POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

25-11-2019, 14:18

Drone pisze:W chwili obecnej antyklerykalizm powinien stać się jednym z punktów przewodnich debaty publicznej. Czy zdajesz sobie sprawę, że nawet wśród kleru są antyklerykałowie, których mierzi to, jak ta instytucja się zachowuje? Podobnie jak i niektórych homoseksualistów drażni krzykliwość i pretensjonalność pewnych aktywistów gejowskich - to tak na marginesie. Na tym jednak podobieństwa się kończą, bo KK ma daleko większy wpływ na rzeczywistość, przynajmniej w Polsce.
Oczywiscie, przeciez pisalem niedawno, ze w ktoryms z ostatnich numerow FiM byl artykul o ksiezach, ktorzy otwarcie deklarowali swoja niewiare czy ateizm i do konca zycia byli ksiezmi a Watykan nic im z tego powodu nie zrobil. Mnie jednak bardziej interesuje kwestia podatkow i tego zeby panstwo sie nie wpierdalalo przedsiebiorcom w parade niz jakies tam sprawy kosciola katolickiego, ktory i tak jest skazany na wymarcie. W przedostatnim Przegladzie byl artykul, ze w bastionie kk, na podlesiu bylo tylko 17 powolan w tym roku. To samo usycha, po huj z tym walczyc zamiast zostawic zeby samo zdechlo? A wybranie lewackich ateistow ale jednoczesnie zdeklarowanych komunistow to jednak wiekszy rak, bo oni zamiast kosciolowi rozdadza komu innemu, nierobom, leniom i zboczencom, glownie zboczencom
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

25-11-2019, 14:23

Po pierwsze, bycie antyklerykałem nie znaczy, że jest się ateistą - niektórzy po prostu nie mogą znieść instytucji jako takiej.

Po drugie, co powtórzę po raz pięćdziesiąty, lewica nie jest u władzy. Ale ważne jest, by była w Sejmie, żeby na różne sprawy patrzeć z różnych perspektyw, a nie tylko z dwóch.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-11-2019, 14:24

Drone pisze:Po pierwsze, bycie antyklerykałem nie znaczy, że jest się ateistą - niektórzy po prostu nie mogą znieść instytucji jako takiej.
Normalna sprawa, to ci tzw wierzacy ale niepraktykujacy
Drone pisze: Po drugie, co powtórzę po raz pięćdziesiąty, lewica nie jest u władzy. .
Przepraszam bardzo, ale w takim razie kto jak nie lewica?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2019, 14:58

O rany, chodzi mi o Lewicę w sensie partii. Oni nie są u władzy. Przecież PiS trudno nazwać lewicą, bo światopoglądowo to jest skrajna konserwa - natomiast gospodarczo oczywiste jest, że są partią rozdawniczą, przez co wszelkiej maści szufladkowcy mówią o niej "lewicowa". Tylko że pobudki tego rozdawnictwa są inne, przez co nie można ich nazwać partią lewicową. Pobudki partii lewicowych są zgoła odmienne.
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-11-2019, 14:59

Drone pisze:W chwili obecnej antyklerykalizm powinien stać się jednym z punktów przewodnich debaty publicznej.
Popieram. Palikot próbował i skończył tam gdzie jego miejsce ;)

A tak na serio. Moje zdanie np. o aborcji czy degrandoli w media nie jest chyba tajemnicą ale serio musiałbym się z chujem na łeb zamienić aby powiedzieć że walka z Netflix to powinien być punkt przewodni debaty publicznej. No trochę powagi kolego Drone :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-11-2019, 15:01

Prodi pisze:Kurwa, niby tyle lat się znacie na tym forum, tyle wiecie o sobie a jednak tępota z niektórych wyłazi że aż oczy pieką - z faktu, że 535 jest antyklerykalny i w niewybrednych słowach wypowiada się o czarnej, sukienkowej drużynie wysnuwać wniosek że głosował na SLD + przystawki to trzeba być nieźle jebniętym albo nie umieć czytać. No ale co tam, niech tęczowe, prawackie tango trwa! Dobrze się czyta.
To niech powie na kogo głosował a nie robi tajemnice jak z betoniarką jednocześnie wypowiadając się w każdym temacie.

