Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: Teorie konspiracyjne

15-03-2020, 13:06

W kwestii ikarów, kto to wie, co będzie. Podobno na wojnie i w czasach epidemii liczba samobójstw i depresji mocno spada, ale jak zareagują nastolatki - pokolenie płatków śniegu - dla których do tej pory tragedią był brak zasięgu w smartfonie?

Może jestem nieczuła świnia, ale w tym wszystkim najmniej zajmują mnie lamenty aktorów i śpiewaków, którzy żalą się, że teatry i obory koncertowe pozamykane. Kierowców mi szkoda, taksówkarzy, szewców, krawców, drobnych przedsiębiorców, ale cyrkowców jakoś nie.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-03-2020, 13:59

moonfire pisze:
Może jestem nieczuła świnia, ale w tym wszystkim najmniej zajmują mnie lamenty aktorów i śpiewaków, którzy żalą się, że teatry i obory koncertowe pozamykane..

Maryla już uderzyła w żałobny ton, bidulka ma problem by opłacić rachunki....
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

15-03-2020, 14:01

Taksówkarzy?! Szewców to tak, żal. Offtop on: Sprzedam buty. Offtop off
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

15-03-2020, 14:02

Nasum pisze:
moonfire pisze:
Może jestem nieczuła świnia, ale w tym wszystkim najmniej zajmują mnie lamenty aktorów i śpiewaków, którzy żalą się, że teatry i obory koncertowe pozamykane..

Maryla już uderzyła w żałobny ton, bidulka ma problem by opłacić rachunki....
Jak to mawiali klasycy ekonomii, niech zmienią zawód na taki, w którym znajdą pracę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-03-2020, 14:07

^ Wiadomo, że Maryli nie żal. Ale wiecie co, poczekajmy. Zobaczymy. Wróciłem ze spaceru połączonego z nabyciem kolejnej porcji rybek. Ludzi mało, ale już napływali. Wiatr od morza, słoneczko, słusznie robią. I tak widzę, że usługi gastronomiczne to sobie radzą, tylko trzeba pomyśleć i się dostosować. Rybki sprzedają - w dwóch punktach, ludzie przychodzą - ktoś te rybki wędzi, smaży, marynuje itp. Knajpa obok - nie kojarzyłem jej do tej pory jako sprzedającej żarcie na wynos - ktoś podjeżdża i chyba paczkę z żarciem odbiera. Kilka budek (kawa, lody, zapiekanki), w tym nowe, ludzie kupują, tylko niewielka kolejka jakaś taka dziwna z przerwami. Ta branża sobie może poradzić, o ile się szybko przestawi na inny model działania. Wiadomo, obroty nie będą takie, jak były. Z handlem gorzej, to na pewno, tym na dużych powierzchniach. Ludzie bez pensji zostaną jak nic.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
vicotnick
rasowy masterfulowicz

15-03-2020, 14:52

Prowadzę niewielką pizzerię w Warszawie, pierwsze tąpnięcie było w dniu ogloszenia pierwszego trafionego w kraju. Potem nawet nieźle, teraz tylko dowozy, obniżka zysków będzie jak nic, może na koszty stuknie, ale obsadę musiałem zredukować, dobrze że to tylko dodatkowe źródło dochodu.....
valmir
postuje jak opętany!

15-03-2020, 15:37

przy jednym mcdonaldów w warszawie ludzie z wózkami w kolejce do drive'a między samochodami poustawiani : -)
controle and abuse
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-03-2020, 15:52

valmir pisze:przy jednym mcdonaldów w warszawie ludzie z wózkami w kolejce do drive'a między samochodami poustawiani : -)
A jaka gwarancja, że podający, przygotowujący buły, nie ma vira? Może wysmarkał się w nugetsa?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

15-03-2020, 15:56

Kurwa we włoszech brakuje miejsc w kostnicach a w groteskowej francji wybory samorządowe ja pierdole leże xD zachód europy winien zostać potraktowany napalmem, stopień zdebilizowania zachodnich krajów sięgnął zenitu
Awatar użytkownika
uglak

15-03-2020, 16:27

Akurat Żydzi już pokazali, że da się sprawnie przeprowadzić wybory podczas obecnej epidemii:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Inna sprawa, że Izrael podchodzi do całej sprawy raczej jak my niż jak Francuzi czy Brytyjczycy...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-03-2020, 16:33

