Robi to nożem, siekierą lub młotkiem? Tradycyjny głupi argument lewicy, kolportowany tu przez kremlowskich pożytecznych idiotów w celu utrzymania Polaków w stanie niemal kompletnego rozbrojenia.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Już ci to było tłumaczone przez Dubana.
Ostatnio zmieniony 22-03-2022, 08:55 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Można śmiało porównać statystyki zabójstw przy pomocy broni palnej vs noża, siekiery i młotka w USA i dojść do jakichs wniosków.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Z pewnością powszechny dostęp do broni palnej w RP zadziałałby na Putina/FR odstraszająco.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Z pewnością Ukraińcy stwierdzą, że ma to duże znaczenie w czasie wojny.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Broń palna jest tylko narzędziem. Furiat zawsze po jakieś sięgnie. Najwidoczniej taka jest specyfika amerykańskiego społeczeństwa. Rozbrojenie zwykłych obywateli to pozbawienie ich prawa obrony przed takimi furiatami.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-03-2022, 08:50Można śmiało porównać statystyki zabójstw przy pomocy broni palnej vs noża, siekiery i młotka w USA i dojść do jakichs wniosków.
-
- postuje jak opętany!
Chcesz rewolwerem przeganiać rakiety? Poważny jesteś?
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- empir
- zahartowany metalizator
Nie no, dyskusja z idiotą (który dodatkowo jest ruską onucą) nie ma sensu.
To może dla każdego bez zezwolenia Panzerfaust, czołg albo jakaś rakieta z atomem.
Argumenty pacjenta są na poziomie przedszkola.
To może dla każdego bez zezwolenia Panzerfaust, czołg albo jakaś rakieta z atomem.
Argumenty pacjenta są na poziomie przedszkola.
-
Kto nadaje się lepiej do wycieczki na front, człowiek obyty z bronią, czy lewak, który opowiada pacyfistyczne bzdury na forum? Tuż za naszą granicą jest wojna. Komu może zależeć na tym by Polacy dalej byli jednym z najbardziej rozbrojonych narodów Europy?
- Sybir
Tak, w rękach wyszkolonego żołnierza, a nie dyletanta. Znaczenie to ma tam broń służąca do niszczenia logistyki, a nie broń osobista. Powszechny dostęp do broni nie ma znaczenia dla Rosjan w kwestii potencjału odstraszającego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- trup
USA 2020ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-03-2022, 08:50Można śmiało porównać statystyki zabójstw przy pomocy broni palnej vs noża, siekiery i młotka w USA i dojść do jakichs wniosków.

https://s3-us-gov-west-1.amazonaws.com/ ... nForce.zip
https://crime-data-explorer.fr.cloud.go ... /downloads
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
No kurwa z ta bronią też tak nie do końca. Ja np mam pokaźny arsenał choćby z czarnym prochem ale ostrej amunicji nie mam ,bo jak twierdzi psycholog jestem pierdolnięty. I w sumie może mieć rację. Po 0,7 nie bardzo wiem co poczyniam i mój konstrukt psychologiczny jest taki ,że lepiej co bym nie posiadał nic mocniejszego, bo się psychicznie nie nadaję. Zresztą rok do roku startuje o pozwolenie na broń, wiem ,ze już i tak nigdy pozwolenia nie otrzymam, bo nasrane mam w papierach- i słusznie ,bo debile mojego pokroju lepiej żeby byli reglamentowani.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
- weteran forumowych bitew
Każdy zdrowy na umysle, dorosły obywatel naszego Kraju może wyrobić pozwolenie na broń centralnego zapłonu w czasie krótszym niż rok. Kwestia jedynie czasu i posiadanych środków finansowych.
W innnych krajach jest to czas od 2 do 6 miesięcy - łącznie z tymi, które posiadają tzw. powszechny dostęp do broni.
Argumenty o zupełnym rozbrojeniu systemowym są z dupy.
Nie mówiąc o broni czarnoprochowej - wchodzisz do sklepu i kupujesz jeżeli jest na półce.
-
- postuje jak opętany!
