POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Re: POlitykowanie
A więc teraz będą ukry, misiek je wyłonił. Czy ja pierwszy nie lubię ukrów? Pewnie misiek prowadzi statystyki, ten nasz milicjant węszyciel, kto za nimi a kto przeciw.535 pisze:Wszystko jedno koleżko. Fakty są takie , że z pozycji kolan oglądałeś wielki świat , a teraz rżniesz cwaniaka za piątaka. Mógłbym przypuszczać , że jesteś zbyt mierny, by poradzić sobie we własnym kraju. Natomiast do ocen i napierdalania na Ukraińców lecisz pierwszy. Tak wilku kłamczuszku.
On wszak, misiek wie, bo siedzi na forume od zawsze, ogląda świat z pozycji kolan i jest mocno w tematach. Ten misiek to chyba siedzi notorycznie na dzielni i węszy, a z innych szydzi , że milicjanty. Prawda miśku? Otrzeźwiałeś już czy jakby dopiero jutro? Miśku byłeś już się zapisać?
Jebać żuli.
Ależ krzysiu spierdoliłeś taktycznie. No nic. Ja tylko piszę jak jest. Nie trzeba się bardzo wysilać. Twoje wykręty widać gołym okiem. I zostaw już Damiana, bo szczerze mówiąc trochę mi wstyd, że poniewierałem schorowanym młodym człowiekiem. Mam nadzieję, że nie zrobi sobie krzywdy, bo czuję się jakbym babce dętki we wózku poprzebijał i zabrał aparat słuchowy. Wróćmy jednak do meritum. Zdradź no miły panie, jak to jest, że taki król życia i dumny cwaniak jak ty, popierdala przy szparagach na kolanach, by przytulić trochę grosza na sztangi samoróby i kłódkę do wózkowni , gdy w tym samym czasie żul i nietrzeźwiejący osiedlowy menel vel prymitywny robol jeździ po Europie jedynie w celach turystycznych i rozrywkowych? Jak to jest? Dasz radę wyjaśnić ten fenomen?wolff pisze:A więc teraz będą ukry, misiek je wyłonił. Czy ja pierwszy nie lubię ukrów? Pewnie misiek prowadzi statystyki, ten nasz milicjant węszyciel, kto za nimi a kto przeciw.535 pisze:Wszystko jedno koleżko. Fakty są takie , że z pozycji kolan oglądałeś wielki świat , a teraz rżniesz cwaniaka za piątaka. Mógłbym przypuszczać , że jesteś zbyt mierny, by poradzić sobie we własnym kraju. Natomiast do ocen i napierdalania na Ukraińców lecisz pierwszy. Tak wilku kłamczuszku.
On wszak, misiek wie, bo siedzi na forume od zawsze, ogląda świat z pozycji kolan i jest mocno w tematach. Ten misiek to chyba siedzi notorycznie na dzielni i węszy, a z innych szydzi , że milicjanty. Prawda miśku? Otrzeźwiałeś już czy jakby dopiero jutro? Miśku byłeś już się zapisać?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie znam Damiana, twój nowy chłopak miśku?
Szparagi mi również nic nie mówią, taki tam twój bełkot który uskuteczniasz i wspomnienia z podróży? Kraje mylisz a chcesz dyskutować?
O czym i o kim? Wytrzeźwiej durny pijusie. Przemyśl o kim i o czym piszesz a na obecną chwilę zamknij dupala bo się ośmieszasz, jak zawsze , miśku.
Jak ty strasznie upadłeś przepity chłopcze, żal.
Ważne, że piszesz jak jest i moje wykręty, beka z upadłego żula trwa. Elo, joł, zrób trzy pompki dostaniesz Harnasia, haha.
Szparagi mi również nic nie mówią, taki tam twój bełkot który uskuteczniasz i wspomnienia z podróży? Kraje mylisz a chcesz dyskutować?
