Czy jesteś katolikiem?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Czy jesteś katolikiem?

Tak, jestem katolikiem.
27
25%
Nie, nie jestem.
81
75%

Liczba głosów: 108
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Czy jesteś katolikiem?

06-11-2019, 10:56

Osobiscie nie, katolicyzm to wypaczenie Biblii
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-11-2019, 10:58

Triceratops pisze:Czyli mamy pat, ankieta jest bezwartosciowa, bezzasadna i bezcelowa
Ale ankieta dotyczy tego, czy respondent jest katolikiem, a nie tego, co na ten temat roi sobie KRK :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

06-11-2019, 10:58

nicram pisze:Ile razy trzeba Ci Triceps tłumaczyć abyś zrozumiał, że chodzi o to czy sam osobiście uważasz się za katolika czy też nie uważasz się?
to chyba tylko pilotaz ankiety - w finalnej wersji proponuje przeredagowac pytanie na "czy uwazasz sie za katolika?"
Guilty of being right
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-11-2019, 11:02

Przynależność do związków wyznaniowych jest w Polsce dobrowolna, więc nie ma potrzeby. W hipotetycznym sporze ochrzczonego obywatela z KRK o to, czy jest katolikiem w znaczeniu przynależności do tej organizacji, rację ma zawsze obywatel.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Triceratops

06-11-2019, 11:07

No dobra, raasumujac: co da ankieta? Przeciez temat jestera bardziej odpowiada na pytanie, bo stawia wyrazne "jestem ateuszem" co wyraznie stawia z jednej strony wszystkich niewierzacych i sytuacja jest jasna.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-11-2019, 11:33

Ateizm to pojęcie mętne, posiadające kilka konkurencyjnych definicji. Katolicyzm z kolei to konkret, bo istnieją właściwie tylko dwie definicje (kościelna i normalna), a autor ankiety jasno wskazał, o którą mu chodzi.
Awatar użytkownika
uglak

06-11-2019, 11:38

WaszJudasz pisze:Katolicyzm z kolei to konkret, bo istnieją właściwie tylko dwie definicje (kościelna i normalna)
to akurat bardzo ciekawe twierdzenie. skoro sa tylko dwie to mozesz nam je, dla jasnosci, przytoczyc? ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-11-2019, 11:43

SytuAcja prosta w moim wypadku niewierze, Niechorze co niedziele. Ale np córkę chrzcilem, chodzę na pogrzeby, plus jakieś tam rodzinne jubileusze i co powinienem zaznaczyć?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Triceratops

06-11-2019, 11:46

WaszJudasz pisze:Ateizm to pojęcie mętne, posiadające kilka konkurencyjnych definicji.
Co jest metnego w anty-teizmie? Proste jak konstrukcja cepa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-11-2019, 12:04

uglak pisze:
WaszJudasz pisze:Katolicyzm z kolei to konkret, bo istnieją właściwie tylko dwie definicje (kościelna i normalna)
to akurat bardzo ciekawe twierdzenie. skoro sa tylko dwie to mozesz nam je, dla jasnosci, przytoczyc? ;-)
Myślę, że leci to mniej więcej tak:

Normalna: Katolik to osoba włączona do wspólnoty KRK wedle jej reguł i pozostająca w niej aktualnie z własnej woli.

Kościelna: Katolik to osoba włączona do wspólnoty KRK wedle jej reguł, niezależnie od swojej aktualnej woli.
Triceratops pisze:
WaszJudasz pisze:Ateizm to pojęcie mętne, posiadające kilka konkurencyjnych definicji.
Co jest metnego w anty-teizmie? Proste jak konstrukcja cepa
Ateizm i anty-teizm to dwie różne rzeczy, choć druga jest zapewne podtypem pierwszej.
maciek z klanu pisze:Ale np córkę chrzcilem
Tak przez ciekawość - po co? Bo wiesz, że przekazałeś KRK prawo do właściwie dowolnego dysponowani jej danymi osobowymi bez możliwości wycofania zgody?
Awatar użytkownika
uglak

06-11-2019, 12:31

WaszJudasz pisze:
uglak pisze:
Myślę, że leci to mniej więcej tak:

Normalna: Katolik to osoba włączona do wspólnoty KRK wedle jej reguł i pozostająca w niej aktualnie z własnej woli.

Kościelna: Katolik to osoba włączona do wspólnoty KRK wedle jej reguł, niezależnie od swojej aktualnej woli.
pytanie o rzymskich katolikow bedzie dopiero w nastepnej ankiecie. na razie mamy wszystkie denominacje uznajace sie za katolickie i na dokladke religie indywidualne.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-11-2019, 13:57

WaszJudasz pisze:
Tak przez ciekawość - po co? Bo wiesz, że przekazałeś KRK prawo do właściwie dowolnego dysponowani jej danymi osobowymi bez możliwości wycofania zgody?
Presja rodziny
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

06-11-2019, 15:11

maciek z klanu pisze:
WaszJudasz pisze:
Presja rodziny
Czyli zostałeś zmuszony do krzywoprzysięstwa przed ich Bogiem - super rodzina, bulwo! ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

06-11-2019, 15:19

Dokładnie tak. Nie chcę kłótni o takie tematy. Moim zdaniem niewarte to. Z drugiej strony jak młodą będzie większa może chcieć sobie chodzić do kościoła (to działa w dwie strony bo może mnie znienawidzić za chrzest). Jak będzie chciała to proszę, mogę nawet z nią tam chodzić, nie widzę w tym jakiegoś problemu. To są ciężkie tematy, w Polsce kwestia ,,przymusu społecznego,, jest ogromna i jeszcze kilkadziesiąt lat jest potrzebne żeby to zniknęło. Myślę że już się zaczyna to dziać. Moje pokolenie tj 30-40 Latków ma wyjebane na te tematy i się zaczyna to zmiEniac
Pacjent

06-11-2019, 17:37

Mam nadzieję, że kol. Nicram nie zrobi sobie krzywdy w związku z wynikami swojej sondy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

06-11-2019, 17:52

maciek z klanu pisze:Moje pokolenie tj 30-40 Latków ma wyjebane na te tematy i się zaczyna to zmiEniac
Mylisz się, tendencje są odwrotne.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Bloodcult

06-11-2019, 17:54

Pacjent pisze:Mam nadzieję, że kol. Nicram nie zrobi sobie krzywdy w związku z wynikami swojej sondy.
Ależ skąd, zyska nowych wrogów :) pewnie tylko na to czekał ;)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
nicram

06-11-2019, 18:31

Pacjent pisze:Mam nadzieję, że kol. Nicram nie zrobi sobie krzywdy w związku z wynikami swojej sondy.
Sonda ma jedynie cele poznawcze celem dowiedzenia się ilu użytkowników masterfula nadal tkwi w patologii kościoła katolickiego. Nie lękaj się, taka wiedza nie może zabić, ani zrobić mi krzywdy. Jestem silną jednostką. :-) Na razie te wyniki są raczej miłą niespodzianką.
all the monsters will break your heart
Agony
postuje jak opętany!

06-11-2019, 18:52

W moim przypadku odpowiedź jest jednoznaczna. Zostałem wyłączony z kościoła - ekskomunikowany. Ciekawe, czy jest tu więcej takich?
In God We Trust
Awatar użytkownika
Hatefire

06-11-2019, 18:56

Agony pisze:W moim przypadku odpowiedź jest jednoznaczna. Zostałem wyłączony z kościoła - ekskomunikowany. Ciekawe, czy jest tu więcej takich?
Tak z ciekawości za co? I skąd wiesz? List się dostaje?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