POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

22-10-2019, 19:52

Ministra płaszczaka zostawmy. Przyjrzyjmy się czym przeciętny polok-wąsiukol tłumaczy swoje porażki.

1. żydzi
2.niemcy
3.pedały
4. sąsiad, pewnie złodziej
5. dej bo ni mom
6.

czekam na dalsze propozycje.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

22-10-2019, 20:00

Co Ty tak o tych porażkach?
Ktos az tak Cię gnębi sromotnie?
Ja nie tłumaczę sobie niczym porazek bo takich nie mam. No moze poza zdrowiem, ale to raczej kombinacja genetyki i przypadku.
A miałem na myśli płaszczaki Michio Kaku:)
535

22-10-2019, 20:08

SATYROS pisze:Co Ty tak o tych porażkach?
Ktos az tak Cię gnębi sromotnie?
Ja nie tłumaczę sobie niczym porazek bo takich nie mam. No moze poza zdrowiem, ale to raczej kombinacja genetyki i przypadku.
A miałem na myśli płaszczaki Michio Kaku:)
Bo to porażki powodują aż taką frustrację tego smutnego narodku. Nie mów, że tego nie widzisz. Rozejrzyj się czym narodek żyje, z czego się cieszy, czego rocznice obchodzi. No i mnie, rzecz jasna w to nie mieszaj. Ja mam swojego harnasia i jest mi z nim dobrze.

Tymczasem.

https://medianarodowe.com/tylko-u-nas-z ... arod-caly/" onclick="window.open(this.href);return false;

Koledzy pewnie będą maszerować. Z różańcami.

Czy ja pisałem gdzieś coś o męczennikach?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 22-10-2019, 20:18 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

22-10-2019, 20:12

A co do plebsu, to się zgadzam.
Zdrówko!
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

22-10-2019, 20:14

Hatefire pisze:Generalnie wiara że światem rządzą masoni/Żydzi/Reptilianie/Illuminaci/Opus Dei wynika z natury człowieka do szukania przyczyn i racjonalizowania sobie zdarzeń. Jakby ktoś za tym całym bajzlem stał i kierował ku jakiemuś celowi byłoby fajnie. Niestety świat to chaos różnych ścierających się sił, co powoduje, że nasza rzeczywistość wygląda jak szpital psychiatryczny, w którym wybuchł pożar.
Przecież światem rządzi pieniądz:)))
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

22-10-2019, 22:42

535 pisze: Większość ludzi potrzebuje tego typu rzeczy, by wytłumaczyć sobie własne niepowodzenia. To pozwala im spojrzeć w lustro, bo przecież winny jest cały świat, a nie ja.
Jak zwykle snujesz projekcje.
Dajmy na to: uważam Netflix za masońską propagandę, ale w żaden sposób nie wpływa to na moje niepowodzenia. Niemniej nie zamierzam im płacić i marnować czasu na oglądanie tego gówna, a co więcej czuję powinność przestrzegania przez tym innych. Tyle i tylko tyle.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

22-10-2019, 22:54

Bloodcult pisze:Dajmy na to: uważam Netflix za masońską propagandę, ale w żaden sposób nie wpływa to na moje niepowodzenia. Niemniej nie zamierzam im płacić i marnować czasu na oglądanie tego gówna, a co więcej czuję powinność przestrzegania przez tym innych. Tyle i tylko tyle.
Ja uważam za platformę sprzedającą ludziom rozrywkę nastawioną na zysk. I są w tym skuteczni, bo najwyraźniej prezentują treści, które ludzie uważają za atrakcyjne. Bynajmniej Netflixem nie rządzi masoneria tylko kapitał, który wpompował kasę w jego rozwój i oczekuje zysków. Trochę muszę zweryfikować moją opinię na twój temat, przez chwilę wyglądałeś na jednak z grubsza na ogarniętego kolesia, który popadł w dewotyzm. Niemniej widzę, że popadłeś również w paradygmat spiskowy. Prawda jest taka Netflix ma zarabiać pieniądze nic poza tym. Ludzie widać chcą oglądać rzeczy które tobie się nie podobają.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

