Ojczyzna

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Ojczyzna

10-11-2015, 20:37

Karkasonne pisze:
Ascetic pisze: czyli wy też jutro macie impreze … a ja myślałem, że tylko Wszawe to spotyka …
będą wozy transmisyjne ;-)? takie przewracalne?
ps. ja podziękuję …
u mnie spacer, domowa lekcja historii i jak to córka dzisiaj powiedziała "pieśni marszałkowskie" … będzie gites
a i domowe pierogi cd.
Chyba w każdym mieście w Polsce jutro będą jakieś uroczystości, nawet u mnie, w Rudniku nad Sanem, 7000 mieszkańców.
Nie interesują mnie wozy, chyba mylisz uroczystości państwowe ze zdjęciami z Marszu Niepodległości z pierwszej strony Wyborczej.
Domowa lekcja historii oczywiście in plus, aczkolwiek myślę, że nic nie uzupełniłoby jej lepiej niż wizyta na grobie Marszałka, na Wawelu właśnie. Powiedziałbym że zapraszam, ale ja tylko przyjezdny.
widzę, że nie złapałeś …
jak pozwolisz sam ocenie co lepiej "uzupełni" domową edukację mojej córki ...
tu akurat żarty się kończą
jutro sie zobaczy jak polska młodzież rozumie patriotyzm - taki papierek lakmusowy
tyle w temacie bo się wkurwiłem
lys på slutten av lys
535

10-11-2015, 20:41

Podejrzewam, że będzie zgodnie z ostatnio ugruntowaną tradycją, a potem dwa tygodnie pierdolenia, kto kogo sprowokował.
Awatar użytkownika
Ascetic

10-11-2015, 20:47

535 pisze:Podejrzewam, że będzie zgodnie z ostatnio ugruntowaną tradycją, a potem dwa tygodnie pierdolenia, kto kogo sprowokował.
przyznam się, że nie rozumiem tak postrzeganego patriotyzmu …

zabrałby sie jeden z drugim za robotę
odstawił dopalacze
założył rodzinę
dzień po dniu pracował na przyszłość swoich dzieci (że taki będę miał lot)
pojechał na wakacje w Polsce i dał zarobić temu i tamtemu
zostawił napiwek w knajpie
kupił polskiego browara
itd. itp.

ale nie … po co … tak prościej … witamy we Wszawej …

a i jeszcze kupiłby tak z jedna książkę historyczną miesięcznie …

wiedza historyczna a właściwie jej brak jest przerażający …

o przychylności, czy zwykłej uprzejmości to nawet nie będę wspominał … bo się narażę na śmieszność ….
Ostatnio zmieniony 10-11-2015, 21:02 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Karkasonne

10-11-2015, 20:48

Ascetic pisze: widzę, że nie złapałeś …
jutro sie zobaczy jak polska młodzież rozumie patriotyzm - taki papierek lakmusowy
Niezła wolta, najpierw żart którego nie zrozumiałem, a teraz Cię wkurwiłem i nawet nie wiem, czym.
A zobaczy się, cóż - to samo co roku, wyjdzie 100 000 ludzi, z czego stu zrobi raban, reporterzy będą ganiać wokół tych stu i dadzą ich na okładki i wyjdzie na to, że polska młodzież rozumie patriotyzm tak, jak widać w gazecie. Poza Wyborczą, która jak zawsze pójdzie dalej i ogłosi odrodzenie faszyzmu.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-11-2015, 20:56

wydaje mi sie ze bedzie spokojnie. mi sie wydaje ze ludzie robili rozjebunde przez to ze marsz byl pod patronatem bronka.
na pewno jakies prowokacje sie pojawia ale lepiej
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Ascetic

10-11-2015, 20:56

Karkasonne pisze:
Ascetic pisze: widzę, że nie złapałeś …
Niezła wolta, najpierw żart którego nie zrozumiałem, a teraz Cię wkurwiłem i nawet nie wiem, czym.
A zobaczy się, cóż - to samo co roku, wyjdzie 100 000 ludzi, z czego stu zrobi raban, reporterzy będą ganiać wokół tych stu i dadzą ich na okładki i wyjdzie na to, że polska młodzież rozumie patriotyzm tak, jak widać w gazecie. Poza Wyborczą, która jak zawsze pójdzie dalej i ogłosi odrodzenie faszyzmu.
"
… Domowa lekcja historii oczywiście in plus, aczkolwiek myślę, że nic nie uzupełniłoby jej lepiej niż wizyta na grobie Marszałka, na Wawelu właśnie ...
"
lys på slutten av lys
535

10-11-2015, 21:04

Ascetic pisze:
535 pisze:Podejrzewam, że będzie zgodnie z ostatnio ugruntowaną tradycją, a potem dwa tygodnie pierdolenia, kto kogo sprowokował.

odstawił dopalacze
założył rodzinę
kupił polskiego browara
itd. itp.