Bajer polega na tym, że kiedy dostęp do broni zostanie uwolniony, pierwsi w kolejce ustawią się kibole, dilerzy i inne tego typu spierdoliny. Browning czy Beretta dalej nie będzie na szczycie priorytetów zakupowych rodziny typowych Kowalskich. Ale nawet gdyby tak było-bandyta z bronią ma zawsze przewagę nad ofiarą w postaci zaskoczenia. Możesz iść do sklepu z M-16 na plecach, ale jeśli ktoś Ci przystawi lufę do skroni, gówno Ci to da. Pomijam już aspekt prawny, gdzie po położeniu trupem gościa, który wymachiwał Ci bronią przed nosem, latami byś udowadniał, że musiałeś wystrzelić, ostrzegając go wcześniej 6 razy, oddając 15 strzałów ostrzegawczych w powietrze i robiąc 4 przewroty do tyłu aby odstraszyć napastnika stanem swojej sprawności fizycznej.
Ale pomijając już to, w ogóle nie czaję tej sztucznej dychotomii: albo NATO albo pozwolenie obywatelom na zakup jakichś pistolecików. To jest wg mnie mocno w interesie Kremla, lobbować na rzecz uzbrojenia Polaków jako alternatywy do polegania na sojuszach, a później rozdupcenie polskich miast w perzynę z powietrza i rakietami dalekiego zasięgu, tak jak dzieje się w tej chwili w Mariupolu.
-
Ogre pisze: ↑22-03-2022, 09:40Każdy zdrowy na umysle, dorosły obywatel naszego Kraju może wyrobić pozwolenie na broń centralnego zapłonu w czasie krótszym niż rok. Kwestia jedynie czasu i posiadanych środków finansowych.
W innnych krajach jest to czas od 2 do 6 miesięcy - łącznie z tymi, które posiadają tzw. powszechny dostęp do broni.
Nie mówiąc o broni czarnoprochowej - wchodzisz do sklepu i kupujesz jeżeli jest na półce.
Zgadza się. Natomiast uzyskanie pozwolenia na broń to nie takie hop-siup. I całe szczęście.Jestem tego najlepszym przykładem. Ja sobie nie potrafię wyobrazić 4/5 swoich kolegów z pozwoleniem na broń, no ,bo to idioty po prostu i po poł litra źle pewnie historie by się potoczyły. Przeszkolenie w zakresie strzelania jak najbardziej i dostęp powszechny do broni ale w momencie konfliktu zbrojnego. Wcześniej ten powszechny dostęp czkawką by się nam odbił.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Lucio Fulci forever.
Lucio Fulci forever.
-
- postuje jak opętany!
Obycie z pistoletem ma zapewnić skuteczność obrony przed atakiem np. eskadry lotnictwa? Skończ i oszczędź sobie wstydu. Bez odbioru.
We can't hear nothing
- Tatuś
- Kontakt:
- Tatuś
- Kontakt:
Marzy mi się dywersyjny wjazd do Mińska gromu ale niestety pierdolnięty Antek rozmontował naszą armię. Żeby Łukaszenka zaczął się bać. Można odbić jakieś więzienie z opozycjonistami lub ostrzelać posterunek w Mozyrze ale nie ma kim.Dead But Rimming pisze: ↑22-03-2022, 06:43Zasadniczo to temat wygląda tak, że najprawdopodobniej i tak jesteśmy na shortliscie Władka. Po wczorajszym wrzucie Miedwiediewa można przypuszczać, że nawet przesunęliśmy się w tej kolejce po wpierdol na okolice pierwszego miejsca. Więc jeśli cisnąć kacapów razem z NATO, to lepiej teraz, zanim się wyliżą, niż później jak się lepiej przygotują, a ich najwięksi klienci w Europie będą wyrażać zaniepokojenie z oburzeniem.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Ascetic
Założyłem temat o broni. Spodziewałem się, że temat się rozwinie, nie rozwinął się. Może się rozwinie. Interesowały mnie pewne kwestie, temat spełzł na niczym. Właściwie to chciałem wybadać to i owo, skończyło się na pierdoleniu o niczym. Podpucha poszła do puchy.Ogre pisze: ↑22-03-2022, 09:40
Każdy zdrowy na umysle, dorosły obywatel naszego Kraju może wyrobić pozwolenie na broń centralnego zapłonu w czasie krótszym niż rok. Kwestia jedynie czasu i posiadanych środków finansowych.
