Wybory 2011 - ankieta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Re: Wybory 2011 - ankieta
W myśl stwierdzenia: better the devil you know, zagłosowałem na PO :)
- evildead
To na lewym skraju mamy partię prorynkową, a im dalej na prawo tym bardziej socjalistycznie. Takie rzeczy tylko w Polszy. ;))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Bo my mamy właśnie na prawicy takich samozwańczych prawicuchów-socjaluchów, którym się wydaje, że bycie prawicowym polega jedynie na kierowaniu się przy głosowaniu nad sprawami obyczajowymi wytycznymi Watykanu i katolickich mediów. Yyy tzn. .. przepraszam - oczywiście Nadrzędnymi Wartościami Chrześcijańskimi.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- boroowa
Ja bym nawet zagłosował na Palikota, ale na 1 w Gdyni był Biedroń, a potem wielka niewiadoma. Głos do Sejmu nieważny, głos do Senatu na niezależnego. Wynik wyborów mnie nie smuci tylko dlatego, że proporcje PiS-PO mogły być odwrotne.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- evildead
A tak na drugim planie niestety srogie bęcki dostała inicjatywa "Prezydenci do senatu" - szkoda, ale z drugiej strony w Krakowie nie widziałem ANI JEDNEGO plakatu kandydata od prezydentów. A poparcie Majchrowskiego potencjalnie spokojnie wystarczało na pokonanie Klicha.
- Mental
Z tym Palikotem to dojebaliście.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Do Senatu weszła chyba Beata Gosiewska, ale ubyło w Parlamencie Nelki Rokity, zamienił stryjek siekierkę na obuch. :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
I pedały górą, gratuluję też i wam.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Tu problem leży głębiej. PIS to partia wiecznych frustratów, wszędzie szukających drugiego dna i spisku. Partia ludzi z założenia nieszczęśliwych. I to jeszcze nie jest najgorsze. Najgorsza w tym jest chęć narzucenia poczucia owego nieszczęścia innym ludziom. Ja nie rozumiem dlaczego mam być programowo nieszczęśliwy, tylko z tego powodu, iż kilkudziesięciu frustratów promuje tę postawę?Olo pisze:Bo my mamy właśnie na prawicy takich samozwańczych prawicuchów-socjaluchów, którym się wydaje, że bycie prawicowym polega jedynie na kierowaniu się przy głosowaniu nad sprawami obyczajowymi wytycznymi Watykanu i katolickich mediów. Yyy tzn. .. przepraszam - oczywiście Nadrzędnymi Wartościami Chrześcijańskimi.
I nieistotne są, w tym momencie założenia programowe, choćby najbardziej słuszne. Zacięte gęby, zaciśnięte usta, zaciśnięte pięści i umysły, a teraz także zwieracze. Wszystko na "nie". Liczenie na większy kryzys, by móc z dumą powiedzieć: "rząd się nie sprawdził, my zrobilibyśmy to lepiej". Niebezpieczni frustraci - psychopaci. Cieszy mnie, że Jarek i jego świta, będzie musiała spotykać się z Tym Panem na każdym kroku. Polityka to nie całe życie. Dzisiaj 10 - kolejna miesięcznica, kolejne igrzyska He,he... a skarpetki dziurawe i raty trzeba płacić. :)))))))
- Adrian696
O, właśnie tak bym to ujął.535 pisze:1 PIS to partia wiecznych frustratów, wszędzie szukających drugiego dna i spisku.
2 Partia ludzi z założenia nieszczęśliwych.
3 I to jeszcze nie jest najgorsze. Najgorsza w tym jest chęć narzucenia poczucia owego nieszczęścia innym ludziom.
4 Zacięte gęby, zaciśnięte usta, zaciśnięte pięści i umysły, a teraz także zwieracze. Wszystko na "nie".
5 Liczenie na większy kryzys, by móc z dumą powiedzieć: "rząd się nie sprawdził, my zrobilibyśmy to lepiej".
Polityka to nie całe życie.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
Oni wszyscy tam to kurwy, szmaty, dziwki, skurwysyny, złodzieje, pedały, bandyterka i zdrajcy. Ktoś powinien tam podłożyć jakąś bombę albo wągliku rozsypać, banda chuja.
