POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- postuje jak opętany!
Re: POlitykowanie
Chłopak do tańca i do różańca.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
535 pisze:Może trochę się czepiam. Właściwie wolę słuchać Dziambora, czy Bosaka, niż tamtej nie mniej zjebanej reszty, przynajmniej tworzą pozory jakiejkolwiek dyskusji. Problem tylko w tym, że ci panowie są czystymi teoretykami, Ewidentnie ślizgają się przez pół życia. Życia, które kompletnie nie ma pokrycia w tym co są łaskawi głosić. Krótko mówiąc kolejni nawijacze makaronu, dodatkowo współpracujący z obecną władzą. Ja bym jednak wolał, żeby ideowcy nie kręcili się w okolicach wspólnej sakiewki. Trzydzieści tysięcy osobników w sukienkach wystarczy. Natomiast oficjalnie lepiej będzie, żeby trzymali ją zwykli par excellence złodzieje.trup pisze:/\ Czepiasz się. on jest ideowcem. W Konfideracji sami ideowcy.
i to jest klucz.
Kolejny teoretyk z Żoliborza rządzi naszym krajem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Piękny dzień. Słońce świeci. Drzewa mi kwitną. 13 lutego. Jest dobrze. Tymczasem przypomniałem sobie ten wspaniały numer.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- trup
zbliża się 10 rocznica doskonale zorganizowanego przez adm. lotu Prezydenta Kaczyńskiego.

Powstaje pytanie co się dzieje z wrakiem? Gdzie jest minister płaszczyk i ten drugi wariat? Dlaczego nie informują? Dlaczego polski samolot, własność naszego bantustanu, nadal leży w ruskim błocie? Czy bantustanem nadal rządzą ruscy agenci?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Coś dawno nie było Leszka w Katyniu. Tym razem znowu jest poważna okazja, więc może uda się dotrzeć i co więcej wreszcie wziąć udział w uroczystościach.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- nicram
^ Był, ale przemieniony. :-)
A tymczasem koleżanka naszego towarzysza Balbiny:

A tymczasem koleżanka naszego towarzysza Balbiny:

