POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

21-11-2019, 14:01

Triceratops pisze:zabrac tym co zapiedalaja i sie bogaca i dac tym, ktorym sie nie chce
totalnie popieram
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-11-2019, 14:03

uglak pisze:
Ascetic pisze:dyskusyjne. a czego oni sie tam niby uczą?. na pierwszym, drugi, czy którym roku "studiów". nigdy nie widziałem co prawda planu ich ćwiczeń i wykładów, ale śmiem wątpić, że są to studia interdyscyplinarne i uczące czegokolwiek. no może poza czytaniem, śpiewaniem i się nadstawianiem. moim zdaniem zawód ksiądz to było coś w latach 50,60,70, gdzie poziom edukacji polskiego społeczeństwa był znikomy. jak już umiał jako tako czytać to był gość. a teraz? zresztą kto normalny by się tam szedł uczyć, żeby później kelnerować głódziowi. pewnie same przegrywy no i jakiś procent zadżumionych wiarą? religia, czy jak wy to tam nazywacie.
to akurat ciekawe pytanie. znalazlem cos takiego:

Obrazek
widzę, że w środę mają zajęcia z patologii. przepraszam patrologii ...

zostaje jeszcze rozszyfrowanie tych zaszyfrowanych haseł dla wtajemniczonych ST (raczej nie suicidal tendencies), czy NT ... obstawiam, że coś brzydkiego na tych zajęciach się odbywa ... EDIT: już z grubsza jasne. zaszyfrowane bezeceństwo KNS jest dalej
Ostatnio zmieniony 21-11-2019, 14:10 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

21-11-2019, 14:08

dzieki Internet Archives jest i drugi ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 14:14

@Triceratops
Drone już pisał że nie można klękać przed księdzem i płacić na Fundusz Kościelny. Drone woli dac kilkaset zł miesięcznie Zandbergowi, bo jest taki fajny i postępowy :)

@Hatefire
Ty jesteś w światowym TOP 2-3 % :) nikt Ci nie broni dzielić się z resztą świata :) jak uważam że ma to sens...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 14:21

Bloodcult pisze:Ty jesteś w światowym TOP 2-3 % :) nikt Ci nie broni dzielić się z resztą świata :) jak uważam że ma to sens...
Nie wiem. Ty to zasugerowałeś to się odniosłem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

21-11-2019, 14:28

Bloodcult pisze:@Triceratops
Drone już pisał że nie można klękać przed księdzem i płacić na Fundusz Kościelny. Drone woli dac kilkaset zł miesięcznie Zandbergowi, bo jest taki fajny i postępowy :)
Podejrezwam, ze nawet zadek wypiac Zandbergowi do zapiecia nie jest tak upokarzajace jak przez ksiedza. Kiedys Drone zalozyl temat pt "Ateizm" i napisal tak:
Drone pisze:Porozmawiajmy o tej żałosnej nerwicy natręctw dręczącej współczesny świat cywilizowanego Zachodu. Myślę, że tak ostro naszkicowana teza wystarczy, aby rozpocząć miłą i kulturalną wymianę poglądów.
Mysle, ze dzisiaj stal sie troche ofiara chichotu historii, bo jezeli slowo "ateizm" zamienic na "antyklerykalizm" to ciagle wszystko bedzie sie zgadzac i miec identyczny sens ale Drone zmienil juz strone barykady i jest po stronie, ktora kiedys wysmiewal ;)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 14:48

Wyciągasz zupełnie błędne wnioski z prawidłowych przesłanek. Wojujący ateizm w stylu Dawkinsa to nerwica natręctw. Antyklerykalizm to osobna sprawa i walka z instytucją religijną, a nie religią czy wiarą jako taką. Zatem uspokajam: wszystko się zgada.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops

21-11-2019, 14:51

A wojujacy antyklerykalizm w stylu Dawkinsa? Co z nim?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 15:02

@Triceps

Ty chcesz wszystko upakować do szuflad światopoglądowych. Tymczasem to są sprawy przenikające się. Wojujący ateizm ma swoje przyczyny: lata wciskania kitu przez KK na temat porządku świata i jego stworzenia. I to jest zasadne. Ale ludzie pokroju Dawkinsa, bardzo inteligentni, mają często niedostatki tej inteligencji w pewnych obszarach, można to nazwać też emocjonalnym brakiem: w obrębie jakiejś całości jego rozumowanie jest poprawne, ale nic poza tym. Z tego, że historie biblijne to kupa bajek, co skutecznie wykazuje, nie wynika żaden wniosek natury metafizycznej. A Dawkins takie wyciąga, co jest nieuprawnione. Podejrzewam, że 400 lat temu taki Dawkins pewnie by był zatwardziałym teologiem katolickim z równą gorliwością zwalczający heretyków.

Przy okazji całkiem słusznie i zasadnie uderza w samą instytucję KK: powody ku temu są oczywiste. I to, że natrętnie walczy z Bogiem, nie zmienia faktu, że walka z ciemnogrodem kościelnym jest zasadna.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 16:19

Drone pisze:walka z ciemnogrodem kościelnym jest zasadna.
:D :D :D

Tak jak zasadne jest płacić kilkaset zeta miesięcznie Zandbergowi na "drugą Szwecje" niż 7 zł rocznie na Fundusz Kościelny. To właśnie jest nerwica natręctw - sroga i nieleczona. Absolutnie nie mniej absurdalna niż wojujący ateizm :)

Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 16:23

A kto powiedział, że ja chcę płacić Zandbergowi? Znowu błędny wniosek. Chociaż z dwojga złego, uważam, że lepiej płacić Zandbergowi niż 7zł na Kościół. Złamanej złotówki na Kościół nie dam - chyba, że nadejdą inne czasy i będzie to zasadne jako środek do innego celu (np. całkowitej zagłady ludzkości we wszystkich galaktykach).
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 16:24

Przypomnij mi na kogo głosowałeś i dlaczego.

