Kolega pisze o sobie i swoich znajomych, bo postsowiecka mentalność to kompleksy i grzeczne wsłuchiwanie się w głosy z centrali.Drone pisze: ↑03-01-2021, 12:17Węglarczyk bardzo słusznie o wczorajszej akcji z udziałem Krystyny i przyjaciół:
https://wiadomosci.onet.pl/opinie/moja- ... ja/v5gglm7
Jako naród tkwimy dalej w mentalności postradzieckiej, gdzie dezynwoltura miesza się z przekonaniem o własnej wyjątkowości na tle innych, a brakuje podstawowych wspólnotowych wartości.
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Wschód, Azja, Bantustan. Niech spierdala.uglak pisze: ↑03-01-2021, 12:33Jeden rabin powie tak, drugi rabin...Drone pisze: ↑03-01-2021, 12:17Węglarczyk bardzo słusznie o wczorajszej akcji z udziałem Krystyny i przyjaciół:
Jako naród tkwimy dalej w mentalności postradzieckiej, gdzie dezynwoltura miesza się z przekonaniem o własnej wyjątkowości na tle innych, a brakuje podstawowych wspólnotowych wartości. Słucham teraz tłumaczeń w internecie, radiu czy TV i ogarnia mnie pusty śmiech, do jakich jeszcze wygibasów się posuną, by usprawiedliwić swój mały czyn. Ale czego się spodziewać, skoro jedni przebierają nogami, by dostać się bez kolejki, a drudzy wierzą w spisek BigPharmy czy żywienie się energią słoneczną.
Ale nie ma co wpadać w nadmierny bulwers, tylko trzeba nazywać rzeczy po imieniu bez względu na konsekwencje.
![]()
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Pan jaskowiak już niejednokrotnie udowadniał, że jedyna właściwa droga dla niego wiedzie na widłach do pieca. W takich sytuacjach te skurwysyny pięknie pokazują swoje prawdziwe oblicze. Mam nadzieję, że ludzie będą pamiętać. To tyle na temat RiGCZu.
- Drone
Najgorsze jest to, że duża część zagorzałych przeciwników PiS niejako z automatu czuje się w obowiązku bronić tych przygłupów. Potem dziwić się, że poparcie dla PiS nadal wynosi 40%.
- Medard
Drone pisze: ↑03-01-2021, 12:40Wschód, Azja, Bantustan. Niech spierdala.uglak pisze: ↑03-01-2021, 12:33Jeden rabin powie tak, drugi rabin...Drone pisze: ↑03-01-2021, 12:17Węglarczyk bardzo słusznie o wczorajszej akcji z udziałem Krystyny i przyjaciół:
Jako naród tkwimy dalej w mentalności postradzieckiej, gdzie dezynwoltura miesza się z przekonaniem o własnej wyjątkowości na tle innych, a brakuje podstawowych wspólnotowych wartości. Słucham teraz tłumaczeń w internecie, radiu czy TV i ogarnia mnie pusty śmiech, do jakich jeszcze wygibasów się posuną, by usprawiedliwić swój mały czyn. Ale czego się spodziewać, skoro jedni przebierają nogami, by dostać się bez kolejki, a drudzy wierzą w spisek BigPharmy czy żywienie się energią słoneczną.
Ale nie ma co wpadać w nadmierny bulwers, tylko trzeba nazywać rzeczy po imieniu bez względu na konsekwencje.
![]()
Wyjątkowo słaby ten artykuł Węglarczyka, który ogólnie jest kiepski w język polski i jak zwykle nie rozumie realiów życia w tym kraju. Jedni będą się wciskać przed kolejkę, a inni unikać swojej, nasza codzienność. Zresztą akcja była ogłoszona na stronie WUM.
Gdyby to byli zaszczepieni Golcowie, to TVP by podawała, że gwiazdy dają przykład.
Jeżeli w punkcie szczepień mają zapisane cztery osoby, a otwarte opakowanie jest na 5 lub 6 (podobno tyle można), to albo resztę wyleją, albo biorą z korytarza córkę lub wnuka.
Chyba też najwięcej krzyczą przeciwnicy szczepień, zamiast się cieszyć, że to inni na sobie przetestują.
Ostatnio zmieniony 03-01-2021, 13:19 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Drone
- Medard
Miałeś wyjechać z kraju, a nadal tu mieszkasz. Coś z Tobą nie tak, jesteś masochistą.
