ABORCJA

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Co wybierasz?

Dopuszczalna tylko do 4 miesiąca ciąży
25
21%
Dopuszczalna dopóki płód jest w łonie matki
11
9%
Dopuszczalna do pierwszego miesiąca życia
4
3%
Dopuszczalna do 3 roku życia
0
Brak głosów
Dopuszczalna do 7 roku życia
5
4%
Dopuszczalna do 18 roku życia (do 21 w krajach anglosaskich)
48
41%
Zabroniona
25
21%

Liczba głosów: 118
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: ABORCJA

07-07-2014, 05:55

Kurwa, Kraft ale z Ciebie osioł.
Obrazek
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: Odp: ABORCJA

07-07-2014, 06:20

Kraft pisze:Ale mogę sobie wyobrazić, że u Chazana wcale nie chodzi o sumienie, ale o legalizm, bo w świetle obowiązującego prawa dokonując aborcji zostaje przestępcą
Powiedz coś jeszcze na ten temat, bo to ciekawe.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

07-07-2014, 06:26

Kraft pisze:
535 pisze:Proste jak jebanie. No ale właśnie. Dla niektórych na tym forum to jest abstrakcja.
Być może dla takiego prostaka jak ty nie ma sprawy. Ale mogę sobie wyobrazić, że u Chazana wcale nie chodzi o sumienie, ale o legalizm, bo w świetle obowiązującego prawa dokonując aborcji zostaje przestępcą, bez względu na ustawowe okoliczności, które pozwalają na odstąpienie od ścigania go. Tym samym wskazując abortera niejako uczestniczy w przestępstwie. A może chce uniknąć piętnowania ze strony ortodoksów, pielgrzymek pod swój dom i oglądania transparentów "precz z mordercą"? Mówię krzykaczu - daj przykład jak prosto załatwia się sprawy życia i śmierci. Sekator w dłoń i jazda!
No ale tępy ciuliku nikt nie napisał, że to jest łatwa i przyjemna sprawa oraz banalny wybór. Natomiast wiedza medyczna i wszystkie te badania, robione są chyba w jakimś konkretnym celu? Czy to jest tylko taka zabawa chłopców po medycynie? Poza tym sumienie pana bogusia nie powinno aż tak bardzo ucierpieć. Notabene słyszałeś przybudówko ojca dyrektora co tam się urodziło tej nieszczęsnej kobiecie? Przeczytaj sobie i skończ pierdolić. Wiem, wiem. Zaraz będzie tekst o piwie, wypominanie grilla i śmiech z betoniarki. Jak czytam te twoje wypociny, to jestem za aborcją. To oczywiście też już wiesz.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 09:39

WaszJudasz pisze:Powiedz coś jeszcze na ten temat, bo to ciekawe.
Gdekał o takiej wykładni prawa jakiś profesor, notabene w TVN-ie, na podstawie art. 38 Konstytucji. Tak czy siusiak Chazan mógłby mieć przejebane dokonując aborcji i/lub namawiając do niej.

Za pozew.pl:

Z surowszą odpowiedzialnością mamy do czynienia wtedy, gdy przerwano ciążę w okresie gdy płód osiągnął zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej (art. 152 § 3 k.k.). Zdolność do samodzielnego życia należy, jak się wydaje, określić wedle aktualnych możliwości utrzymania przy życiu dzieci urodzonych przed terminem normalnego okresu ciąży, możliwości związanych z rozwojem technik inkubacyjnych. Abstrakcyjne wyznaczenie granic tego znamienia nie jest możliwe. Pewną wskazówką mogą tu być np. ustalenia Światowej Organizacji Zdrowia, w świetle których za – z zasady – zdolny do życia poza matczynym organizmem jest płód mający co najmniej 22 tygodnie lub ważący co najmniej 500 g. Stały rozwój medycyny i technik inkubacyjnych sprawia jednak, że zastosowanie stosownej aparatury sprzyja możliwości utrzymania przy życiu płodów coraz młodszych i coraz lżejszych.

