SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

Re: SARS-CoV-2

31-03-2020, 06:57

Dzisiaj nowe ograniczenia, co będzie? większe kary? wyjścia do sklepu ''na czas?'' ''na daną odległość?'' czy może nakaz noszenia masek i rękawiczek?
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

31-03-2020, 08:22

mocny2_3 pisze:Dzisiaj nowe ograniczenia, co będzie? większe kary? wyjścia do sklepu ''na czas?'' ''na daną odległość?'' czy może nakaz noszenia masek i rękawiczek?
Gdzies to podali?ze maja wprowadzic cos nowego ?
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 09:16

Tak, wczoraj mówili że dzisiaj spodziewamy się ogłoszenia nowych restrykcji
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

31-03-2020, 09:19

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:To Bloodcult chyba pytał co zrobił Owsiak dla sprawy w porównaniu do KK

Obrazek
Owsiak to taki Nergal NGOsów - chciał transportu, ale potem miało być wszystko do jego dyspozycji:
Burza o wpis Owsiaka ws. transportu z Chin. Dworczyk: Jestem zaskoczony
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzen ... rczyk.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bień pisze:
mocny2_3 pisze:Dzisiaj nowe ograniczenia, co będzie? większe kary? wyjścia do sklepu ''na czas?'' ''na daną odległość?'' czy może nakaz noszenia masek i rękawiczek?
Pod przewodnictwem premiera Mateusza Morawieckiego we wtorek o godz. 9.30 odbędzie się kolejne posiedzenie Rządowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego, który zajmie się analizą możliwości wprowadzenia dodatkowych obostrzeń w związku z epidemią koronawirusa - zapowiedział rzecznik rządu Piotr Müller.
Miałoby to sens, bo Czesi tydzień temu wprowadzili nakaz chodzenia w maseczkach i zaczynają mieć zauważalnie lepsze wyniki.
Guilty of being right
535

31-03-2020, 09:45

Tylko skąd wziąć maseczki? Mam tylko kominiarkę. Natomiast nie wiem jaka będzie reakcja obsługi , gdy wbiję w niej wieczorem na stację po bronksy...
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 09:52

Dokładnie, jeśli ogłoszą nakaz noszenia to odrazu niech ogłoszą kto w nie nas zaopatrzy
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-03-2020, 09:54

uglak pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:To Bloodcult chyba pytał co zrobił Owsiak dla sprawy w porównaniu do KK

Obrazek
Owsiak to taki Nergal NGOsów - chciał transportu, ale potem miało być wszystko do jego dyspozycji:
Burza o wpis Owsiaka ws. transportu z Chin. Dworczyk: Jestem zaskoczony
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzen ... rczyk.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bień pisze:
Pod przewodnictwem premiera Mateusza Morawieckiego we wtorek o godz. 9.30 odbędzie się kolejne posiedzenie Rządowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego, który zajmie się analizą możliwości wprowadzenia dodatkowych obostrzeń w związku z epidemią koronawirusa - zapowiedział rzecznik rządu Piotr Müller.
Miałoby to sens, bo Czesi tydzień temu wprowadzili nakaz chodzenia w maseczkach i zaczynają mieć zauważalnie lepsze wyniki.

Dziękuję Uglak za cytat.
Nie do jego dyspozycji tylko rozdysponowane zgodnie z założeniem zbiórki i ustaleń co komu ma być rozdane. Jakim za przeproszeniem do chuja prawem rząd miał sobie zabrać coś co zebrała fundacja ma być zarekwirowane przez rząd? Na koszt fundacji?
No chyba mocno się w głowę pierdolnęli w KPRM.... cwaniactwo. Sami nie mogą? "Dworczyk jet zaskoczony..."

Ja jestem zaskoczony że dworczyk nie umie wypełnić oświadczenia majątkowego i żę zbieranie niewybuchów i amunicji w piwnicy uważał za całkiem normalne. Gdyby nie Macierewicz to by ta kurwa Dworczyk siedział w pierdlu. A teraz się kurwa wymądrza chuj jebany.

Już i tak jak szpitale dostaną pakiety ochronne zamówione od swoich dostawców to ministerstwo im zabiera i rozdaje jak chce.... no dramat jakiś. Jak kurwa w ZSRR.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 10:03

mocny2_3 pisze:Dokładnie, jeśli ogłoszą nakaz noszenia to odrazu niech ogłoszą kto w nie nas zaopatrzy
Starczy owinąć głowę papierem toaletowym i przymocować spinką.

A u mnie nadal nie ma drożdży na sklepie, a papier jest.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 10:19

535 pisze:Tylko skąd wziąć maseczki? Mam tylko kominiarkę. Natomiast nie wiem jaka będzie reakcja obsługi , gdy wbiję w niej wieczorem na stację po bronksy...
Weź stanik żony, wytnij jedną miseczkę, zeszyj i gotowe w kilka minut. Znajdziesz w necie filmy jak zrobić.

