BUDZĄ SIĘ TABALUGI.
FASZYZM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FASZYZM
KIEDY ROZUM ŚPI,
BUDZĄ SIĘ TABALUGI.

BUDZĄ SIĘ TABALUGI.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- w mackach Zła
jesteś bardzo odważny jak na kogoś kto jednocześnie paranoicznie boi się własnego sąsiada i rodaka - fana piłki nożnejempir pisze: ↑23-07-2025, 16:02Nie mam dysonansu, bo nie żyję memami z paranoją w tle. Ty za to brzmisz jakbyś już pakował walizki do katakumb — tylko daj znać, kiedy kalifat zacznie pobierać podatek od foliowych czapek.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
To nie jest kwestia strachu tylko niechęć do subkultury zdominowanej przez środowiska przestępcze. Dwa ja ich się nie boję ja nimi gardzę. Ja nawet rozumiem, że ktoś chce się bić za ojczyznę, religię, wartości itp. itd. To lanie się po mordzie w imię jakiegoś nic nieznaczącego klubiku, nieistotnego w historii piłki nożnej, bo to można powiedzieć o każdym polskim klubie, to przejaw głębokiej degeneracji mózgu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
ale żeby nie dostrzegać degeneracji mózgu u niektórych wyznawców islamu , mało tego chcieć ich osiedlać sobie pod nosem , to już przejaw martwicy mózgu
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jesli chodzi o kiboli, to w obecnych czasach mało jest takich co biją sie za klubHatefire pisze: ↑23-07-2025, 18:15To nie jest kwestia strachu tylko niechęć do subkultury zdominowanej przez środowiska przestępcze. Dwa ja ich się nie boję ja nimi gardzę. Ja nawet rozumiem, że ktoś chce się bić za ojczyznę, religię, wartości itp. itd. To lanie się po mordzie w imię jakiegoś nic nieznaczącego klubiku, nieistotnego w historii piłki nożnej, bo to można powiedzieć o każdym polskim klubie, to przejaw głębokiej degeneracji mózgu.

- Rejwan
- weteran forumowych bitew
problem kiboli w Polsce jest wielopiętrowo złożony.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
- w mackach Zła
a teraz wyobraźcie sobie że jest taki klub piłkarski o nazwie Allah a jego fanatyczni kibole gotowi bić sie i umierać za niego stanowią 20 % populacji waszego kraju...
Ostatnio zmieniony 23-07-2025, 19:10 przez tabaluga, łącznie zmieniany 1 raz.
- hcpig
- Hatefire
a teraz wyobraźcie sobie że jest taki klub piłkarski o nazwie Sztuka Art Deco a jego fanatyczni kibole gotowi bić sie i umierać za niego stanowią 20 % populacji waszego kraju...
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- w mackach Zła
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To bardzie jego rozwiązanie. Idealne w swojej prostocie zresztą

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
Yare Yare Daze
- Rejwan
Jak już się pomizialiście po pytkach to mogę dalej rozwinąć myśl, bo ta "wielopiętrowść" to odniesienie do kilku postów wyżej jakoby problem imigracji też był wielopiętrowo złożony

