POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: POlitykowanie

11-01-2024, 22:24

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
11-01-2024, 22:18
ozob pisze:
11-01-2024, 21:49
Chcesz powiedzieć, że Schreiber, Bosak i Otoka to trole? (:
Nie, to zupełnie nie o to chodzi - jak zwykle stosujesz techniki unikowe, by sprowadzić temat na inne tory, na których czułbyś się wygodniej, ale to nie może nastąpić, bo w ogóle nie obchodzi mnie, kim są Schreiber i Otoka - jedyne o czym mówię to to, że nie potrafisz zweryfikować źródła informacji - czasem będzie prawdziwa, czasem nie, ale na takiej zasadzie, na której małpa człekokształtna, mając 50% szans na poprawną odpowiedź, czasem będzie miała rację; to odpowiednik typowania meczów przy pomocy ośmiornicy.
Okej, więc uderzasz w kierunku tego materiału z USA, gdzie oczywista nieprawda są słowa sugerujące, że Tusk i PO są proeuropejskie i będą iść w kierunku konsolidacji Europy zapoczątkowanej przez Merkel. Chłopie przedawkowales herbatę z cukrem skoro takie oczywistości uznajesz za trolling i niesprawdzone źródła. XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-01-2024, 22:25

Ascetic pisze:
11-01-2024, 22:19
Obrazek

pętak, mencwel - masterciamajdy. Nawet koalicja z pisowcami im nie pykła. Teatrzyk się spalił, a w nim aktorzy ze spalonego teatru.

Wyjaśnia to pośrednio, skąd narracja, jak od bochenka, czy jakiegoś budy u bosaka. Choćby o spizgu autobusowym. "Koncesjonowana opozycja" przystaweczka na raz.

^^ Tu piątunia, tam piątunia. A na wszystko pipler ma oko. xD
Oczy na piplera!

Obrazek

W szczególności po szczyszczeniu tetryka janusza.

To tak w temacie, czym jest ta ekipa petaka, mencfela. I jaraniu sie tymi ściemniaczami.
Ostatnio zmieniony 11-01-2024, 22:44 przez Ascetic, łącznie zmieniany 3 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-01-2024, 22:27

ozob pisze:
11-01-2024, 22:24

Okej, więc uderzasz w kierunku tego materiału z USA, gdzie oczywista nieprawda są słowa sugerujące, że Tusk i PO są proeuropejskie i będą iść w kierunku konsolidacji Europy zapoczątkowanej przez Merkel. Chłopie przedawkowales herbatę z cukrem skoro takie oczywistości uznajesz za trolling i niesprawdzone źródła. XD
Nie, znowu próbujesz przesunąć rozmowę w wygodniejszym kierunku. Może zapytam wprost: czy kopiując informację z takich miejsc, jesteś świadomy, że to konta-trolle polityczne, i nie obchodzi cię to, czy nie wiesz o tym? Nie chodzi w ogóle o treść i tego, co jest prawdziwe a co nie - tylko o twoją zdolność do rozpoznawania tego, z jakich źródeł korzystasz i czy robisz to z premedytacją, czy nieświadomie.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

11-01-2024, 23:04

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:czy kopiując informację z takich miejsc, jesteś świadomy, że to konta-trolle polityczne, i nie obchodzi cię to, czy nie wiesz o tym?
Wiec jednak kopiowany przeze mnie Bosak, Schreiber, Otoka i ci republikanie, to według ciebie to konta-trolle, co jasno stwierdziłeś w powyższym pytaniu. XD

Okopales się rzecz jasna na pozycji, gdzie jak typowy lewak, trollami będziesz nazywał te źródła lub te osoby, które mają odmienny światopogląd niż ty. Postawa w tym lewackim kurwidolku bezpieczna, obliczona na poklask i oczywiście skwitowana jakaś urojona taktyka, która niby tu prowadzę.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-01-2024, 23:31

ozob pisze:
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:czy kopiując informację z takich miejsc, jesteś świadomy, że to konta-trolle polityczne, i nie obchodzi cię to, czy nie wiesz o tym?
Wiec jednak kopiowany przeze mnie Bosak, Schreiber, Otoka i ci republikanie, to według ciebie to konta-trolle, co jasno stwierdziłeś w powyższym pytaniu. XD

