SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
vicotnick
rasowy masterfulowicz

Re: SARS-CoV-2

01-04-2020, 18:01

Prima aprilis?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

01-04-2020, 18:04

Cholera wie, raczej niestosownie teraz sobie jaja robić :D
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-04-2020, 19:01

Kraków wstrzymuje wykonywanie testów na koronawirusa. Powód? Brak odczynnika
mam nadzieję że to nie jest niesmaczny żart prima-aprilisowy

wynika z tego że rząd wziął się na serio za poprawianie statystyk, brak testów = brak zakażonych. Pandemia ustępuje, możne iść na wybory
Alleluja !
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

01-04-2020, 19:03

Stoigniew pisze:

wynika z tego że rząd wziął się na serio za poprawianie statystyk, brak testów = brak zakażonych. Pandemia ustępuje, możne iść na wybory
Alleluja !
Raczej prawda, w Poznaniu mają już możliwość zrobienia tylko 120 testów, czyli jakieś 1,5 dnia pracy, bo kończą się odczynniki.
Ostatnio zmieniony 01-04-2020, 19:08 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Agony
postuje jak opętany!

01-04-2020, 19:06

Jeszcze jeden żarcik na pierwszego kwietnia:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/korona ... sa/rk00mm6

Przy tej okazji Trump wyraził zdziwienie, że jego kraj utrzymuje kontakty z Niemcami będącymi wrogami Ameryki podczas II wojny światowej, a nie buduje kontaktów z dawnym sojusznikiem z Rosji.
Świetny żart, państwo dziennikarze. ROTFL!
In God We Trust
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

01-04-2020, 19:26

^ nie wiem czy żart, w Telexpresie też o tym mówili.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-04-2020, 19:41

zaraz się okaże ze ten cały wirus to jest wielki kawał i ściema :P zbiorowe haluny spowodowane zatruciem powietrza :P

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OGMYqbFWqpw[/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

01-04-2020, 20:03

Obrazek
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-04-2020, 21:15

Obrazek

nawiązując do tego że akurat zaczyna brakować testów :)
535

02-04-2020, 09:48

Medard pisze:
Stoigniew pisze:

Alleluja !
Raczej prawda, w Poznaniu mają już możliwość zrobienia tylko 120 testów, czyli jakieś 1,5 dnia pracy, bo kończą się odczynniki.
Nie wiem jak w Poznaniu, ale u mnie na dzielni w biedrze odczynników było wczoraj wieczorem do oporu. Wziełem se dwadzieścia sztuk, takich z Pilzna i powiem szczerze jeszcze takiej ilości w tym roku nie kupowałem. W ogóle w tym roku piję niewiele. No ale epidemia, kryzys, bezrobocie, ciężkie czasy, choroba, być może nawet śmierć. Dużo tego się nazbierało. Organizm domaga się interwencji.
Awatar użytkownika
Hatefire

02-04-2020, 10:09

Medard pisze:Raczej prawda, w Poznaniu mają już możliwość zrobienia tylko 120 testów, czyli jakieś 1,5 dnia pracy, bo kończą się odczynniki.
W Stalingradzie mieli po jednym karabinie na dwóch i wygrali. Siejecie defetyzm towarzyszu, a to jest niemile widziane...
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

02-04-2020, 10:42

Hatefire pisze:
Medard pisze:Raczej prawda, w Poznaniu mają już możliwość zrobienia tylko 120 testów, czyli jakieś 1,5 dnia pracy, bo kończą się odczynniki.
W Stalingradzie mieli po jednym karabinie na dwóch i wygrali. Siejecie defetyzm towarzyszu, a to jest niemile widziane...
Jeden test na dwoje podejrzanych o covid, brzmi jakby dało się zrealizować i wgrać z epidemią.
Awatar użytkownika
uglak

02-04-2020, 11:25

Organizacja jest oskarżana, głównie w USA, Japonii oraz na Tajwanie, o to że podczas największego w swojej 72-letniej historii kryzysu zdrowotnego na świecie, zbyt długo bagatelizowała pandemię i że niewłaściwie doradza w sprawie koronawirusa. Wicepremier Japonii mówi wprost to, co inni tylko sugerują: WHO chodzi jego zdaniem na pasku Chin.
https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/mich ... Id,4415943" onclick="window.open(this.href);return false;
O tym "przytulaniu Chińczyków" nie słyszałem :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

02-04-2020, 11:34

uglak pisze:O tym "przytulaniu Chińczyków" nie słyszałem :D
No to przecież jest oczywiste od momentu kiedy usankcjonowali tzw. "chińską medycynę tradycyjną".