22-10-2019, 23:13

Hatefire pisze:Prawda jest taka Netflix ma zarabiać pieniądze nic poza tym.
z tym sie akurat ciezko zgodzic. Netflix, Facebook czy Twitter maja jasna linie propagandowa i specjalnie sie z tym nie kryja, a szef takiego np. Paypala wrecz sie tym szczyci.
Guilty of being right
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

22-10-2019, 23:21

uglak pisze: Netflix, Facebook czy Twitter maja jasna linie propagandowa i specjalnie sie z tym nie kryja
To oczywiste.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-10-2019, 23:25

Trzy grosze ode mnie. Wprowadziłem ostatnio seanse w ramach lekcji z uczniami, tzn. mogą sobie wybrać jaki tylko film pełnometrażowy chcą, ja przygotowuję materiał do dyskusji, i oglądamy tak pół na pół z dyskusją. Póki co działa bardzo fajnie, bo wybierają bardzo różnorodne filmy, Nienawistną Ósemkę, The Big Short, Social Network itd. No i dlaczego to mówię? Bo jedna uczennica wybrała film Okja. Dodam że jest lesbijką o poglądach lewicowych. Okja to produkcja Netflixa, dotąd z żadną inną chyba nie miałem styczności. Dzisiaj oglądaliśmy większość i oboje czuliśmy zażenowanie, poziom lewackości wyjebany w kosmos tak, że już w pewnym momencie się po prostu z tego śmialiśmy. Kurfa, czego tam nie było, złe korporacje, wegetarianizm, dobrzy obrońcy zwierząt broniący się tęczową parasolką, korpomanager obrzucony gównem. Jak doszło do tego, że jeden z aktywistów nie jadł ileś tam czasu bo chciał zostawić jak najmniejszy carbon footprint na planecie to mózg mi eksplodował na ścianę.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-10-2019, 23:25

No ale wynika to ze spisku masońskiego czy prywatnych przekonań twórców tych biznesów? Zresztą prawicowy biznes też prowadzi lobbing i ma swoje media. Bracia Koch mówi ci to coś? Co do Netflixa. W popkulturze już jest tak że wzorowy obywatel nie ma ochoty oglądać filmów w wolnym czasie o kolesiu takim jak on co to od 8 do 16 praca w niedzielę kościół. Woli takie ciekawe o handlarzach narkotyków na przykład. Już przed Netflixa tak to działało.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-10-2019, 23:40

Hatefire pisze:Ja uważam za platformę sprzedającą ludziom rozrywkę nastawioną na zysk. I są w tym skuteczni, bo najwyraźniej prezentują treści, które ludzie uważają za atrakcyjne.
Prócz zarabiania hajsu Netflix co rusz stara się przemycać pewną treść ideologiczną - a to zrobią czarną królową Wielkiej Brytanii, a to Dear White People. Wszystkie te durne ekranizacje komiksów i piętnaste ekranizacje Batmana pokazują że można robić wielki hajs bez nachalnej propagandy :)

Awatar użytkownika
Hatefire

22-10-2019, 23:48

No ale ludzie chcą to oglądać więc z czym masz problem? Z tym że nie odpowiada to twoim przekonaniom? Kto w ogóle powiedział że działalność artystyczna ma być przezroczysta ideologicznie? To może wyjebmy sztukę sakralną bo jest propagandą konkretnego wyznania.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-10-2019, 23:51

Hatefire pisze:No ale wynika to ze spisku masońskiego czy prywatnych przekonań twórców tych biznesów?
No nie trzyma się to kupy: skrajnie lewicowi twórcy robią milionowy biznes w korporacji która jest uosobieniem tego z czym rzekomo walczą ?

Przecież propaganda w serialach i filmach to nic nowego - weźmy takich "Czterej pancerni i pies" przecież to wygląda jak jakaś parodia, ale trzeba było zacieśniać sojusz polsko-radziecki i werbować do woja, więc powody powstania takiego serialu nikogo nie dziwią :)
Dzisiaj jest Netflix który robi to samo i nagle wszyscy zdziwieni - nie no przecież to tylko platforma nastawiona na rozrywkę. Komuś najwyraźniej zależy aby promować takie wzorce jak opisał ŚWIAT BEZ KOŃCA a że jeszcze ktoś gotów płacić za oglądanie tego... no cóż :)

Awatar użytkownika
Hatefire

22-10-2019, 23:57

Bloodcult pisze:No nie trzyma się to kupy: skrajnie lewicowi twórcy robią milionowy biznes w korporacji która jest uosobieniem tego z czym rzekomo walczą ?