-
- zaczyna szaleć
- Rumburak
Dzięki takiemu myśleniu nigdy nie grozi nam dogonienie zgniłego zachodu. Czasami żałuję, że ten wirus nie jest bardziej zjadliwy a polactwo bardziej na niego podatne. Uprzywilejowane pseudo elitki plują motłochowi w twarz a ten się cieszy, że deszczyk pada i jeszcze próbuje usprawiedliwić zwyczajne kurestwo.Medard pisze: ↑03-01-2021, 13:09
Wyjątkowo słaby ten artykuł Węglarczyka, który ogólnie jest kiepski w język polski i jak zwykle nie rozumie realiów życia w tym kraju. Jedni będą się wciskać przed kolejkę, a inni unikać swojej, nasza codzienność. Zresztą akcja była ogłoszona na stronie WUM.
Gdyby to byli zaszczepieni Golcowie, to TVP by podawała, że gwiazdy dają przykład.
Jeżeli w punkcie szczepień mają zapisane cztery osoby, a otwarte opakowanie jest na 5 lub 6 (podobno tyle można), to albo resztę wyleją, albo biorą z korytarza córkę lub wnuka.
Chyba też najwięcej krzyczą przeciwnicy szczepień, zamiast się cieszyć, że to inni na sobie przetestują.
- SODOMOUSE
I Jaśkowiak przez chwilę był kandydatem na prezydęta PL 

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Akcja nie była ogłoszona, tekst na stronie pojawił się dopiero po tym, jak sprawa wyszła na jaw i trzeba było wymyślić jakieś usprawiedliwienie (Janda edytowała post kilka razy, zanim napisała, że zaszczepiła się w celach propagandowych).Medard pisze: ↑03-01-2021, 13:09Zresztą akcja była ogłoszona na stronie WUM.
Na WUM mają kolejkę liczącą 10 000 osób więc bez problemu mogą ściągnąć kogoś z listy.
Ampułkę można otworzyć gdy jest obecne 5 osób, a nie 4. Poza tym otworzyli naraz 18? Itd itp.
A na szczepienie czeka około 450 000 osób z grupy 0, ale oczywiście można twierdzić, że protestują antyszczepionkowcy.
- Drone
^ O to to
Tak to właśnie wygląda. Zaraz zjawiają się usłużni Medardzi, którzy wiedzą "lepiej" i wyłożą tę wiedzę wszystkim zagubionym i nieogarniającym.Rumburak pisze: ↑03-01-2021, 13:35Dzięki takiemu myśleniu nigdy nie grozi nam dogonienie zgniłego zachodu. Czasami żałuję, że ten wirus nie jest bardziej zjadliwy a polactwo bardziej na niego podatne. Uprzywilejowane pseudo elitki plują motłochowi w twarz a ten się cieszy, że deszczyk pada i jeszcze próbuje usprawiedliwić zwyczajne kurestwo.
- ozob
- zahartowany metalizator
To jest zaiste takie polskie. Konstytucje, moralność etc. a przychodzi co do czego to wjebujemy się w kolejkę. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Ogólnie mam to w dupie. Żyjemy w czasach, w którym państwo jest w całkowitym rozkładzie, prawo nie działa, a liczą się tylko znajomości z władzą (przypomnę chociaż braci Szumowskich, afery maseczkowe czy respiratorowe itd.). Po drugie mamy przekaz medialny, w którym dopuszcza się do debaty szurów kwestionujących pandemię i sens szczepionek. Działania kurwiów z pisu w kwestii szczepień na grypę już każdy zna, więc nie dziwne, że niektórym zapala się czerwone światło i chce być pierwszy, bo gwarancje co będzie później są mgliste. Nikt nie chce ryzykować, gdy jest już grubo po 60, że go jakiś szur zarazi w sklepie i skończy w piachu przedwcześnie. Tak więc ostrożny byłbym z tymi elitami plującymi motłochowi w twarz. Bo to ta władza najpierw szła ze sztandarami "wystarczy nie kraść" a później nie tylko się na nie wyszczała, ale i wysrała. Suwerenowi prosto na ryj.Drone pisze: ↑03-01-2021, 13:41^ O to to
Tak to właśnie wygląda. Zaraz zjawiają się usłużni Medardzi, którzy wiedzą "lepiej" i wyłożą tę wiedzę wszystkim zagubionym i nieogarniającym.Rumburak pisze: ↑03-01-2021, 13:35Dzięki takiemu myśleniu nigdy nie grozi nam dogonienie zgniłego zachodu. Czasami żałuję, że ten wirus nie jest bardziej zjadliwy a polactwo bardziej na niego podatne. Uprzywilejowane pseudo elitki plują motłochowi w twarz a ten się cieszy, że deszczyk pada i jeszcze próbuje usprawiedliwić zwyczajne kurestwo.