O czym i o kim? Wytrzeźwiej durny pijusie. Przemyśl o kim i o czym piszesz a na obecną chwilę zamknij dupala bo się ośmieszasz, jak zawsze , miśku.
Jak ty strasznie upadłeś przepity chłopcze, żal.
Ważne, że piszesz jak jest i moje wykręty, beka z upadłego żula trwa. Elo, joł, zrób trzy pompki dostaniesz Harnasia, haha.
Jebać żuli.
Uciekasz w ten swój tradycyjny bełkot. Konsumujesz domestos, czy pastę do obuwia? Nerwowo maskujesz dziadowską prawdę, chłopcze w mentalnych flipflopach. Beka z marzyciela spędzającego wakacje na Bagrach. Napinającego wątły bicek na forum dla brudasów. Brawo królu życia, a właściwie życi.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na chwilę Wam przerwą choć tak cudownie się napierdalacie...
Poniżej list wyborcy (byłego?) Platformy... Do rzeczy czy od rzeczy?
\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
"To ja, wasz dawny wyborca, rozwścieczony waszą butą i arogancją, okazanej zwłaszcza przy zawłaszczaniu pieniędzy z OFE. Gdy jeszcze nie było za późno, wysyłałem maile do Donalda Tuska, do rządu, do wszystkich posłów, włączając się w akcję „nie zagłosuję na ciebie jeżeli poprzesz zmianę w OFE”. Zostałem oczywiście zignorowany, żałosne było wystąpienie wtedy Jacka Rostowskiego w debacie telewizyjnej z Leszkiem Balcerowiczem, gdzie wygadywał po prostu głupoty. Mam żal do Platformy Obywatelskiej, bo nie chcąc robić reformy finansów publicznych, zagarnęła pieniądze, które odkładałem na emeryturę. Teraz Platforma chce odsunąć PiS od władzy i potrzebuje koalicji i każdego możliwego głosu. Powiem wam co zrobić, żebym mógł namawiać znajomych do głosowania na koalicję, którą pewnie stworzycie:
1. Przyznajcie jasno i wyraźnie, że grabież pieniędzy z OFE było błędem, możecie nazwać to po swojemu, na przykład przekazaniem ich do ZUS i przeproście za to. Obiecajcie nigdy więcej nie robić skoku na emerytury, czy fundusz rezerwy demograficznej.
2. Zacznijcie słuchać mądrych ludzi mających ciekawy program dla Polski jak na przykład Robert Gwiazdowski ze swoimi pomysłami podatkowymi albo bonami edukacyjnymi. Wczytajcie się w analizy Forum Obywatelskiego Rozwoju, tam przecież jasno jest napisane, w jakim kierunku iść, żeby Polska się szybko rozwijała. Dlaczego to ignorujecie i licytujecie się na populizm z PiSem? Nie słyszałem przy okazji kampanii do parlamentu europejskiego żadnej wizji, nic co chcecie zrobić, oprócz anty-pisu. Czy tylko dlatego mam na was głosować, bo PiS będzie dalej przy władzy? Oczywiście wybory europejskie to co innego niż parlamentarne ale i tak nie słyszałem nic o waszej wizji dbania o nasze interesy w unii.
3. Miejcie jasną wizję rozwoju kraju, nie wciskajcie mi kolejnego 500+ czy innych programów rozdawniczych, ja nie wierzę w budowanie dobrobytu w kraju przez rozdawnictwo, a takich jak ja jest naprawdę wiele. Możecie zaproponować to, co promuje Robert Gwiazdowski, zaproście go do koalicji i pokażcie, że można zmodyfikować podatki, zmodyfikować edukację i służbę zdrowia, można zamiast powrotu do modelu komunistycznego, co proponuje PiS, oprzeć rozwój Polski na powrocie do wolnego rynku. Pokażcie siłę wolnego rynku na przykładzie krajów najlepiej rozwiniętych i zacznijcie do tego dążyć. Nie zakładajcie, że przeciętny wyborca to debil i nie zrozumie. Zrozumie, że jak kraj się rozwinie, to będzie to z korzyścią dla niego.
