to chyba do mnie. coś jeszcze?SODOMOUSE pisze:ołcz, tak....ta EPa ze 30 lat temu, zrywała mi sandały. od 2.53 zwłaszcza. Bendom mi zamykali wieko trumnu, nadal czuł ten klimat będę rad.Nasum pisze:SODOMOUSE pisze: Ta nowa wojna, ma nowe pole rażenia - MEDIA.
I tu jest pies pogrzebany. Z jednej strony dobrze, że informują, że cały czas jest informacja, ale z drugiej jest nakręcana spirala.
Tak a propo - przypomina mi się scena z "Nocy żywych trupów" i ze " Świtu żywych trupów" kiedy bohaterowie słuchają wiadomości o nowym wirusie który ożywia zmarłych...
utwór (EPĘ), dedykuję wszystkim marnym chujkom, kupującym makaron na półki do chaty, mam nadzieję kurwa robale zdechniecie w cierpieniu i głupocie. ......
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bX5USmBA5W4[/youtube]
Teorie konspiracyjne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Teorie konspiracyjne
lys på slutten av lys
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
^ a do Ciebie, to chyba nie widzę powiązań u powyższemu najświętszemu spustu.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Lukass
- zahartowany metalizator
Do jesieni będzie szczepionka, albo przynajmniej wdrożony sposób leczenia. Wbrew różnym panicznym bajaniom w necie, wirus jest dość prosty, niezbyt skłonny do szybkiego mutowania i raczej nie ma ryzyka, że nagle zrobi się znacząco bardziej zjadliwy. Takie newsy sprzedała mi osoba bardzo dobrze zorientowana w temacie. Teraz jest problem, bo wszystko poszło bardzo szybko i nie było czasu na reakcję. A nowy pieszczoch jest jakby bardziej mobilny, niż SARS czy tym bardziej MERS. Gdyby skombinować tę mobilność ze śmiertelnością MERS, to by była zagłada, ale tak źle nie jest.Medard pisze: Wielkie wymieranie nie grozi, ale jak nie opanujemy i dajmy na to wirus wróci na jesieni to kolejne koncerty będą odwołane, wszystko pozamykane i czeka nas życie prawie jak w getcie warszawskim, tylko praca i dom, z tą różnicą, że bez głodu i będą rozrywki typu internet, muzyka.
Coś mi się wydaje, że przez najbliższe dwa tygodnie dla wielu bedą to kolejne wakacje, dodatkowy urlop, karnawał, imprezy ze znajomymi, dzieciaki całe dnie w galeriach handlowych itp.
I nic nie będzie z tej kwarantanny.
Druga część - pełna zgoda. Zobaczymy. Moi znajomi w większości raczej starają się ograniczyć aktywność, powiedzmy, ryzykowną. Ale jaka część społeczeństwa to zrobi? Nie wiem. Chuj, trzeba uważać na siebie, i tyle.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
łosi, z tego co czytałem, też nieco sobie zlekceważyli wytyczne władz. Jedynie chińczycy z Chinatown w Rzymie rygorystycznie wypełnili zalecenia - na zakupy wychodziła jedna osoba a nie cała rodzina, siedzieli w domach i wychodzili tylko z konieczności. Być może to mentalność tego narodu. Włosi to gorąca krew, żywioł, spontaniczność. W sumie to boję się o naszą narodową ułańską fantazję. Chociaż czytając o ucieczkach z oddziału zakaźnego to już chyba nic mnie nie zdziwi - pewnie wyskoczył po fajki albo małpkę ;-)
- Lukass
- zahartowany metalizator
Dziś właśnie rozmawiałem o tym z szefem, wielki miłośnik włoskiej kuchni i w ogóle tego kraju. Śmiał się, że u nas podobna mentalność, trochę wyjebane, trochę "jakoś to będzie", i że nie wróży to dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ascetic
doskonale to widać po wpisach tutaj i mentalu za tym idącym
a przecież pan prezyden powiedział dziś :

lys på slutten av lys
Czy ja dobrze widzę, że pan pozorant ubrał mundur? Brunatny jakiś taki. Brakuje tylko symbolu szczęścia.Ascetic pisze:doskonale to widać po wpisach tutaj i mentalu za tym idącym
- Antton213
- w mackach Zła
Wirus to przepusta na kolejną kadencję. Jest panika, jest dramatyzm, jest ok. Lepiej być nie może. Czas nakurwiać węgorze.
- Hatefire
Przypomina się Kurtka Zagłady Tuska :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
każdy teraz jest ekspertem od nowego wirusa :) nastawienie zależy od tego z jakich mediów się czerpie "wiedzę" :) jedni olewają sprawę totalnie, inni się zamykają w domu z zapasem mąki i cukru. kto ma rację się okaże. na szczęście u mnie na wsi półki się uginają od dobrego żarcia, zawsze też można skoczyć do "gospodarza" po jakieś jajka i wędzonki, tak że obserwuję sytuację z dystansu z zaciekawieniem, ale też i pewnym rozbawieniem
- Sybir
U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Hatefire
Ja się tylko boję, że forume wyłączą jak wszystko padnie :-(Sybir pisze:U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
"Forume w czasach zarazy" parafrazując klasyka ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Michałku, niech się rozbawiają do spuchnięcia ;_)Sybir pisze:U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
Ty swoje wiesz z tytułu wykonywanej pracy. ja wiem z tytułu wykonywanej pracy.