Edit: dobra tam jest o przytulaniu Chińczyków w sensie dosłownym, myślałem, że chodzi ci o przytulanie metaforyczne ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-04-2020, 12:22

nam pacjent zamilkł, a teraz jego wiedza na temat "przerobu" mogłaby okazać się kluczowa. no taka szkoda.

Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

02-04-2020, 14:30

Hatefire pisze:
Medard pisze:Emeryten tego nie zaakceptują, że mają kupować o określonych godzinach ze względu na ich dobro, tak jak nie zrozumieją, żeby nie obmacywać każdej bułki, tylko bajzel w handlu się zrobi jeszcze większy przez te nowe przepisy.
No ale emeryci mogą kupować kiedy chcą, to inni nie mogą między 10-12, tu emerytki miały rację nie kasjerka.
Medard bystrzaku, jak zwykle nic nie zrozumiałeś.

Inna sprawa, że sam się dzisiaj zdziwiłem, iż przedmiotowy zakaz obowiązuje także urzędy pocztowe - odbiłem się od drzwi o 10:20, k...jego mać. "Pana zapraszamy od 12stej" powiedziała młoda poczciarka naklejając jakieś odezwy do narodu na szybie placówki. "Pierdol się", pomyślałem i wróciłem z paczką do auta:]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Medard

02-04-2020, 14:39

Prodi pisze: Medard bystrzaku, jak zwykle nic nie zrozumiałeś.

Inna sprawa, że sam się dzisiaj zdziwiłem, iż przedmiotowy zakaz obowiązuje także urzędy pocztowe - odbiłem się od drzwi o 10:20, k...jego mać. "Pana zapraszamy od 12stej" powiedziała młoda poczciarka naklejając jakieś odezwy do narodu na szybie placówki. "Pierdol się", pomyślałem i wróciłem z paczką do auta:]
Wcale się nie dziwię, punków nigdzie nie chcą, bo roznoszą różne choroby, a do mycia nic i nikt ich nie zmusi :)

BTW przez biedrą kolejka na jakieś 50 m,
poszedłem do innej sieciówki, takiej wewnątrz osiedla i byłem zupełnie sam, ceny w większości podobne, tylko trochę mniejszy asortyment.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

02-04-2020, 14:54

Ile to mozę jeszcze potrwać ??? Ponoć mandaty sypią nawet jak się jest samemu na rybach ... a teraz o tym czasie zawsze brały mi 40 cm płocie na mojej miejscówie kurva ............
Awatar użytkownika
uglak

02-04-2020, 15:05

https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/koronavirus-festivaly-rock-for-people-brutal-assault-jazzinec-obscene-extreme-majales-kralovehradeck.A200326_540751_hradec-zpravy_kvi? pisze:
The pandemic is likely to ruin the sold out Rock for People and other festivals

Coronavirus infection can have a devastating impact on the festival season. The organizers are thinking about time shifts to minimize the huge damage. The biggest problem is the closed borders, tens of thousands of fans head to Obscene Extreme in Trutnov, Brutal Assault in Joseph and Rock for People in Hradec every year.

So far, they have been accustomed to struggling with natural elements, adversities of host cities, to the maximum whims of world stars. Now music festivals can get to their knees invisible enemy - COVID-19.

Obscene Extreme: borders are essential

Although Obscene Extreme should not take place at the Battlefield in Trutnov until mid-July, its founder Miroslav Curby Urbanec, with a four-month timeline, does not believe that the 22nd edition will begin.

“We are already preparing to move the festival to next year, in my opinion this is the only option. At least 70 percent of visitors come to us from abroad, as do the vast majority of artists. That is why we need open borders. According to Colonel Prymula (epidemiologist and deputy minister of health -not ed.), They are to be closed for up to two years, ”says Urbanec, whose American festival Vice described in 2015 as the craziest grindcore party in Europe.

“I'm starting to focus on how we will return the tickets, and I'm going to talk to the bands from now on if they're willing to move on. Anyway, this year will be very hard. But we will overcome it with the help of our loyal fans, ”the festival founder believes.

Rock for People: Pessimism

Historically first sold out in January reported the Hradec festival Rock for People. Already last September, the organizers announced that the main headliner will be the American punk rock band Green Day, which soon joined the famous groups Fall Out Boy, Weezer, Skillet or P.O. D.

Sold out Rock for People should take place almost a month earlier, June 18-20, before Obscene Extreme, and therefore director Michal Thomes does not hide pessimism.

