POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
To, że mam alergię na ideologię, nie znaczy, że mam być obrażonym na rzeczywistość i udawać, że wszystko mam gdzieś albo jestem "ponad to", a wszyscy rządzący "są tacy sami". W mojej ocenie wajchę należy przesunąć zdecydowanie w lewo. Precz z podskórną dyktaturą KK i bandą przykościelnych przydupasów!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Doskonałe. Zwłaszcza, że napisane przez kogoś kto kocha KK i jego księży...Bloodcult pisze: W ogóle to nie kminię jak w miarę ogarnięci ludzie mogą się jarać ideologią opartą tylko na tym aby jedynie odbierać. Usankcjonowane pasożytnictwo
all the monsters will break your heart
- Hatefire
Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.Bloodcult pisze:No brawo, świat się zmienił, pojawiły się nowe technologie nie poparte materialnymi surowcami, efektywne wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, a prymitywne instynkty komunistów wciąż takie same :D
Nic mi też nie wiadomo, żeby nierówności malały a większość kapitału nadal nie znajdowała się w rękach wąskiej grupy ludzi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Drone
Zawsze powtarzałem, że kapitalizm spuszczony ze smyczy skończy się głęboką komuną, w której rolę partii i komunistycznych krajów będzie pełniło kilka ogólnoświatowych korporacji.Hatefire pisze:Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.Bloodcult pisze:No brawo, świat się zmienił, pojawiły się nowe technologie nie poparte materialnymi surowcami, efektywne wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, a prymitywne instynkty komunistów wciąż takie same :D
Nic mi też nie wiadomo, żeby nierówności malały a większość kapitału nadal nie znajdowała się w rękach wąskiej grupy ludzi.
- Bloodcult
Nigdzie nie pisałem że surowce nie są już potrzebne. Pisałem że istnieje szeroki zakres technologii gdzie mają one drugorzędne znaczenie.Hatefire pisze:Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.
Nierówności są naturalne i ustawą się ich nie zmieni. To że ja mam mało nie oznacza że wina leży po stronie tego który ma dużo. Problemem może być np. lichwiarstka działalność banków ale to nie jest wina całego kapitalizmu, tylko konkretnych instytucji których działalność może budzić wątpliwości.
Powodem ubóstwa nie są nierówności tylko brak wykształcenia i kwalifikacji.
- Drone
- Medard
Najbiedniejsi powinni być księża, jako, że chociaż wykształceni, to ich kwalifikacje są mało użyteczne praktycznie. Ale tak nie jest, czyli dużo zależy od stworzonego systemu społecznego i głódź ma wyższą emeryturę od oficera po WAT.Bloodcult pisze:Hatefire pisze:Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Bloodcult
@Drone
Możliwe ale pozwalają mi one normalnie żyć bez oglądania się czy sąsiad ma więcej albo zwalać winę "bo kapitalizm" :)
Możliwe ale pozwalają mi one normalnie żyć bez oglądania się czy sąsiad ma więcej albo zwalać winę "bo kapitalizm" :)
- Hatefire
Wymieniłeś np OZE, których zastosowanie wymaga całkiem sporo surowców.Bloodcult pisze: Nigdzie nie pisałem że surowce nie są już potrzebne. Pisałem że istnieje szeroki zakres technologii gdzie mają one drugorzędne znaczenie.
Nierówności są naturalne i ustawą się ich nie zmieni. To że ja mam mało nie oznacza że wina leży po stronie tego który ma dużo. Problemem może być np. lichwiarstka działalność banków ale to nie jest wina całego kapitalizmu, tylko konkretnych instytucji których działalność może budzić wątpliwości.
Skoro już wyskoczyłeś z argumentem z natury, to zadam ci jedno pytanie. Nadal śpisz na drzewie i jesz surowe mięso? Jeśli nie to jednak wygląda na to, że społeczeństwo nie rządzi się jednak naturalnymi prawami.
