POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

28-01-2022, 09:36

Może po prostu chodzi o to, że jest głupi?
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-01-2022, 09:37

Rysiek byl o tyle w porzadku, ze w studiu zawsze byl grzeczny, kulturalny, nigdy nie podnosil glosu, nikomu nie przerywal, nie wchodzil w zdanie tylko odpowiadal tym swoim rzeczowym tonem. A ze walil te smieszne jezykowe babole to taki byl jego urok.
Kiedys Drone tu napisal, ze zna tam kogos z jego kregow czy cos w ten desen, i ze koles jest tak przekonany o wlasnej nieomylnosci, ze nie dopuszcza innego zdania do swiadomosci.
woodpecker from space
Slyd

28-01-2022, 09:41

https://www.money.pl/emerytury/emerytur ... 0784a.html

I co Wy na to?

To czarna mafia będzie miała minimalną emeryturę :sarcasm1: ?
bartwa

28-01-2022, 10:09

Triceratops pisze:
28-01-2022, 09:37
Rysiek byl o tyle w porzadku, ze w studiu zawsze byl grzeczny, kulturalny, nigdy nie podnosil glosu, nikomu nie przerywal, nie wchodzil w zdanie tylko odpowiadal tym swoim rzeczowym tonem. A ze walil te smieszne jezykowe babole to taki byl jego urok.
Kiedys Drone tu napisal, ze zna tam kogos z jego kregow czy cos w ten desen, i ze koles jest tak przekonany o wlasnej nieomylnosci, ze nie dopuszcza innego zdania do swiadomosci.
To pierwsze się chwali, za to przekonanie o nieomylności już mniej. W każdym razie skoro powrócił, to będę mógł się rychło przekonać kto zacz.
Awatar użytkownika
nicram

28-01-2022, 10:37

Ascetic pisze:
26-01-2022, 19:08
nicram pisze:
26-01-2022, 19:04
Pisie kurwy dożynają małe i średnie przedsiębiorstwa: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg3
Moravietzki "sprzedam mieszkanie na wrocławskim manhatanie"* mówił, że 18 mln robaków pełzaków polaków zyska, a 1,8 mln złodziei tfu, tfu, przedsiębiorców jest w piździe. Tak mówił. Ja mu tam wierzę. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

* bo spierdalam, a co nie wolno?
A to jak wygląda w praktyce. Wy pisie ludzkie kurwy. Żebyście wyzdychali.
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... =BoxLoCpMT
all the monsters will break your heart
Slyd

28-01-2022, 10:41

nicram pisze:
28-01-2022, 10:37
Ascetic pisze:
26-01-2022, 19:08
nicram pisze:
26-01-2022, 19:04
Pisie kurwy dożynają małe i średnie przedsiębiorstwa: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg3
Moravietzki "sprzedam mieszkanie na wrocławskim manhatanie"* mówił, że 18 mln robaków pełzaków polaków zyska, a 1,8 mln złodziei tfu, tfu, przedsiębiorców jest w piździe. Tak mówił. Ja mu tam wierzę. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

* bo spierdalam, a co nie wolno?
A to jak wygląda w praktyce. Wy pisie ludzkie kurwy. Żebyście wyzdychali.
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... =BoxLoCpMT
Przecież za te podwyżki odpowiada Tusk.... :wink:
Awatar użytkownika
nicram

28-01-2022, 10:44

Wiadomo. :-)
all the monsters will break your heart
535

28-01-2022, 10:52

Tymczasem na tej samej stronie...https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... w-dol.html Jak skołowany oraz intelektualnie ułomny suweren ma sobie dać radę z tą łamigłówką? Trzeba przyznać, że sztab, który tym wszystkim kręci trzyma rękę na pulsie. I nie przypadkiem wytwarzana jest atmosfera, że winni są przedsiębiorcy, bo co prawda to tusk podniósł ceny gazu, ale jacek zaraz obniżył, więc kto podnosi ceny pieczywa i usług? Przecież to logiczne. Pazerni przedsiębiorcy z rzymiańskimi i berlińskimi korzeniami. Jaka jest rada? Natychmiast zamknąć biznes wpizdu, ludzi na ryj, a poczucie misji spuścić w sraczu. Współczuję tym, którym się wydaje, że zastawiając dorobek całego życia komukolwiek pomagają. Przyszedł czas, gdy każdy musi martwić się o swoją dupę.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