Edit.
Co jest złego w istnieniu ludzkości ?

Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 16:29

Głosowałem na lewicę, żeby przesunąć wajchę światopoglądową w Polsce w lewo, wzniecić nastroje antyklerykalne i skierować debatę publiczną na inne tory. Oczywiście jestem całkowicie przeciwny rozdawnictwu socjalnemu proponowanemu przez lewicę - choć z drugiej strony rządy SLD były mocno liberalne gospodarczo.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 16:30

Tymczasem Partia Razem brutalnie prześladuje Tomasza Lisa ;-)

Obrazek

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 16:31

Bloodcult pisze:Przypomnij mi na kogo głosowałeś i dlaczego.

Edit.
Co jest złego w istnieniu ludzkości ?
To był przykład dla żartu, trochę blackmetalowy, ale Ty już zapomniałeś, co to jest black metal :)
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 16:35

Drone pisze:Oczywiście jestem całkowicie przeciwny rozdawnictwu socjalnemu proponowanemu przez lewicę - choć z drugiej strony rządy SLD były mocno liberalne gospodarczo.
Taki wtedy był klimat na lewicy. Triumwirat Schroeder-Clinton-Blair lansował ideologię tzw trzeciej drogi, gdzie dobrobyt społeczeństwa miał być budowany w oparciu o rynki kapitałowe, w 2007 oczywiście ta koncepcja poszła się spektakularnie jebać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 16:41

Drone pisze:Głosowałem na lewicę, żeby przesunąć wajchę światopoglądową w Polsce w lewo, wzniecić nastroje antyklerykalne i skierować debatę publiczną na inne tory.
To jest właśnie przykład nerwicy natręctw albo nawet ciężkiej manii prześladowczej. Czym to się niby różnic od tych co głosują na PiS bo PO to podobno Żydy. No weź sobie wyobraź że ktoś głosuję na np. ONR aby "wzniecić nastroje antysemickie", no wariat nie ? Takim właśnie oszołomem się stałeś...

535

21-11-2019, 16:55

Widzę, że stoimy w miejscu, gdzie kościelni zboczeńcy, leniwe ścierwa w damskich fatałaszkach zasługują na tolerancję, bo to tylko kilka złotych. No tak spojrzenie przez pryzmat pieniędzy jest ważne. No właśnie. Program mieszkanie plus. Pan premier kraju i pan premier mumin z pompą wbijali łopatę. Miało być dużo, szybko, a co najważniejsze tanio, a w każdym razie taniej. Tytan ekonomii pokusił się nawet o stwierdzenie, że państwo, zwiększając zapotrzebowanie na materiały budowlane, tym samym znacząco obniży ich ceny, bo przecież kupując hurtem będzie taniej... ja pierdole i ludzie ponownie wybrali tę krynicę mądrości wygrzebanych chyba z dupy. W każdym razie mili państwo. Ile mieszkań wybudowano przez te trzy lata? Ceny wzrosły, czy spadły? Pan premier mumin bajał coś o 200 tysiącach rocznie. Czy jeżeli w czasie trwania kadencji tej bandy uda mi się wybudować dom, to mumin wliczy to jako sukces swojego rządu przy kolejnym podsumowaniu? Czy ktoś kontroluje dawki przyjmowane przez mumina?
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 16:57

Bloodcult pisze:
Drone pisze:Głosowałem na lewicę, żeby przesunąć wajchę światopoglądową w Polsce w lewo, wzniecić nastroje antyklerykalne i skierować debatę publiczną na inne tory.
To jest właśnie przykład nerwicy natręctw albo nawet ciężkiej manii prześladowczej. Czym to się niby różnic od tych co głosują na PiS bo PO to podobno Żydy. No weź sobie wyobraź że ktoś głosuję na np. ONR aby "wzniecić nastroje antysemickie", no wariat nie ? Takim właśnie oszołomem się stałeś...
Jakoś nie słyszałem, by przenoszono u nas rabinów-pedofili do innej synagogi :)

Ale za to słyszę ciągle głosy o tym, jaki to ten Kościół jest ważny, ile znaczy i dlaczego wszyscy powinni stać za nim murem (bo Żydzi się czają na Polskę!) Także wiesz :)
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 16:58

535 pisze:Widzę, że stoimy w miejscu, gdzie kościelni zboczeńcy, leniwe ścierwa w damskich fatałaszkach zasługują na tolerancję, bo to tylko kilka złotych. No tak spojrzenie przez pryzmat pieniędzy jest ważne. No właśnie. Program mieszkanie plus. Pan premier kraju i pan premier mumin z pompą wbijali łopatę. Miało być dużo, szybko, a co najważniejsze tanio, a w każdym razie taniej. Tytan ekonomii pokusił się nawet o stwierdzenie, że państwo, zwiększając zapotrzebowanie na materiały budowlane, tym samym znacząco obniży ich ceny, bo przecież kupując hurtem będzie taniej... ja pierdole i ludzie ponownie wybrali tę krynicę mądrości wygrzebanych chyba z dupy. W każdym razie mili państwo. Ile mieszkań wybudowano przez te trzy lata? Ceny wzrosły, czy spadły? Pan premier mumin bajał coś o 200 tysiącach rocznie. Czy jeżeli w czasie trwania kadencji tej bandy uda mi się wybudować dom, to mumin wliczy to jako sukces swojego rządu przy kolejnym podsumowaniu? Czy ktoś kontroluje dawki przyjmowane przez mumina?
Wszystko się zgadza, tylko zapominasz o milionie samochodów elektrycznych na węgiel.
ODPOWIEDZ