Ta interpretacja odnosi się do punktów o zagrożeniu życia lub zdrowia matki oraz o podejrzeniu ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu. W przypadku ciąży w wyniku czynu zabronionego jest to 12 tygodni. Z tego co wiadomo w tym konkretnym przypadku płód miał 25 tygodni.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-07-2014, 09:51

przecież wszystko się właśnie rozbija o to czy gość faktycznie tak wszystko przeciągał (opóźnianie procedur, odwlekanie badań) żeby tylko przekroczyć ten próg 'samodzielnego przeżycia' i żeby wyszło na 'jego' czy też działał w pełni dla dobra i zdrowia pacjentki (po pierwsze) i dziecka (po drugie)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 09:58

Olo pisze:przecież wszystko się właśnie rozbija o to czy gość faktycznie tak wszystko przeciągał (opóźnianie procedur, odwlekanie badań) żeby tylko przekroczyć ten próg 'samodzielnego przeżycia' i żeby wyszło na 'jego' czy też działał w pełni dla dobra i zdrowia pacjentki (po pierwsze) i dziecka (po drugie)
No i kto decyduje o prawidłowości przebiegu tych procedur? Pojeby z lewackich mediów? Bo chyba za coś ten szpital certyfikaty ISO oraz listy polecające UNICEF-u dostał i połowa bab z Wawy się tam na darmo nie pcha...

Zresztą, dla każdego w miarę kumatego obserwatora sceny politycznej jest to kolejna wrzutka tub propagandowych peło mająca odciągnąć umysły pikusiów od afery taśmowej. Że znów zacytuję Ziemka: "Tonący płodu się chwyta" :)

Trzeba też przyznać. że kunsztu aktorskiego taki Karolak mógłby się od Kuźniara uczyć. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że wiele serc zostało poruszonych, a gdy redaktor ostentacyjnie kończył pracę, to i cyferek betoniarę odstawił. A potem wspólnie, i nasz szarostrefowiec, i zasiłkowcy, w geście solidarności odstawili tatrę i zapłakali nad 70 tysiami kary z podatków, których nie płacą. Majstersztyk, absolutny majstersztyk.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-07-2014, 11:15

Kraft pisze:Za pozew.pl:

Z surowszą odpowiedzialnością mamy do czynienia wtedy, (...)
Tylko, że to dotyczy przestępstwa bezprawnego przerwania ciąży, a nie sytuacji takiej, jaka miała (miałaby mieć) miejsce.

Co do "życia poza organizmem matki" - ten konkretny płód jest zdolny co najwyżej do konania.
Kraft pisze:Zresztą, dla każdego w miarę kumatego obserwatora sceny politycznej jest to kolejna wrzutka tub propagandowych peło mająca odciągnąć umysły pikusiów od afery taśmowej.
Tia. Dla normalnego człowieka to jest, realnie, sprawa ważniejsza niż bieżące polityczne popierdywania.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
535

07-07-2014, 11:23

WaszJudasz pisze:Co do "życia poza organizmem matki" - ten konkretny płód jest zdolny co najwyżej do konania.
Do konania w męczarniach gwoli ścisłości. Oczywiście świętojebliwe kanalie pokroju użytkownika kraft w imię wyższych wartości okadzają wszystko dymem i spokojnie rozkładają nasz dziennik.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 11:56

WaszJudasz pisze:Tylko, że to dotyczy przestępstwa bezprawnego przerwania ciąży, a nie sytuacji takiej, jaka miała (miałaby mieć) miejsce.
Przecież o tym piszę. Płód miał 25 tygodni, także jego aborcja łapie się pod przestępstwo bez względu na rodzaj uszkodzeń czy czas przewidywanej śmierci po urodzeniu.
Co do "życia poza organizmem matki" - ten konkretny płód jest zdolny co najwyżej do konania.
Ale chuj lekarzowi do tego, jeśli może iść siedzieć... Cała reszta lewackiego kociokwiku to na dzień dzisiejszy czyste spekulacje.
Tia. Dla normalnego człowieka to jest, realnie, sprawa ważniejsza niż bieżące polityczne popierdywania.
Przecież takich sytuacji są setki. Dzieciom zdrowym, abortowanym nielegalnie poza wszelkimi normami czasowymi też codziennie stawiasz świeczkę? No kurwa nie bądź śmieszny.
535 pisze:Do konania w męczarniach gwoli ścisłości.
Ty naprawdę jesteś tak pierdolnięty czy tylko udajesz? Aborcja to niby bezbolesna jest? A tak mutanta można spokojnie odesłać do jakiegoś hospicjum. Tam go nafaszerują morfiną i ciao bambino.
535

