POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

20-11-2019, 10:46

Triceratops pisze:
Pacjent pisze:Poza tym p. Adamowicz nie należał do aniołków i nawet TVN o tym informował.
Sa tacy, ktorzy pisza prawde mimo wszystko, tak jak to u byrgha w memiku stoi
https://wolnemedia.net/budyn-ktory-nie-byl-aniolem/" onclick="window.open(this.href);return false;
W Niemczech przejmują podobne zwyczaje, zadźgano Fritza von Weitzsacera, syna byłego prezydenta.
Napastnika złapano, ale nie podano kto zacz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-11-2019, 15:58

Triceratops pisze:Dla paru inteligentnych, sluchac do konca
[youtube][/youtube]
Oglondal kto? Swietne jest to o Stasiu Janeckim gdzies ok 33 minuty i Ziemkiewiczu
woodpecker from space
Pacjent

21-11-2019, 06:51

Obrazek

Nie wygrażać pięścią Zandbergowi nawet jeśli sam wygraża!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 09:04

Zrobiłem pewien wysiłek i sprawdziłem regulamin Sejmu 1919-1922 i zgadnij co się okazało :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-11-2019, 09:08

Pacjent pisze:Obrazek
ale tylko trochę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nicram

21-11-2019, 09:10

Hatefire pisze:Zrobiłem pewien wysiłek i sprawdziłem regulamin Sejmu 1919-1922 i zgadnij co się okazało :-)
Zgaduję, że Pacjent po raz kolejny fejkuje? :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 09:13

Ascetic pisze:ale tylko trochę.
Ale Morawieckiego rozrzucił jak gnój po polu, coby nie mówić :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 09:14

Hatefire pisze:Zrobiłem pewien wysiłek i sprawdziłem regulamin Sejmu 1919-1922 i zgadnij co się okazało :-)
Bez sprawdzania widać, że to fejk. Wtedy używało się zupełnie innego języka.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 09:18

Drone pisze:Bez sprawdzania widać, że to fejk. Wtedy używało się zupełnie innego języka.
Jestem formalistą z natury. Zawsze muszę mieć "kwit". Dlatego zajrzałem na stronę biblioteki sejmowej ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

21-11-2019, 09:22

Mowilem kol koper83, ze najpierw bedzie obrobka wstepna, teraz jest zgrubna, otoz chcom meble zabrac panu Staszku
– Jak mi nie starczy środków […] to będą kolejne zajęcia, na przykład mebli… – powiedział publicysta.
Nie jest mi oczywiscie z tego powodu jakos smutno

https://nczas.com/2019/11/21/tylko-u-na ... ble-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

21-11-2019, 10:47

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:ale tylko trochę.
Ale Morawieckiego rozrzucił jak gnój po polu, coby nie mówić :-)
nie widziałem tego wystąpienia. choć wiem, że można zobaczyć w internecie.

to się odnosiło tak generalnie, do ogółu, tych czerwonych: -)

Zandberg mi o tyle leży, że ma coś do powiedzenia. nie zaczyna wystąpienie od jakichś krzywych fraszek jak brałn, żeby kreować się na pseudo-elokwentnego. nie ma pustych przebiegów. argumentuje, jak ma obiekcje to je przedstawia. nie zgadzam się w większości z tym co ma do przekazania, ale widzę sensowność jego bycia w sejmie. nie wygląda też na gościa ze słabościami co moim zdaniem charakteryzowało starą lewicę. złodzieje i pijaki, których jak tylko namierzono można było łatwo zapiąć w uzdę i prowadzić. reasumując jakby go wystawili na kandydata na nieprezydenta to miałoby sens. przynajmniej duda by się musiał trochę napocić.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 10:54

Też tak uważam, choć nie zgadzam się z nim wielu punktach. To znaczy rozumiem argumentację i pobudki, ale w innych proporcjach rozkładam akcenty. Na pewno Zandberg - mam nadzieję - nie będzie się płaszczył przed purpuratami, jak to robiły postkomuchy ze starego SLD z Oleksym na czele. Pytanie, czy w innych czasach, tak z 50-70 lat temu, kol. (tow.?) Zandberg nie przeistoczyłby się w jakiegoś Berię czy innego Jeżowa.
Pacjent

21-11-2019, 11:00

nicram pisze:
Zgaduję, że Pacjent po raz kolejny fejkuje? :-)
Litości. Przecież to żart z jakiegoś endeckiego pisma!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 11:02

Drone pisze:Pytanie, czy w innych czasach, tak z 50-70 lat temu, kol. (tow.?) Zandberg nie przeistoczyłby się w jakiegoś Berię czy innego Jeżowa.
A wiesz, że ostatnio tak hipotetycznie się zastanawiałem, co by było jakby moja dorosłość przypadła na międzywojnie. Czy trwałbym przy PPS czy może bym się zradykalizował za Sanacji związał z komunistami i pojechał na wojnę w Hiszpanii. Jest świetny film Kieślowskiego "Przypadek" jak drobne zdarzenia mogą wpłynąć na drogę życiową
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 11:18

