POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

24-11-2019, 18:37

Triceratops pisze:No wlasnie, ksiezom kurwa nie dac, ale dac wszystkim zulom, menelom i koscielnym babom. To juz jest ok, wazne, ze ksiadz nie dostanie
Ale jaka to różnica?

Ważne, czy pieniądze się przyjada, czy jakoś inwestuje. Wkładanie w KK, prawosławnych, synagogowych, jehowych

To to samo, co inwestowania w meneli z ławeczki pod monopolowym

nigdy się nie zwróci.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Drone

24-11-2019, 18:45

Pacjent pisze:
Drone pisze:Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie spodziewał się, że ta nowa lewica będzie się ścigała z Korwinem na rozwiązania liberalne w sensie gospodarczym. Ich pomysł na gospodarkę to kolejny festiwal myślenia życzeniowego, przecież to oczywiste. Nie są u władzy, bo gdyby byli, to pewnie nie tak łatwo by chcieli wydawać inne pieniądze. Natomiast nie ma żadnej innej partii, która chciałaby deklerykalizacji - a bez deklerykalizacji społecznej, bez osłabienia roli KK i bez zwiększenia samodzielności myślowej ludności, nie skończy się wyciąganie rąk po cudze - takie jest moje zdanie. Kolejna sprawa to ta, że Sejm bez lewicy jest sejmem koślawym, tak samo jakby zabrakło w nim prawicy. Nie muszę się z kimś zgadzać, by uznawać jego istnienie za konieczne w jakimś tam zakresie.
Oni ustami posełki Darii Gosek-Popiołek przyznali, że pracują nad projektem pensji maksymalnej. Ci ludzie są zwyczajnie groźni, mają totalniackie umysły i wbrew pozorom mogą urosnąć w siłę gdy PiS doprowadzi do gospodarczego przesilenia, a Ty im dajesz mandat, bo macie wspólny mianownik w postaci brandzlowania się marginalnym tematem KK. Kompromitacja.
Spokojnie. Pomysł o totalniackich umysłach to w dużym stopniu projekcje prawej strony, która chciałaby kontrolować wszystko, co jej nie pasuje. Lewica na razie ma 10%, warto ją trochę podkarmić. Poza tym pracują nad rozwiązaniami socjalnymi podobnymi do PiS, co się PiSowi na pewno nie podoba, podobnie jak nie podoba im się Konfederacja z prawej strony. Gdyby lewica miała zwyciężyć, w życiu na nich bym nie głosował, chyba żeby stali się jeszcze bardziej wrogo nastawieni do Kościoła, a skończyliby z bajkami o rozdawnictwie.

Przy okazji: Lewica sprawnie rozpoznaje problemy, na wiele z nich ma tylko jedną propozycję: dać. Weźmy służbę zdrowia: propozycja zwiększenia nakładu PKB do 7,2% jest absurdem przy obecnej strukturze wydatkowej tego chorego systemu. Podobnie jest z pensjami urzędników - zwiększanie nakładów musi iść w parze z restrukturyzacją. Ta natomiast będzie możliwa dopiero po zminimalizowaniu wpływów Kościoła na społeczeństwo, co spowoduje przemianę społeczną w myśleniu o sobie i świecie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-11-2019, 18:48

Najlepsze jest to, że Lewica popiera pomysł dotowania różnych kościołów. Chodzi tylko o to, żeby im się nie wpieprzały w ich pomysły, a z KK różnie to bywa. Przypominam, że kol. Drone i pozostali głosowali także na SLD czyli ugrupowanie, które bardzo wzmocniło materialnie i prawnie (Konkordat) Kościół Katolicki, a Sławoj Głódź był niemal ich ukochanym ojczulkiem. Dlatego forumowi wyborcy Lewicy są dla mnie całkowicie niewiarygodni, a gdybym był złośliwy to stwierdziłbym, iż nienawiść do KK tak im zamknęła umysły, że poparli największych darczyńców klechostanu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

24-11-2019, 18:52

To prawda, że niestety SLD zawdzięczamy poniekąd Konkordat i pozycję kleru - z drugiej strony poza Palikotem nie było u nas prawdziwych antyklerykałów. Trudno jednak dziś myśleć w kategoriach sprzed 15 lat, a jakieś ruchy podejmować trzeba. Duża część dzisiejszych wyborców lewicy nie wybaczy im bratania się z jakimikolwiek związkami wyznaniowymi - jeśli będą coś dotować i płaszczyć się przed klechami, skończą jak SLD.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