Awatar użytkownika
Drone

25-11-2019, 15:06

Bloodcult pisze:
Drone pisze:W chwili obecnej antyklerykalizm powinien stać się jednym z punktów przewodnich debaty publicznej.
Popieram. Palikot próbował i skończył tam gdzie jego miejsce ;)

A tak na serio. Moje zdanie np. o aborcji czy degrandoli w media nie jest chyba tajemnicą ale serio musiałbym się z chujem na łeb zamienić aby powiedzieć że walka z Netflix to powinien być punkt przewodni debaty publicznej. No trochę powagi kolego Drone :)
Jak funkcjonariusze Netflixa zaczną udzielać ślubów, przejmować grunty z bonifikatą 98%, przenosić sowich pracowników gwałcących dzieci do innych studiów czy decydować o tym, kto może leżeć na cmentarzu pod ich zarządem, a kto nie, to tak, to wtedy będę pierwszy, który będzie mówił, że walka z Netflix powinna być przedmiotem debaty publicznej.
535

25-11-2019, 15:38

Bloodcult pisze:
Prodi pisze:Kurwa, niby tyle lat się znacie na tym forum, tyle wiecie o sobie a jednak tępota z niektórych wyłazi że aż oczy pieką - z faktu, że 535 jest antyklerykalny i w niewybrednych słowach wypowiada się o czarnej, sukienkowej drużynie wysnuwać wniosek że głosował na SLD + przystawki to trzeba być nieźle jebniętym albo nie umieć czytać. No ale co tam, niech tęczowe, prawackie tango trwa! Dobrze się czyta.
To niech powie na kogo głosował a nie robi tajemnice jak z betoniarką jednocześnie wypowiadając się w każdym temacie.
Ten zjeb znowu swoje. Czy mnie interesuje czym się zajmujesz i komu służysz?
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-11-2019, 15:46

Przecież liczba przypadków nadużyć w Hollywood jest zatrważająca (co nawet widać wśród topowych aktorów a przecież za kotarą jest masa ludzi z pieniędzmi i wpływami). Nie mówiąc już o kompletnym braku ostracyzmu wobec dzieciojebców.

Bonifikaty dla Kościoła definiuje Konkordat a wszystko co dotowane poza możemy uznać za patologie i nadużycie. Śmiem wątpić aby Hollywood nigdy nie dostało żadnej znacznej bonifikaty ale nie wiem bo u mnie wsi nic nie kręcono więc plotek nie słyszałem :)

Argumenty o ślubach i pogrzebach pominę bo projekcjami na takim poziomie abstrakcji się nie zajmuję :)

Awatar użytkownika
Bloodcult

25-11-2019, 15:48

@535
Czyli na Lewicę :) wiedziałem :D

Awatar użytkownika
Triceratops

25-11-2019, 16:07

Drone pisze:O rany, chodzi mi o Lewicę w sensie partii. Oni nie są u władzy. Przecież PiS trudno nazwać lewicą, bo światopoglądowo to jest skrajna konserwa
No coz ty opowiadasz jaka konserwa, przeciez to tzw koscielna lewica. Swiatopogladowo to mrozili przez 2 lata projekt o aborcji, nie przeciwdzialali nic np teczowym piatkom itp. Jedyne co ich laczy z kosciolem to instrumentalne wykorzystywanie kosciola do zbierania elektoratu i nic wiecej. Daja kase KK a w zamian KK ambony zamienia w narzedzia do agitacji.
Drone pisze:- natomiast gospodarczo oczywiste jest, że są partią rozdawniczą, przez co wszelkiej maści szufladkowcy mówią o niej "lewicowa"
No ale to przeciez definicja lewicy, rozdawnictwo.