Czyli jak wszyscy zrobią magistra to zniknie bieda i nierówności? Jestem wykształcony na podobnym poziomie co Sebastian Kulczyk, a jednak mam rzędy wielkości mniej kasy, ciekawe dlaczego. Mit edukacji i kwalifikacji jako zabezpieczenia przed biedą i wykluczeniem obalił już Marks pojęciem "ukrytego przeludnienia względnego". W skrócie im więcej wykształconych tym wartość wykształcenia spada.
Ostatnio zmieniony 21-11-2019, 13:33 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bloodcult
@Medard
To zostań księdzem skoro im tak dobrze :)
To zostań księdzem skoro im tak dobrze :)
- Drone
Dla wielu zwyczajnych nierobów każde tłumaczenie jest dobre, ale z drugiej strony tyle samo w wielu przypadkach są warte rady typu "weź się w garść i do roboty" albo - cytując klasyka - "weź kredyt i zmień pracę".Bloodcult pisze:@Drone
Ostatnio zmieniony 21-11-2019, 13:30 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
- Medard
To prawda, w przypadku jednostki.Bloodcult pisze:Możliwe ale pozwalają mi one normalnie żyć bez oglądania się czy sąsiad ma więcej albo zwalać winę "bo kapitalizm" :)
- Triceratops
NIe wierze tzo ja czytamDrone pisze: W mojej ocenie wajchę należy przesunąć zdecydowanie w lewo.
woodpecker from space
- Bloodcult
@Hatefire
Stopień magistra nie jest nikomu potrzebny. Poza tym mówiłem o ubóstwie a nie o tym że Tobie jest źle :) W ubóstwie żyją często ludzie który z powodu braków w jakimkolwiek wykształceniu mają problem aby podjąć jakąkolwiek pracę - tutaj żaden system nie pomoże.
A Kulczyk to jak zwykle przykład z dupy bo ani zrobił kasy na wykształceniu ani na uczciwej konkurencji.
Uwielbiam dyskusję jak światowe TOP 3 czy TOP 2 procent biadoli że nie jest w TOP0.1 % :D
Bo jak Zandberg zostanie premierem czy tam sekretarką partii to dumny bumelant i internetowy rewolucjonista będzie żył na równi z Kulczykiem :D
Stopień magistra nie jest nikomu potrzebny. Poza tym mówiłem o ubóstwie a nie o tym że Tobie jest źle :) W ubóstwie żyją często ludzie który z powodu braków w jakimkolwiek wykształceniu mają problem aby podjąć jakąkolwiek pracę - tutaj żaden system nie pomoże.
A Kulczyk to jak zwykle przykład z dupy bo ani zrobił kasy na wykształceniu ani na uczciwej konkurencji.
Uwielbiam dyskusję jak światowe TOP 3 czy TOP 2 procent biadoli że nie jest w TOP0.1 % :D
Bo jak Zandberg zostanie premierem czy tam sekretarką partii to dumny bumelant i internetowy rewolucjonista będzie żył na równi z Kulczykiem :D
- Ascetic
Bloodcult pisze:Nigdzie nie pisałem że surowce nie są już potrzebne. Pisałem że istnieje szeroki zakres technologii gdzie mają one drugorzędne znaczenie.Hatefire pisze:Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.
o tak. do standardowego zestawu: garbate nosy, bigpharpa i co tam jeszcze się wpisuje należy co oczywiste dopisać lichwiarskie banki. tyle, że banki akurat aktualnie w polsce lecą na różnych rekomendacjach. T, S i huj wie (ja wiem) jakich jeszcze. sektor jest aż doregulowany. teraz się zerozero chce zabrać za firmy pożyczkowe. to oczywiście wpływa na to, że banki się konsolidują a kapitał zagranicznych z tych banków spierdala w podskokach z polski (przyszła fuzja aliora z mbankiem i wiele wcześniejszych). finał takie smętnego marudzenia będzie taki, że zostanie kilka banków. w tym ze dwa znacjonalizowane i wówczas tacy jak Ty będą buczeć, że nie ma konkurencji i dyktują lichwiarskie warunki. bo takie są podstawowe prawa konkurencji. znikoma ilość usługodawców narzuca swoje warunki. ok? kpw?
