POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Alter Ego
postuje jak opętany!

Re: POlitykowanie

01-05-2026, 10:04

https://kultura.onet.pl/wiadomosci/poda ... EprFLgNkxg

Wchodzi kolejne draństwo. Zapłacimy tzw. twórcom za to, że mieliśmy czelność odtwarzać ich "dzieła' na smartfonach, tabletach itp. urządzeniach, a jeśli nie robiliśmy tego to też zapłacimy. Po prostu wszystkie takie urządzenia podrożeją, ale najważniejsze, że ***** ***.
NoGodsNoMasters
zaczyna szaleć

01-05-2026, 10:16

Alter Ego pisze:

Wchodzi kolejne draństwo. Zapłacimy tzw. twórcom za to, że mieliśmy czelność odtwarzać ich "dzieła' na smartfonach, tabletach itp. urządzeniach, a jeśli nie robiliśmy tego to też zapłacimy. Po prostu wszystkie takie urządzenia podrożeją, ale najważniejsze, że ***** ***.
Histeryzujesz tak jak z tymi śmieciami i petami. Poza tym ja przykładowo jeżeli już kupuję to tylko polizingowe używki. Nigdy nie wydałem na telefon więcej jak 300 złotych. Nie muszę epatować biżuterią. Nie mam 16 lat i kręconych włosów. Jak podrożeją wkładki do gramofonów to wtedy alarmuj. :hehehe:
Ascetic pisze: Dla mnie wszystko jasne. Z wrzuty swojej jestem bardzo zadowolony. De facto tylko tutaj zacząłem pisać - byłem ciekaw, czy to w co gra, to w to gra, co się błyskawicznie udało zweryfikować.
:hahaha:
Alter Ego
postuje jak opętany!

01-05-2026, 10:24

NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Histeryzujesz tak jak z tymi śmieciami i petami. Poza tym ja przykładowo jeżeli już kupuję to tylko polizingowe używki. Nigdy nie wydałem na telefon więcej jak 300 złotych. Nie muszę epatować biżuterią. Nie mam 16 lat i kręconych włosów. Jak podrożeją wkładki do gramofonów to wtedy alarmuj. :hehehe:
Sprowadzasz ogólny problem, którym jest coraz głębsze sięganie władzy do kieszeni obywateli, w imię interesów pupili reżimu (a tych chyba nie lubisz...), do swoich indywidualnych, czy nawet egoistycznych potrzeb. Zważ jednak, że używany sprzęt, który wcześniej był obłożony taką opłatą, również podrożeje.
NoGodsNoMasters
zaczyna szaleć

01-05-2026, 10:54

Alter Ego pisze:
01-05-2026, 10:24
NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Sprowadzasz ogólny problem, którym jest coraz głębsze sięganie władzy do kieszeni obywateli, w imię interesów pupili reżimu (a tych chyba nie lubisz...), do swoich indywidualnych, czy nawet egoistycznych potrzeb. Zważ jednak, że używany sprzęt, który wcześniej był obłożony taką opłatą, również podrożeje.
Tak. Podrożeje. Zapłacę 267,50, zamiast 263. Trudno. Wybiorę jeszcze tańszy model. Jakoś nie gardłujesz ile kosztował nas brexit? Nie zauważyłeś? No tak. To nie jest decyzja rządu pinokia, czy innego rudego niemca. :hehehe: Nie można jej wykorzystać w boju. Tym bardziej, że przecież dobrze zrobili opuszczając eurokołchoz. Czy sprowadzam? Może i tak, ale zastanów się ile statystycznie zostało ci do końca życia i odpowiedz sobie, czy warto zawracać sobie głowę takimi sprawami i kwotami? Ja na to po prostu leję. Z kolei ludziom, którym zostało więcej do statystycznego końca proponuję zająć się zarabianiem pieniędzy zamiast rozważaniami na temat krwiożerczego systemu i złodziei nim zarządzających, bo życie ucieka, a czasu nie da się odkupić. Chyba nikt nie chce zostać 54-letnim magazynowym Mariuszem, który siedząc na ławce przed klatką z 58-letnim kurierowym Zbigniewem, dzień w dzień rozpamiętują jak to zostali oszukani przez życie i system. Poznałem wielu tego typu zawodników. Dziwnym trafem mieli wiele zbieżnych z twoimi wystąpień. To jakaś charakterystyczna cecha pewnej grupy społecznej? Imiona przypadkowe, żeby nikt sobie nie pomyślał, że mam z nimi jakiś problem.
Ascetic pisze: Dla mnie wszystko jasne. Z wrzuty swojej jestem bardzo zadowolony. De facto tylko tutaj zacząłem pisać - byłem ciekaw, czy to w co gra, to w to gra, co się błyskawicznie udało zweryfikować.
:hahaha:
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

