Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Teorie konspiracyjne

11-03-2020, 21:24

SODOMOUSE pisze:
Nasum pisze:
SODOMOUSE pisze: Ta nowa wojna, ma nowe pole rażenia - MEDIA.

I tu jest pies pogrzebany. Z jednej strony dobrze, że informują, że cały czas jest informacja, ale z drugiej jest nakręcana spirala.

Tak a propo - przypomina mi się scena z "Nocy żywych trupów" i ze " Świtu żywych trupów" kiedy bohaterowie słuchają wiadomości o nowym wirusie który ożywia zmarłych...
ołcz, tak....ta EPa ze 30 lat temu, zrywała mi sandały. od 2.53 zwłaszcza. Bendom mi zamykali wieko trumnu, nadal czuł ten klimat będę rad.
utwór (EPĘ), dedykuję wszystkim marnym chujkom, kupującym makaron na półki do chaty, mam nadzieję kurwa robale zdechniecie w cierpieniu i głupocie. ......
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bX5USmBA5W4[/youtube]
to chyba do mnie. coś jeszcze?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

11-03-2020, 21:33

^ a do Ciebie, to chyba nie widzę powiązań u powyższemu najświętszemu spustu.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-03-2020, 21:44

Medard pisze: Wielkie wymieranie nie grozi, ale jak nie opanujemy i dajmy na to wirus wróci na jesieni to kolejne koncerty będą odwołane, wszystko pozamykane i czeka nas życie prawie jak w getcie warszawskim, tylko praca i dom, z tą różnicą, że bez głodu i będą rozrywki typu internet, muzyka.

Coś mi się wydaje, że przez najbliższe dwa tygodnie dla wielu bedą to kolejne wakacje, dodatkowy urlop, karnawał, imprezy ze znajomymi, dzieciaki całe dnie w galeriach handlowych itp.
I nic nie będzie z tej kwarantanny.
Do jesieni będzie szczepionka, albo przynajmniej wdrożony sposób leczenia. Wbrew różnym panicznym bajaniom w necie, wirus jest dość prosty, niezbyt skłonny do szybkiego mutowania i raczej nie ma ryzyka, że nagle zrobi się znacząco bardziej zjadliwy. Takie newsy sprzedała mi osoba bardzo dobrze zorientowana w temacie. Teraz jest problem, bo wszystko poszło bardzo szybko i nie było czasu na reakcję. A nowy pieszczoch jest jakby bardziej mobilny, niż SARS czy tym bardziej MERS. Gdyby skombinować tę mobilność ze śmiertelnością MERS, to by była zagłada, ale tak źle nie jest.

Druga część - pełna zgoda. Zobaczymy. Moi znajomi w większości raczej starają się ograniczyć aktywność, powiedzmy, ryzykowną. Ale jaka część społeczeństwa to zrobi? Nie wiem. Chuj, trzeba uważać na siebie, i tyle.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Nasum

11-03-2020, 21:48

łosi, z tego co czytałem, też nieco sobie zlekceważyli wytyczne władz. Jedynie chińczycy z Chinatown w Rzymie rygorystycznie wypełnili zalecenia - na zakupy wychodziła jedna osoba a nie cała rodzina, siedzieli w domach i wychodzili tylko z konieczności. Być może to mentalność tego narodu. Włosi to gorąca krew, żywioł, spontaniczność. W sumie to boję się o naszą narodową ułańską fantazję. Chociaż czytając o ucieczkach z oddziału zakaźnego to już chyba nic mnie nie zdziwi - pewnie wyskoczył po fajki albo małpkę ;-)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-03-2020, 22:26

Dziś właśnie rozmawiałem o tym z szefem, wielki miłośnik włoskiej kuchni i w ogóle tego kraju. Śmiał się, że u nas podobna mentalność, trochę wyjebane, trochę "jakoś to będzie", i że nie wróży to dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2020, 22:29

doskonale to widać po wpisach tutaj i mentalu za tym idącym

a przecież pan prezyden powiedział dziś :

Obrazek
lys på slutten av lys
535

11-03-2020, 23:38

Ascetic pisze:doskonale to widać po wpisach tutaj i mentalu za tym idącym

a przecież pan prezyden powiedział dziś :

Obrazek
Czy ja dobrze widzę, że pan pozorant ubrał mundur? Brunatny jakiś taki. Brakuje tylko symbolu szczęścia.
Awatar użytkownika
Antton213
w mackach Zła

12-03-2020, 05:52

Wirus to przepusta na kolejną kadencję. Jest panika, jest dramatyzm, jest ok. Lepiej być nie może. Czas nakurwiać węgorze.
Awatar użytkownika
Hatefire

12-03-2020, 07:54

Przypomina się Kurtka Zagłady Tuska :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Heretyk

12-03-2020, 09:03

każdy teraz jest ekspertem od nowego wirusa :) nastawienie zależy od tego z jakich mediów się czerpie "wiedzę" :) jedni olewają sprawę totalnie, inni się zamykają w domu z zapasem mąki i cukru. kto ma rację się okaże. na szczęście u mnie na wsi półki się uginają od dobrego żarcia, zawsze też można skoczyć do "gospodarza" po jakieś jajka i wędzonki, tak że obserwuję sytuację z dystansu z zaciekawieniem, ale też i pewnym rozbawieniem
Awatar użytkownika
Sybir

12-03-2020, 09:22

U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Hatefire

12-03-2020, 09:37

Sybir pisze:U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
Ja się tylko boję, że forume wyłączą jak wszystko padnie :-(

"Forume w czasach zarazy" parafrazując klasyka ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