28-01-2022, 11:01

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-01-2022, 09:31
Chyba najstraszniejsza rzecz jaką zrobił to polecenie na Maderę w trakcie protestów i kilka śmiesznych przejęzyczeń. Zawsze mnie to zastanawiało, zarzuty wobec innych polityków to jakieś malwersacje, nepotyzm, inwigilacja opozycji, nasyłanie na nich ABW itd., a tutaj gość zamiast Nowoczesna powiedział Wiosna czy coś i tak to rozbuchano że dla ludzi to to samo co wały na miliony złotych. A gość miał dobry pomysł na partię w stylu amerykańskim, prowadzoną przez specjalistów, technokratyczną, przeciwieństwo PiSu.
Nie on miał, tylko kilku biznesmenów, skupionych wokół byłego już właściciela Solarisa Olszewskiego i kilku innych z kręgu znajomych Leszka Balcerowicza, miało. Petru się nadawał bo raz z "ekspertowania" w mediach miał w miarę znaną mordę dwa obracał się w tych samych kręgach towarzyskich co funfle Balcera. Tu dosyć znane zdjęcie młodzieżowego kręgu wylizywania dupy i jajec Balcera. Petru drugi z prawej.

Obrazek

No przecież na tak rozbuchaną kampanię wyborczą, w kilka miesięcy po założeniu partii nie wyłożył kasy z własnej kieszeni. Oczywiście co do zarzutów masz rację, choć wynika to pewnie z tego że po prostu nie zdążył się dorwać do władzy i fruktów z niej płynących. Ja tam miałem zawsze bekę z jego lapsusów, bo po prostu nie trawiłem jego radykalnego neolibu z czasów z ery Balcerowicza łupanego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
bartwa

28-01-2022, 11:34

Odrażająca fota. Brakuje cwelom szelek.
Awatar użytkownika
Medard

28-01-2022, 11:35

Hatefire pisze:
28-01-2022, 11:01
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
28-01-2022, 09:31
Chyba najstraszniejsza rzecz jaką zrobił to polecenie na Maderę w trakcie protestów i kilka śmiesznych przejęzyczeń. Zawsze mnie to zastanawiało, zarzuty wobec innych polityków to jakieś malwersacje, nepotyzm, inwigilacja opozycji, nasyłanie na nich ABW itd., a tutaj gość zamiast Nowoczesna powiedział Wiosna czy coś i tak to rozbuchano że dla ludzi to to samo co wały na miliony złotych. A gość miał dobry pomysł na partię w stylu amerykańskim, prowadzoną przez specjalistów, technokratyczną, przeciwieństwo PiSu.
Nie on miał, tylko kilku biznesmenów, skupionych wokół byłego już właściciela Solarisa Olszewskiego i kilku innych z kręgu znajomych Leszka Balcerowicza, miało. Petru się nadawał bo raz z "ekspertowania" w mediach miał w miarę znaną mordę dwa obracał się w tych samych kręgach towarzyskich co funfle Balcera. Tu dosyć znane zdjęcie młodzieżowego kręgu wylizywania dupy i jajec Balcera. Petru drugi z prawej.

Obrazek

No przecież na tak rozbuchaną kampanię wyborczą, w kilka miesięcy po założeniu partii nie wyłożył kasy z własnej kieszeni. Oczywiście co do zarzutów masz rację, choć wynika to pewnie z tego że po prostu nie zdążył się dorwać do władzy i fruktów z niej płynących. Ja tam miałem zawsze bekę z jego lapsusów, bo po prostu nie trawiłem jego radykalnego neolibu z czasów z ery Balcerowicza łupanego.
Warto dodać, bo pewnie zostało zapomniane, że lata 90 to czas dużych karier studentów związanych z balcerowiczem,
każden jeden przez niego polecony miał się dobrze i wysoko awansował, co nie powinno dziwić z racji, jaką pozycję guru od gospodarki miał, a dla wielu nadal ma balcerowicz.

