SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

07-08-2020, 20:07

Ja już widzę na ulicach dużo więcej ludzie noszących maseczki nie po prosu na ulicach, w sensie w porównaniu do stanu sprzed 2 tygodni.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-08-2020, 20:09

maciek z klanu pisze:
07-08-2020, 19:59
Myślę że jeszcze w sierpniu się zacznie lockdown. Przypuszczam że czerwone powiaty.
Przypuszczam, że jednak nie. Gosdpodarka jest w bardzo złym stanie i nie zrobią czegoś takiego drugi raz, nawet za cenę życia parunastu tysięcy ludzi.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-08-2020, 20:19

Jeśli za dwa-trzy tygodnie nie wzrośnie znacząco liczba zgonów, to nie. Trudno powiedzieć, na ile ten skok to efekt wakacji i luzu, na ile wyborów, a ile w tym jest bardziej masowego testowania i lepszego targetowania. Skoro badają, to mają wyniki. Jak by przebadali dziesięć razy więcej osób, to prawdopodobnie mieliby wynik może nie dziesięciokrotnie wyższy od obecnego, ale kilkukrotnie na pewno.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

07-08-2020, 20:39

Wacław pisze:
06-08-2020, 15:20
maciek z klanu pisze:
06-08-2020, 14:30
Chłopcy u nas w strefie czerwonej nie można na basen, ośrodki sportowe itd zakaz!!
racja. teraz się pojawiło rozporządzanie i w czerwonej nawet dupy se nie wymoczycie ma basenie. średnio fajnie.
chuja tam, mój powiat już na początku zarządził że kąpieliska otwarte (baseny) będą zamknięte, było to dawno przed tym jak ogłosili jakąś klasyfikację na czerwone i inne....
w takim razie cała tłuszcza przeniosła się na okoliczna zalewy, stawy i bajora. Na takiej Sosinie pod Jaworznem w taki łikend jaki się zapowiada podejrzewam że szpilki nie wciśniesz... a i kogoś w maseczce też nie znajdziesz :) ludzie to od dawna maja głęboko w dupie dlatego jest jak jest
Awatar użytkownika
uglak

07-08-2020, 20:43

nicram pisze:
07-08-2020, 20:09
maciek z klanu pisze:
Myślę że jeszcze w sierpniu się zacznie lockdown. Przypuszczam że czerwone powiaty.
Przypuszczam, że jednak nie. Gosdpodarka jest w bardzo złym stanie i nie zrobią czegoś takiego drugi raz, nawet za cenę życia parunastu tysięcy ludzi.
W zasadzie wszystkie rządy wypowiadają się, że takiego lockdownu już nie będzie. W sumie wróg jest już w miarę rozpoznany, więc to mnie nie dziwi.
Guilty of being right
Pacjent

07-08-2020, 21:50

W sumie to wrogiem był nadchodzący ogólnoświatowy kryzys, który przykryto innym kryzysem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

07-08-2020, 22:13

Dzisiaj we wsi Urzędów niedaleko mojej wsi zabrali chłopa z domu. Przyjechał sanepid. Najpierw dwie osoby, ale chłop nie chciał z nimi jechać i wezwali posiłki. Cztery osoby zamaskowane w kombinezonach zapakowały go go busa i odjechali. Wzieli go siłą. Podobno ma koronawirusa. Darł się i krzyczał, był pijany. Duże poruszenie w naszej okolicy dzisiaj.
Raz się zje, raz się nie zje.
Nasum

07-08-2020, 22:46

maciek z klanu pisze:

Mój czerwony powiat to jeden z najbardziej absurdalnych z możliwych. Obostrzenia? Już widzę jak je wprowadzają.

Przykładowo - wsiadasz w Katowicach do autobusu linii 870 i jedziesz do Gliwic. Po drodze zahaczasz o Rude Śląską. Każdy kto jeździł tym autobusem wie w jaki sposób potrafi być nabity pasażerami. Jak w tym przypadku ktokolwiek ma jakakolwiek szansę wyegzekwowania mniejszej ilości pasażerów? A takich autobusów i tramwajów jest co najmniej dziesięć więcej.

Wychodzę z domu na spacer w masce. Kilometr dalej mimo że krajobraz nie uległ drastycznej zmianie wchodzę do knajpy, bo to już strefa zielona, więc żadne obostrzenia nie działaja. Jeszcze lepsza jest sytuacja w jednej z dzielnic - tam ludzie po przejściu przez ulicę wchodzą do marketu który jest w strefie zielonej. Jaki jest kurwa sens tych obostrzeń?

O ludziach którzy pracują w innym mieście, nierzadko przekraczając tylko ulicę nie wspomnę.

Absurd jakiego jeszcze nie widziałem.
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

07-08-2020, 23:03

Nasum pisze:

Wychodzę z domu na spacer w masce.
Nosisz maseczkę :shock:

Przyczyny tego mogą być dwie:

Boisz się tzw. koronawirusa - wtedy nie ma już dla ciebie ratunku. Uwierzyłeś w medialną bajkę dla dorosłych. A ponieważ masz mentalność dziecka, tym bardziej w to uwierzyłeś.

