SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: SARS-CoV-2

28-03-2020, 10:23

Rumburak pisze:Moi właściciele całkiem ok, choć oczywiście nie mam wątpliwości, że obecna sytuacja zostanie maksymalnie wykorzystana żeby nie płacić tego, czego nie muszą, nawet jeśli będzie taka możliwość.
to chyba normalne ze będą odpierać to co im zabrano na 500+.

a właśnie jestem ciekawy jak chłopy pańszczyźniane zapatrują się na minimalna obiecana której już nie zobaczą -;)
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

28-03-2020, 10:42

Cóż, nie cieszyłbym się z tego. Rzeczywistość w której Janusze biznesu znów zaczną podnosić łby i recytować nieśmiertelne: "na twoje miejsce jest 100 chętnych" wyjdzie, prędzej czy później, bokiem nam wszystkim. Niezależnie od tego gdzie, za ile i w jakiej formie pracujemy.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-03-2020, 10:49

Rumburak pisze:Cóż, nie cieszyłbym się z tego. Rzeczywistość w której Janusze biznesu znów zaczną podnosić łby i recytować nieśmiertelne: "na twoje miejsce jest 100 chętnych" wyjdzie, prędzej czy później, bokiem nam wszystkim. Niezależnie od tego gdzie, za ile i w jakiej formie pracujemy.
słuszna uwaga. będzie mieć teraz miejsce rewanżyzm w pełnej krasie. ale tak po prawdzie to trochę ci skoczkowie zachłyśnięci "rynkiem pracownika" jaky sobie sami winni. nie pamiętają kryzysu z 2008 roku. ta lekcja może być mocnym doświadczeniem. a kredyciki trza spłacać. a na fejsiku trzeba się polansować na bali czy seszelach. kawa ze starbunia sama się nie kupi ...

ps. sowix - przelogowałem się przy kawuni i porannym jajeczku. jest tak jak chciałeś. tutaj mogę napierdalać nie patrząc w klawiaturę ile wlezie. na telafonie nie miewam takiej frajdy.
Poro
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

28-03-2020, 11:05

535 pisze:Tymczasem, taka sytuacja. Wujek małżonki donosi, że właśnie u niego wyjebali wszystkich ludzi i będą teraz proponować umowy na pół etatu. W miarę zapotrzebowania rzecz jasna. Właściciel tnie koszty, nie pierdoląc się w tańcu. Szczerze? Zrobiłbym dokładnie to samo. Przy okazji. Jak tam wasi właściciele, koledzy?
Dopóki ludzie będą pracować przy betoniarkach, dopóty sklep w którym pracuję nie powinien mieć problemów :-) Na razie robole kupują, nieco mniej niż miesiąc temu, ale nadal :-)
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

28-03-2020, 11:12

Akurat debili i lanserów mnie nie szkoda. Jebać. Znam osobiście, jednego kreatyna, który niespełna rok temu zuszowałfirme. Do zauszenia firmy potrzebne było 5 busów. Spoko, kredyty, lizingi itp. Ma na siebie zarabiać. Za chwilę geniusz stwierdził, że skoro i tak już się zapożyczył to dobierze sobie kredycik na domek i nową beemke. No jak? Taki przedsiębiorca, będzie 10 letnim autem, 5 km do roboty jeździł z małego mieszkania? Baba na utrzymaniu, bo przecie do roboty z 2000 koła nie będzie chodzić jak mąż taki bizmesmen. No i dwa gówniaki na 500 plus. Teraz posrany pisze po wszystkich bankach o wstrzymanie spłat i w napięciu oczekuje co jeszcze dostanie od państwa. Już mu powiedziałem. GÓWNO.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 11:20

Rumburak pisze:Akurat debili i lanserów mnie nie szkoda. Jebać. Znam osobiście, jednego kreatyna, który niespełna rok temu zuszowałfirme. Do zauszenia firmy potrzebne było 5 busów. Spoko, kredyty, lizingi itp. Ma na siebie zarabiać. Za chwilę geniusz stwierdził, że skoro i tak już się zapożyczył to dobierze sobie kredycik na domek i nową beemke. No jak? Taki przedsiębiorca, będzie 10 letnim autem, 5 km do roboty jeździł z małego mieszkania? Baba na utrzymaniu, bo przecie do roboty z 2000 koła nie będzie chodzić jak mąż taki bizmesmen. No i dwa gówniaki na 500 plus. Teraz posrany pisze po wszystkich bankach o wstrzymanie spłat i w napięciu oczekuje co jeszcze dostanie od państwa. Już mu powiedziałem. GÓWNO.
niestety 3 miesiące dalej się będzie woził. zusik - out. przy założeniu, że < 15,6 miał przychody. 5 tkę dostanie może kredyciuku. może US da mu też żyć. 2 k też dostanie takiej kroplóweczki jako samozatrudniony. banki? może liczyć na prolongatę kapitału. w lizingach też. na odsetki musi mieć. tym samym ma trzy miesiące na chlanie do upadłego, ruchanie loszek i inne rozrywki. później pewnie jeszcze kilka miesięcy zanim się rozpoczną mocne windy. przypominam, że windykator to nie była wymarzona robota ostatnio. można było znaleźć lepszą za te pieniądze. no to ma pół roku. do tego czasu pewnie zorganizuje jaką szopę, taborecik i sznur. huśt, huś, szur, szur. ale co pożył to jego ;-)
Poro
Scorn
postuje jak opętany!