4. Zróbcie przegląd funkcjonowania służby zdrowia w państwach, gdzie to świetnie funkcjonuje i zróbcie niemalże kopię systemu, tego, który wypada najlepiej. Nie musicie wymyślać nic nowego, po prostu zbierzcie się w sobie i miejcie wolę polityczną na przeprowadzenie zmian. Przestańcie unikać reform, przeczytajcie sobie książkę, ile było do zrobienia po 1989r. po upadku komunizmu. Wy macie o wiele lepszą sytuację.
5. Pokażcie mi tę wizję, wiarygodną i z gwarancją realizacji po wygranych wyborach. Dajcie mi to, a będę namawiał znajomych do głosowania na was. Nie jako na mniejsze zło, ale na kogoś kto może przeciąć niszczenie kraju i z powrotem wprowadzić kraj na drogę rozwoju"
\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
"To ja, wasz dawny wyborca, rozwścieczony waszą butą i arogancją, okazanej zwłaszcza przy zawłaszczaniu pieniędzy z OFE. Gdy jeszcze nie było za późno, wysyłałem maile do Donalda Tuska, do rządu, do wszystkich posłów, włączając się w akcję „nie zagłosuję na ciebie jeżeli poprzesz zmianę w OFE”. Zostałem oczywiście zignorowany, żałosne było wystąpienie wtedy Jacka Rostowskiego w debacie telewizyjnej z Leszkiem Balcerowiczem, gdzie wygadywał po prostu głupoty. Mam żal do Platformy Obywatelskiej, bo nie chcąc robić reformy finansów publicznych, zagarnęła pieniądze, które odkładałem na emeryturę. Teraz Platforma chce odsunąć PiS od władzy i potrzebuje koalicji i każdego możliwego głosu. Powiem wam co zrobić, żebym mógł namawiać znajomych do głosowania na koalicję, którą pewnie stworzycie:
1. Przyznajcie jasno i wyraźnie, że grabież pieniędzy z OFE było błędem, możecie nazwać to po swojemu, na przykład przekazaniem ich do ZUS i przeproście za to. Obiecajcie nigdy więcej nie robić skoku na emerytury, czy fundusz rezerwy demograficznej.
2. Zacznijcie słuchać mądrych ludzi mających ciekawy program dla Polski jak na przykład Robert Gwiazdowski ze swoimi pomysłami podatkowymi albo bonami edukacyjnymi. Wczytajcie się w analizy Forum Obywatelskiego Rozwoju, tam przecież jasno jest napisane, w jakim kierunku iść, żeby Polska się szybko rozwijała. Dlaczego to ignorujecie i licytujecie się na populizm z PiSem? Nie słyszałem przy okazji kampanii do parlamentu europejskiego żadnej wizji, nic co chcecie zrobić, oprócz anty-pisu. Czy tylko dlatego mam na was głosować, bo PiS będzie dalej przy władzy? Oczywiście wybory europejskie to co innego niż parlamentarne ale i tak nie słyszałem nic o waszej wizji dbania o nasze interesy w unii.
3. Miejcie jasną wizję rozwoju kraju, nie wciskajcie mi kolejnego 500+ czy innych programów rozdawniczych, ja nie wierzę w budowanie dobrobytu w kraju przez rozdawnictwo, a takich jak ja jest naprawdę wiele. Możecie zaproponować to, co promuje Robert Gwiazdowski, zaproście go do koalicji i pokażcie, że można zmodyfikować podatki, zmodyfikować edukację i służbę zdrowia, można zamiast powrotu do modelu komunistycznego, co proponuje PiS, oprzeć rozwój Polski na powrocie do wolnego rynku. Pokażcie siłę wolnego rynku na przykładzie krajów najlepiej rozwiniętych i zacznijcie do tego dążyć. Nie zakładajcie, że przeciętny wyborca to debil i nie zrozumie. Zrozumie, że jak kraj się rozwinie, to będzie to z korzyścią dla niego.
