POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

31-05-2019, 10:30

ze dwie figury/uklady (czy jak tam sie to nazywa w mimim zargonie) juz mam ;-)

[youtube][/youtube]
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

31-05-2019, 12:06

https://www.money.pl/gospodarka/powtork ... 9793a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Budżet państwa budżetem partii? Oczywiście, tak się robi politykie ;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
535

31-05-2019, 13:03

Hatefire pisze:
Dofinansowanie w kwocie 84 tys. zł dostało także Centrum Myśli Jana Pawła II - samorządowa instytucja m.st. Warszawy powołana do istnienia przez Lecha Kaczyńskiego i utrzymana przez Hannę Gronkiewicz-Waltz. Celem projektu „Zmień perspektywę” jest „ukazanie wizji niepodległości według Jana Pawła II, która zawsze rozpoczyna się od wolności osoby. W czterdziestą rocznicę pierwszej pielgrzymki Jana Pawła II do Polski chcemy przypomnieć i powtórzyć to, co stało się wtedy z Polakami, kiedy mimo podziałów i braku zaufania rozpoczęliśmy marsz do wolności i solidarności”.

Z tych pieniędzy CM JP2 namaluje mural i opłaci mimów występujących w mieście, a także zorganizuje debatę.

Mimowie „poprzez swoje działania będą nawiązywać do wybranego przez nas fragmentu nauczania Jana Pawła II na temat niepodległości i odpowiedzialności za dobro wspólne”.
Ministerstwo Kultury rozdaje dofinans. Z drugiej strony naprawdę chętnie zobaczyłbym mimów prezentujących nauczanie Dżej Pi Tu :-)
Im sie te pieniądze po prostu należą. Nie ma się czemu dziwić. Wczoraj w radiu 24 słyszałem w wiadomościach wywód z którego jasno wynikało , że wojtyszko własnymi rękami obalił całą komunę. Trzeba podziękować. Chociaż już mu nie jest to potrzebne.
Awatar użytkownika
uglak

31-05-2019, 23:13

Czy to koniec Nowoczesnej? Onet pisze o likwidacji partii, Lubnauer mówi o zacieśnianiu współpracy z PO
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka ... nauer.html" onclick="window.open(this.href);return false;?
ciekawe kto splaci dlugi...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

31-05-2019, 23:34

uglak pisze:ze dwie figury/uklady (czy jak tam sie to nazywa w mimim zargonie) juz mam ;-)

[youtube][/youtube]
To jest klasyk, i tak powinni zachowywać się wszyscy polscy politycy! Mimowie (czy jak się to kurwa odmienia) powinni od tegoż klasyka zaczynać ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

31-05-2019, 23:42

Obrazek

Szykuje się srogi freak fight :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2019, 07:36

Antek spierdoli, jestem pewien
woodpecker from space
Pacjent

01-06-2019, 09:16

Hatefire pisze:Obrazek

Szykuje się srogi freak fight :-D
Zwolennik Zandberga powinien mieć jednak więcej pokory wobec Macierewicza, o Braunie nie wspominając.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

01-06-2019, 09:25

Pokora wobec chorego psychicznie ruskiego agenta...ciekawe.
all the monsters will break your heart
Pacjent

01-06-2019, 09:41

nicram pisze:Pokora wobec chorego psychicznie ruskiego agenta...ciekawe.
Jeśli łyka się ideologię Zandberga to należałoby spokornieć wobec niemal wszystkich. Natomiast w Twoim zdaniu jest wszystko o Twoim intelekcie. Jeśli Macierewicz jest chory psychicznie to w jaki sposób jest sterowany z Moskwy, czy sprowadzenie tu wojsk amerykańskich wykonał na zlecenie Putina i jak to możliwe, że wariat trzyma w tajemnicy ściśle tajne informacje, do których ma dostęp od co najmniej 1992 roku?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

01-06-2019, 10:00

Cóż, o twoim intelekcie wypowiadałem się już wielokrotnie, inni także ale nic do ciebie nie dociera. Pewnie już nie dotrze. Ale skoro Macierewicz jest twoim idolem..:-) Co do trzymania tajemnic. Zapewne nie pamiętasz afery z ujawnieniem nazwisk agentów i oficerów WSI. Nie zastanawia cię, czemu Kaczyński musiał go wypierdolić dwa razy w kosmos? bo ten zjeb nie utrzyma żadnej tajemnicy państwowej i nie może mieć do niej dostępu.
Pacjent