28-03-2020, 11:22

535 pisze:Tymczasem, taka sytuacja. Wujek małżonki donosi, że właśnie u niego wyjebali wszystkich ludzi i będą teraz proponować umowy na pół etatu. W miarę zapotrzebowania rzecz jasna. Właściciel tnie koszty, nie pierdoląc się w tańcu. Szczerze? Zrobiłbym dokładnie to samo. Przy okazji. Jak tam wasi właściciele, koledzy?
Mnie już wyjebano. Jutro ostatni dzień w robocie. Pretensji oczywiście nie mam, każdy rozsądny właściciel zrobiłby to samo.
heykvísl og ofn
535

28-03-2020, 11:26

yossarian84 pisze:
Dopóki ludzie będą pracować przy betoniarkach, dopóty sklep w którym pracuję nie powinien mieć problemów :-) Na razie robole kupują, nieco mniej niż miesiąc temu, ale nadal :-)
Przypominam ci ziomeczku, że ja nie pracuję. Od dwóch miesięcy. Wprowadziłem kwarantannę i bezrobocie, zanim się to stało modne.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 11:28

Scorn pisze:

Mnie już wyjebano. Jutro ostatni dzień w robocie. Pretensji oczywiście nie mam, każdy rozsądny właściciel zrobiłby to samo.
kiepsko. współczuje.
Poro
Scorn
postuje jak opętany!

28-03-2020, 11:52

Ascetic pisze:
Scorn pisze:

kiepsko. współczuje.
To co, rok 2020 ogłaszamy rokiem Sznura i Taboreta?

Dam radę. Zmiana branży będzie konieczna, turystyka leży i pewnie jeszcze trochę poleży. Póki co, jeszcze przez 3 miesiące mam zapewniony dochód w ramach tzw. "programu ratunkowego".

Na moim wypizdowie rząd póki co działa sprawnia. Już uruchomiono środki (1,6 miliarda USD) na ratowanie gospodarki. Dość sporo jak na kraj o liczbie mieszkańców równej Bydgoszczy.
Większość tej kasy pewnie pójdzie na ratowanie miejsc pracy - w związku z kryzysem wielu pracowników przechodzi na 1/4 etatu. 25% pracownikowi płaci pracodawca, a 75% państwo.

Do tego odroczenie, zwolnienie lub obniżenie opłat przedsiębiorcom, jak i gospodarstwom domowym m.in. za:
- podatki od nieruchomości,
- czynsz w wynajmowanych od miasta lokali,
- szkoły, przedszkola, świetlice.

Plus szereg innych zwolnień, a także inwestycji mających pobudzić gospodarkę. Przynajmniej widać tu jakiś plan.

No i dobre wieści odnośnie samego wirusa - od wczoraj krzywa zachorowań w Islandii idzie w dół.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 12:11

^^ z tego co piszesz, to masz 3 miesiące dawania w palnik, a później dramatu nie będzie ;-)

rok sznura i taboretu (-a?) to raczej u nas będzie. wczoraj nawet najbardziej stabilni ziomkowie takie wkurwienie na fejsikach mieli, że hej. np. 2 rano, a żona mi pokazuje .... zobacz ... zobacz .... wiesz, ten ..... prowadzi .... a tam: "kurwa - huje - gdzie moje pieniądze - kurwie dajcie - dej dej dej rząd dej itd.itp. ". a np. ten pan taki statyczny sie wydawał być ;-)
Poro
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-03-2020, 12:26

być może pomiędzy programami „nadzieja+” a „samobój+” dla części obywateli atrakcyjny może być rownież udział w programie pomocowym „psychiatryk+”.

