POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

24-10-2019, 18:28

Pisowska cenzura w natarciu jak za starych, dobrych czasów:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ku/m6bgdfp" onclick="window.open(this.href);return false;

Poziom zjebania umysłowego tej władzy przekracza Rubikon.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

24-10-2019, 18:35

Drone pisze:Pisowska cenzura w natarciu jak za starych, dobrych czasów:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... ku/m6bgdfp" onclick="window.open(this.href);return false;

Nic dziwnego. Temu burakowi, który stoi na czele wiadomego ministerstwa, należy się sto batów i solidny kopniak w zadek.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

24-10-2019, 18:41

O nie, znowu bóle dupska, mnie bardziej zastanawia co zrobiłoby lewactwo i wszelakiej maści wszawe zjeby gdyby znaleźli się w tamtych czasach i sytuacji.
haha, odpowiedź jest prosta, banda niedomytych frajerów .
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-10-2019, 18:50

Szok i niedowierzanie. Qrwa, nóż się w kieszeni otwiera. Ale przecież suweren nie będzie się takimi rzeczami jak cenzura przejmował, wszak suwerenowi z kulturą i czytaniem książek nie jest po drodze...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Drone

24-10-2019, 19:01

Po co suwerenowi trucizna na kartach książek? Usłużna władza woli podsuwać mu disco polo jako sztukę rodzimą, rdzennie polską i o właściwościach kulturotwórczych :)
Pacjent

24-10-2019, 19:01

Przecież PiS-owska cenzura działa tak od dawna. Spróbujcie przepuścić w ich mediach coś o tow. Ziuku. Szlaban i przemilczenie gwarantowane.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

24-10-2019, 19:04

To jest w ogóle jakieś kuriozum, o czym pisałem już wcześniej: to bezgraniczne uwielbienie dla Piłsudskiego i chyba jeszcze większe (co gorsza) dla tej władz sanacyjnych. Biorąc pod uwagę, że sanacja to była karykatura władzy, to PiS jest karykaturą karykatury.
535

24-10-2019, 19:04

Dzisiejszy suweren nie interesuje się niczym prócz pińcet plus. Dowód? Proszę bardzo. Podobno 49 procent zapytanych nie ma pojęcia kim jest niejaki Banaś. Wydawałoby się, że to wiedza podstawowa dla suwerena.

Dla przypomnienia.
Wystąpił m.in. w meczu z Anglią na Stadionie Śląskim w Chorzowie w czerwcu 1973, wygranym przez Polskę 2:0 (pierwsza bramka tego meczu, zaliczona oficjalnie Gadosze, bywa niekiedy przypisywana Banasiowi).
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-10-2019, 19:10

Drone pisze:Po co suwerenowi trucizna na kartach książek? Usłużna władza woli podsuwać mu disco polo jako sztukę rodzimą, rdzennie polską i o właściwościach kulturotwórczych :)
Ale disco polo proszę szanować - zdarzyło wam się kiedykolwiek zginąć po jakimś koncercie metalowym, amatorzy?

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... adnego-PiS" onclick="window.open(this.href);return false;

only death is real!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

24-10-2019, 19:16

Nie chcę szydzić z tej tragedii, ale naprawdę się cieszę, że moja małżonka podczas powrotów z imprez, gdy po spożyciu alkoholu idę za potrzebą, nie odjeżdża pociągiem tylko na mnie czeka:

z relacji żony Izabeli J. wynika, że mąż po spożyciu alkoholu, poszedł za potrzebą na drugą stronę ulicy, w kierunku Portu Czerniakowskiego. Natomiast ona sama pociągiem wróciła do domu w Głownie, w województwie łódzkim – powiedział Wirtualnej Polsce jeden ze śledczych.
Awatar użytkownika
Medard

24-10-2019, 19:19

535 pisze:Nie chcę szydzić z tej tragedii, ale naprawdę się cieszę, że moja małżonka podczas powrotów z imprez, gdy po spożyciu alkoholu idę za potrzebą, nie odjeżdża pociągiem tylko na mnie czeka.:

z relacji żony Izabeli J. wynika, że mąż po spożyciu alkoholu, poszedł za potrzebą na drugą stronę ulicy, w kierunku Portu Czerniakowskiego. Natomiast ona sama pociągiem wróciła do domu w Głownie, w województwie łódzkim – powiedział Wirtualnej Polsce jeden ze śledczych.
To tyle czasu mu to zajęło, że aż sobie odjechała?
Poza tym chciał naszczać do Wisły, a nie mógł w kibelku na Torwarze?