Przecież propaganda w serialach i filmach to nic nowego - weźmy takich "Czterej pancerni i pies" przecież to wygląda jak jakaś parodia, ale trzeba było zacieśniać sojusz polsko-radziecki i werbować do woja, więc powody powstania takiego serialu nikogo nie dziwią :)
Dzisiaj jest Netflix który robi to samo i nagle wszyscy zdziwieni - nie no przecież to tylko platforma nastawiona na rozrywkę. Komuś najwyraźniej zależy aby promować takie wzorce jak opisał ŚWIAT BEZ KOŃCA a że jeszcze ktoś gotów płacić za oglądanie tego... no cóż :)
Ci ludzie wywodzą się z amerykańskich elit głównie z jednego i drugiego wybrzeża i są tak samo zwolennikami kapitalizmu korporacyjnego jak nafciarze z Texasu. Ich cała lewicowość to liberalizm obyczajowy (chociaż tyle). Ty serio myślałeś że Zuckenberg i Bezos to się na squacie wychowali?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 00:05

Hatefire pisze:No ale ludzie chcą to oglądać więc z czym masz problem? Z tym że nie odpowiada to twoim przekonaniom? Kto w ogóle powiedział że działalność artystyczna ma być przezroczysta ideologicznie? To może wyjebmy sztukę sakralną bo jest propagandą konkretnego wyznania.
Każda propaganda niesie konsekwencje i nie widzę powodu aby o niej nie mówić.

W przypadku sztuki sakralnej negatywne konsekwencje mogą mieć jej skrajne przypadki bo nie jest łatwo w kraju takim jak Polska umrzeć męczeńsko za swoją wiarę (Drone nad tym pracuje ale póki co tylko tu na forum :) ). Tak samo jak nie chciałbym aby moje dzieci w imię świętości spędziły resztę życia w parcianych workach aby odkupić grzechy ludzkości :)

Konsekwencją propagandy z "Czterech pancernych i psa" może być to że ktoś się lekkomyślnie zaciągnie do woja a konsekwencją Netflixa będzie to że ktoś w poszukiwaniu "siebie" wejdzie w lesbijski trójkąt z psem po tym jak skoryguje płeć na jedną z 350 istniejących (Drone czemu Ty się tutaj tak marnujesz w tej Polsce zamiast tam w Hollywood scenariusze seriali pisać ?)

Awatar użytkownika
uglak

23-10-2019, 00:09

Hatefire pisze:No ale wynika to ze spisku masońskiego czy prywatnych przekonań twórców tych biznesów? Zresztą prawicowy biznes też prowadzi lobbing i ma swoje media. Bracia Koch mówi ci to coś? Co do Netflixa. W popkulturze już jest tak że wzorowy obywatel nie ma ochoty oglądać filmów w wolnym czasie o kolesiu takim jak on co to od 8 do 16 praca w niedzielę kościół. Woli takie ciekawe o handlarzach narkotyków na przykład. Już przed Netflixa tak to działało.
tu sie moge zgodzic, ale przed chwila postawiles teze
Hatefire pisze:Prawda jest taka Netflix ma zarabiać pieniądze nic poza tym.
ktora jest nie do obrony.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

23-10-2019, 00:13

No to co ma Netflix robić? Kto o tym decyduje i przede wszystkim czy masoni bo taka była teza Bloodculta od której zaczęła się dyskusja.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

23-10-2019, 00:14

Hatefire pisze:Ich cała lewicowość to liberalizm obyczajowy (chociaż tyle). Ty serio myślałeś że Zuckenberg i Bezos to się na squacie wychowali?
No więc nie masz wątpliwości że ci ludzie to kompletni degeneraci którzy dla hajsu zrobili aby największe świństwo ale masz wątpliwości czy byliby w stanie dołączyć do sekty której celem jest niszczyć i zarabiać hajs ?

Awatar użytkownika
Hatefire

23-10-2019, 00:16

Ok ale jesteś pewny że to masoni a nie illuminaci albo reptiplianie?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