24-11-2019, 18:58

Niezmiernie bawi mnie ból dupska obrońców tych czarnych kurew, spowodowany deklaracją głosowania na komuchów. Panowie to trwa już kolejny tydzień. Czy nie należy poszukać namiarów na proktologa?
Awatar użytkownika
Triceratops

24-11-2019, 19:05

Pacjent pisze:Najlepsze jest to, że Lewica popiera pomysł dotowania różnych kościołów. Chodzi tylko o to, żeby im się nie wpieprzały w ich pomysły, a z KK różnie to bywa. Przypominam, że kol. Drone i pozostali głosowali także na SLD czyli ugrupowanie, które bardzo wzmocniło materialnie i prawnie (Konkordat) Kościół Katolicki, a Sławoj Głódź był niemal ich ukochanym ojczulkiem. Dlatego forumowi wyborcy Lewicy są dla mnie całkowicie niewiarygodni, a gdybym był złośliwy to stwierdziłbym, iż nienawiść do KK tak im zamknęła umysły, że poparli największych darczyńców klechostanu.
Oczywiscie. Zreszta o czym tu mowic o tej slownosci lewicy, jezeli juz w przedostatnim NIE nawet tak zaladla milosniczka lewicy jak Wolk-Laniewska napierdala w Biedronia, ze oszukal wszystkich, mial sie zrzec mandatu na rzecz prof Platek, mial pozostac w samorzadach itp.
Co do MIllera to kto dal pedofilowi Jankowskiemu kase z budzetu na Bursztynowa Komnate? Kto walil gaz z Kwasniewskim w samolocie do Charkowa i tak go zloil, ze go golen bolala nad grobami? Naiwni ludzie, ktorzy wierza w to, ze lewica sie nie brata z kosciolem.

Palikoty owszem, byly antyklerykalne i dobrze ich prowadzil Kotlinski, ktory mowil, ze nie ma miejsca na prymitywna lupanke, wlasnie taka jak tutaj na forum odchodzi, bo widac, ze pare osob ma ewidentnego pierdolca na punkcie czarnuchow i pedofilii, nawet ci co dzieci nie maja. Ale Palikot nie chcial sluchac Kotlinskiego, ktory mowil, ze walka z krzyzem w tym pokoleniu nie ma szanst. Niestety sam Kotlinski marnie skonczyl rowniez.
woodpecker from space
Pacjent

24-11-2019, 19:13

535 pisze:Niezmiernie bawi mnie ból dupska obrońców tych czarnych kurew, spowodowany deklaracją głosowania na komuchów. Panowie to trwa już kolejny tydzień. Czy nie należy poszukać namiarów na proktologa?
Niestety, ale to w Twoim przypadku wszelkie choróbska biorą się z dupska, bo głosujesz na złość. Temu ktoś dowalił akcyzę, temu zrobił coś innego, dobrze tak cebulakom. Przecież to produkty Twoich emisji, bezpośrednio związane z zawiścią - bardzo niezdrowym uczuciem, umiejscowionym między pośladkami.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-11-2019, 19:40

Serio? lepiej totalnie rozpierdolic gospodarke i spoleczenstwo niz dac czarnym łapówę? Gratuluje pomyślunku. Jak gasicie swiatlo to rozpierdalacie caly dom?
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-11-2019, 19:41

Pacjent pisze:
535 pisze:Niezmiernie bawi mnie ból dupska obrońców tych czarnych kurew, spowodowany deklaracją głosowania na komuchów. Panowie to trwa już kolejny tydzień. Czy nie należy poszukać namiarów na proktologa?
Niestety, ale to w Twoim przypadku wszelkie choróbska biorą się z dupska, bo głosujesz na złość. Temu ktoś dowalił akcyzę, temu zrobił coś innego, dobrze tak cebulakom. Przecież to produkty Twoich emisji, bezpośrednio związane z zawiścią - bardzo niezdrowym uczuciem, umiejscowionym między pośladkami.
Przeciez to zyciowy frustrat, nie wiem czemu sie dziwisz Pacjencie. Ten typ to taki destylat wszystkich najgorszych cech naszego narodu:D
KVLT lizania CZASZKI
535

