Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
04-05-2026, 15:59
Pelson pisze: ↑04-05-2026, 15:39
Wiele osób - i ja do nich też należę - boryka się z tym, że ma jakiś dom rodzinny, którego nikt nie chce kupić. Gdyby samorząd dostał pieniądze i odkupił
Przemysław Knurek, kandydat na premiera największej, opozycyjnej partii w Polsce.
Tak, on naprawdę tak powiedzial.
Pasuje też do debilizmów.
Uczciwie trzeba przyznać, że Czarnek chce to sprzedać za połowę ceny i aby ten dom był przeznaczony dla repatriantów ze Wchodu. Dlatego nieuczciwie uciąłeś ten cytat. Uczciwość wymaga również, żeby dodać, iż gdy Czarnek rządził ze swoją ferajną to wpuszczali tu Ukraińców i nie takie rzeczy im fundowali z naszych pieniędzy:
Samorząd Województwa Podkarpackiego (kierowany przez marszałka Władysława Ortyla) kupił 18 wyposażonych mieszkań w Rzeszowie, Krośnie, Przemyślu i Tarnobrzegu, przeznaczonych dla uchodźców z Ukrainy. Zakupy, realizowane w ramach projektów integracyjnych, wzbudziły kontrowersje ze względu na wysoki standard lokali oraz kwestie ich zagospodarowania.
PiS-owi wtóruje rząd KO-Przystawki, który zadłużając Polskę na niespotykaną wcześniej skalę właśnie przelicytował kolejny prezent dla Ukrainy:
Autostrada A4 aż do Lwowa. Budować i finansować mają Polacy.
https://forsal.pl/transport/drogi/artyk ... olacy.html
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
04-05-2026, 16:14
"na przykład za połowę ceny"

Taka subtelna różnica.
Autostradę można zbudować, ciekawe komu państwo ukraińskie będzie za nią płacić później.
i jak to ma być zaproszenie, by polskie firmy budowały tam drogi po wojnie to gdzie problem?
Znowu, szklanke przedstawiasz już nawet nie do połowy pustą, ale praktycznie osuszoną do dna.
Rejwan pisze: ↑29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
04-05-2026, 16:17
Na marginesie z jakiś powodów tego domu nikt nie chce kupić. Skoro chce tylko połowę ceny, to niech sprzeda. Natomiast wydaje mi się, że chce tych nieszczęsnych repatriantów wpieprzyć w miejsce gdzie nie ma perspektyw, pracy i dojazd do najbliższego miasta fatalny. Zajebisty start by mieli w ojczyźnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
04-05-2026, 16:29
Hejtfire, Ty naprawdę zakladasz, że on myślał o repatriantach, gdy te powyższe słowa z siebie wydalał?
Myślałem, że podział ról na tym forum jest znany i to ja jestem tym naiwnym.
E: ortografia.
Rejwan pisze: ↑29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
04-05-2026, 16:30
Pelson pisze: ↑04-05-2026, 16:14
"na przykład za połowę ceny"

Taka subtelna różnica.
Autostradę można zbudować, ciekawe komu państwo ukraińskie będzie za nią płacić później.
i jak to ma być zaproszenie, by polskie firmy budowały tam drogi po wojnie to gdzie problem?
Problem, w tym, że znowu na licencji afery podkarpackiej zapłacimy za wszystko, ale oczywiście nie widzisz w tym problemu. Symboliczne, że sfinansowana przez Polaków trasa będzie prowadzić do miejsca gdzie
2 maja we Lwowie Prawy Sektor zorganizował marsz gloryfikujący 14. Dywizję Grenadierów SS „Galizien”

-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
04-05-2026, 16:36
Pelson pisze: ↑04-05-2026, 16:29
Hejtfire, Ty naprawdę zakladasz, że on myślał o repatriantach, gdy te powyższe słowa z siebie wydalał?
Myślałem, że podział ról na tym forum jest znany i to ja jestem tym naiwnym.
E: ortografia.
Zakładam, że chce żeby państwo kupiło niesprzedawalną nieruchomość. Debunkowałem po prostu jego narrację.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
04-05-2026, 17:36
Ja nie mam wątpliwości, że pan Przemysław , przyszły premier Rzeczpospolitej to człowiek krystalicznie uczciwy. Wystarczy rzucić okiem w jego oświadczenie majątkowe. Gdyby jutro wywalono go z roboty to oficjalnie per saldo leży i kwiczy. Same długi.
Ascetic pisze:
Dla mnie wszystko jasne. Z wrzuty swojej jestem bardzo zadowolony. De facto tylko tutaj zacząłem pisać - byłem ciekaw, czy to w co gra, to w to gra, co się błyskawicznie udało zweryfikować.