07-07-2014, 12:21

Kraft pisze:
535 pisze:Do konania w męczarniach gwoli ścisłości.
Ty naprawdę jesteś tak pierdolnięty czy tylko udajesz? Aborcja to niby bezbolesna jest? A tak mutanta można spokojnie odesłać do jakiegoś hospicjum. Tam go nafaszerują morfiną i ciao bambino.
Nie mam więcej pytań. Cała medycyna o kant ch.. potłuc, bo za wszelką cenę i w imię zasad należy urodzić, choćby tylko rączkę, nóżkę i pół główki, ale trzeba. Pierdolona katolicka poprawność w imię własnego dobrego samopoczucia. Może jeszcze jakieś doświadczenia przy okazji można będzie zrobić. Jesteś zwyczajną zaprogramowaną kanalią nie wartą kopa w dupę. Tyle z mojej strony.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 12:38

535 pisze:za wszelką cenę i w imię zasad należy urodzić, choćby tylko rączkę, nóżkę i pół główki, ale trzeba.
Trzeba to się stosować do obowiązującego prawa idioto. Mimo wszystko głowili się nad nim nieco mądrzejsi od ciebie, pajacu, w tym twoi towarzysze z SLD. Abstrahując od konsekwencji łamania go...
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-07-2014, 12:43

Kraft pisze:Aborcja to niby bezbolesna jest?
Pewnie nie, ale ważąc w osobobólogodzinach wychodzi lżej.
Kraft pisze:A tak mutanta można spokojnie odesłać do jakiegoś hospicjum. Tam go nafaszerują morfiną i ciao bambino.
W sumie niezłe życie. Chciałbyś tak?
Kraft pisze:Dzieciom zdrowym, abortowanym nielegalnie poza wszelkimi normami czasowymi też codziennie stawiasz świeczkę
Dawno nikomu nie stawiałem świeczki.
Ostatnio zmieniony 07-07-2014, 12:49 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
535

07-07-2014, 12:46

Kraft pisze:w tym twoi towarzysze z SLD.
Teraz chujku już przegiąłeś. Wszystko tylko nie towarzysze z sld.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-07-2014, 12:47

535 pisze:Nie mam więcej pytań. Cała medycyna o kant ch.. potłuc, bo za wszelką cenę i w imię zasad należy urodzić, choćby tylko rączkę, nóżkę i pół główki, ale trzeba. Pierdolona katolicka poprawność w imię własnego dobrego samopoczucia. Może jeszcze jakieś doświadczenia przy okazji można będzie zrobić. Jesteś zwyczajną zaprogramowaną kanalią nie wartą kopa w dupę. Tyle z mojej strony.
Nie ma co się denerwować, Panie cyferko. Przecież sam napisał:
Kraft pisze:Ty naprawdę jesteś tak pierdolnięty czy tylko udajesz? Aborcja to niby bezbolesna jest?
.
Jak widać wie z autopsji, że boli, bo sam ją przeszedł. Co prawda nieudaną, ale pół mózgu mu jednak wyskrobali. Aborcja boli całe życie. Kolega Kraft jest tego dobitnym przykładem. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 12:52

WaszJudasz pisze:
Kraft pisze:Aborcja to niby bezbolesna jest?
Pewnie nie, ale ważąc w osobobólogodzinach wychodzi lżej.
Kraft pisze:A tak mutanta można spokojnie odesłać do jakiegoś hospicjum. Tam go nafaszerują morfiną i ciao bambino.
W sumie niezłe życie. Chciałbyś tak?
Z kontekstu wypowiedzi Krafta wynika, że cały czas zapierdala na morfince lub czymś mocniejszym ;)

... ogólnie to ciekawa prowokacja wyszła, mogłeś to Kraft ciągnąć jeszcze dłużej ale żeś przesadził trochę ...