Balcerowicz szczyci się, że kiedyś Petru należał do jego najlepszych studentów. Wcale nie pracowaliśmy razem w nieskończoność – przekonuje były minister finansów twierdząc, że ich „intensywna współpraca” trwała jedynie trzy lata, od 1997 do 2000 r. Potem Petru wybrał własną drogę, osiągając – jak twierdzi Balcerowicz - „wysoką pozycję zawodową”.

https://wpolityce.pl/polityka/292905-ry ... -studentow
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

28-01-2022, 11:45

bartwa pisze:
No właśnie o tym między innymi mówię, w zalewie polityków jakich mamy, kasujemy człowieka z powodu, czego w sumie? Zdjęcia sprze 20 lat gdy był studentem? Nie głosowałem na niego, ale trochę mi go szkoda bo na obecnej scenie politycznej w sumie najmniej można mu zarzucić, głównie to że powiedział dupa zamiast zupa.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Slyd

28-01-2022, 11:47

Tego bełkotu SZpecjalisty od ekonomii nie da się słuchać .... Nawet partyjną kasę przelewał na niewłaściwe konta....
Slyd

28-01-2022, 11:52

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
bartwa pisze:
No właśnie o tym między innymi mówię, w zalewie polityków jakich mamy, kasujemy człowieka z powodu, czego w sumie? Zdjęcia sprze 20 lat gdy był studentem? Nie głosowałem na niego, ale trochę mi go szkoda bo na obecnej scenie politycznej w sumie najmniej można mu zarzucić, głównie to że powiedział dupa zamiast zupa.
Akurat dobrze pamiętam jak wszystkich namawiał by brać kredyty w frankach by jakiś czas potem po cichutko swoje przewalutować na złotówki. Nie mam kredytu w frankach jakby co. Szkodnik i oszołom. Nie panuje nad tym co mówi
Awatar użytkownika
Hatefire

28-01-2022, 12:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Ja go akurat kasuję z powodu radykalnego neolibu. Podśmiechujki z jego lapsusów, to u mnie taki bonus. Schadenfreude z potknięć polityka, z którym mi nie po drodze.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2022, 12:04

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
bartwa pisze:
Najmniej, bo nie zdazyl dorwac sie do wladzy
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

28-01-2022, 12:05

Slyd pisze:
28-01-2022, 11:47

Tego bełkotu SZpecjalisty od ekonomii nie da się słuchać .... Nawet partyjną kasę przelewał na niewłaściwe konta....
Ja dla odmiany jestem pod wrażeniem jak ze dwa tygodnie temu wypunktował, przeczołgał Żukowską w studiu telewizyjnym. On z pozycji praktyka - przedsiębiorcy kontra ona. Wątek dotyczył sławnych już „bieda firm”.

W tym wszystkim jest jeszcze inny znaczący pozytyw. Idà wybory. Oni, ci różni to czują i stąd te nawroty. Tak, nawroty. To nie przejęzyczenie. Rysiek to nie jedyne raczycho co jeszcze wylezie. Im bardziej realne wzięcie w pizde przez pisowców tym więcej będzie takich akcji.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

28-01-2022, 12:06

bartwa pisze:
Masz coś do maklerów? Albo doradców inwestycyjnych? Trudne egzaminy a i robota niełatwa. Nie polecam. Niestety tez nie tak dobrze opłacana tez jak kilkanaście lat temu. Tu też nie polecam
lys på slutten av lys
bartwa

28-01-2022, 12:21

Ascetic pisze:
28-01-2022, 12:06

Masz coś do maklerów? Albo doradców inwestycyjnych? Trudne egzaminy a i robota niełatwa. Nie polecam. Niestety tez nie tak dobrze opłacana tez jak kilkanaście lat temu. Tu też nie polecam
Stylówa mnie wkurwia.

A jak już pytasz, to tak, spekulacje giełdowe nie najlepiej się kojarzą. Delikatnie mówiąc.
Ostatnio zmieniony 28-01-2022, 12:38 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2022, 12:37

Gadalismy o niej w „ kocurach I bobrach” a tymczasem pani Marianna dzis o 19 bedzie jebac pis
woodpecker from space
ODPOWIEDZ