all the monsters will break your heart
-
Przecież to ulubiony gest Lichockiej. Takie też dziennikarstwo uprawiała.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Pajac w ofensywie. Ja rozumiem, że są pacjenci , także na tej sali, którzy wierzą we wszystko. Nawet temu pajacowi, ale są do chuja miłego granice kompromitacji i błazenady. Ja pierdole nie wierzę, że ten człowiek to powiedział. Zatrzymajcie tę beczkę śmiechu.
Premier Mateusz Morawiecki podczas poniedziałkowej rozmowy transmitowanej na Facebooku mówił między innymi o kosztach życia w Polsce. Został zapytany, w jaki sposób przekonywałby swoją córkę do pozostania w Polsce, gdyby ta zdecydowała się zostać pielęgniarką i w związku z tym wyjechać za granicę, na przykład do Norwegii.
- Koszty życia w Polsce, w porównaniu do Norwegii, czy do Londynu są dużo niższe. W związku z tym wynagrodzenia, które są niższe, niestety cały czas, i to istotnie niższe, one są kompensowane poprzez to, że te koszty życia są niższe - mówił szef rządu.
- Akurat ten niezwykle piękny i ważny zawód staraliśmy się dowartościować jak najbardziej i dzisiaj wygląda to lepiej niż pięć-dziesięć lat temu. Wystarczy popytać pielęgniarek, ale oczywiście cały czas chcielibyśmy, żeby to wyglądało jeszcze lepiej - dodał.
Premier Mateusz Morawiecki podczas poniedziałkowej rozmowy transmitowanej na Facebooku mówił między innymi o kosztach życia w Polsce. Został zapytany, w jaki sposób przekonywałby swoją córkę do pozostania w Polsce, gdyby ta zdecydowała się zostać pielęgniarką i w związku z tym wyjechać za granicę, na przykład do Norwegii.
- Koszty życia w Polsce, w porównaniu do Norwegii, czy do Londynu są dużo niższe. W związku z tym wynagrodzenia, które są niższe, niestety cały czas, i to istotnie niższe, one są kompensowane poprzez to, że te koszty życia są niższe - mówił szef rządu.
- Akurat ten niezwykle piękny i ważny zawód staraliśmy się dowartościować jak najbardziej i dzisiaj wygląda to lepiej niż pięć-dziesięć lat temu. Wystarczy popytać pielęgniarek, ale oczywiście cały czas chcielibyśmy, żeby to wyglądało jeszcze lepiej - dodał.
Sprawdzam i on to naprawdę powiedział. Odwrócił kota ogonem, bo przecież to właśnie w Norwegii wysokie koszty utrzymania kompensowane są odpowiednimi apanażami. Pierwszy przykład z brzegu.
Zarobki Pielęgniarek w 2019
Jak wiecie zarobki Pielęgniarek w Polsce nie są imponujące. Można łatwo ulec złudzeniu propagandy, że Pielęgniarki nagle zaczęły zarabiać duże pieniądze. Przeciętne zarobki Pielęgniarki w Polsce wahają się od 2 tys. do 4 tys., oczywiście w zależności od miejsca, stażu i umowy.
Jak przedstawiają się zarobki dla Pielęgniarek w Norwegii?
- płaca godzinowa 223 NOK - 283 NOK brutto,
- +56 NOK za godzinę nocną,
- +50 NOK za weekendową,
- 133% dodatku za prace w święta,
- 100% stawki podstawowej za każda nadgodzinę.
Warto dodać, że przez czas trwania kontraktu macie 10% ulgę podatkową (zwrot około 20.000 PLN raz do roku zazwyczaj w czerwcu) i co roku dostajecie kolejne 10,2% od zarobków na wakacje (ok. 20.000 PL)
I pewnie dlatego tyle norweskich pielęgniarek pracuje w bantustańskich umieralniach.
Skurwysyny jebane. Kłamią rano, kłamią w dzień, kłamią w nocy.
Jak wiecie zarobki Pielęgniarek w Polsce nie są imponujące. Można łatwo ulec złudzeniu propagandy, że Pielęgniarki nagle zaczęły zarabiać duże pieniądze. Przeciętne zarobki Pielęgniarki w Polsce wahają się od 2 tys. do 4 tys., oczywiście w zależności od miejsca, stażu i umowy.
- +50 NOK za weekendową,
Warto dodać, że przez czas trwania kontraktu macie 10% ulgę podatkową (zwrot około 20.000 PLN raz do roku zazwyczaj w czerwcu) i co roku dostajecie kolejne 10,2% od zarobków na wakacje (ok. 20.000 PL)
I pewnie dlatego tyle norweskich pielęgniarek pracuje w bantustańskich umieralniach.
-
- weteran forumowych bitew
I nawet Boga się nie boi
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- weteran forumowych bitew
he he ile ty lat żyjesz? i do tej pory nie załapałeś że "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"535 pisze:Sprawdzam i on to naprawdę powiedział. Odwrócił kota ogonem, bo przecież to właśnie w Norwegii wysokie koszty utrzymania kompensowane są odpowiednimi apanażami. Pierwszy przykład z brzegu.
- +50 NOK za weekendową,
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
W związku z tym, że aż mnie trzepie ze wzburzenia, taki se eksperyment przeprowadziłem. Najważniejszą potrzebą bantustańczyka, żyjącego w pisowskim dobrobycie jest co? Wiadomo. Własny pierdolnik w dużym mieście. Bezdyskusyjnym kurwa faktem, choć ta zakłamana ameba pewnie dałaby radę rzucić jakieś inne światło na ten temat, jest to, że pierdolone Oslo to jedno z najdroższych miejsc w Europie. Szukamy skromnego, przyzwoitego mieszkania w przyzwoitej cenie. Plus minus 50m2.
Proszę bardzo. Pierwsze z brzegu. Niecałe półtorej bańki. Po dzisiejszym kursie nawet 1290000. Wyposażone, gotowe do wejścia, a uwierzcie, że norweskie mieszkania, może nie sprawiają wrażenia jakby miały przetrwać atak nuklearny, są praktycznie i wystarczająco dobrze wyposażone , by komfortowo mieszkać.
https://www.finn.no/realestate/homes/ad ... rubrikk.no" onclick="window.open(this.href);return false;
Od razu wyciągnę uwagę dla kolegi Medarda.
10 min til togst., med 14 min til Oslo sentrum.
I teraz se weźcie ceny mieszkań w dowolnym bantustańskim pueblo, przełóżcie na odległość i zarobki, a potem tak przygotowane zestawienie wyślijcie pocztą elektroniczną temu chamskiemu bubkowi, który traktuje nas wszystkich jak debili.
Proszę bardzo. Pierwsze z brzegu. Niecałe półtorej bańki. Po dzisiejszym kursie nawet 1290000. Wyposażone, gotowe do wejścia, a uwierzcie, że norweskie mieszkania, może nie sprawiają wrażenia jakby miały przetrwać atak nuklearny, są praktycznie i wystarczająco dobrze wyposażone , by komfortowo mieszkać.
https://www.finn.no/realestate/homes/ad ... rubrikk.no" onclick="window.open(this.href);return false;
I teraz se weźcie ceny mieszkań w dowolnym bantustańskim pueblo, przełóżcie na odległość i zarobki, a potem tak przygotowane zestawienie wyślijcie pocztą elektroniczną temu chamskiemu bubkowi, który traktuje nas wszystkich jak debili.
No widzisz Bolek. Tyle lat żyję i nie pojmuję dlaczego wspieracie to ścierwo.BOLEK pisze:he he ile ty lat żyjesz? i do tej pory nie załapałeś że "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"535 pisze:Sprawdzam i on to naprawdę powiedział. Odwrócił kota ogonem, bo przecież to właśnie w Norwegii wysokie koszty utrzymania kompensowane są odpowiednimi apanażami. Pierwszy przykład z brzegu.
- +50 NOK za weekendową,
I jeszcze jakby komuś było mało, aktualne zestawienie cen. Zapraszam do pouczającej lektury.
http://kieruneknorwegia.pl/ceny-w-norwegii/" onclick="window.open(this.href);return false;
Z doświadczenia wiem, że w sklepach ceny są różne. Od bardzo wysokich do zadziwiająco niskich, często porównywalnych z tym co mamy w bantustanie. Wszystko zależy od konkretnego produktu. Natomiast wyraźnie widać, że prócz mięsa i alkoholu, tak zwana "krotność" w zarobkach, mimo wysokich cen, zdecydowanie przemawia na korzyść Norwegii i nie zmienią tego żadne czary mary człowieka, który w tajemnicy napierdalał koktajle po pingpongu i dostawał za to wpierdol od ojca, a teraz struga kombatanta.
http://kieruneknorwegia.pl/ceny-w-norwegii/" onclick="window.open(this.href);return false;
Z doświadczenia wiem, że w sklepach ceny są różne. Od bardzo wysokich do zadziwiająco niskich, często porównywalnych z tym co mamy w bantustanie. Wszystko zależy od konkretnego produktu. Natomiast wyraźnie widać, że prócz mięsa i alkoholu, tak zwana "krotność" w zarobkach, mimo wysokich cen, zdecydowanie przemawia na korzyść Norwegii i nie zmienią tego żadne czary mary człowieka, który w tajemnicy napierdalał koktajle po pingpongu i dostawał za to wpierdol od ojca, a teraz struga kombatanta.
Ostatnio zmieniony 14-02-2020, 09:29 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- uglak
Akurat pod tym względem nie mamy znowu tak dużo gorzej od Norwegów:535 pisze:W związku z tym, że aż mnie trzepie ze wzburzenia, taki se eksperyment przeprowadziłem. Najważniejszą potrzebą bantustańczyka, żyjącego w pisowskim dobrobycie jest co? Wiadomo. Własny pierdolnik w dużym mieście. Bezdyskusyjnym kurwa faktem, choć ta zakłamana ameba pewnie dałaby radę rzucić jakieś inne światło na ten temat, jest to, że pierdolone Oslo to jedno z najdroższych miejsc w Europie. Szukamy skromnego, przyzwoitego mieszkania w przyzwoitej cenie. Plus minus 50m2.