Co do samego pozwolenia na broń. Każdy ogar z niezasranymi wyrokami papierami jest w stanie w nawet krótszym czasie niż rok ogarnąć kwestię broni. Tak z biegu, tak z ulicy. Przy współpracy, z powiedzmy to jakoś tak oględnie organami, lub pracując w pewnych sektorach, szybciej. Jak się zna kogo się powinno się znać to na względny błysk można sobie położyć na biurku klamkę.
Całościowo rzecz ujmując pomimo faktu, że piszę z pozycji ......., uważam, że z posiadania broni może być więcej kłopotów niż pożytków. Sam byłem "ofiarą" użycia broni, bez moim zdaniem ryzyka użycia przymusu bezpośredniego. Człowiek, który post factum powinien bardziej niż ja wiedzieć do czego służy (choć to pewnie dyskusyjne) i w jakich okolicznościach używać - chciał użyć*, użył, w sensie machania jakby to była pałka policyjna, czy uj wie co. Mam też nieszczęsne wspomnienie z młodzieńczych lat, jak mój podstawówkowy (chodziliśmy do jednej klasy, mimo rozejścia się dróg szkolnych, utrzymywalismy kontakt. Koncerty, załogi, imprezy) przyjaciel poszedł garować za właśnie zabicie człowieka, który do niego machał klamką (najebany emerytowany policjant. Złe miejsce: przejście podziemne, złe stymulatory: alkohole/ narkotyki, zły czas.)
Pomimo jednostkowych doświadczeń, zgadzania się z tym, że konfpederestacyjne pierdolenie populistyczne nijak się nie ma do tego, że jak ktoś chce, to ma, uważam, że jesteśmy zdani na takie akcje:

https://www.rp.pl/biznes/art35909271-pg ... racownikow
* Swoją drogą mocno specyficzne doświadczenie jak widzisz wymierzoną w twarz broń, w sytuacji, kiedy widzisz, że gość nie da sobie inaczej rady, a musi się pokazać, zrobić interwencję, żeby wyjść z twarzą. Jak przy spięciu, podejściu pod nakurwianiu się po ryjach, czuć to specyficzne napięcie, to w takiej sytuacji emocja jest inna. Mam wrażenie, że tutaj jednak włącza się "zdrowy rozsądek" i wrażenie potencjalnej ostateczności. To tak trochę w kontekście tych opowieści ludzi, nawet teraz, że jak siedzieli po piwnicach byli zasrani, jak poszli na front stali się jacyś tacy spokojniejsi. Nawet dzisiaj to słyszałem. Nietypowa emocja.
ps. z punktu obronności kraju, to oczywiście żart i ma myślę, że bardziej znaczenie psychologiczne niż militarne (bo chyba nikt nie sądzi, że tymi oddziałami ukraińców dowodzi piekarz oderwany od bułek, a azowcy od wczoraj mają przeszkolenie bojowe).
lys på slutten av lys
-
Zdobycie pozwolenia na broń w Polsce to prawdziwa droga przez mękę. To powinno być prawo każdego dorosłego Polaka, którego niektórzy powinni być pozbawieni decyzja sądu.Ogre pisze: ↑22-03-2022, 09:40Każdy zdrowy na umysle, dorosły obywatel naszego Kraju może wyrobić pozwolenie na broń centralnego zapłonu w czasie krótszym niż rok. Kwestia jedynie czasu i posiadanych środków finansowych.
PS. Nie czytałem na tym forum nic bardziej kremlowskiego niż to, że powszechne prawo do posiadania broni ma być alternatywą dla NATO.

To się ma uzupełniać ze szkodą dla tych, którzy zagrażaliby Polsce.