Jeżeli to na poważnie to zanucę za Chwytakiem " onclick="window.open(this.href);return false; Tyś je pojebany !
Ostatnio zmieniony 07-07-2014, 12:55 przez Silent_Sea, łącznie zmieniany 1 raz.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
535

07-07-2014, 12:54

nicram pisze:Nie ma co się denerwować, Panie cyferko.
Jestem bardzo spokojny. Ta kanalia niejednokrotnie udowodniła, że już dawno przegrała walkę z upośledzeniem. Nie zwykłem z takich spraw żartować, no ale w tym przypadku byłem zmuszony.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-07-2014, 14:02

Kraft pisze:Zresztą, dla każdego w miarę kumatego obserwatora sceny politycznej jest to kolejna wrzutka tub propagandowych peło mająca odciągnąć umysły pikusiów od afery taśmowej. Że znów zacytuję Ziemka: "Tonący płodu się chwyta" :)
no to dziwne, że temat najgłośniej pocisnęły media "niezależne".... ile Terlik artykułów wysrał na ten temat przez ostatni miesiąc na Frondzie?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 14:22

Zadziwiające, że na forum z muzyką metalową jeden z uczestników używa radiomaryjej retoryki.

Zazwyczaj takim ludziom optyka zmienia się, gdy ich czternastoletnia córka zachodzi w ciąże wskutek gwałtu lub dziecko w łonie żony okazuje się nie mieć czaszki. A obcym babom można kazać nosić w sobie przez wiele miesięcy dziecko ze świadomością, że umrze zaraz po porodzie, w czasie gdy inne matki wybierają łóżeczka, te niech wybiera trumienkę. Kurwa, jakie to nieludzkie. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak wielkim skurwysynem trzeba być by zmuszać kobiety oraz ojców tych dzieci do czegoś takiego. Podaje ci położna dziecko po porodzie, a ty patrzysz jak ci umiera na rękach. Ale to obcy ludzie, nas to nie dotyczy, możemy sobie teoretyzować itd.

Zanim stałem się ojcem trójki dzieci to zeskrobywałem z własnej wanny resztki swojego dziecka, bo lekarz uznał, że natura poradzi sobie sama i on nie będzie interweniował. Pewnie gdyby później nie urodziła mi się ta zdrowa trójka, to skończyłbym po tym wszystkim w psychiatryku. I jak czytam takich Kraftów, Terlikowskich i innych pojebów to nie mieści mi się w pale, że można mieć taki ogląd sprawy.

Mam nadzieję, że Kraft zachoruje na raka i trafi do onkologa - poganina, który bez jego wiedzy i zgody lecz zgodnie z własnym sumieniem będzie go leczył metodami znanymi tylko w czasach przedchrześcijańskiej Polski.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 14:27

Ufażajcie ! ONI to nagrywajo / skrzętnie notujo - jak tylko wybory wygra PIS to zamkno forume, Analny będzie miał anala do końca dni, Kszysia do klatki z pajonkami wrzuco, a reszta za szmaty na Jasno Gure pójdzie w kajdanach ! Prokuratore Herr Kraft się tym zajmie ....
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

07-07-2014, 14:30

Kraft pisze:
WaszJudasz pisze:Tylko, że to dotyczy przestępstwa bezprawnego przerwania ciąży, a nie sytuacji takiej, jaka miała (miałaby mieć) miejsce.
Przecież o tym piszę. Płód miał 25 tygodni, także jego aborcja łapie się pod przestępstwo bez względu na rodzaj uszkodzeń czy czas przewidywanej śmierci po urodzeniu.
Bynajmniej.

Wyjątkiem będzie sytuacja, gdy wada jest na tyle poważna, że nigdy nie pozwoli płodowi na osiągniecie samodzielnego życia poza organizmem matki, np. bezmózgowie.

A poza tym: jak twoja teoria tłumaczy fakt, że Chazan zamiast powołać się wprost na takie prawo zasłaniał się (wadliwie) klauzulą sumienia?
ODPOWIEDZ