Boisz się konsekwencji prawnych - ale nie poniesiesz ich, jeśli na prośbę milicji założysz na chwilę kaganiec. Jednak ty się boisz, bo jesteś tchórzem, w dodatku myślisz, że taka postawa to hipokryzja. Tak, lepiej być konformistą po całości.
Jaki jest kurwa sens tych obostrzeń?
Władza (czwarta także) traktuje cię jak zwierzę, które nie ma absolutnie nic do powiedzenia w swojej sprawie. Ty - traktując poważnie nakazy i propagandę władzy - udowadniasz że tym zwierzęciem jesteś. Zasługujesz na traktowanie cię jak śmiecia. :evil:
Awatar użytkownika
trup

08-08-2020, 00:01

Fanatyk, ?albo jesteś dzbanem albo udajesz dzbana. A taka ewentualność że: chcesz chronić innych (bo chuj wie czy nie jesteś chory) , bo masz starszych rodziców, starszych sąsiadów, a przy okazji też siebie? Czy masz na nich wyjebane i kompletnie się o nich nie martwisz i nie będziesz nosił kaganca bo: jest zbyt trudne ponad twoje siły, uwłacza twojej godności, na przekór? Bo co? Czyli Ci co poumierali w innych krajach to ogolnoswiatowy spisek mediów i nic więcej?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

08-08-2020, 00:04

Nasum pisze:
maciek z klanu pisze:

Mój czerwony powiat to jeden z najbardziej absurdalnych z możliwych. Obostrzenia? Już widzę jak je wprowadzają.

Przykładowo - wsiadasz w Katowicach do autobusu linii 870 i jedziesz do Gliwic. Po drodze zahaczasz o Rude Śląską. Każdy kto jeździł tym autobusem wie w jaki sposób potrafi być nabity pasażerami. Jak w tym przypadku ktokolwiek ma jakakolwiek szansę wyegzekwowania mniejszej ilości pasażerów? A takich autobusów i tramwajów jest co najmniej dziesięć więcej.

Wychodzę z domu na spacer w masce. Kilometr dalej mimo że krajobraz nie uległ drastycznej zmianie wchodzę do knajpy, bo to już strefa zielona, więc żadne obostrzenia nie działaja. Jeszcze lepsza jest sytuacja w jednej z dzielnic - tam ludzie po przejściu przez ulicę wchodzą do marketu który jest w strefie zielonej. Jaki jest kurwa sens tych obostrzeń?

O ludziach którzy pracują w innym mieście, nierzadko przekraczając tylko ulicę nie wspomnę.

Absurd jakiego jeszcze nie widziałem.
Odpowiedź jest prosta. Żaden. Te matoły nie działają logicznie. Wesele można zrobić w strefie zielonej samemu mieszkając w czerwonej. I po obostrzeniach. Ogrodza powiaty kordonami policji, WOT albo zasiekami? Absurd absurdem pogania. (Nie nie chodzi o zespół NSBM).
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

08-08-2020, 10:11

trup pisze:
Fanatyk, ?albo jesteś dzbanem albo udajesz dzbana. A taka ewentualność że: chcesz chronić innych (bo chuj wie czy nie jesteś chory) , bo masz starszych rodziców, starszych sąsiadów, a przy okazji też siebie? Czy masz na nich wyjebane i kompletnie się o nich nie martwisz i nie będziesz nosił kaganca bo: jest zbyt trudne ponad twoje siły, uwłacza twojej godności, na przekór? Bo co? Czyli Ci co poumierali w innych krajach to ogolnoswiatowy spisek mediów i nic więcej?

Oczywiście twój wbudowany mechanizm ochrony psychiki będzie ci wmawiał, że odarcie cię z godności to przecież nic takiego, to żadne poświęcenie, to dla dobra ogółu (stada, sic!). Każdą formę ruchania cię przez władzę będziesz sobie tak racjonalizował.
Pacjent

08-08-2020, 10:27

Fanatyk pisze:
08-08-2020, 10:11
trup pisze:

Oczywiście twój wbudowany mechanizm ochrony psychiki będzie ci wmawiał, że odarcie cię z godności to przecież nic takiego, to żadne poświęcenie, to dla dobra ogółu (stada, sic!). Każdą formę ruchania cię przez władzę będziesz sobie tak racjonalizował.
Czym większy ultras PO tym bardziej podatny na PiS-owską propagandę i nadużywanie władzy.
Art. 31 ust. 3 Konstytucji RP: Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Tymczasem PiS ogranicza naszą wolność rozporządzeniami. Dziwnym trafem hardcore'owcom K O N S T Y T U C J I to w ogóle nie przeszkadza. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Medard

08-08-2020, 10:31

trup pisze:

Obserwuję, że to właśnie emeryci nie przejmują się pandemią, chodzą bez maseczek, przepychają się w sklepach, jeden mnie mało nie przewrócił, bo gorący chlebek dowieźli, na weselu, którym byłem jakieś 1/3, albo nawet więcej to osoby zagrożone.