Okopales się rzecz jasna na pozycji, gdzie jak typowy lewak, trollami będziesz nazywał te źródła lub te osoby, które mają odmienny światopogląd niż ty. Postawa w tym lewackim kurwidolku bezpieczna, obliczona na poklask i oczywiście skwitowana jakaś urojona taktyka, która niby tu prowadzę.
Nie wiem nawet, kim są Schreiber i Otoka i nie słuchałem tego, co tam wrzuciłeś, bo nie wydaje mi się to warte czasu. Rzecz w tym, że z wieloma zdaniami, które masz, zgadzam się, ale zniechęca mnie to, że wiem, że nie wynikają z wiedzy i własnej analizy, tylko właśnie z bezmyślnego kopiowania zdania jakichś Schreiberów i Otoków poprzez troll-konta na twitterze. Trudno, próbowałem do czegoś dojść z tobą i coś zrozumieć, ale za każdym razem próbujesz spychać rozmowę tam, gdzie ci wygodniej i gdzie czujesz się pewnie. Udajesz, że nie rozumiesz, że gdy mówię o troll-kontach, to mowa o tych przepięknych renatkach czy innych udawanych Amerykaninach, którzy co 5 minut wrzucają wpisy o tym, jaki PiS jest wspaniały.

Zamykając temat, pozostaje stwierdzić jedno - wykonujesz pracę bio-robota, który jest potrzebny właśnie takim kontom, jak te przepiękne renatki, które są źródłami tego, co wrzucasz - tam jest rozsiewany syfilis właśnie po to, by bio-roboty, które nie odróżniają troll-kont od prawdziwych ludzi, roznosiły to w miejsca, gdzie zautomatyzowane boty nie są w stanie dotrzeć, w celu zaognienia podziałów między ludźmi. I dokładnie to się dzieje w tym temacie.

Z tobą już rozmawiać nie będę, ale jednak zachęcam administrację, by rozważyła powyższe i wzięła pod uwagę to celowe zaognianie tematów politycznych, bo chyba nie do końca to lubicie, biorąc pod uwagę poprzednie bany przed-wyborcze. To nie ma nic wspólnego z poglądami, tylko z formą ich przedstawiania/rozsiewania.
Miczurin
zaczyna szaleć

11-01-2024, 23:39

Z ciekawości rzuciłem okiem na niejakiego Jacka Posobieca, którego podlinkował ozob kilka stron wcześniej. Za Wikipedią:
Posobiec has promoted many falsehoods,[26] leading to Philadelphia calling him the "King of Fake News" in 2017.[15] He was one of the most prominent promoters on social media of the Pizzagate conspiracy theory, which falsely claimed that high-ranking officials were involved in a child-sex ring centered at a Washington, D.C., pizzeria.[15][11] He live-streamed an investigation of the pizzeria and was asked to leave after attempting to broadcast a child's birthday party being held in a back room.[57] Posobiec later said he had always thought the Pizzagate theory was "stupid" and had filmed his visit to debunk it.[15]

Posobiec attempted to discredit anti-Trump protesters in November 2016 by planting a sign at a protest reading "Rape Melania".[58][59][60] Posobiec denied his involvement to BuzzFeed News, but the same phone number was used in his contact with the website and the text messages he reportedly sent.[61] He said he had been questioned about it by the Secret Service.[15] Posobiec organized the DeploraBall, an event held on January 19, 2017, to celebrate Trump's inauguration.[62]

In December 2016, Posobiec claimed without evidence that Disney had re-written scenes in the Star Wars movie Rogue One to add "Anti Trump scenes calling him a racist", and called for a boycott of the Star Wars franchise. Disney denied the allegations.[63]