“Unfortunately, June - where we moved the July festival - is certainly in danger zone. It really gives us wrinkles, because the forecasts are not twice optimistic. We are in contact with bands, asking about possible changes, but we have not received any opinion that anything would be disturbed to date. We are preparing, but I would not put my hand on the fire for nothing to happen, ”Thomes points out.

He has no choice but to "x-ray" the steps of the government and try to deduce a possible development: "I would see the maximum limit at the end of April."

Majáles: alternative scenarios

The 14th Hradecký Majáles has even less time to be in Šimkovy sady on May 8th. He can play into the cards that he is not dependent on open borders, because almost all the performers and visitors are from the Czech Republic. But even Majales does not see the end of government measures approaching.

“We monitor the situation, but unfortunately it is very difficult to estimate future developments. We want to wait until the beginning of April for what the next regulations will be and act accordingly. Of course, we are also preparing alternative scenarios, a term shift, but due to uncertainty it is difficult to estimate where to move Majáles. We do not want to cancel the event, we are looking for ways to be in a different time, ”says David Peštál.

Brutal: chances are not the highest

More than four months remain until the beginning of the Brutal Assault Festival in Joseph. Even a metal holiday may rely on the loyalty of fans from around the world, but even its founder Tomáš Fiala does not pretend that nothing is happening.

“Koronavirus really threatens our festival and we will see if it will take place. We have to prepare for the worst. But as long as it is not clear that it will not be possible, we still believe. We have a chance, although it is not the highest, ”Fiala says. The invitation to the fortress was again accepted by the metal elite: besides dozens of mostly foreign bands such as Pentagram, Obituary, Paradise Lost, Mercyful Fate, or Grammy nominee Fever 333.

Brutal is similar to the Obscene Extreme in Trutnov. The fortress charmed not only artists but also fans from all continents. Again, one cannot remember the words of epidemiologist Roman Prymula, who claims that borders will remain closed months, if not years.

“The question is whether thinking about a pandemic will start to be a little different in the coming weeks. Although this is a very serious matter, the whole world cannot paralyze for years, ”concludes the dramaturg who has been associated with Brutal for 25 years.

Jazzinec: maybe in November

While metal Brutal and the organizers of Rock for People did not lose hope, koronavirus calculated it Jazzinci. The festival finals were scheduled to take place on Sunday in Uff in Trutnov. COVID19 broke not only the final plans, but also the concert of main star Macea Parker, scheduled for April 4. The American saxophonist, celebrating 50 years on the scene, is waiting for his trip to Europe, while the British Go Go Penguin postponed their appearance in Trutnov until November.

“We invited four bands that matched each other very well. Now the question is whether the peak will break into several smaller concerts. I'm afraid we won't put it together, ”says festival founder Tomáš Katschner.

He admits he doesn't even want to count losses: "The artists got down payments, although there is something about force majeure in the contracts, but we'll try to look for alternate deadlines because getting down payments would be complicated."

Michal Thomes also mentions the idea of ​​moving the term. This year, Rock for People could take an unwanted break and return to Hradec Kralove with all the great and confirmed bands this year.

“It's very complicated, but maybe it would be the best solution. But don't ask me if this is feasible because it depends on developments in Europe and America. In our country, the measures were taken quite early, but we do not know how it all will turn out in Germany or America. If the situation is generally poor for the whole of Europe, the possibility of relocation by next year may not be quite the case. Anyway, we are all in the same trouble and I believe that in case of worse scenarios there will be a possible agreement with the performers, ”he says.

Rock for People festival as well as Brutal Assault, Colors of Ostrava, Let it Roll and Mighty Sounds belong to the Festas association.

“The association is very active and we are constantly talking about it. Anyway, it is very unpleasant for the whole festival sector. Koronavirus will have a devastating impact on the entire cultural segment. We are waiting for the government to take action. The festival industry is generating billions of money into the Czech economy and, for example, large rescue operations in support of culture are already under way in Germany, ”adds the head of the Rock for People show.
Guilty of being right
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

02-04-2020, 15:16

Prodi pisze:
Hatefire pisze:
Medard pisze:Emeryten tego nie zaakceptują, że mają kupować o określonych godzinach ze względu na ich dobro, tak jak nie zrozumieją, żeby nie obmacywać każdej bułki, tylko bajzel w handlu się zrobi jeszcze większy przez te nowe przepisy.
No ale emeryci mogą kupować kiedy chcą, to inni nie mogą między 10-12, tu emerytki miały rację nie kasjerka.
Medard bystrzaku, jak zwykle nic nie zrozumiałeś.

no i prawidłowo, kto normalny korzysta w tych czasach z jebanej poczty.
Zablokowany