lys på slutten av lys
- Hatefire
Skąd pomysł, że chcę żyć na równi z Kulczykiem? Ja chcę, żeby te top 2-3% procent zamieniło się np w 10%, bo to czy ludzie będą mieli pracę i godne zarobki w minimalnym stopniu zależy czy Kulczyk sobie kupi 2 czy 3 jachty, tylko ile tysięcy VW Golfów się sprzeda.Bloodcult pisze:@Hatefire
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Bo dzisiejsza definicja lewactwa to zabrać tym, którzy są trochę bogatsi od biednych,Triceratops pisze:NIe wierze tzo ja czytamDrone pisze: W mojej ocenie wajchę należy przesunąć zdecydowanie w lewo.
wydajniej pracują, są lepiej wykształceni,
ale nie mogą się zbuntować,
a tym naprawdę bogatym się nie zabiera, szczególnie, że często dorabiają się na państwie właśnie.
- Ascetic
dyskusyjne. a czego oni sie tam niby uczą?. na pierwszym, drugi, czy którym roku "studiów". nigdy nie widziałem co prawda planu ich ćwiczeń i wykładów, ale śmiem wątpić, że są to studia interdyscyplinarne i uczące czegokolwiek. no może poza czytaniem, śpiewaniem i się nadstawianiem. moim zdaniem zawód ksiądz to było coś w latach 50,60,70, gdzie poziom edukacji polskiego społeczeństwa był znikomy. jak już umiał jako tako czytać to był gość. a teraz? zresztą kto normalny by się tam szedł uczyć, żeby później kelnerować głódziowi. pewnie same przegrywy no i jakiś procent zadżumionych wiarą? religia, czy jak wy to tam nazywacie.Medard pisze:Najbiedniejsi powinni być księża, jako, że chociaż wykształceni, to ich kwalifikacje są mało użyteczne praktycznie. Ale tak nie jest, czyli dużo zależy od stworzonego systemu społecznego i głódź ma wyższą emeryturę od oficera po WAT.Bloodcult pisze:Hatefire pisze:Zapewne dlatego Chińczycy inwestują gigantyczną kasę w monopolizację rynku metali ziem rzadkich na przykład. To że węgla tego naszego "czarnego złota" nie potrzeba tyle co kiedyś nie znaczy, że surowce jako takie utraciły na znaczeniu.
lys på slutten av lys
- Triceratops
Definicja lewactwa jest zawsze taka sama "zabrac tym co zapiedalaja i sie bogaca i dac tym, ktorym sie nie chce"Medard pisze:Bo dzisiejsza definicja lewactwa to zabrać tym, którzy są trochę bogatsi od biednych,Triceratops pisze:NIe wierze tzo ja czytamDrone pisze: W mojej ocenie wajchę należy przesunąć zdecydowanie w lewo.
wydajniej pracują, są lepiej wykształceni,
ale nie mogą się zbuntować,
a tym naprawdę bogatym się nie zabiera, szczególnie, że często dorabiają się na państwie właśnie.
Ale nie bardzo rozumiem o co chodzi kol.Drone, przeciez PIS realizuje od 4 lat program partii RAZEM, pownien byc zadowolony
woodpecker from space
- uglak
to akurat ciekawe pytanie. znalazlem cos takiego:Ascetic pisze:dyskusyjne. a czego oni sie tam niby uczą?. na pierwszym, drugi, czy którym roku "studiów". nigdy nie widziałem co prawda planu ich ćwiczeń i wykładów, ale śmiem wątpić, że są to studia interdyscyplinarne i uczące czegokolwiek. no może poza czytaniem, śpiewaniem i się nadstawianiem. moim zdaniem zawód ksiądz to było coś w latach 50,60,70, gdzie poziom edukacji polskiego społeczeństwa był znikomy. jak już umiał jako tako czytać to był gość. a teraz? zresztą kto normalny by się tam szedł uczyć, żeby później kelnerować głódziowi. pewnie same przegrywy no i jakiś procent zadżumionych wiarą? religia, czy jak wy to tam nazywacie.

nie widze drugiego semestru.
Ostatnio zmieniony 21-11-2019, 14:04 przez uglak, łącznie zmieniany 1 raz.
Guilty of being right