ps. lubością obserwuję jak to sobie tam kroczy. dzisiaj 9.40. 3 rozmowy biznesowe gdzie oczami wyobraźni widziałem po drugiej stronie słuchawki przerażenie. że się nie kręci. że zusik do opłacenia. że generalnie jest inaczej niż w zeszłym tygodniu było jak sobie swobodnie śmieszkowali. kejs na kejsie. a że kontenery nie wróciły z chin i będzie drożej*. a, że w hurtowniach nie można kupić np. rękawiczek tyle ile by się chciało i nie być może nie uda się wykonać pewnych usług. a to, że tyle .... się nie sprzedaje, co wynika z tego, że usłgi x czy y siadają. ale co ja tam wiem ... śmieszkujemy dalej. bo mieszkamy na wsi ;_)
spoczko. to jest tak specyficzne miejsce, że już nic mnie nie zdziwi.
a i ps. gripa groźniejsza a chinole i makaroniarze to panikarze. a i media skurwiałem pumpujo. żydowskie, niemieckie i marsjańskie. a na giełdzie nóż spada i wbić w podłogę się nie może - bo? bo nie wiem co. sam jestem ciekawy.
* choć już powli się akurat tutaj normuje. tak od poniedziałku.
ps. II. mam też takie małe marzenie. taki wzrost bezrobocia z tych aktualnych 5,2 % tak do znanych nam z przeszłości powiedzmy 12%. ciekawe, czy na tej wsi będzie też tak wesolo i korowo ;_) <liczę, że wrócę z tymi danymi gusowskimi. będzie śmiesznie i bekowo >
lys på slutten av lys
- Sybir
Nie o to mi chodziło - raczej o zaplecze gastronomiczne ;) Ale rozumiem, o czym piszesz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Ja z kolei, patrząc ze sporego dystansu, jestem w lekkim szoku, jak niewiele potrzeba, by się to wszystko mocno zachybotało. To znaczy ja niejednokrotnie nawet tutaj powtarzałem, że nie ma sensu cwaniakować i machać szabelkami na wyścigi oraz stroszyć husarskich piórek przy zbyt gwałtownym wstawaniu z kolan. Natomiast, mimo wszystko, fascynujące, ale jednocześnie nieprawdopodobne jest jak z kraju doganiającego i przeganiającego gospodarki Niemiec, czy Francji, bantustan zamienia się w magmę plądrującą półki ze srajtaśmą i ryżem. Jedno jest pewne. Stopa procentowa, przestała mieć obecnie znaczenie dominujące. Do gry wszedł nowy, znacznie groźniejszy zawodnik, czyli stopa bezrobocia. Jak tam koledzy husarze? Jesteście przygotowani? Kartony i mocne sznurki macie pod ręką?
- Ascetic
Sybir pisze:Nie o to mi chodziło - raczej o zaplecze gastronomiczne ;) Ale rozumiem, o czym piszesz.
listy do tej pory nie dostałem :-)
tymczasem panikarze na gpw podsycani zidiociałymi mediami. taram:

beka po całości jednym zdaniem. a. mam pytanie? ktoś pracuje w jakiejś spółce z gpw? nie. szkoda.
lys på slutten av lys
- Ascetic
o tym powyżej. i to w społeczeństwie, gdzie kobita nie robi, stary coś tam markuje, leci/ leciało 500+, wehikuł na kredyt jak i wszystko co ruchome i nieruchome, a oszczędności równe 0. szkoda strzępić ryja.535 pisze:Ja z kolei, patrząc ze sporego dystansu, jestem w lekkim szoku, jak niewiele potrzeba, by się to wszystko mocno zachybotało. To znaczy ja niejednokrotnie nawet tutaj powtarzałem, że nie ma sensu cwaniakować i machać szabelkami na wyścigi oraz stroszyć husarskich piórek przy zbyt gwałtownym wstawaniu z kolan. Natomiast, mimo wszystko, fascynujące, ale jednocześnie nieprawdopodobne jest jak z kraju doganiającego i przeganiającego gospodarki Niemiec, czy Francji, bantustan zamienia się w magmę plądrującą półki ze srajtaśmą i ryżem. Jedno jest pewne. Stopa procentowa, przestała mieć obecnie znaczenie dominujące. Do gry wszedł nowy, znacznie groźniejszy zawodnik, czyli stopa bezrobocia. Jak tam koledzy husarze? Jesteście przygotowani? Kartony i mocne sznurki macie pod ręką?
a i jak tam inwestycje w mieszkania? czekamy na litość narciarza. obniżka stóp na pohybel glapy? dofinansowanie do kredycików. wiem, wiem. inwestycje w nieruchomości. dobre. dobre. dobre.
lys på slutten av lys
- Ascetic
news. z pierwszej ręki.
mleka będzie pod dostawą. mleka w proszku. włosi nie odbierają od polskich mleczarni. i nie jest to info z internetu. a, że zaraz produkcja <w jednej> na pewno stanie, a że jeden lekarzyk roboty mieć nie będzie miał, a, że ten co dowozi też nie będzie miał co dowozić ze skupu. no cóż. luzik. jest śmiechowo i kolorowo.
mleka będzie pod dostawą. mleka w proszku. włosi nie odbierają od polskich mleczarni. i nie jest to info z internetu. a, że zaraz produkcja <w jednej> na pewno stanie, a że jeden lekarzyk roboty mieć nie będzie miał, a, że ten co dowozi też nie będzie miał co dowozić ze skupu. no cóż. luzik. jest śmiechowo i kolorowo.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
https://youtu.be/ksuFZ28bnG4" onclick="window.open(this.href);return false;
- uglak