POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

19-11-2019, 09:53

No przecież już żebrze.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-11-2019, 09:56

To dobiero obrobka wstepna, na zgrubna przyjdzie czas, a wykanczajaca bedzie dopiero wlasciwa zebranina.
woodpecker from space
Pacjent

19-11-2019, 10:08

Triceratops pisze:Taki wolnorynkowiec jak pan Stas nie trzymal w skarpecie tylko w bankach? Znowu bedzie zebral o datki hehe
Właśnie to jest wolny rynek. Lewak zapieprza do MOPS-u, a Stachu prosi o dobrowolne datki. Nawiasem mówiąc udowadnia tym, że jego poglądy znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości, a pomoc prywatna jest o wiele bardziej skuteczna.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

19-11-2019, 10:26

Ja pierdole, przecież pierdolenia tego mumina nie da się słuchać. Kto wierzy w te brednie?
Pacjent

19-11-2019, 10:28

535 pisze:Ja pierdole, przecież pierdolenia tego mumina nie da się słuchać. Kto wierzy w te brednie?
Przykłady jego bredni?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

19-11-2019, 10:30

Bardzo dobry wywiad z podprezesem: https://fakty.interia.pl/polska/news-li ... Id,3343135" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
535

19-11-2019, 10:31

83koper83 pisze:http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=4583

Staszek w tarapatach cz.II, co łaska dla dziadzi z niewyparzonym językiem.
Coraz bardziej mnie bawią przygody tego miernego nieudacznika w pożyczonych gaciach.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

19-11-2019, 10:31

Pacjent pisze:Właśnie to jest wolny rynek. Lewak zapieprza do MOPS-u, a Stachu prosi o dobrowolne datki.
Była rewolucja przemysłowa, była rewolucja cyfrowa. Kapitalizm i wolny rynek za sprawą Stacha znów wkraczają w nową erę. Erę gospodarki opartej na żebractwie :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

19-11-2019, 10:34

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:Właśnie to jest wolny rynek. Lewak zapieprza do MOPS-u, a Stachu prosi o dobrowolne datki.
Była rewolucja przemysłowa, była rewolucja cyfrowa. Kapitalizm i wolny rynek za sprawą Stacha znów wkraczają w nową erę. Erę gospodarki opartej na żebractwie :-D
WOSP. Wielka Orkiestra Staszkowej Pomocy.
Awatar użytkownika
trup

19-11-2019, 10:38

Może niech się zwróci do Państwa, które ma ciekawy pakiet dla "Osób uznanych za kombatantów, które otrzymują od państwa pomoc w wysokości 402 zł 72 gr miesięcznie. Oprócz tego mogą liczyć na takie udogodnienia jak pomoc w zakupie wózka inwalidzkiego czy sprzętu rehabilitacyjnego."
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

19-11-2019, 10:43

@ Pacjencie drogi. mam apel i dobrą radę zarazem. bo ziarenko jak widzę na żyzną glebę sobie spadło i kiełkuje. moje ziarenko dodam.

a teraz przechodząc do apelu. Twoje pokrętne obrony rzeczy "nieobronialnych" jak zawsze spełzną na niczym. nie to miejsce. nie to audytorium. koledzy, jak widzę w liczbie 5ciu, się już doskonale poznali na Twoich wątłych wygibasach. przypomnę. broniłeś księży pedofilii rozmywając temat, że przecież filmowcy i inni też. przypomnę. mienisz się wolnościowcem co przy Twoich poglądach daje obraz jako marniutkiego faszisty. jakbyś był przynajmniej z gdańska i był klubowiczem jednego klubu motorowego to byś też przynajmniej miał tutaj posłuch ze względu na okablowanie. a tak. sam wiesz. przypomnę. uważasz się za pra-wszech-i-uber Polaka! a jesteś zwykłym rusoflilem i jak często mam wrażenie trollem w tym zakresie. przypomnę, że teraz wypisujesz o jakiejś pomocy społecznej, która jest w rzeczywistości zwykłym żebractwem, którego każdy dorosły mężczyzna powinien się wstydzić. on się nie wstydzi a Ty się nie wstydzisz mówić, że gówno jest perfumami. ja właściwie rozumiem motywacje. to Twój idol. no ale bez jaj. tak dla przyzwoitości byś zamilkł na moment. nawet tak taktycznie. konkluzja: daj se na luz, bo jak doskonale widzisz, jesteś rozprowadzony. jak wiesz co. w betoniarce dodam.
Ostatnio zmieniony 19-11-2019, 10:46 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

19-11-2019, 10:45

Pacjent pisze:
Triceratops pisze:Taki wolnorynkowiec jak pan Stas nie trzymal w skarpecie tylko w bankach? Znowu bedzie zebral o datki hehe
Właśnie to jest wolny rynek. Lewak zapieprza do MOPS-u, a Stachu prosi o dobrowolne datki. Nawiasem mówiąc udowadnia tym, że jego poglądy znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości, a pomoc prywatna jest o wiele bardziej skuteczna.
To znaczy bardziej skuteczna niż Państwowy Fundusz Pomocy Pozwanym i Skazanym Wyrokiem Sądowym na Wypłatę Odszkodowania Pomówionym?
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

https://www.arslege.pl/organizowanie-pu ... k11/a3465/

Powodzenia, Staś.
A poza tym uważam, że Michalkiewicz to rzadkiej maści gnida i ścierwo. Życzę mu raka, kokluszu, półpaśca, syfa, śmierci całej rodziny, tak żeby dzieci zdychając obok płakały "tatusiu.. tatusiu.." a także końca jako bezdomny na bajzlu przy Centralnym. Hrrrr tfu, jebać!
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
Drone