Mogą też być majtki koronkowe, ale stanik chyba pewniejszy.
Ostatnio zmieniony 31-03-2020, 10:21 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 10:20

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4413346" onclick="window.open(this.href);return false;

Chuj w takie obostrzenia
535

31-03-2020, 10:23

Medard pisze:
535 pisze:Tylko skąd wziąć maseczki? Mam tylko kominiarkę. Natomiast nie wiem jaka będzie reakcja obsługi , gdy wbiję w niej wieczorem na stację po bronksy...
Weź stanik żony, wytnij jedną miseczkę, zeszyj i gotowe w kilka minut. Znajdziesz w necie filmy jak zrobić.

Ty swojej całą bieliznę już tak przerobiłeś?
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 10:24

mocny2_3 pisze:https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4413346

Chuj w takie obostrzenia
We Biedronce tak pozmieniali godziny pracy, że nie mam kiedy pójść, czynne od 8, gdy już pracuję, potem jakaś przerwa w środku dnia, teraz jeszcze godziny dla seniorów i chyba będą mogli zamknąć już na stałe interes.
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 10:25

535 pisze:
Medard pisze:

Ty swojej całą bieliznę już tak przerobiłeś?
Na razie jeszcze mam maski, ale w razie czego jest taki jeden czarny koronkowy stanik, który chętnie przerobię na maseczkę :)
535

31-03-2020, 10:34

Chuj w takie obostrzenia
No. Już widzę milicjantów, którzy zaraz będą mierzyć odległości. Poza tym co to za pomysł? Jeżeli wyjdę z własną żoną z domu, to muszę iść dwa metry od niej? W jakim kurwa tajemniczym celu? Pierdoleni pozoranci... Taki przykład. Wczoraj do teściów wpadł listonosz. Rezolutny faciu z listami poleconymi. Bez maseczki, bez rękawiczek, tu żarcik, tam się podpisać. I ja się teraz grzecznie pytam. Po chuj ta cała maskarada skoro jeden człowiek odwiedzający 300 petentów tygodniowo, może położyć cały misterny plan? Ktoś tu kurwa w ogóle trzyma lejce w tym bajzlu?
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

31-03-2020, 10:38

Chuj w takie obostrzenia
Nawet jeśli np. będziemy szli ulicą z członkami naszej rodziny - będziemy musieli zachować dwumetrowy odstęp.

Ktoś rozumie sens takiej regulacji?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika

31-03-2020, 10:42

535 pisze:

Chuj w takie obostrzenia
No. Już widzę milicjantów, którzy zaraz będą mierzyć odległości. Poza tym co to za pomysł? Jeżeli wyjdę z własną żoną z domu, to muszę iść dwa metry od niej? W jakim kurwa tajemniczym celu? Pierdoleni pozoranci... Taki przykład. Wczoraj do teściów wpadł listonosz. Rezolutny faciu z listami poleconymi. Bez maseczki, bez rękawiczek, tu żarcik, tam się podpisać. I ja się teraz grzecznie pytam. Po chuj ta cała maskarada skoro jeden człowiek odwiedzający 300 petentów tygodniowo, może położyć cały misterny plan? Ktoś tu kurwa w ogóle trzyma lejce w tym bajzlu?
wg wytycznych WHO i innych urzędasów, kontakt musi być minimum 15 minutowy
До свидания Mother Fuckers
Awatar użytkownika
uglak

31-03-2020, 10:43

WaszJudasz pisze:

Chuj w takie obostrzenia
Nawet jeśli np. będziemy szli ulicą z członkami naszej rodziny - będziemy musieli zachować dwumetrowy odstęp.

Ktoś rozumie sens takiej regulacji?
Ułatwienie dla policji - nie będą musieli sprawdzać czy ktoś jest rodziną czy nie.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

31-03-2020, 10:59

Fakt, od tej strony praktyczne.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

31-03-2020, 11:01

Tymczasem w KRLD:
Obrazek
;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

31-03-2020, 11:14

Medard pisze:
mocny2_3 pisze:Dokładnie, jeśli ogłoszą nakaz noszenia to odrazu niech ogłoszą kto w nie nas zaopatrzy
Starczy owinąć głowę papierem toaletowym i przymocować spinką.

A u mnie nadal nie ma drożdży na sklepie, a papier jest.

O co kurwa chodzi z tymi drozdzami? Tez chcialem kupic kilka dni temu bo zachcialo mi sie domowej pizzuni, a tu nigdzie nie ma, wymiotlo..
Zablokowany