Posobiec falsely said that former FBI director James Comey, at a United States Senate hearing on May 17, 2017, "said under oath that Trump did not ask him to halt any investigation". The claim was later repeated by conservative personalities and media outlets, including Fox News, Rush Limbaugh and the InfoWars website.[25] Posobiec promoted the discredited conspiracy theory that Seth Rich had leaked e-mails from the Democratic National Committee to WikiLeaks.[19] Posobiec promoted a hoax that CNN had published and then deleted an article defending Bill Maher's use of a racial slur.[64]

In June 2017, shortly after Republican congressman Steve Scalise was shot and injured during a baseball practice, along with four others, Posobiec tweeted that it was a terrorist attack and blamed comments from liberal anti-Trump individuals. Later, he falsely tweeted that former United States Attorney General Loretta Lynch had called for "blood in the streets" the previous March[65] and that Bernie Sanders had ordered his followers to "take down" Trump.[66]

In December 2017, Posobiec, along with Cernovich, The Gateway Pundit, and InfoWars, promoted a false theory that a passenger train derailment near Dupont, Washington, was linked to the Antifa anti-fascism movement.[67]

In October 2019, after Lt. Col. Alexander Vindman, a White House national security official and decorated Iraq war veteran, testified in Congress about President Trump requesting that the Ukrainian President investigate his political rival Joe Biden, Posobiec falsely claimed that Vindman had been advising the Ukrainian government on ways to prevent Trump from implementing his foreign policy goals.[68]

In June 2020, during the protests against racism and police brutality in the wake of the murder of George Floyd, Posobiec falsely claimed that there were pipe bombs planted at the Korean War Veterans Memorial in Washington, D.C., and that "federal assets [were] in pursuit". There were no pipe bombs nor was there any evidence that any "federal assets" investigated. The claim was, however picked up by The Gateway Pundit and retweeted by over 29,000 users on Twitter.[69]

In April 2021, the SPLC reported that between November 2019 and August 2020, Posobiec had tweeted 28 links to SouthFront, a website linked to Russian intelligence. In return, SouthFront promoted Posobiec as well, and cited his tweets in their posts.[70]

Following the 2022 Russian invasion of Ukraine, Posobiec promoted the Ukraine bioweapons conspiracy theory and downplayed the Bucha massacre.[2]

In February 2023, Posobiec tweeted a deepfake video depicting President Joe Biden announcing a military draft in response to a purported national security crisis. Posobiec tweeted false Biden quotes from the fake video, before calling it "a sneak preview of things to come". He later appeared in the video to acknowledge it was a "precreation...of what could happen."[71]
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

11-01-2024, 23:49

Miczurin pisze:
Z ciekawości rzuciłem okiem na niejakiego Jacka Posobieca, którego podlinkował ozob kilka stron wcześniej.
Przecież to jedna z gwiazdek tamtejszego alt-right. Egzotyczne nawet jak na polskie standardy polityczne. Dół z wapnem byłby stosownym rozwiązaniem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Miczurin
zaczyna szaleć

11-01-2024, 23:54

Lukass pisze:
Miczurin pisze:
Z ciekawości rzuciłem okiem na niejakiego Jacka Posobieca, którego podlinkował ozob kilka stron wcześniej.
Przecież to jedna z gwiazdek tamtejszego alt-right. Egzotyczne nawet jak na polskie standardy polityczne. Dół z wapnem byłby stosownym rozwiązaniem.
Nie wiem, nie znam się, nie przeglądam X(twittera). Człowiek przynajmniej się nie denerwuje. 8)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

12-01-2024, 00:07

Miczurin pisze:
Lukass pisze:
Miczurin pisze:
Nie wiem, nie znam się, nie przeglądam X(twittera). Człowiek przynajmniej się nie denerwuje. 8)
Zdrowe podejście. Jeśli chodzi o amerykańskie życie polityczne, to obie strony sceny politycznej są obecnie mocno rakotwórcze. Ja z racji zainteresowań zawodowych śledzę np. z kolei skrajnie lewicowe, progresywne środowiska akademickie w USA. Ich topowe uczelnie nie mają ostatnio dobrej passy. Tu plagiat, tam plagiat, a tam mordowanie Żydów nie jest takie złe, zależy od kontekstu. Jeśli rektorem najbardziej prestiżowej uczelni na świecie mógł zostać ktoś tak nędzny intelektualnie, to ja nie mam pytań. A ziomeczki od Trumpa nie odstają, żeby było jasne. Zaraz przyjdzie Ascetic i nazwie mnie symetrystą :lol:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