all the monsters will break your heart
- Drone
To niech powiedzą wprost: mam w dupie rząd, suwerena, ludzi starych, młodych, lekarzy czy pielęgniarki, chcę się zaszczepić i zrobię wszystko, żeby wepchnąć się w kolejkę. Przynajmniej sprawa będzie jasna, a nie jakieś dorabianie szlachetnych wytłumaczeń czy zasłanianie się niewiedzą. To, że PiS jest jaki jest, nie usprawiedliwia braku zwykłej przyzwoitości.
- nicram
Na ich miejscu tak bym właśnie zrobił, bo te tłumaczenia są po prostu idiotyczne.
- Rumburak
Nicram litości, nie dostrzegasz gdzie leży problem? W miejsce szczepinek wstaw cokolwiek innego np. dotacje, zapomogi, zwolnienia z podatków. Te kurwy rzekomo ciemiężone przez faszystowski rząd po wszystko wyciągną łapy i wyjdą przed szereg a Kowalskiemu wmówią, że jest patusem bo co miesiąc bierze pincset złotych na dziecko. No nic, pod pewnymi względami mnie to nawet cieszy. Takie zachowania są gwarantem tego, że tzw. neoliberalne elity do władzy nie dojdą nigdy a my pozostaniemy państwem "faszystowskim" 

- nicram
Spokojnie, ja widzę w czym jest problem, ale mimo tego skala szkodliwości dla społeczeństwa jest znacznie mniejsza niż 70 mln na wybory kopertowe, maseczki czy respiratory, bo ile szczepionek można byłoby za to kupić, ile miejsc do szczepienia przygotować?
- Drone
No tak, ale nie można tego porównywać w ten sposób, bo tak to można każdy czyn niegodny porównać do mniej niegodnego. Czy te przejebane 70 milionów ma usprawiedliwiać czyn Krystyny? Czy może raczej czyn Krystyny nasuwa podejrzenia, że gdyby ona była na miejscu PiS-u, to zachowałaby się tak samo?
A co do dalszych rządów PiS, o których pisze kol. Rumburak, to nie ma się z czego cieszyć. Pozostaje głosować na starbucksową lewicę
A co do dalszych rządów PiS, o których pisze kol. Rumburak, to nie ma się z czego cieszyć. Pozostaje głosować na starbucksową lewicę

- Medard
Niestety tu się muszę zgodzić, nasze elity niby są prozachodnie, a cały czas rusko-mongolskie. Myślenie, że ten głupi lud ma nas słuchać i na nas płacić w imię wyższych wartości cały czas na propsie. Tutaj Janda i Jędraszewski są razem w jednej ekipie wybrańców. Dziwisz przecież wybaczył tym, którzy o nim pisali nie tak jakby chciał, równy chłop.Rumburak pisze: ↑03-01-2021, 14:17Nicram litości, nie dostrzegasz gdzie leży problem? W miejsce szczepinek wstaw cokolwiek innego np. dotacje, zapomogi, zwolnienia z podatków. Te kurwy rzekomo ciemiężone przez faszystowski rząd po wszystko wyciągną łapy i wyjdą przed szereg a Kowalskiemu wmówią, że jest patusem bo co miesiąc bierze pincset złotych na dziecko. No nic, pod pewnymi względami mnie to nawet cieszy. Takie zachowania są gwarantem tego, że tzw. neoliberalne elity do władzy nie dojdą nigdy a my pozostaniemy państwem "faszystowskim"![]()
A co do drugiej sprawy, to jednak Krycha Janda myślała, że to jest jakaś promocja szczepień, bo po co by się chwaliła?
Jak się ktoś dostaje po znajomości, to się jednak nie chwali aż tak wprost, tylko siedzi cicho.
Ostatnio zmieniony 03-01-2021, 14:38 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.