Wszystkie te dobra za obiecanych 12 złociszy brutto za godzinę? No to faktycznie poleciałeś Pan po całości...He,he,he
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

10-11-2015, 21:12

Obrazek

A Wy, koledzy? Popieracie obowiązkową służbę wojskową?
Awatar użytkownika
manieczki

10-11-2015, 21:17

Karkasonne pisze:
manieczki pisze:
Karkasonne pisze:O 10 zaczyna się msza na Wawelu, o 12 wciągnięcie flagi na Placu Matejki. Może to śmieszne miejsce by to proponować, ale gdyby ktoś chciał dołączyć w dowolnym momencie, zapraszam. Telefon na priv.
a moge otrzymac numer telfonu do panicza nie stawiajac siena miejscu???
Nie, mam dziewczynę :)
Masz dlugie, przetluszczone kudly. Nie glosowales na Peło, glosowales z tego co pamietam na Dudusia, no i nosisz sie w strojach brudasowych tudziesz brudasopodobnych - cos tu nie gra... Czyzby Twoja dziewczyna miala na imie Romek? :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

10-11-2015, 21:18

pr0metheus pisze:wydaje mi sie ze bedzie spokojnie. mi sie wydaje ze ludzie robili rozjebunde przez to ze marsz byl pod patronatem bronka.
na pewno jakies prowokacje sie pojawia ale lepiej
He,he,he to sie usmialem :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

10-11-2015, 21:22

535 pisze:
Ascetic pisze:

odstawił dopalacze
założył rodzinę
kupił polskiego browara
itd. itp.

Wszystkie te dobra za obiecanych 12 złociszy brutto za godzinę? No to faktycznie poleciałeś Pan po całości...He,he,he
moja perspektywa jest inna
zaczynałem 20 lat temu robić, pewnie za równowartość 12 pln - nie pamiętam
łaziłem z buta, wpierdalałem zupki chińskie - takie partyzanckie wspominki
teraz mam według mojej oceny dostatne i bezpieczne życie

tyle, że:
a/ własnymi łapami to wydarłem i doceniam co mam/ nie darłem mordy "DAĆ MI". Według mojej oceny łatwo nie było. I dalej nie jest.
Szanuje to co mam. I jestem dumny z tego co osiągnąłem.

b/ tym co mam się dzielę - świadomie wydaję pieniądze.

nawet teraz jakbym hipotetycznie miał wybrać - a) wyjazd do miasta, coby pokazać swoją frustracje, albo b) wziąć nocke jako pilnujacy obiektu - wolałbym wybrać wariant b. NAWET za 12 zela.

dodam, że moje obserwacje nie są oderwane od rzeczywistości. 2 osoby z mojej rodziny przyjadą mnie odwiedzić a w miedzy czasie pokazać swoje niezadowolenie. obie bez pracy. obie regularnie ćwiczące sporty walki (czasu mają w pyte, po co się uczyć?). obie z perspektywami na pracę. sam im nagrywałem to i owo. tyle, że to nie to… jak wujek zaczyna rozmowy nt. realiów politycznych, ewentualnie historii to od razu kończę … siano we łbie … sloganów dużo … argumentacji 0.

jestem przeświadczony o tym co piszę. Mam też obserwacje na płaszczyźnie biznesowej. Relacyjności. Etyki. Nie będę tłukł w klawiature, bo i tak to będzie zaśmiane. Zawsze to można zamknąć - 12 pln.

Ja generalnie mam ocenę, że jesteśmy biednym krajem na dorobku. Cudu nie ma. Rozwarstwienie jest i będzie. Marsze tego nie zmienią. A taką argumentacją pokazujemy, że PRL jest ciągle żywy. Mentalnie to jest punkt wyjścia.

ps. co ja kurwa z tym 'według mojej oceny" … ja pierdole ...
lys på slutten av lys
535

10-11-2015, 22:01

Pięknie. Tylko widzisz jesteśmy świeżo po kampanii wyborczej i przypomnij sobie czym większość tych kurew mami tych wszystkich naiwnych młodych, ale także o! zgrozo starych ludzi. Damy to, damy tamto. Wicie, rozumicie. Ludzie jeżdżą, widzą jak to wszystko idzie do przodu, mają bieżące doświadczenia z innych krajów, oglądają milion reklam w telewizji, półki uginające się od towaru...chcą mieć wszystko już, teraz , tutaj, natychmiast! W tej atmosferze spróbuj wytłumaczyć przeciętnemu osiemnastolatkowi, że na większy efekt trzeba zapierdalać, bo zwykła praca wystarcza jedynie na fajki i bronka za Biedronką...
535

10-11-2015, 22:04

Fixxed pisze:Obrazek

A Wy, koledzy? Popieracie obowiązkową służbę wojskową?
Ja osobiście zdecydowanie popieram. Oczywiście sam się uchyliłem, bo studentów nie brali. Hi,hi,hi.
Awatar użytkownika
Ascetic