4. Zróbcie przegląd funkcjonowania służby zdrowia w państwach, gdzie to świetnie funkcjonuje i zróbcie niemalże kopię systemu, tego, który wypada najlepiej. Nie musicie wymyślać nic nowego, po prostu zbierzcie się w sobie i miejcie wolę polityczną na przeprowadzenie zmian. Przestańcie unikać reform, przeczytajcie sobie książkę, ile było do zrobienia po 1989r. po upadku komunizmu. Wy macie o wiele lepszą sytuację.
5. Pokażcie mi tę wizję, wiarygodną i z gwarancją realizacji po wygranych wyborach. Dajcie mi to, a będę namawiał znajomych do głosowania na was. Nie jako na mniejsze zło, ale na kogoś kto może przeciąć niszczenie kraju i z powrotem wprowadzić kraj na drogę rozwoju"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Jeśli już pytasz o wyższość nad Niemcami to znalazłoby się coś bardzo mocnego. Otóż nie my wywołaliśmy dwie wojny światowe i parę innych brzemiennych w skutki do dziś konfliktów, nie my odpowiadamy za system przemysłowej eksterminacji i ostatnio kryzys emigracyjny. Tymczasem Mała Sycylia bawi się w Wolne Miasto Gdańsk i to śmierdzi.Ascetic pisze:jak już o groteskowości mowa, to> jak tylko poluzować, to Ci się sprężyna sama nakręca i lecisz z tymi swoimi groteskowymi urojeniami. dzisiaj zapodałeś np. temat o mundurach pruskich. gdzie Ty te wszystkie detale wyłapujesz? podziel się źródłem tych fascynacji.Pacjent pisze:Groteskowe są te Twoje przemowy z pozycji autorytetu w sytuacji gdy kompletnie nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi, bo nie o żadne wyczyny naszego oręża mi tu chodzi.Ascetic pisze:
pacjenciku drogi, widzę, że na czas mojej pseudo-nieobecności* postanowiłeś się rozhuśtać. b.n.ładnie.
tak więc i do brzegu. wymień mi proszę tym samym zwycięstwa wojskowe, te małe i duże, polskiej husarii. tak z 10. najlepiej nad jakąś tam formą niemca. może być got, prusak, kajzerowiec, czy nazi-niemiec. bo? zawsze mie fascynowało jak polaczki starają się te 3 większe zwycięstwa wojskowe (tak generalnie, nie nad szkopami) przekuć w rzekomą siłę polskiego oręża. dajesz. umieram z ciekawości.
* tak, tak, obserwuję Ciebie i nie tylko.
ale, żebyś mi tu za bardzo nie uciekł z tematu. czekam na te sukcesy polskiej siły zbrojnej. wiemy już, że Grunwald. co my tam mamy dalej? tak jak wcześniej i wyżej skąd ta duma narodowa i poczucie wyższości nad np. niemcami? przecież coś wam tam na pogadankach klubowych zaczynających się od "szczęść boże" wyklarowali. bądź tak miły i koncentrując się na jakiś bitwach i bitewkach pokaż, że jednak nie tylko branie bolców w dupę i martyrologia. proszę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie ośmieszaj się alkoholiku spod betoniarki.535 pisze:Uciekasz w ten swój tradycyjny bełkot. Konsumujesz domestos, czy pastę do obuwia? Nerwowo maskujesz dziadowską prawdę, chłopcze w mentalnych flipflopach. Beka z marzyciela spędzającego wakacje na Bagrach. Napinającego wątły bicek na forum dla brudasów. Brawo królu życia, a właściwie życi.
Jebać żuli.
Witaj królu szparagów, którego największym osiągnięciem jest wypinanie tyłka przed bauerem.