- Adrian696
A to tez, jebnac granatem i trzymac drzwi zeby nie uciekali. :)
- evildead
Na co czekasz? Do dzieła! ;)Scaarph pisze:Oni wszyscy tam to kurwy, szmaty, dziwki, skurwysyny, złodzieje, pedały, bandyterka i zdrajcy. Ktoś powinien tam podłożyć jakąś bombę albo wągliku rozsypać, banda chuja.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Głos na PO.
- Scaarph
Marny ze mnie społecznik. :/evildead pisze:Na co czekasz? Do dzieła! ;)Scaarph pisze:Oni wszyscy tam to kurwy, szmaty, dziwki, skurwysyny, złodzieje, pedały, bandyterka i zdrajcy. Ktoś powinien tam podłożyć jakąś bombę albo wągliku rozsypać, banda chuja.
Scaarph pisze:...oni wszyscy tam to kurwy...
...i w większości z syfem.
- Havoc
- zaczyna szaleć
Bardzo dobrze wypunktowane.535 pisze:Tu problem leży głębiej. PIS to partia wiecznych frustratów, wszędzie szukających drugiego dna i spisku. Partia ludzi z założenia nieszczęśliwych. I to jeszcze nie jest najgorsze. Najgorsza w tym jest chęć narzucenia poczucia owego nieszczęścia innym ludziom. Ja nie rozumiem dlaczego mam być programowo nieszczęśliwy, tylko z tego powodu, iż kilkudziesięciu frustratów promuje tę postawę?Olo pisze:Bo my mamy właśnie na prawicy takich samozwańczych prawicuchów-socjaluchów, którym się wydaje, że bycie prawicowym polega jedynie na kierowaniu się przy głosowaniu nad sprawami obyczajowymi wytycznymi Watykanu i katolickich mediów. Yyy tzn. .. przepraszam - oczywiście Nadrzędnymi Wartościami Chrześcijańskimi.
I nieistotne są, w tym momencie założenia programowe, choćby najbardziej słuszne. Zacięte gęby, zaciśnięte usta, zaciśnięte pięści i umysły, a teraz także zwieracze. Wszystko na "nie". Liczenie na większy kryzys, by móc z dumą powiedzieć: "rząd się nie sprawdził, my zrobilibyśmy to lepiej". Niebezpieczni frustraci - psychopaci. Cieszy mnie, że Jarek i jego świta, będzie musiała spotykać się z Tym Panem na każdym kroku. Polityka to nie całe życie. Dzisiaj 10 - kolejna miesięcznica, kolejne igrzyska He,he... a skarpetki dziurawe i raty trzeba płacić. :)))))))
A pedalstwo u Palikota mnie naprawdę wkurwia i przez moment to nie zadecydowało, że zagłosować chciałem na kogoś innego. Ale jednak dałem się przekonać. Zobaczymy jak będą działać przez te 4 lata.
- Duban
W samy Wrocławiu "Obywatele do Senatu" startowali w 3 okręgach. Będzie jeden mandat (Obremski, startujący akurat w moim okręgu). Dwóch pozostałych w chwili obecnej jest na drugich lokatach, ale nie zanosi się, żeby coś miało się zmienić. Wydaje mi się, że to i tak nieźle, bo kampanii właściwie nie było (we Wrocławiu co najwyżej plakaty plus obecność Dutkiewicza tu i tam, m.in. w TVP1).evildead pisze:A tak na drugim planie niestety srogie bęcki dostała inicjatywa "Prezydenci do senatu" - szkoda, ale z drugiej strony w Krakowie nie widziałem ANI JEDNEGO plakatu kandydata od prezydentów. A poparcie Majchrowskiego potencjalnie spokojnie wystarczało na pokonanie Klicha.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Oprócz oddawania głosów na tak, obywatele też powinni mieć możliwość oddania głosu przeciwko danej partii.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Adrian696
Ale w tych wyborach można było wreszcie legalnie i bez unieważnienia własnego głosu, zrobić dopisek przy innych kandydatach, byleby nie zahaczać o kratkę. :) Oczywiście skorzystałem z tej opcji.