Gość z tych WIP.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

24-10-2019, 19:22

Pewnie poszedł za zapachem toalety.
Dobra wystarczy.
535

24-10-2019, 19:53

Tymczasem. W stu procentach zgadzam się z panem rzecznikiem. Won z religią ze szkół.

Szkoła musi być wolna od ideologii, która skrywa się pod pozorem tolerancji. - powiedział Rzecznik Praw Dziecka Mikołaj Pawlak.
Awatar użytkownika
Hatefire

24-10-2019, 19:56

Drone pisze:To jest w ogóle jakieś kuriozum, o czym pisałem już wcześniej: to bezgraniczne uwielbienie dla Piłsudskiego i chyba jeszcze większe (co gorsza) dla tej władz sanacyjnych. Biorąc pod uwagę, że sanacja to była karykatura władzy, to PiS jest karykaturą karykatury.
Małe schadenfreude, że kopnęło to trochę Cenckiewicza z IPN. No cóż jak się przestaje z taką władzuchną, to się potem nie dziwi. Swoją drogą ciekawa sprawa. W tej kłamliwej GW też książka Zychowicza się nie spodobała i zebrała cięgi, ale jednak zaprosili kolesia i zrobili z nim dużą polemiczną rozmowę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

24-10-2019, 19:58

Hatefire pisze:
Drone pisze:To jest w ogóle jakieś kuriozum, o czym pisałem już wcześniej: to bezgraniczne uwielbienie dla Piłsudskiego i chyba jeszcze większe (co gorsza) dla tej władz sanacyjnych. Biorąc pod uwagę, że sanacja to była karykatura władzy, to PiS jest karykaturą karykatury.
Małe schadenfreude, że kopnęło to trochę Cenckiewicza z IPN. No cóż jak się przestaje z taką władzuchną, to się potem nie dziwi. Swoją drogą ciekawa sprawa. W tej kłamliwej GW też książka Zychowicza się nie spodobała i zebrała cięgi, ale jednak zaprosili kolesia i zrobili z nim dużą polemiczną rozmowę.
to się nazywa "pocałunek śmierci".
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone

24-10-2019, 20:35

Hatefire pisze:
GW nie może - zdaje się - odpuścić Zychowiczowi za poprzednią książkę krytykującą sanację i rozważającą pakt z Hitlerem. To się środowiskom bardziej na lewo też nie mieści w głowie, mają mentalną blokadę na tę kwestię.
Pacjent

24-10-2019, 20:40

Drone pisze:
Hatefire pisze:
GW nie może - zdaje się - odpuścić Zychowiczowi za poprzednią książkę krytykującą sanację i rozważającą pakt z Hitlerem. To się środowiskom bardziej na lewo też nie mieści w głowie, mają mentalną blokadę na tę kwestię.
Ta i inne formy cenzury dni ostatnich to nic w porównaniu z gehenną jakiej nie przetrzymał dr Ratajczak. To była cenzura na poziomie eksperckim.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

24-10-2019, 20:40

Podjrzewam krecia robote znanego ukrainofila Sakiewicza
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

24-10-2019, 20:41

Drone pisze:GW nie może - zdaje się - odpuścić Zychowiczowi za poprzednią książkę krytykującą sanację i rozważającą pakt z Hitlerem. To się środowiskom bardziej na lewo też nie mieści w głowie, mają mentalną blokadę na tę kwestię.
No, ale ja pisałem w innym sensie, że jednak zaprosili do rozmowy i pozwolili bronić tez na łamach, a nie wypierdalaj z konkursu, bo nie podoba nam się twój głupi ryj.

Na marginesie sam nie jestem przekonany do Zychowicza. Pal licho czy się z nim zgadzam czy nie, natomiast chodzi o metodę. Trochę to wygląda tak, że wymyśla kontrowersyjną tezę, która chwyci, potem szukamy potwierdzenia i jedziemy po bandzie bez zniuansowania. Za dużo publicystyki.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

24-10-2019, 20:42

Triceratops pisze:

Podjrzewam krecia robote znanego ukrainofila Sakiewicza
+1

A Zychowicz ma u mnie wielkiego plusa za odbrązowianie mitów i spowodowanie ujawnienia się kretynów podczas promocji książki o powstaniu.
KVLT lizania CZASZKI
ODPOWIEDZ