Tak, wiemy. Dawno temu już wzdychałeś. Pamiętamy te kaprolimeryki.Pacjent pisze: ↑08-10-2021, 13:43Jakbyś cokolwiek rozumiał z polityki i uczciwie rozmawiał (bo zajmujesz się przypisywaniem mi poglądów, który nie mam) to byś wiedział, że poważne państwo nie może prowadzić polityki bezalternatywnej. Coś takiego doprowadziło nas do tragedii 1939-45 i robi nam źle teraz. Dlatego wariant chiński, jak i każdy inny może służyć do silniejszej pozycji negocjacyjnej wewnątrz UE, jak i być alternatywą w sytuacjach nagłych. Wcale nie musi to oznaczać prochińskich sympatii. Parę lat czyszczenia kieszeni przez politykę klimatyczną UE i zacznie się wzdychanie za innością.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
lys på slutten av lys
Nie no Robert. Ty za to rozumiesz. Założyłeś fleja, wciągnąłeś na maszt barwy i prowadzisz kurwa wielką światową rozgrywkę na forum miłośników darcia mordy. Jednocześnie w ramach tego boisz się wszystkich i wszystkiego. Powiedz mi, ale tak szczerze. Co mnie obchodzi z czego będą żyć twoje dzieci? Ja, jeżeli wątroba pozwoli w co bardzo wątpię, do sześćdziesiątki pociągnę nawet gdybym miał leżeć i nie robić nic. Więc proszę. Weż mnie nie strasz, bo się zesrasz.Pacjent pisze: ↑08-10-2021, 13:43Jakbyś cokolwiek rozumiał z polityki i uczciwie rozmawiał (bo zajmujesz się przypisywaniem mi poglądów, który nie mam) to byś wiedział, że poważne państwo nie może prowadzić polityki bezalternatywnej. Coś takiego doprowadziło nas do tragedii 1939-45 i robi nam źle teraz. Dlatego wariant chiński, jak i każdy inny może służyć do silniejszej pozycji negocjacyjnej wewnątrz UE, jak i być alternatywą w sytuacjach nagłych. Wcale nie musi to oznaczać prochińskich sympatii. Parę lat czyszczenia kieszeni przez politykę klimatyczną UE i zacznie się wzdychanie za innością.
-
Wiem, że jedyną sprawą, która zalega Ci na wątrobie jest Kościół Katolicki. Tylko powiedz mi, Misiek, dlaczego nie masz na niego wywalone tak jak na wszystko pozostałe?535 pisze: ↑08-10-2021, 13:53Nie no Robert. Ty za to rozumiesz. Założyłeś fleja, wciągnąłeś na maszt barwy i prowadzisz kurwa wielką światową rozgrywkę na forum miłośników darcia mordy. Jednocześnie w ramach tego boisz się wszystkich i wszystkiego. Powiedz mi, ale tak szczerze. Co mnie obchodzi z czego będą żyć twoje dzieci? Ja, jeżeli wątroba pozwoli w co bardzo wątpię, do sześćdziesiątki pociągnę nawet gdybym miał leżeć i nie robić nic. Więc proszę. Weż mnie nie strasz, bo się zesrasz.Pacjent pisze: ↑08-10-2021, 13:43Jakbyś cokolwiek rozumiał z polityki i uczciwie rozmawiał (bo zajmujesz się przypisywaniem mi poglądów, który nie mam) to byś wiedział, że poważne państwo nie może prowadzić polityki bezalternatywnej. Coś takiego doprowadziło nas do tragedii 1939-45 i robi nam źle teraz. Dlatego wariant chiński, jak i każdy inny może służyć do silniejszej pozycji negocjacyjnej wewnątrz UE, jak i być alternatywą w sytuacjach nagłych. Wcale nie musi to oznaczać prochińskich sympatii. Parę lat czyszczenia kieszeni przez politykę klimatyczną UE i zacznie się wzdychanie za innością.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Chciałbym, żeby było jak piszesz. Niestety. No ale ja nie o tym, bo przecież sam jestem w tej sprawie winien. Nie skarżę się. Stwierdzam jedynie fakt. Natomiast co do kościoła. Tysiąc razy o tym pisałem, więc w telegraficznym skrócie. To ludzie kościoła i takie głąby jak ty są winni obecnej sytuacji. W związku z tym, że widzą odchodzących wiernych, czują nadchodzące kłopociki finansowe. Zatem walą na oślep prowadząc walkę ze wszystkimi na których da się poszczuć swoje otępiałe i zatwardziałe owieczki. Jesteś tego żywym przykładem. Nawet zabawne, gdy piszesz, że ktoś ulega manipulacji. Wiesz Robert. Księża są mistrzami w manipulowaniu ludźmi. Ponieważ jest to organizacja przestępcza o strukturach mafijnych, nie zawahają się przed najgorszym kurestwem, czyli ostatecznym skłóceniem społeczeństwa. Takie są fakty Robert. I możesz pierdolić te swoje bajki od rana do wieczora, a gówna liściem nie przykryjesz. Dlaczego nie mogę przejść obojętnie? To naturalny odruch. Nie daruję kurwom , że tak obsrali