Pacjent pisze:
535 pisze:Ja pierdole, przecież pierdolenia tego mumina nie da się słuchać. Kto wierzy w te brednie?
Przykłady jego bredni?
Praktycznie każdy jego felieton to stek bredni. To znaczy są w nich pewne ogólne oglądy, które nawet można czasami uznać za prawdziwe czy słuszne, natomiast jeśli schodzi się na poziom detalu i szczegółowej argumentacji, to uraza goni urazę i resentyment goni resentyment. Pan Staszek wyzłośliwia się chcąc chyba być zauważonym, tylko słabo to wychodzi, a i przełożenia na tzw. "real life" brakuje jak dowodzą ostatnie przykłady wyciągania ręki po szekle.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-11-2019, 10:46

To akurat dotyczy grzywien w postępowaniu karnym. Na odszkodowanie cywilne może zbierać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2019, 10:47

Dobre, dobre! Będzie zaraz krzyk, że ogranicza się wolność obywatela!
Awatar użytkownika
Medard

19-11-2019, 10:51

Hatefire pisze:
To akurat dotyczy grzywien w postępowaniu karnym. Na odszkodowanie cywilne może zbierać.
Dokładnie
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2019, 10:51

Hatefire pisze:
Pytanie, jaka była przewina pana Staszka.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

19-11-2019, 11:01

Drone pisze:
Pacjent pisze:
Przykłady jego bredni?
Praktycznie każdy jego felieton to stek bredni. To znaczy są w nich pewne ogólne oglądy, które nawet można czasami uznać za prawdziwe czy słuszne, natomiast jeśli schodzi się na poziom detalu i szczegółowej argumentacji, to uraza goni urazę i resentyment goni resentyment. Pan Staszek wyzłośliwia się chcąc chyba być zauważonym, tylko słabo to wychodzi, a i przełożenia na tzw. "real life" brakuje jak dowodzą ostatnie przykłady wyciągania ręki po szekle.
Jeżeli chodzi o erystykę, panowanie nad językiem, wprowadzanie oraz utrwalanie własnych, humorystycznych tropów Michalkiewicz jest jednakże mistrzem. Dla mnie gigant, podobnie jak Urban.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-11-2019, 11:02

Oferma pisze:śmierci całej rodziny
Na marginesie, nawet rodzony syn Staszka był zniesmaczony tym wysrywem i przeprosił publicznie za ojca.
Szanowna Pani Katarzyno!

Mimo, że się nie znamy, stała mi się Pani bardzo bliska przez to, co przed laty – i teraz – Panią spotkało. Chciałbym przekazać, że odcinam się całkowicie od słów, które na Pani temat padły z ust Stanisława Michalkiewicza – mojego ojca. Zapewne wysłuchanie ich było dla Pani bardzo bolesne – i nie dziwię się: do krzywdy sprzed lat dodana została kolejna.

Umniejszanie – czy wręcz negowanie – krzywdy, jakiej Pani doznała, przemocy psychicznej, fizycznej i seksualnej, których doświadczyła Pani jako dwunastoletnie dziecko, dziewczynka uczęszczającą do szóstej klasy szkoły podstawowej – urąga elementarnym zasadom sprawiedliwości.

Umniejszenie – czy wręcz negowanie – winy sprawcy, zdeklarowanego pedofila i wielokrotnego gwałciciela (który, warto dodać, szukał następnych ofiar nawet po odbyciu kary więzienia) – urąga elementarnym zasadom sprawiedliwości.

Elementarnym zasadom sprawiedliwości urąga zwłaszcza sugerowanie – i to w wyrafinowanie obelżywy sposób – Pani interesowności. Jestem pewien, że nikt, nigdy i za żadną sumę nie chciałby znaleźć się w Pani sytuacji. Nie ma na świecie takiej ilości pieniędzy, która mogłaby cofnąć czas, zadośćuczynić doznanej krzywdzie i wymazać jej skutki.

Traumy takie jak ta kładą się cieniem na całe życie. Mogę sobie tylko wyobrażać, jakie straszne musi ono bywać, skoro próbowała sobie je Pani odebrać – i to niejednokrotnie. Mam jednak nadzieję, że odnajdzie Pani w nim także sens, radość i szczęście.

Dzięki Pani odwadze przełamana zostaje zmowa milczenia na temat pedofilii w polskim Kościele. Dzięki Pani odwadze przełamywane są niezrozumienie i pogarda dla ofiar seksualnej przemocy. Myślę że Pani przykład przywraca im nadzieję na sprawiedliwość – przywraca godność tym, których godności pozbawiono.

Uważam, że słowa, które padły, nie powinny paść nigdy. Uważam, że zachowanie mojego ojca można określić nieco zapomnianym dziś słowem: niegodne.

Załączam wyrazy szacunku i żalu –
Mateusz Michalkiewicz
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