01-06-2019, 10:12

nicram pisze:Cóż, o twoim intelekcie wypowiadałem się już wielokrotnie, inni także ale nic do ciebie nie dociera. Pewnie już nie dotrze. Ale skoro Macierewicz jest twoim idolem..:-) Co do trzymania tajemnic. Zapewne nie pamiętasz afery z ujawnieniem nazwisk agentów i oficerów WSI. Nie zastanawia cię, czemu Kaczyński musiał go wypierdolić dwa razy w kosmos? bo ten zjeb nie utrzyma żadnej tajemnicy państwowej i nie może mieć do niej dostępu.
Po pierwsze gdyby był moim idolem nie postulowałbym postawienia go przed Trybunałem Stanu, o czym tu nieraz pisałem, a o czym w swojej kampanii oszczerstw przeciwko mnie, taktycznie zapominasz. Po drugie rozwalenie sowieckich WSI, znanych z tego, że nie złapali żadnego rosyjskiego agenta, mimo ostrej penetracji RP przez służby FR było raczej nie w smak Kremlowi. Po trzecie Macierewicz zna aneks do likwidacji WSI, gdzie są takie petardy, że nikt nie chce ujawnić tych danych, bo rozwaliłoby to układ PO-PiS, i jakoś nic z tego nie chlapnął. Uznawanie tego groźnego, z punktu widzenia interesów RP, człowieka za wariata i/lub agenta FR to baśń dla ćwierćinteligentów.
Awatar użytkownika
Hatefire

01-06-2019, 10:35

Pacjent pisze:Jeśli łyka się ideologię Zandberga to należałoby spokornieć wobec niemal wszystkich.
Ojojojoj, ale mi dogadałeś :-(
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

01-06-2019, 10:43

Pacjent pisze:
nicram pisze:Cóż, o twoim intelekcie wypowiadałem się już wielokrotnie, inni także ale nic do ciebie nie dociera. Pewnie już nie dotrze. Ale skoro Macierewicz jest twoim idolem..:-) Co do trzymania tajemnic. Zapewne nie pamiętasz afery z ujawnieniem nazwisk agentów i oficerów WSI. Nie zastanawia cię, czemu Kaczyński musiał go wypierdolić dwa razy w kosmos? bo ten zjeb nie utrzyma żadnej tajemnicy państwowej i nie może mieć do niej dostępu.
Po pierwsze gdyby był moim idolem nie postulowałbym postawienia go przed Trybunałem Stanu, o czym tu nieraz pisałem, a o czym w swojej kampanii oszczerstw przeciwko mnie, taktycznie zapominasz. Po drugie rozwalenie sowieckich WSI, znanych z tego, że nie złapali żadnego rosyjskiego agenta, mimo ostrej penetracji RP przez służby FR było raczej nie w smak Kremlowi. Po trzecie Macierewicz zna aneks do likwidacji WSI, gdzie są takie petardy, że nikt nie chce ujawnić tych danych, bo rozwaliłoby to układ PO-PiS, i jakoś nic z tego nie chlapnął. Uznawanie tego groźnego, z punktu widzenia interesów RP, człowieka za wariata i/lub agenta FR to baśń dla ćwierćinteligentów.
Kluczysz i łżesz jak psiara próbując jakoś wyjść z twarzą, ale ty twarzy już nie masz, biedny katolicki polaczku ze wschodniej Polski. :-) Przypuszczam, że twoje kompetencje do czegokolwiek są podobne do tych jakie ma Macierewicz do trzymania tajemnic państwowych w tajemnicy. :-)
Pacjent

01-06-2019, 10:47

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:Jeśli łyka się ideologię Zandberga to należałoby spokornieć wobec niemal wszystkich.
Ojojojoj, ale mi dogadałeś :-(
Nie obraź się, ale konsekwencją ideologii, którą ten człowiek reprezentuje jest bieda, nienawiść, a potem eksterminacja.
Obrazek
535

01-06-2019, 10:49

Czym się różni Zandberg od Kaczyńskiego w kwestiach ogólnie pojętej gospodarki?
Pacjent

01-06-2019, 10:55

535 pisze:Czym się różni Zandberg od Kaczyńskiego w kwestiach ogólnie pojętej gospodarki?
Niewiele poza zamordyzmem i przywiązaniem do totalitarnej ideologii.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

01-06-2019, 10:56

Obrazek
Pacjent

01-06-2019, 11:14

Pacjent pisze:
535 pisze:Czym się różni Zandberg od Kaczyńskiego w kwestiach ogólnie pojętej gospodarki?
PS. Socjalizm Kaczyńskiego ma twarz Sanacji, a Zandberga wiadomo. U Kaczyńskiego swobodnie wymieniamy opinie, u Zandberga byłby rozkwit walki z "mową nienawiści", terror politycznej poprawności i pozostałe atrakcje znane nam z historii tego ruchu. O rozwaleniu gospodarki nawet nie wspominam, ale w tym również Kaczyński jest dobry.
Ogre
weteran forumowych bitew

01-06-2019, 11:23

Pacjent pisze:
Pacjent pisze:
PS. Socjalizm Kaczyńskiego ma twarz Sanacji, a Zandberga wiadomo. U Kaczyńskiego swobodnie wymieniamy opinie, u Zandberga byłby rozkwit walki z "mową nienawiści", terror politycznej poprawności i pozostałe atrakcje znane nam z historii tego ruchu. O rozwaleniu gospodarki nawet nie wspominam, ale w tym również Kaczyński jest dobry.
Uznałem, że nie będę się wypowiadał na forum muzycznym na tematy polityczne i wiele już w tym wątku wesołych kfiotków przeczytałem, ale ten spowodował, że poplułem brodę kawą. Dziękuję .
ODPOWIEDZ