Nie bardzo rozumiem taka pokretna logike.
woodpecker from space
535

25-11-2019, 16:13

Bloodcult pisze:@535
Napiszę tylko tyle. Zupełnie niepotrzebnie chełpisz się swoją inteligencją.
Awatar użytkownika
trup

25-11-2019, 16:21

535 pisze:
Bloodcult pisze:@535
Napiszę tylko tyle. Zupełnie niepotrzebnie chełpisz się swoją inteligencją.

czasem wykształcenie i ego mocno przerastają inteligencję.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult

25-11-2019, 16:24

Po pierwsze nigdzie się nią nie chełpiłem (napisałem tylko ze więcej jej wykorzystuje niż nasz pan doktór, co akurat wielkim wyczynem nie jest :D)
Po drugie Ty niepotrzebnie chełpisz się byciem ekspertem od wszystkiego jeśli problemem dla Ciebie jest to na kogo głosowałeś w zwykłych wyborach parlamentarnych :)

535

25-11-2019, 16:29

Bloodcult pisze:Po pierwsze nigdzie się nią nie chełpiłem (napisałem tylko ze więcej jej wykorzystuje niż nasz pan doktór, co akurat wielkim wyczynem nie jest :D)
Po drugie Ty niepotrzebnie chełpisz się byciem ekspertem od wszystkiego jeśli problemem dla Ciebie jest to na kogo głosowałeś w zwykłych wyborach parlamentarnych :)
Udowodnij synku , że wypowiadam się w każdym temacie. To nie powinno być trudne.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

25-11-2019, 18:26

Triceratops pisze:
Drone pisze:O rany, chodzi mi o Lewicę w sensie partii. Oni nie są u władzy. Przecież PiS trudno nazwać lewicą, bo światopoglądowo to jest skrajna konserwa
No coz ty opowiadasz jaka konserwa, przeciez to tzw koscielna lewica. Swiatopogladowo to mrozili przez 2 lata projekt o aborcji, nie przeciwdzialali nic np teczowym piatkom itp. Jedyne co ich laczy z kosciolem to instrumentalne wykorzystywanie kosciola do zbierania elektoratu i nic wiecej. Daja kase KK a w zamian KK ambony zamienia w narzedzia do agitacji.
w punkt.
KVLT lizania CZASZKI
Pacjent

25-11-2019, 19:10

Triceratops pisze:
Oprócz tego są przeciwko powszechnemu dostępowi do broni i karze śmierci, kultywują rewolucyjną tradycję absurdalnych powstań, bronią pozycji związków zawodowych, a do UE weszli, bo podnieca ich zabieranie jednym i dawanie drugim, co doprowadzili do absurdu dotując nawet koła gospodyń wiejskich.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2019, 21:14

Nie ma to specjalnego znaczenia - nie stoją za tym lewicowe idee i ogląd świata, tylko inne interesy. Tak jak wysmarowanie się pastą przez niejakiego Hugo-Badera nie zrobiło z niego Murzyna, tak rozdawnictwo pieniędzy (w swoich przejawach podobne albo nawet identyczne jak u lewicy) nie zrobiło z PiS partii lewicowej.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-11-2019, 21:26

Drone pisze:lewicowe idee i ogląd świata.
Zaciekawiles mnie, coz to takiego?
Drone pisze:tak rozdawnictwo pieniędzy (w swoich przejawach podobne albo nawet identyczne jak u lewicy) nie zrobiło z PiS partii lewicowej.
Chcesz powiedziec, ze nie wazne co robi ale wazne kto robi? Kaczynski rozdaje nierobom-nielewicowe, Zandberg rozdaje nierobom-lewicowe?
Probuje nadazyc za ta hmm... logika?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

25-11-2019, 21:38

Wolność, równość i sprawiedliwość społeczna - to są przecież elementarne podstawy światopoglądu lewicowego.

A co do drugiego pytania, to oczywiście tak. Kontekst jest w tym wypadku najważniejszy, ponieważ na skutki danego działania ma wpływ spod jakich sztandarów wypływa.
ODPOWIEDZ