12-03-2020, 09:44

Sybir pisze:U mnie rozbawienia jakby mniej, ale że mieszkam w zasadzie na wsi, to nie zginę. Zakupy prewencyjnie zrobiłem we wtorek - czułem, co się święci :D Pozostaje mi życzyć Wam zdrowia ;)
Michałku, niech się rozbawiają do spuchnięcia ;_)
Ty swoje wiesz z tytułu wykonywanej pracy. ja wiem z tytułu wykonywanej pracy.

ps. lubością obserwuję jak to sobie tam kroczy. dzisiaj 9.40. 3 rozmowy biznesowe gdzie oczami wyobraźni widziałem po drugiej stronie słuchawki przerażenie. że się nie kręci. że zusik do opłacenia. że generalnie jest inaczej niż w zeszłym tygodniu było jak sobie swobodnie śmieszkowali. kejs na kejsie. a że kontenery nie wróciły z chin i będzie drożej*. a, że w hurtowniach nie można kupić np. rękawiczek tyle ile by się chciało i nie być może nie uda się wykonać pewnych usług. a to, że tyle .... się nie sprzedaje, co wynika z tego, że usłgi x czy y siadają. ale co ja tam wiem ... śmieszkujemy dalej. bo mieszkamy na wsi ;_)

spoczko. to jest tak specyficzne miejsce, że już nic mnie nie zdziwi.

a i ps. gripa groźniejsza a chinole i makaroniarze to panikarze. a i media skurwiałem pumpujo. żydowskie, niemieckie i marsjańskie. a na giełdzie nóż spada i wbić w podłogę się nie może - bo? bo nie wiem co. sam jestem ciekawy.

* choć już powli się akurat tutaj normuje. tak od poniedziałku.

ps. II. mam też takie małe marzenie. taki wzrost bezrobocia z tych aktualnych 5,2 % tak do znanych nam z przeszłości powiedzmy 12%. ciekawe, czy na tej wsi będzie też tak wesolo i korowo ;_) <liczę, że wrócę z tymi danymi gusowskimi. będzie śmiesznie i bekowo >
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir

12-03-2020, 09:58

Nie o to mi chodziło - raczej o zaplecze gastronomiczne ;) Ale rozumiem, o czym piszesz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

12-03-2020, 09:59

Ja z kolei, patrząc ze sporego dystansu, jestem w lekkim szoku, jak niewiele potrzeba, by się to wszystko mocno zachybotało. To znaczy ja niejednokrotnie nawet tutaj powtarzałem, że nie ma sensu cwaniakować i machać szabelkami na wyścigi oraz stroszyć husarskich piórek przy zbyt gwałtownym wstawaniu z kolan. Natomiast, mimo wszystko, fascynujące, ale jednocześnie nieprawdopodobne jest jak z kraju doganiającego i przeganiającego gospodarki Niemiec, czy Francji, bantustan zamienia się w magmę plądrującą półki ze srajtaśmą i ryżem. Jedno jest pewne. Stopa procentowa, przestała mieć obecnie znaczenie dominujące. Do gry wszedł nowy, znacznie groźniejszy zawodnik, czyli stopa bezrobocia. Jak tam koledzy husarze? Jesteście przygotowani? Kartony i mocne sznurki macie pod ręką?
Awatar użytkownika
Ascetic

12-03-2020, 10:00

Sybir pisze:Nie o to mi chodziło - raczej o zaplecze gastronomiczne ;) Ale rozumiem, o czym piszesz.

listy do tej pory nie dostałem :-)

tymczasem panikarze na gpw podsycani zidiociałymi mediami. taram:

Obrazek

beka po całości jednym zdaniem. a. mam pytanie? ktoś pracuje w jakiejś spółce z gpw? nie. szkoda.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-03-2020, 10:02

535 pisze:Ja z kolei, patrząc ze sporego dystansu, jestem w lekkim szoku, jak niewiele potrzeba, by się to wszystko mocno zachybotało. To znaczy ja niejednokrotnie nawet tutaj powtarzałem, że nie ma sensu cwaniakować i machać szabelkami na wyścigi oraz stroszyć husarskich piórek przy zbyt gwałtownym wstawaniu z kolan. Natomiast, mimo wszystko, fascynujące, ale jednocześnie nieprawdopodobne jest jak z kraju doganiającego i przeganiającego gospodarki Niemiec, czy Francji, bantustan zamienia się w magmę plądrującą półki ze srajtaśmą i ryżem. Jedno jest pewne. Stopa procentowa, przestała mieć obecnie znaczenie dominujące. Do gry wszedł nowy, znacznie groźniejszy zawodnik, czyli stopa bezrobocia. Jak tam koledzy husarze? Jesteście przygotowani? Kartony i mocne sznurki macie pod ręką?
o tym powyżej. i to w społeczeństwie, gdzie kobita nie robi, stary coś tam markuje, leci/ leciało 500+, wehikuł na kredyt jak i wszystko co ruchome i nieruchome, a oszczędności równe 0. szkoda strzępić ryja.

a i jak tam inwestycje w mieszkania? czekamy na litość narciarza. obniżka stóp na pohybel glapy? dofinansowanie do kredycików. wiem, wiem. inwestycje w nieruchomości. dobre. dobre. dobre.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-03-2020, 10:35

news. z pierwszej ręki.

mleka będzie pod dostawą. mleka w proszku. włosi nie odbierają od polskich mleczarni. i nie jest to info z internetu. a, że zaraz produkcja <w jednej> na pewno stanie, a że jeden lekarzyk roboty mieć nie będzie miał, a, że ten co dowozi też nie będzie miał co dowozić ze skupu. no cóż. luzik. jest śmiechowo i kolorowo.
lys på slutten av lys
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

12-03-2020, 10:39

https://youtu.be/ksuFZ28bnG4" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
uglak

12-03-2020, 10:45

Obrazek