01-05-2026, 11:10

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

01-05-2026, 11:20

Hatefire pisze:
01-05-2026, 11:10
Obrazek
ale to akurat prawda lolol, kto umawia się z mlodymi cipkami ten się w cyrku nie śmieje, co 2 teraz to border, dwubiegunowka czy tam inne spektrumy autyzmu. zresztą drogi sa dwie,magicznie wszystkie społeczno ideologiczno polityczne farmazony wylatuja z głowy kolo 30 stki, albo przy własnej działalności, albo rodzinie. w innym wypadku została koty, psiecka i do włosów farba niebieska
Awatar użytkownika
Hatefire

01-05-2026, 12:30

zekke pisze:
ale to akurat prawda lolol, kto umawia się z mlodymi cipkami ten się w cyrku nie śmieje, co 2 teraz to border, dwubiegunowka czy tam inne spektrumy autyzmu. zresztą drogi sa dwie,magicznie wszystkie społeczno ideologiczno polityczne farmazony wylatuja z głowy kolo 30 stki, albo przy własnej działalności, albo rodzinie. w innym wypadku została koty, psiecka i do włosów farba niebieska
Tryb pijany wujek z wąsami dzieli się na weselu mądrością życiową włączony xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

01-05-2026, 12:34

interesujący jest ten wątek umawiania się z zaburzonymi małolatami, chyba zna dość dobrze temat
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

01-05-2026, 12:52

Hatefire pisze:
01-05-2026, 12:30
zekke pisze:
Tryb pijany wujek z wąsami dzieli się na weselu mądrością życiową włączony xD
co cię znowu boli stary, wolny piątek jest, a ty w kółko z czymś problem masz, jak nie z rekordowa zbiorka na dzieci z rakiem to nawet tutaj coś znajdziesz. bonusowo nasrobek przyleciał który lata za mna od premiery ostatniego mayhem rotfl, dobry fanklub. polaki polaki, zawsze żółć.
tomaszm

01-05-2026, 12:54

Ale to co pisze Kolega Zekke to akurat prawda. 90% ludzi jest dziś diagnozowana w tempie ekspres, dostęp do medykamentów szerszy, łatwo coś przepisać, błyskawicznie zdiagnozować i tak ta psychiatria leci w koło macieju.

Idź do chodnikowego psychiatry. Depresja i dwubiegunowość będziesz miał stwierdzona za 250-300 zl biorąc pod uwagę średnie stawki za konsultacje medyczna.

Co zresztą możesz powiedzieć w ciągu godziny na konsultacji psychiatrycznej? Nic. Wszystko powinno zacząć się od badań. Krew to podstawa. Połowę rzeczy bite na tej podstawie możesz odrzucić.

Szkoda naprawdę czasu,pieniężków na takich psychiatrów od godzinej diagnozy którzy i tak docelowo przepiszą ci coś z trzech podstawowych grup leków.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

01-05-2026, 13:12

j/w, socialmedia na zmiane z inzynieria sopleczna i belkotem ideologiczno-politycznym trzepie dobrze łeb nie tylko mlodym babom, patrzac na te metaluchowe wysrywy tutaj.
tomaszm

01-05-2026, 13:21

Ja mam trochę szersze spojrzenie. Wiem co się ze mną dzieje jak nie przyjmuje lekarstw że nie mam nad sobą żadnej kontroli. Cokolwiek chciałbym zakrzywić w rzeczywistości to nie mogę. Szukam tej dopaminy i nanoadrenlainy tak mocno ,że robię rzeczy tylko takie które mnie do tego doprowadzają. Rzeczy za które póżniej żałuję. Idę za 2 tygodnie pod kątem badań krwi na ile ten poziom nanodrenaliny i dopaminy osiągnął stabilizujące wartości. Od tego też psychiatra uzależnia ilosc przyjmowanej przeze mnie dawki lideksoafetaminy.

Ja osiągnąłem poziom gleby, w swoim zachowaniu i kompletnym nie radzeniu sobie z tym swoim łonym który mnie pchał do rzeczy skrajnych. Byłem tak zmęczony wszystkim ,że tylko samoświadomość tego ze jestem zawodowo odpowiedzialny za naprawdę sporą gupę ludzi i ,że ma rodzinę nie popchnęła mnie w kierunku większego mroku.

Ciężka odmiana nadpobudliwościa stwierdzona wszytkami możliwymi badaniami, właściwie leczenie ADHD bez względu co myślisz było na ostatniej prostej. Z tego też wzgledu kompletnie poddałem się leczeniu przez psychiatrów, spędziłem na badanich dosłownie dziesiątki godzin. Krew gdzie mdleje na widok strzykawk i igły bo to tak działa na mnie stała się u mnie porządkiem dziennym ,że muszę ten poziom regularnie badać.

Taj jak też rozmwialiśmy w wątku z użytkownikiem Phren patrząc z perspektywy tego co pisze może mieć bardzo zbieżne ze mną problemy.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
ODPOWIEDZ