10-11-2015, 22:18

535 pisze:Pięknie. Tylko widzisz jesteśmy świeżo po kampanii wyborczej i przypomnij sobie czym większość tych kurew mami tych wszystkich naiwnych młodych, ale także o! zgrozo starych ludzi. Damy to, damy tamto. Wicie, rozumicie. Ludzie jeżdżą, widzą jak to wszystko idzie do przodu, mają bieżące doświadczenia z innych krajów, oglądają milion reklam w telewizji, półki uginające się od towaru...chcą mieć wszystko już, teraz , tutaj, natychmiast! W tej atmosferze spróbuj wytłumaczyć przeciętnemu osiemnastolatkowi, że na większy efekt trzeba zapierdalać, bo zwykła praca wystarcza jedynie na fajki i bronka za Biedronką...

zakładam, że to się powinno wynieść z domu
ok, miałem to szczęście/ nieszczęście, że obok wódy była realna praca u moich starych
taka postPRLowska spauperyzowana inteligencja co się pracy nie boi

to były moje wzorce

teraz ich pewnie nie ma u młodych
starzy zajebani w robocie
dzieciak to balast

a młodzi CHCĄ I MUSZĄ

mam styczność z młodymi biznesmenami:

jest to dla mnie przykre doświadczenie
turbokapitalizm kosztem innych, bez racji i z postawą roszczeniową

tu i teraz

tyle, że tak się nie da

powtórzę, biedny kraj, w którym póki co każdy zagarnia pod siebie jak coś tam ma do zagarnięcia
cudu nie będzie,
socjal to w UK a nie u nas
u nas na bidnie trzeba przetrwać, i cisnąć … czasem się udaje

a, że ludzie łykają: DAMY To i Tamto …
zdesperowanych/ pogubionych najłatwiej zmanipulować - proste mechanizmy

ja tam wierzę, że Polska jest krajem możliwości i perspektyw
tyle, że trzeba przyjąć zasadę: liczysz, licz na siebie

może jestem naiwny
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
manieczki

10-11-2015, 22:49

manieczki pisze:
Karkasonne pisze: Nie, mam dziewczynę :)
Masz dlugie, przetluszczone kudly. Nie glosowales na Peło, glosowales z tego co pamietam na Dudusia, no i nosisz sie w strojach brudasowych tudziesz brudasopodobnych - cos tu nie gra... Czyzby Twoja dziewczyna miala na imie Romek? :)
Odpowiedz ok
Karkasonne

11-11-2015, 15:13

manieczki pisze:
manieczki pisze:
Karkasonne pisze: Nie, mam dziewczynę :)
Odpowiedz ok
No spoko, moje włosy nie mają tendencji do przetłuszczania, na PO faktycznie nie głosowałem, na Dudę też nie, a stroje brudasopodobne nie jestem pewien czym są więc uchylam się od odpowiedzi, chyba że chodzi o tę skórę na zdjęciu, którą ostatnie kilka lat zakładałem tylko na motor. Co jeszcze mogę Ci opowiedzieć?
Awatar użytkownika
manieczki

11-11-2015, 15:22

Powiedz prawde i tylko PRAWDE.

Obrazek

Obrazek
Karkasonne

11-11-2015, 15:29

Ascetic pisze: "
… Domowa lekcja historii oczywiście in plus, aczkolwiek myślę, że nic nie uzupełniłoby jej lepiej niż wizyta na grobie Marszałka, na Wawelu właśnie ...
"
No i co, o to chciało Ci się tak denerwować? Jakbym miał dziecko to pewnie tak bym zrobił, a co Ty robisz ze swoim to szczerze mówiąc, niespecjalnie mnie to obchodzi, a wściekasz się, jakbym przyszedł z nakazem sądowym eksmitującym je na Wawel. Przypominam - jesteś w internecie i jesteś dorosłym człowiekiem.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

11-11-2015, 18:09

manieczki pisze:
pr0metheus pisze:wydaje mi sie ze bedzie spokojnie. mi sie wydaje ze ludzie robili rozjebunde przez to ze marsz byl pod patronatem bronka.
na pewno jakies prowokacje sie pojawia
He,he,he to sie usmialem :D

http://www.fakty.interia.pl/polska/news ... Id,1920281" onclick="window.open(this.href);return false;

ktos tu powinien mnie przeprosic jesli mnie szanuje
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
manieczki

11-11-2015, 18:10

^ Przeprosze, ale poczekajmy do sensownego podsumowania. Ponoc jakies autko z tvp byl niszczone takze wiesz :D

[youtube][/youtube]

edyta

Jarosław Jóźwiak
‏@jjozwiak2
Wisłostrada znów zamknięta! Wracający uczestnicy marszu rzucali race i butelki na jadące samochody
ODPOWIEDZ