24-11-2019, 19:47

Ja już pomijam, że ktoś tutaj ewidentnie nie rozumie znaczenia słowa deklaracja. Od tępaka popierającego osiedlowe dwójki napierdalające kobiety z dziećmi, wiele nie wymagam. Natomiast wracając do łapówy dla czarnych, który z rządów dających czarnym łapówy (a dawał je każdy i gołym okiem widać do czego to prowadzi), nie rozpierdalał gospodarki?
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-11-2019, 19:57

535 pisze:Ja już pomijam, że ktoś tutaj ewidentnie nie rozumie znaczenia słowa deklaracja. Od tępaka popierającego osiedlowe dwójki napierdalające kobiety z dziećmi, wiele nie wymagam.
Ze co? XD
535 pisze:Natomiast wracając do łapówy dla czarnych, który z rządów dających czarnym łapówy (a dawał je każdy i gołym okiem widać do czego to prowadzi), nie rozpierdalał gospodarki?
Akurat rzad SLD byl najbardziej liberalnym gospodarczo rzadem w ostatnim 30 leciu i mial sporo dobrych pomysl na gospodarke bez popadania w skrajnosci. Taki paradoks polskiej polityki.
KVLT lizania CZASZKI
535

24-11-2019, 20:02

Pan_Kimono pisze: Przeciez to zyciowy frustrat, nie wiem czemu sie dziwisz Pacjencie. Ten typ to taki destylat wszystkich najgorszych cech naszego narodu:D
Frustrata panie ładny, szukaj se w lustrze. I jeszcze prośba, nim się zapowietrzysz. Nie próbuj mnie straszyć, bo słyszałem, że to twój zwyczaj.
535

24-11-2019, 20:04

Pan_Kimono pisze:
535 pisze:Ja już pomijam, że ktoś tutaj ewidentnie nie rozumie znaczenia słowa deklaracja. Od tępaka popierającego osiedlowe dwójki napierdalające kobiety z dziećmi, wiele nie wymagam.
Ze co? XD
Zapytaj swojego funfla z którym się tak doskonale rozumiesz. Hasło: Wadowice.
535

24-11-2019, 20:25

Widzę, że posty znikają z prędkością światła. Udzielę jednak odpowiedzi. Tak więc mości Kimono. Skoro nie znasz prawie nikogo z forum, zakładam, że nie znasz także mnie. Więc o czym do mnie próbujesz rozmawiać, pisząc o mojej rzekomej frustracji? Czym niby miałaby być ona spowodowana? Daj mi jeden hipotetyczny przykład.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-11-2019, 20:30

odpisze, nie chcialem sie juz wdawac w pyskowki. Napisz komu niby grozilem i czym tepy kmiocie? dajesz, zamiast uskuteczniac ploty spod betoniarty.

Wystarczy poczytac co piszesz w kazdym temacie, twoj bol dupska jest chyba nawet widoczny z kosmosu.
KVLT lizania CZASZKI
535

24-11-2019, 20:32

Pan_Kimono pisze:odpisze, nie chcialem sie juz wdawac w pyskowki. Napisz komu niby grozilem i czym tepy kmiocie? dajesz, zamiast uskuteczniac ploty spod betoniarty.

Wystarczy poczytac co piszesz w kazdym temacie, twoj bol dupska jest chyba nawet widoczny z kosmosu.
Tak właśnie myślałem.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-11-2019, 20:34

w sumie czego ja oczekiwalem, idz na harnasia lepiej, poplotkuj z kolezankami i zdaj nam relacje jutro rano.
KVLT lizania CZASZKI
535

24-11-2019, 20:36

Pan_Kimono pisze:w sumie czego ja oczekiwalem,
Co? Kolejny zawiedziony? Chciałeś wyjść za mnie za mąż?
Awatar użytkownika
Bloodcult

24-11-2019, 20:40

Drone pisze:Duża część dzisiejszych wyborców lewicy nie wybaczy im bratania się z jakimikolwiek związkami wyznaniowymi
Obrazek
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Triceratops

24-11-2019, 20:54

Pan_Kimono pisze:w sumie czego ja oczekiwalem, idz na harnasia lepiej, poplotkuj z kolezankami i zdaj nam relacje jutro rano.
Daj se spokoj, tu spora czesc osob ma jakies dziwne projekcje, do mnie napisal, ze pamieta jak na forum komus grozilem nozem. Moze to jakas obsesja z tym grozeniem.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