https://alebank.pl/prawie-9-lat-pracy-n ... ropejskich" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Manipulacja. To zależy od zarobków, kosztów kredytu , pewności zatrudnienia, wreszcie dostępności mieszkań, czyli stanu samego rynku nieruchomości. Te dane możesz o kant dupy potłuc, bo w Warszawie liczą zapewne tak zwanego "maksa", a w Oslo przeciętne zarobki od śmieciarza, po urzędnika. Nie baw się w Mateuszka.uglak pisze:Akurat pod tym względem nie mamy znowu tak dużo gorzej od Norwegów:535 pisze:W związku z tym, że aż mnie trzepie ze wzburzenia, taki se eksperyment przeprowadziłem. Najważniejszą potrzebą bantustańczyka, żyjącego w pisowskim dobrobycie jest co? Wiadomo. Własny pierdolnik w dużym mieście. Bezdyskusyjnym kurwa faktem, choć ta zakłamana ameba pewnie dałaby radę rzucić jakieś inne światło na ten temat, jest to, że pierdolone Oslo to jedno z najdroższych miejsc w Europie. Szukamy skromnego, przyzwoitego mieszkania w przyzwoitej cenie. Plus minus 50m2.
https://alebank.pl/prawie-9-lat-pracy-n ... ropejskich" onclick="window.open(this.href);return false;
- trup
Oj tam oj tam... ważme że w Wymiarze Sprawiedliwości kompetentni ludzie wzięli się za sprzątanie

- uglak
:D Przecież masz napisane jak liczą.535 pisze:Manipulacja. To zależy od zarobków, kosztów kredytu , pewności zatrudnienia, wreszcie dostępności mieszkań, czyli stanu samego rynku nieruchomości. Te dane możesz o kant dupy potłuc, bo w Warszawie liczą zapewne tak zwanego "maksa", a w Oslo przeciętne zarobki od śmieciarza, po urzędnika. Nie baw się w Mateuszka.
Guilty of being right