Przy takim podejściu UK, Francji, Włoch (to wcześniej, teraz już strach jest), to zniesienie ograniczeń transportu ludzi widzę gdzieś w okolicach wakacji.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

15-03-2020, 16:39

uglak pisze:Akurat Żydzi już pokazali, że da się sprawnie przeprowadzić wybory podczas obecnej epidemii:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Inna sprawa, że Izrael podchodzi do całej sprawy raczej jak my niż jak Francuzi czy Brytyjczycy...
powinniśmy się od nich uczyć. nie byli pierwszymi którzy wprowadzili tak radykalne kroki. pierwsi po chinolach?

zresztą nie tylko tego powinniśmy się od nich uczyć. gdzie atom? gdzie uzbrojona armia? gdzie własny przemysł zbrojeniowy? gdzie lobby gospodarcze?
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-03-2020, 16:46

Nie muszą, Izrael to przecież stan Usa.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-03-2020, 17:00

18 tys czeka, a szacuje się kilkaset tysięcy Polaków moze chciec wrócić do kraju. Jakos watpie w przestrzeganie kwarantanny wśród nich, raczej zakupy, wódeczka z ziomeczkami i melanżyk. Euro lub funt w sakwie, król się bawi złotem płaci. Koronka się rozhula.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Darekthrone
w mackach Zła

15-03-2020, 17:07

SODOMOUSE pisze:
valmir pisze:przy jednym mcdonaldów w warszawie ludzie z wózkami w kolejce do drive'a między samochodami poustawiani : -)
A jaka gwarancja, że podający, przygotowujący buły, nie ma vira? Może wysmarkał się w nugetsa?
Dajcie spokój z tym macdonaldem. W ogóle te sieciowe fastfoody to syf i malaria.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

15-03-2020, 17:10

Tera pokazywali w Telexpresie, w Belgii
lokale zamknięte to ekipa pojechała do Holandii. Knajpy pełne, zabawa trwa....
Awatar użytkownika
Medard

15-03-2020, 17:12

pr0metheus pisze:18 tys czeka, a szacuje się kilkaset tysięcy Polaków moze chciec wrócić do kraju. Jakos watpie w przestrzeganie kwarantanny wśród nich, raczej zakupy, wódeczka z ziomeczkami i melanżyk. Euro lub funt w sakwie, król się bawi złotem płaci. Koronka się rozhula.
I większość nie ma u nas ubezpieczenia, ciekawe kto pokryje ich kwarantannę i ewentualne leczenie.

Nie wiem, czy to prawda ale podobno 2,5 mln Polaków nie ma ubezpieczenia.
Tak pacze po necie i takie liczby się przewijają.
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 17:14 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

15-03-2020, 17:13

Ku przestrodzeObrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

15-03-2020, 17:18

Darekthrone pisze:
SODOMOUSE pisze:
Dajcie spokój z tym macdonaldem. W ogóle te sieciowe fastfoody to syf i malaria.
ja wczoraj przed ..... * postanowiłem opierdolić ostatnie kurito z kejejfsi. mina gościa, który widział jak robię szamę w aucie bezcenna. szedł na pasach i prawie się nie przewrócił. pewnie sobie pomyślał "zdychaj głupi huju". tyle, że wczoraj to był dzień tańca kurczaka bez głowy. wyjebałem z 8 paczek. i się bunkruję. teraz będzie : practico ascetico. czuję, że pik konsupcji już za mną.

* tu się zobaczy co się wydarzy

Obrazek

tutaj zdjęcie jak wyglądały jerozolimskie w godzinie kiedy w normalną sobotę jest ciąk ałt.nie jest to piąta rano przy powrocie z melażu z mazowieckiej. była 14-15 ta. dlatego ten na pasach tak mnie szybko wylukał.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

15-03-2020, 17:22

pr0metheus pisze:18 tys czeka, a szacuje się kilkaset tysięcy Polaków moze chciec wrócić do kraju. Jakos watpie w przestrzeganie kwarantanny wśród nich, raczej zakupy, wódeczka z ziomeczkami i melanżyk. Euro lub funt w sakwie, król się bawi złotem płaci. Koronka się rozhula.

tu nawet nie ma co komentować. właściwie to już temat koronki przestał mnie grzać. nie wypowiem się tym samym kweciście. stawiam na inne sprawy, ale tych kutasiarzy to bym nie wpuszczał. nie wiem, czy dobrze czytałem, że jeszcze ich czarterami na koszt podatnika będą zwozić ....
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 17:28 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
ODPOWIEDZ