzowywacz

Obrazek

dobranoc
Może też niech podziękują Unii, która ma rozbudowane służby sanitarne, a olała cały początek epidemii i pozwoliła przywlec to z Chin.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-03-2020, 09:27

Medard pisze:
Ascetic pisze:coby wystopować te rewolucyjne nastroje, wrzucę gumo-zluzowywacz

Obrazek

dobranoc
Może też niech podziękują Unii, która ma rozbudowane służby sanitarne, a olała cały początek epidemii i pozwoliła przywlec to z Chin.
ojoj. straszne. ta zła i niedobra unia. ojoj.

wyczytałeś coś jeszcze w internecie, czym się chciałbyś podzielić ? odwołuje pytanie, bo zaczniesz znów przynudzać ...
Awatar użytkownika
Medard

29-03-2020, 09:37

Czekałem właśnie na taką wypowiedź Ascetic :)
Jakoś potrafią zmobilizować się na asf, która jest nieszkodliwa dla ludzi.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

29-03-2020, 09:52

nie od dziś wiadomo, że jesteś niedorozwinięty wiec raczej na nic nie czekałeś

masz tu dwa argumenty, które to potwierdzają

1.

https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV- ... alaja.html" onclick="window.open(this.href);return false;

2. ten samolocik z Chin to kropla w morzu potrzeb

złap i rób spadowę póki się nie rozkręce i wrócę do lektury
ODPOWIEDZ