Obrazek
gratulujemy. przeszedłeś do kolejnego etapu.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 12:31

^^^dobre.

ale czytałeś powyżej, przecież, że pomoc specjalistów od bani nie jest potrzebna. wystarczy, że wpadniesz na kwadrat najebany jak szpadel bo np. ci janusz nie wypłacić obiecanych przez "państwo" 40% i najebiesz gówniakowi ;-) a żone na ulice wyślesz. a jak nie chce to też wiadomo. wpierdol gumą przez plery.

bagiety i tak nie przyjadą. bo przecież jeżdżą z megafonem/ spisują nielegalne zgrupowania +2/ sprawdzają czy przypadkiem na kwarantannie nie wyskoczyłeś po frytki i harnasia do żabki.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 12:38

wracając do programu: huśtanie+

oczekiwałbym od "państwa" jakiejś kampanii społecznej. teraz mamy w radiooo taką: "pokochaj lekarza. kup mu hotdoga". tą też powinni jakoś rozpropagować. może się castorama włączyć, czy jakiś sklep meblowy. upust dla rodziny na taborety. czy coś.
Poro
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

28-03-2020, 12:44

Ascetic pisze:^^^dobre.

ale czytałeś powyżej, przecież, że pomoc specjalistów od bani nie jest potrzebna. wystarczy, że wpadniesz na kwadrat najebany jak szpadel bo np. ci janusz nie wypłacić obiecanych przez "państwo" 40% i najebiesz gówniakowi ;-) a żone na ulice wyślesz. a jak nie chce to też wiadomo. wpierdol gumą przez plery.

bagiety i tak nie przyjadą. bo przecież jeżdżą z megafonem/ spisują nielegalne zgrupowania +2/ sprawdzają czy przypadkiem na kwarantannie nie wyskoczyłeś po frytki i harnasia do żabki.
ajak. pizd telefonem w łeb niech sie kurwa opamięta:0 a potem sprzedać w całości lub na cześci żeby się trochę odkuć finansowo. smartfona też.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 12:46

nagrobek pisze:
Ascetic pisze:^^^dobre.

ajak. pizd telefonem w łeb niech sie kurwa opamięta:0 a potem sprzedać w całości lub na cześci żeby się trochę odkuć finansowo. smartfona też.
właśnie. wygląda, na to, że wiemy co robić. jak się stawiać będą ;-)
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-03-2020, 12:52

regularność godna .... i tu brakuje mi jakże rzutkiej metafory ... bywa

+ 600 k.

co dwa dni setka k (a nawet szybciej)

zapraszamy afrykę do zabawy coby troszkę podkręcić. turcja też może się nie wstydzić (choć tu są widoczne postępy). samo juesej roboty nie wykona. choć rozumiem, że hasło "amerika feerst " zobowiązuje.
Poro
535

28-03-2020, 13:59

Tak se siedzę i myślę. W moim ostatnim zakładzie pracy, większość towarzystwa zapatrzona była w te wszystkie darmowe gównoplusy. Tam ludziska ostatni tydzień przed wypłatą jechali na oparach, a niektórzy twierdzili, że są bez kasy już na trzeci dzień po opłaceniu rachunków. Dorosłe chłopy. Parę razy byłem łaskaw stwierdzić, że gdy to wszystko pierdolnie...Nienawidzili mnie jak w każdym miejscu w którym raczyłem wyrazić zdanie o dziadowskiej prawdzie toczącej bantustan. Nawiasem mówiąc, lubię jak mnie nienawidzą. To całkiem wygodna pozycja. Nie. Nie czuję żadnej satysfakcji, choć spotkałem na swojej drodze sporo osób, którym należy się przeciągnięcie pod kilem. Cwaniaków, którym wydaje się, że złapali pana boga za nogi. W tej sytuacji wolałbym jednak cofnąć czas, bo prawdopodobnie nie zdajemy sobie sprawy z tego czym się to może skończyć. To mogą być lata dziewięćdziesiąte razy pięć. W tamtym czasie, ludzie byli do biedy przyzwyczajeni. Tym razem jest inaczej. Rozbudzono żądze, nadzieję, wmówiono społeczeństwu coś w stylu "spokojnie, zmieścisz się" przy okazji nie proponując żadnej edukacji na temat zasad panujących na tak zwanym rynku. Wszystko puszczono na żywioł. I teraz nagle bęc! Czarno to wszystko widzę. Nawet mi się tego grilla nie chce palić. Depresja jakaś, czy ki dyjabeł?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

28-03-2020, 14:02

535 pisze: Nawet mi się tego grilla nie chce palić. Depresja jakaś, czy ki dyjabeł?
Weltschmerz ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

28-03-2020, 14:07

To po prostu kara za grzechy jak naucza (i poucza!) red. Lisicki:
https://dorzeczy.pl/nasi-w-mediach/1343 ... rusie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Zablokowany