POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

26-08-2026, 17:56

DST pisze:
26-08-2026, 17:36
Dobra Żwirek, żarty się skończyły. Wrzuciłem wyżej opis hardkorowego PiSowca, z którym z grubsza się zgodziłeś. Odwróćmy sytuację. Kim jest hardkorowy wyborca KO? Jakimi mitami Tüsk karmi swoich wyborców? Na jakich słabościach żeruje i jakie kłamstwa kultywuje u szarej masy aby zbudować polityczny kapitał? Czy konstruuje, jak PiS, (pozornie) spójną narrację historyczną i, jeśli tak, to co to za narracja? Idę sobie właśnie pograć na perkusji, słucham w drodze QOTSA i zaczynam analizować to zagadnienie.
Rozumiem, że forma prześmiewcza, żartobliwa, czy coś koło tego, tego wpisu, powyżej, ale tak zupełnie poważnie, pierwsze z brzegu - na jakich (najniższych) lękach bazuje i pracuje Rudy Niemiec aby podjurgać swoich wyznawców? Dobra, za łatwe, sam mogę wymienić kilka takich lęków xD To inaczej zapytam, jakie grupy stawia się jako te do podstawienia pod ścianę nienawiści? Pis poczynając to od gejów, mitycznych lewaków, aborcjonistów, lekarzy, miał sporą wyliczankę. Tam każdy się może nawinąć na bęben, w zależności od mody na plucie. Najczęściej takiej z przesunięciem czasowym w stosunku do tego co wymyśliła kacapska, czy europejska "prawica". Kogo właściwie już bezideowy Tusk wskazuje palcem, daje sygnał tępej masie do opluwania? Idąc dalej kogo tym samym Trup se nawija na szpulę i z kim tutaj leci? (poza koniarzami, czy pisowcami). Bo z kim lecą pacjentovy, czy mad-y to wiemy. To tak w kontekście stawiania znaku równości pomiędzy tymi użytkownikami. Ja jedyny znak równości widzę w pewnym natręctwie i męczeniu, tutaj zgromadzonych, ideologicznym, politycznym, jednostronnym przekazem (Tak. Trup nie potrafi ani na chwilę odstąpić od lini partyjnej. Wszystko cacy, a jak nie cacy, to idziemy w przemilczenie. Choć to i tak lepsze, niż ściany tekstów manipulacji, przeinaczania u kacapskich i pisowskich forumowych odklejeńców).
31.08.2026
ODPOWIEDZ