Trudno, żeby w tej sytuacji młodzi się martwili, generalnie coraz więcej osób ma wywalone zarówno młodzi jak i starzy. Obaczym jak to się skończy, ale dla państwa wyginięcie 80+, czy nawet 70+ tylko pozornie jest problemem.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-08-2020, 13:09

Pacjent pisze:

Czym większy ultras PO tym bardziej podatny na PiS-owską propagandę i nadużywanie władzy.
No nie wiem. A kto dał się nabrać na rzekome zagrożenie watahami uchodźców, planującymi zająć nasz piękny, góvnem płynący kraj?
Albo to całe LGBT. Garstka pstrokatych klaunów próbujących na siebie zwrócić uwagę , a przedstawiono ich jakby czaili się za każdym rogiem i w każdym zaułku deprawując naszą katolicką, patriotyczą młodzież. I jeszcze jacyś sex edukatorzy, walący konie czterolatkom w przedszkolach. Jak można się było w te brednie uwierzyć?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Medard

08-08-2020, 13:22

dzik pisze:
Pacjent pisze:

No nie wiem. A kto dał się nabrać na rzekome zagrożenie watahami uchodźców, planującymi zająć nasz piękny, góvnem płynący kraj?
Albo to całe LGBT. Garstka pstrokatych klaunów próbujących na siebie zwrócić uwagę , a przedstawiono ich jakby czaili się za każdym rogiem i w każdym zaułku deprawując naszą katolicką, patriotyczą młodzież. I jeszcze jacyś sex edukatorzy, walący konie czterolatkom w przedszkolach. Jak można się było w te brednie uwierzyć?
Chciałbyś w ciągu roku, czy dwóch zobaczyć przemiany społeczne, które zachodzą przez dziesięciolecia?
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent

08-08-2020, 13:25

dzik pisze:
Pacjent pisze:

Po pierwsze nie chodziło o plany jakichś imigrantów, ale o ich relokację. Po drugie polityczne cele środowiska LGBT to nie bajka. Widać jakie są, kto ich finansuje i jak realizacja tych planów wpłynęła na ograniczanie wolności pozostałych obywateli w innych krajach. Zatem rzekomy jest brak zagrożenia.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-08-2020, 13:26

dzik pisze:
Pacjent pisze:

dziczku. tu nie ma co dyskutować. maseczki włóż - 200/300 zarażeń. maseczki zdejmij -600/800. poczekajmy tak do 1200 będzie inne gadanie. ja jestem spokojny. zaczną się już w przyszłym tygodniu przemowy cienkim głosikiem. i jeszcze te nieograniczone możliwości wycieczkowe. wiec zachowajmy spokój -:)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

08-08-2020, 13:44

Lukass pisze:
05-08-2020, 00:59

Ja się tu jednak ustawię nie tam, gdzie zazwyczaj lubię. Nie chodzi o jebane maseczki, można założyć, żaden problem. Noszę i nie mam z tym kłopotu. Ale wyłażą inne rzeczy. Tu śledzimy ruchy właścicieli telefonów. Tam robimy spisy osób uczestniczących w imprezach. OK, niby nic, jak to wesele. Ale koncert Marduka? Koncert, dajmy na to, Infernal War? Tu popuszczam wodze fantazji, bo panowie na razie chyba nie grają. Jeszcze gdzie indziej ganiamy człowieka, bo koleżanka wujka jego przyrodniego brata jest zakażona. A człowiek widział się z przyrodnim bratem przez trzy minuty. Plus aplikacja kwarantannowa. Plus to gówno do niby śledzenia zakażeń (absolutna porażka, swoją drogą). Na razie wszystko niby dobrowolne. Nie śmierdzi Wam trochę?
Mnie śmierdzi od dawna, dokładnie od 10 kwietnia, kiedy banda wyszła na rocznicę Smoleńska bez masek i nie zachowując dystansu. Pokazali tym samym, że sami nie wierzą w pandemię.

Śmieszy mnie również jak fani muzyki, która ma na sztandarach zachowania, lekko mówiąc, aspołeczne, srają w majty i podporządkowują się rozporządzeniom władzy, której w dodatku nie lubią. No, może trochę jednak rozumiem, bo w TVN też straszą.

Znajoma ze sklepu straciła w szpitalu ojca; lekarz zapytał, czy jako powód śmierci może wpisać covid. Rzecz jasna, człowiek ten wirusa nie miał.

Podsumuję: wirus istnieje, podobnie jak inne koronawirusy, odpowiedzialne za przeziębienia i grypy, ale pandemii nie ma. Tylko nie mówcie, że mogą być, jeśli nie będziemy słuchać naszej wspaniałej pisowskiej władzy, bo to stara śpiewka, w którą coraz mniej ludzi wierzy.
helpme
weteran forumowych bitew

08-08-2020, 13:48

Czy jak kichacie w towarzystwie to nie zakrywacie nosa?
Zablokowany