Czy w Polsce żyje się coraz lepiej?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

Re: Czy w Polsce żyje się coraz lepiej?

08-10-2026, 21:11

Nerwowy pisze: ↑
08-10-2026, 20:42
Jak na obywatela żyjącego pod butem totalitarnego reżimu który ciągle ima się nowych sposobów aby dokonać na tobie holokaustu jesteś jakoś przesadnie zadowolony z życia. Nie słyszałeś o najnowszym obowiązku jedzenia fasoli który niechybnie doprowadzi nas do zagłady jeszcze skuteczniej niż automaty na butelki i puszki pod sklepem? :think:
Przepraszam. Będę się starał zrehabilitować i więcej narzekać. Tym bardziej, że mam przedszkolno-kolonijną traumę związaną z fasolką po bretońsku.
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

08-10-2026, 21:22

Fasolka po bretońsku bdb akurat!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
DST
zahartowany metalizator

08-10-2026, 21:28

08-10-2026, 20:42
Jak na obywatela żyjącego pod butem totalitarnego reżimu który ciągle ima się nowych sposobów aby dokonać na tobie holokaustu jesteś jakoś przesadnie zadowolony z życia. Nie słyszałeś o najnowszym obowiązku jedzenia fasoli który niechybnie doprowadzi nas do zagłady jeszcze skuteczniej niż automaty na butelki i puszki pod sklepem? :think:
Ten recykling butelek akurat mnie wkurwia, bo pomimo dobrej idei to gówno nie działa. 3 na 5 razy jest coś zepsute, zapełnione i zastanawia mnie też czy ktoś dodatkowo płaci kobietom z Biedry za noszenie tych worów przy jednoczesnym obsługiwaniu całego sklepu w trzy osoby. Moja narzeczona uwielbia ten pomysł tyle że zazwyczaj to ja popierdalam z tymi skurwiałymi butelkami od automatu do automatu. Czy to czyni ze mnie prawitzowca czy jedynie pantoflarza?
Awatar użytkownika
Nerwowy

08-10-2026, 21:53

Śmieszy mnie po prostu ta cała, histeryczna retoryka wokół tej sprawy wedle której odniesienie pustego opakowania do sklepu to jakieś totalne upodlenie, robienie z ludzi meneli i regres cywilizacyjny jak by inne kraje nie miały podobnych rozwiązań w użyciu już wcześniej (zbieranie butelek po piwie na BA kult eternal).

Z mojej perspektywy system kaucyjny w połączeniu ze zbrodniczym zakazem sprzedaży alkoholu w nocy spowodowały głównie to że w okolicy praktycznie nie ma już walających się po trawnikach puszek i butelek oraz rozbitego szkła na chodnikach. Problemu od lat nie dało rozwiązać się miękkimi metodami, więc jest to poświęcenie na które jestem gotów. :krol:
NoGodsNoMasters
w mackach Zła

08-10-2026, 22:01

Ja tylko chciałem przypomnieć, że jedno opakowanie zwrotne to równowartość pięćdziesięciu groszy. Ile kosztuje przeciętny sikacz na pierwszym lepszym koncercie? 8)
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-10-2026, 21:53
Z mojej perspektywy system kaucyjny w połączeniu ze zbrodniczym zakazem sprzedaży alkoholu w nocy spowodowały głównie to że w okolicy praktycznie nie ma już walających się po trawnikach puszek i butelek oraz rozbitego szkła na chodnikach. Problemu od lat nie dało rozwiązać się miękkimi metodami, więc jest to poświęcenie na które jestem gotów. :krol:
i jakoś tak w nocy ciszej się zrobiło bo korytka pozamykane to się pijusy nie szwędają ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Nerwowy

08-10-2026, 22:07

Żułek pisze: ↑
i jakoś tak w nocy ciszej się zrobiło bo korytka pozamykane to się pijusy nie szwędają ;)
Wolność ludzi mieszkających w pobliżu monopoli do słuchania pijackiego darcia mordy od zmierzchu do świtu albo bycia zaczepianym przez podpite towarzystwo została brutalnie ograniczona! :krzyk:
ODPOWIEDZ