POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

14-05-2026, 22:06

Hatefire pisze:
14-05-2026, 19:28
Tak z ciekawości, to jak w tym memie o Zmierzchu, still better president than Majchrowski? Bo, że był gorszy, aż trudno uwierzyć.
Nie jest gorszy, ale tak naprawdę niespełna pół kadencji to za mało, żeby powiedzieć jaki jest. Jego błędem było to, że na początku zajął się głównie obsadzaniem nowych stanowisk i ciągnięciem kasy, a faktyczna robota miała zacząć się chyba przed kolejnymi wyborami.

Teraz nagle okazało się, że jest jednak sporo nowych koncepcji i projektów, ale to dopiero jak wyszło, że z tym referendum to tak na poważnie. Zresztą spora część to fajne idee, których ciężko spodziewać się było po dzidzia-profesorze, który nie widział inaczej Krakowa spoza okien limuzyny czy imprez z okazji otwarcia tego czy tamtego. Inna kwestia to jaka część jest tylko na pokaz, a jaka do zrealizowania...

Co nie pykło? Paradoksalnie Gibałę zachęciły podkrakowskie wioski, które przestraszyły się, że nie będą mogły gratami wjeżdżać do miasta. Na tamtym etapie faktycznie partie chciały coś ugrać, ale w razie wyborów konsensusu nie będzie, bo ciężko sobie wyobrazić taką radykalną zmianę Gibały - w poprzednich wyborach jakby zamienić nawzajem ich programy i usunąć z nich odniesienia partyjne to nawet ich komitety by się nie zorientowały :wink:

Ja co prawda na Miszalskiego nie głosowałem, ale na referendum nie idę - dostał mandat to niech pokaże swoja sprawczość przez całą kadencje.
Hatefire pisze:
14-05-2026, 21:28
Na marginesie samo referendum nawet z wynikiem pozytywnym dla wnioskodawców nie oznacza przejęcia władzy. Trzeba jeszcze wygrać kolejne wybory na prezydenta będące jego wynikiem.

A tam znowu dwóch tych samych, głównych kandydatów. Z PiS każdy się boi, że się ośmieszy brakiem drugiej tury, a Berkowicz to przecież jakiś żart.
trup pisze:
14-05-2026, 21:14
źródła mam dywersyfikowane
Zdywersyfikowane źródła trupa:
Obrazek
trup pisze:
14-05-2026, 21:14
Gibała bruździ bo ego podeptane 3 porażkami boli bardzo. Mściwa bestia. Berkowicz też dostawał maks 5% więc chęć przejęcia miasta... poza tym taki sposób z referendami chętnie by wykorzystali do przejęcie władzy wszędzie.
Czytam, śledzę, widzę co się dzieje.
trup, wrzućżesz sobie do czataGPT pytanie o program Gibały z poprzednich wyborów. To generalnie taki Miszalski bis tylko antyPO.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

14-05-2026, 22:50

Co do moich źródeł to "Hahaha... śmialiśmy się z żoną do rana". Taki stereotypowy suchar, że aż boli..... Mega 'błyskotliwy' i arcynieśmieszny. I oczywiście przewidywalny.

A gdzie ja napisałem że mieli jakieś strasznie różne programy? Nic o programach.
Napisałem, że Gibała miesza bo go ego boli i wydane pieniądze. Teraz też finansuje mocno materiały referendalne i kampanię w some. Po prostu na zasadzie - ja wam pokażę.
To jest lokalny "oligarcha", któremu marzy się biznes na skalę miasta a może i województwa.
Ale nie mój cyrk nie moje miasto.
Pisałem o prawdziwym celu referendum. Chodzi tylko o przejęcie władzy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