12-01-2024, 00:10

Lukass pisze:
Miczurin pisze:
Lukass pisze:

Zdrowe podejście. Jeśli chodzi o amerykańskie życie polityczne, to obie strony sceny politycznej są obecnie mocno rakotwórcze. Ja z racji zainteresowań zawodowych śledzę np. z kolei skrajnie lewicowe, progresywne środowiska akademickie w USA. Ich topowe uczelnie nie mają ostatnio dobrej passy. Tu plagiat, tam plagiat, a tam mordowanie Żydów nie jest takie złe, zależy od kontekstu. Jeśli rektorem najbardziej prestiżowej uczelni na świecie mógł zostać ktoś tak nędzny intelektualnie, to ja nie mam pytań. A ziomeczki od Trumpa nie odstają, żeby było jasne. Zaraz przyjdzie Ascetic i nazwie mnie symetrystą :lol:
Jak sobie życzysz -:)

Tak, ten rektor, co bywał u Epsztajna to obrzydliwy typ. Bo chyba o tym wspominasz. Tutaj inaczej niż sobie zażyczyłeś, jednak -:)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

12-01-2024, 00:21

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
11-01-2024, 23:31
ozob pisze:

Nie wiem nawet, kim są Schreiber i Otoka i nie słuchałem tego, co tam wrzuciłeś, bo nie wydaje mi się to warte czasu. Rzecz w tym, że z wieloma zdaniami, które masz, zgadzam się, ale zniechęca mnie to, że wiem, że nie wynikają z wiedzy i własnej analizy, tylko właśnie z bezmyślnego kopiowania zdania jakichś Schreiberów i Otoków poprzez troll-konta na twitterze. Trudno, próbowałem do czegoś dojść z tobą i coś zrozumieć, ale za każdym razem próbujesz spychać rozmowę tam, gdzie ci wygodniej i gdzie czujesz się pewnie. Udajesz, że nie rozumiesz, że gdy mówię o troll-kontach, to mowa o tych przepięknych renatkach czy innych udawanych Amerykaninach, którzy co 5 minut wrzucają wpisy o tym, jaki PiS jest wspaniały.

Zamykając temat, pozostaje stwierdzić jedno - wykonujesz pracę bio-robota, który jest potrzebny właśnie takim kontom, jak te przepiękne renatki, które są źródłami tego, co wrzucasz - tam jest rozsiewany syfilis właśnie po to, by bio-roboty, które nie odróżniają troll-kont od prawdziwych ludzi, roznosiły to w miejsca, gdzie zautomatyzowane boty nie są w stanie dotrzeć, w celu zaognienia podziałów między ludźmi. I dokładnie to się dzieje w tym temacie.

Z tobą już rozmawiać nie będę, ale jednak zachęcam administrację, by rozważyła powyższe i wzięła pod uwagę to celowe zaognianie tematów politycznych, bo chyba nie do końca to lubicie, biorąc pod uwagę poprzednie bany przed-wyborcze. To nie ma nic wspólnego z poglądami, tylko z formą ich przedstawiania/rozsiewania.
Jak jest z pisałem wyżej, wklejam przeważnie żywych ludzi i ich zdanie na pewne kwestie, które podzielam. I oczywiste, jak na lewaka przystało teraz proponujesz bany na politykę żeby tylko przekaz był jeden, żeby nie było konfrontacji z inną opinia, żeby było tylko lewe plemię. To właśnie takie postawy zarówno po prawej jak i lewej stronie, niezdolne do dyskusji, ograniczone przekonaniami, ślepymi zresztą, są odpowiedzialne za sytuację w Polsce. Jakie jest twoje lekarstwo? Izolować tych, z którymi się nie zgadzam. Bo tak, nie zauważyłem żebysmy zgadzali się w czymkolwiek. (:
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