Więc problem kiboli też jest wielopiętrowo złożony i wymagający nie tylko politycznej, społecznej i ekonomicznej dalekowzroczności, składa się z nakładających się na siebie wymiarów takich jak społeczno-ekonomiczny - kibicowanie często wyrasta z frustracji społecznych, bezrobocia i braku perspektyw, szczególnie w mniejszych miastach. Stadion staje się miejscem odreagowania i poczucia przynależności. Kulturowy - w polskiej tradycji kibicowania mocno zakorzenione są wzorce "twardego" kibicowania, gdzie agresja i konfrontacja są postrzegane jako wyraz lojalności wobec klubu. Instytucjonalny - słaba współpraca między klubami, policją i samorządami. Brak konsekwentnych działań prewencyjnych i edukacyjnych. Nieadekwatne kary i trudności w egzekwowaniu zakazów stadionowych.
Ekonomiczny dla klubów - kluby często tolerują problematycznych kibiców, bo generują oni atmosferę i wpływy z merchandisingu, choć jednocześnie narażają klub na kary finansowe. Międzygrupowy - długoletnie animozje między grupami kibicowskimi różnych klubów, przekazywane z pokolenia na pokolenie, tworzą spiralę zemsty i eskalacji. Jest też wymiar medialny - sensacyjne relacjonowanie incydentów może zarówno potępiać, jak i nieintencjonalnie promować agresywne zachowania.
Te wszystkie elementy przeplatają się, sprawiając że rozwiązanie problemu wymaga skoordynowanych działań na wielu poziomach jednocześnie.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Fanatyk
Lewaczka z przyszłości kontra Hitler – ideologiczne déjà vu XXI wieku
- hcpig
- Nerwowy
Taniej, szybciej i skuteczniej będzie wynająć prywatną agencję wojskową w celu utylizacji całego tego ścierwa. Rothbard się kłaniaRejwan pisze: ↑23-07-2025, 20:01Jak już się pomizialiście po pytkach to mogę dalej rozwinąć myśl, bo ta "wielopiętrowść" to odniesienie do kilku postów wyżej jakoby problem imigracji też był wielopiętrowo złożony
Więc problem kiboli też jest wielopiętrowo złożony i wymagający nie tylko politycznej, społecznej i ekonomicznej dalekowzroczności, składa się z nakładających się na siebie wymiarów takich jak społeczno-ekonomiczny - kibicowanie często wyrasta z frustracji społecznych, bezrobocia i braku perspektyw, szczególnie w mniejszych miastach. Stadion staje się miejscem odreagowania i poczucia przynależności. Kulturowy - w polskiej tradycji kibicowania mocno zakorzenione są wzorce "twardego" kibicowania, gdzie agresja i konfrontacja są postrzegane jako wyraz lojalności wobec klubu. Instytucjonalny - słaba współpraca między klubami, policją i samorządami. Brak konsekwentnych działań prewencyjnych i edukacyjnych. Nieadekwatne kary i trudności w egzekwowaniu zakazów stadionowych.
Ekonomiczny dla klubów - kluby często tolerują problematycznych kibiców, bo generują oni atmosferę i wpływy z merchandisingu, choć jednocześnie narażają klub na kary finansowe. Międzygrupowy - długoletnie animozje między grupami kibicowskimi różnych klubów, przekazywane z pokolenia na pokolenie, tworzą spiralę zemsty i eskalacji. Jest też wymiar medialny - sensacyjne relacjonowanie incydentów może zarówno potępiać, jak i nieintencjonalnie promować agresywne zachowania.
Te wszystkie elementy przeplatają się, sprawiając że rozwiązanie problemu wymaga skoordynowanych działań na wielu poziomach jednocześnie.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- rasowy masterfulowicz
...no kto tam z Krakowa? niech szuka i wyjaśnia pani zwiedzającej
...a później może jakieś kaka...tfu-kawa

- Lukass
Nie mam pojęcia, czy Sasha Grey rzeczywiście była w Polsce, ale cała ścieżka dźwiękowa tego filmu jest wygenerowana. A to już każe mi przyjąć mocno wątpiącą postawę. Nie znoszę tego gówna.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- empir
Nie, po prostu wiem, że jak ktoś wrzeszczy o “obronie cywilizacji” z racą w ręku i IQ poniżej temperatury wrzenia, to ani z niego bohater, ani sąsiad, któremu chciałbym pożyczyć cukier.tabaluga pisze: ↑23-07-2025, 17:23jesteś bardzo odważny jak na kogoś kto jednocześnie paranoicznie boi się własnego sąsiada i rodaka - fana piłki nożnej
- uglak
To ja z kolei nie potwierdzę, że to Sasha Grey, ale w tle zdecydowanie jest Kraków, a konkretnie Nowy Świat.
Guilty of being right