Hatefire pisze:
Drone pisze:Pytanie, czy w innych czasach, tak z 50-70 lat temu, kol. (tow.?) Zandberg nie przeistoczyłby się w jakiegoś Berię czy innego Jeżowa.
A wiesz, że ostatnio tak hipotetycznie się zastanawiałem, co by było jakby moja dorosłość przypadła na międzywojnie. Czy trwałbym przy PPS czy może bym się zradykalizował za Sanacji związał z komunistami i pojechał na wojnę w Hiszpanii. Jest świetny film Kieślowskiego "Przypadek" jak drobne zdarzenia mogą wpłynąć na drogę życiową
To zależy moim zdaniem od osoby. Nie ma sztywnej reguły. Miałem ciotkę, która w latach 30 była aktywistką KPP, pod koniec wojny i zaraz po wojnie jeździła na jakieś akcje utrwalające władzę ludową na rubieżach, potem pracowała w Róży Luksemburg i pełniła tam jakieś funkcje partyjne, a jak runęła komuna, to dalej głosowała na Cimoszewicza w pierwszych wyborach prezydenckich. Nie zdobyła nigdy żadnych zaszczytów, bo żyła ideami i wyobrażeniami na temat komunizmu, nie miała też żadnego wykształcenia. Ale jednocześnie była to osoba, o której nie można było powiedzieć złego słowa na żaden temat, a takie rzadko się spotyka. Z drugiej strony znałem krzykaczy i bojowników o wolność za komuny, którzy po latach okazali się TW i pisali donosy. To są sprawy, których właśnie kompletnie nie kuma prawa strona, przynajmniej w przeważającej większości - ich świat jest czarno-biały. Przecież w miarę ciepłe przyjęcie komuny w Polsce było poniekąd też efektem szkód, jakie wyrządziły rządy tej nieszczęsnej sanacji... I tak: pomimo że cenię Jaruzela za zręczność i klasę intelektualną, to uważam, że zasługiwał na surowy wymiar kary.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 11:19

Drone pisze:Pytanie , czy w innych czasach, tak z 50-70 lat temu, kol. (tow.?) Zandberg nie przeistoczyłby się w jakiegoś Berię czy innego Jeżowa.
Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. W ogóle to nie kminię jak w miarę ogarnięci ludzie mogą się jarać ideologią opartą tylko na tym aby jedynie odbierać. Kiedyś burżuje - dzisiaj "przedsiębiorcy". Usankcjonowane pasożytnictwo, no tak, ale chociaż na fajną brodę i pije modną kawę...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
uglak

21-11-2019, 11:21

Hatefire pisze:
nigdy nie wiadomo jak to bedzie z tymi alternatywnymi rzeczywistosciami:

Obrazek

;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

21-11-2019, 11:23

Bloodcult pisze:
Drone pisze:Pytanie , czy w innych czasach, tak z 50-70 lat temu, kol. (tow.?) Zandberg nie przeistoczyłby się w jakiegoś Berię czy innego Jeżowa.
Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. W ogóle to nie kminię jak w miarę ogarnięci ludzie mogą się jarać ideologią opartą tylko na tym aby jedynie odbierać. Kiedyś burżuje - dzisiaj "przedsiębiorcy". Usankcjonowane pasożytnictwo, no tak, ale chociaż na fajną brodę i pije modną kawę...
Ten model "zabierania" miał pewne podstawy pod koniec czy na początku XX wieku, gdy przemysłem i miejscami pracy trzęsło 5 kapitalistów na cały kraj. Dzisiaj to faktycznie bywa rodzajem zamachu na tych, którzy się starają. Zamachu w imię szczytnych idei - jak wiesz, mam alergię na "idee" i "prawdy": czy to katolickie, czy komunistyczne, czy wynikające ze szkoły austriackiej.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-11-2019, 11:25

uglak pisze:nigdy nie wiadomo jak to bedzie z tymi alternatywnymi rzeczywistosciami:

Obrazek

;-)
Chapeau bas, 11/10 ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2019, 11:53

Drone pisze:Ten model "zabierania" miał pewne podstawy pod koniec czy na początku XX wieku, gdy przemysłem i miejscami pracy trzęsło 5 kapitalistów na cały kraj. Dzisiaj to faktycznie bywa rodzajem zamachu na tych, którzy się starają. Zamachu w imię szczytnych idei - jak wiesz, mam alergię na "idee" i "prawdy": czy to katolickie, czy komunistyczne, czy wynikające ze szkoły austriackiej.
No brawo, świat się zmienił, pojawiły się nowe technologie nie poparte materialnymi surowcami, efektywne wykorzystanie odnawialnych źródeł energii, a prymitywne instynkty komunistów wciąż takie same :D

Gdzie ta twoja alergia jak na tę ideologię z dumą oddałeś głos w wyborach ? ;)

A negowanie prawdy to heglowski wymyśl który zniszczył Europę :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