12-01-2024, 00:23

Ascetic pisze:
Lukass pisze:
Miczurin pisze:

Tak, ten rektor, co bywał u Epsztajna to obrzydliwy typ. Bo chyba o tym wspominasz. Tutaj inaczej niż sobie zażyczyłeś, jednak -:)
Danke! Fur Deutschland! Nie przypominam sobie żadnego wpływowego rektora u Epsteina, ale mogę się mylić, nie śledziłem aż tak uważnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

12-01-2024, 00:24

ozob pisze:
12-01-2024, 00:21

Jak jest z pisałem wyżej, wklejam przeważnie żywych ludzi i ich zdanie na pewne kwestie, które podzielam. I oczywiste, jak na lewaka przystało teraz proponujesz bany na politykę żeby tylko przekaz był jeden, żeby nie było konfrontacji z inną opinia, żeby było tylko lewe plemię. To właśnie takie postawy zarówno po prawej jak i lewej stronie, niezdolne do dyskusji, ograniczone przekonaniami, ślepymi zresztą, są odpowiedzialne za sytuację w Polsce. Jakie jest twoje lekarstwo? Izolować tych, z którymi się nie zgadzam. Bo tak, nie zauważyłem żebysmy zgadzali się w czymkolwiek. (:
Nie ma sensu dyskutować z człowiekiem, który nigdy nie zmienił zdania. Tak jak pisałem, nie będziemy dalej dyskutować, możesz kontynuować dalej już sam.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-01-2024, 00:33

Lukass pisze:
Ascetic pisze:
Lukass pisze:

Danke! Fur Deutschland! Nie przypominam sobie żadnego wpływowego rektora u Epsteina, ale mogę się mylić, nie śledziłem aż tak uważnie.
Pojebawszy mi się. Szukałem i nie znalazłem tego rektora od Epsztajna -:) Odwołuje, choć ta C.Gay to też obrzydliwa persona. Bite! Deutschland uber alles! Fur immer!
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

12-01-2024, 03:25

[V] pisze:
11-01-2024, 22:10
Tak, tak cwaniaczki. Krzysiu by rozjebał wam mózgi w pinć sekund. Mentzen podobnie.
Fakt. Krzychu ma uniwersalną złotą myśl na każdą okazję.

Obrazek

A Sławek o niejeden stolik się już wywrócił... także tego.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
[V]
mistrz forumowej ceremonii

12-01-2024, 06:21

tvnowy trupku, czyż to nie był sarkazm? Ja wiem, że w po nie wiedzą co to je.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

12-01-2024, 08:36

Lukass pisze:
Miczurin pisze:
Dół z wapnem, typ ma poglądy jak śmieć Panasiuk. Od początku inwazji robił laskę kacapom. Typowy przedstawiciel "patiotycznej" polonii w USA

Swoja drogą chyba rozumie trochę polski bo zablokował mnie gdy napisałem mu w naszym jezyku co mysle o takich jak on i gdzie powinni skonczyc XD
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Ascetic

12-01-2024, 09:07

Ascetic pisze:
12-01-2024, 00:33
Lukass pisze:
Ascetic pisze:

Pojebawszy mi się. Szukałem i nie znalazłem tego rektora od Epsztajna -:) Odwołuje, choć ta C.Gay to też obrzydliwa persona. Bite! Deutschland uber alles! Fur immer!
Oczywiście miało być:

Bitte! Deutschland uber alles! Fur immer!

Poprawiam orotgrafa, zaczynam dzień od ^^
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-01-2024, 09:30

19.30

"pół godziny terroru, słodki komentarz do godzi terroru", "ofiary demokracji dodatkiem do kolacji", "blokady, narady " xD

Że na to, jeszcze nie trafiły miernoty z pi)ss)zdu LOL Mogli wczoraj tym przygrzać z platformy, że tak powiem.

Leżę, KWICZĘ.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-01-2024, 11:11

Barierki już zdemontowane, ale co upośledzone cwele miały wczoraj używanie to ich :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