-
- rasowy masterfulowicz
Rotfl&lol.trup pisze:Na chwilę Wam przerwą choć tak cudownie się napierdalacie...
Dziś Gwiazdowski wywiesił białą flagę, po tym, jak skasował niebotyczne 73 k wyborców, a tu takie listy zatroskanego ynteligenta, co to się potencjalnym potencjałem Roberta zasłania. Wszystko w kraju, gdzie ostatnie lata udowodniły, że pięć stówek co miesiąc, jednorazowe 800 peelenów znaczą w chuj więcej niż ynteligenckie pierdoloty o wartościach. "Nie zakładajcie, że przeciętny wyborca to debil", "pokażcie siłę wolnego rynku", "pokażcie wizję", "przestańcie unikać reform", a ostatnie 30 lat historii tego kraju, włącznie ze schyłkowym komunizmem, pokazało, że by zdobyć władze trzeba robić dosłownie odwrotnie. Od połwiecza przynajmniej w kraju Piastów wizja szklanych domów przegrywa z wizją pustego żołądka i czystej, podarowanej na tacy, forsy.
PiS to zrozumiał, zgarnął co jego i teraz dojedzie tę chabetę do jej finansowego końca, a takie żale rozeźlonego wyborcy są tylko śmiesznym głosem wołania na pustyni. Gdyby Gwiazdowski był taki ąę, to zamiast 73 tysi miałby dokładnie 100 razy więcej wyborców.
E: za hasła o pokazywaniu siły wolnego rynku chłostałbym kańczugą. Katem mógłby być jakiś 40 latek na smieciówce.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
He he, kolejny socjalista z korpo :D
-
- w mackach Zła
masz długi, idź do sejmu, partia rządząca zadba o swoich
https://wiadomosci.wp.pl/dorota-arcisze ... 268996737a" onclick="window.open(this.href);return false;
16 mln długów spłaciła w 4 lata
https://wiadomosci.wp.pl/dorota-arcisze ... 268996737a" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Przecież dobra zmiana. Zapomnieli tylko dodać "dla swoich" :-) A tępaki się sprzedają jak tanie kurwy za 500 zł...
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
Przecież "to PO kradła", oni sami są święci, przenjaświętsi i przenajuczciwsi
a głupi im wierzą...
a głupi im wierzą...
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To zaszło już o wiele dalej. Z "Peło kradło a PiS nie będzie" płynnie przeszliśmy do "Pis kradnie jeszcze więcej, ale przynajmniej daje coś ludziom". I jak widać społeczeństwu to odpowiada.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- uglak
jaki to problem dla zony jednego z najbogatszych biznesmenow w wojewodztwie pomorskim?Raf pisze:masz długi, idź do sejmu, partia rządząca zadba o swoich
http://archive.is/O3VHL" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nie tępaki się sprzedają, tylko ludzie, którzy nie mają na chleb, leki etc., wybierają życie - ideami garnka nie napełnisz. Żerowanie na biedzie ma się dobrze, elektorat idealny dla populistów.nicram pisze:A tępaki się sprzedają jak tanie kurwy za 500 zł...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Bloodcult
Na kogo głosują nietępaki ?
-
- w mackach Zła
według tej informacji długi odziedziczyła właśnie po zmarłym w 2013 roku mężu (taki był "jeden z najbogatszych biznesmenów" że mu na -16 mln wyszło na mecie)uglak pisze:jaki to problem dla zony jednego z najbogatszych biznesmenow w wojewodztwie pomorskim?Raf pisze:masz długi, idź do sejmu, partia rządząca zadba o swoich
http://archive.is/O3VHL" onclick="window.open(this.href);return false;
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ech Pacjent PacjentPacjent pisze:
Warto nad grobem Adamowicza w pruskich mundurach. Ci to się nie pieprzą z ukrywaniem komu robią dobrze i jak im to smakuje.
Hiroshima pozdrawia

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.