ten kraj i spierdolili ludziom życie. Bardzo proste.Pacjent pisze: ↑08-10-2021, 14:03Wiem, że jedyną sprawą, która zalega Ci na wątrobie jest Kościół Katolicki. Tylko powiedz mi, Misiek, dlaczego nie masz na niego wywalone tak jak na wszystko pozostałe?535 pisze: ↑08-10-2021, 13:53Nie no Robert. Ty za to rozumiesz. Założyłeś fleja, wciągnąłeś na maszt barwy i prowadzisz kurwa wielką światową rozgrywkę na forum miłośników darcia mordy. Jednocześnie w ramach tego boisz się wszystkich i wszystkiego. Powiedz mi, ale tak szczerze. Co mnie obchodzi z czego będą żyć twoje dzieci? Ja, jeżeli wątroba pozwoli w co bardzo wątpię, do sześćdziesiątki pociągnę nawet gdybym miał leżeć i nie robić nic. Więc proszę. Weż mnie nie strasz, bo się zesrasz.Pacjent pisze: ↑08-10-2021, 13:43
Jakbyś cokolwiek rozumiał z polityki i uczciwie rozmawiał (bo zajmujesz się przypisywaniem mi poglądów, który nie mam) to byś wiedział, że poważne państwo nie może prowadzić polityki bezalternatywnej. Coś takiego doprowadziło nas do tragedii 1939-45 i robi nam źle teraz. Dlatego wariant chiński, jak i każdy inny może służyć do silniejszej pozycji negocjacyjnej wewnątrz UE, jak i być alternatywą w sytuacjach nagłych. Wcale nie musi to oznaczać prochińskich sympatii. Parę lat czyszczenia kieszeni przez politykę klimatyczną UE i zacznie się wzdychanie za innością.
-
To nie miej pretensji i przypieprzaj się do innych, że im nie pasuje to i tamto, i że nie chcą w danej sprawie wybrać się na emigrację wewnątrzną skoro samemu nie stać Cię na taką autonomię w kwestii KK.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Robert. ty ojcem moim jesteś, czy nauczycielem? Ja nie mam żadnych pretensji. Chce ci tylko normalnie przyjebać. Bezinteresownie i zupełnie za darmo przypomnieć kim jesteś i gdzie twoje miejsce. Masz z tym problem? Może weź i po prostu przejdź obojętnie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
No tak, ale KK też mogłoby być na emigracji wewnętrznej, kto zabrania mu uznać, że lgbty niech robią co chcą, a my jak amisze robimy zawsze swoje, jak chcesz być z nami, to musisz stosować się do naszych praw wewnętrznych.
Ale nie ma takiej opcji, jest za to nagonka i takie tam inne, żeby tylko trzymać się korytka.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
Parę lat tej polityki klimatycznej UE i może w końcu będzie można w Polsce normalnie powzdychać napawając sie czystszym powietrzem. Czego Ci bardzo życzę, bo na razie patrząc na Twoje ostatnie wyczyny widać, że czad Ci za mocno wszedł do głowy.
No właśnie. Zatrzymajmy się przy tym. Tacy jak Robert kompletnie nie widzą tej zależności. Akurat w moim mieście ćwiczymy zakaz palenia w piecach i kominkach. Wystarczy w sezonie przejechać granice miasta, by się przekonać jak wielka jest różnica. Koszty? Ja póki co nie zauważyłem, bo drewno nigdy nie bylo za darmo, a roboty i sprzątania w chuj. Pewnie teraz ludzie poczują w portfelach, no ale cóż. Nie ma nic za darmo. Tylko chłopkom od winniczka we flejach model 88 wydaje się, że mama będzie karmić i prać przez całe życie.
-
- rasowy masterfulowicz
No wlaśnie, patrz Pacjent jak mozna pięknie żyć.535 pisze: ↑08-10-2021, 15:43No właśnie. Zatrzymajmy się przy tym. Tacy jak Robert kompletnie nie widzą tej zależności. Akurat w moim mieście ćwiczymy zakaz palenia w piecach i kominkach. Wystarczy w sezonie przejechać granice miasta, by się przekonać jak wielka jest różnica. Koszty? Ja póki co nie zauważyłem, bo drewno nigdy nie bylo za darmo, a roboty i sprzątania w chuj. Pewnie teraz ludzie poczują w portfelach, no ale cóż. Nie ma nic za darmo. Tylko chłopkom od winniczka we flejach model 88 wydaje się, że mama będzie karmić i prać przez całe życie.
https://www.energiforetagen.se/energifa ... roduktion/
98% prądu z odnawialnych źródeł energii.
I na koniec...ta jebana polityka klimatyczna i jej koszta. Gdybyś nie wiedział co ma Cię intere to patrz na ceny w kalifacie.

Jak widac można, tylko trzeba chcieć, a nie smarkac w mamusi rękaw, że Cię UE chce oszwabić.
Odetniemy Unii pomoc i się skończy babci sranie. Ile mogą się na nas paść, się pytam? Lewactwo pierdolone.
- Hatefire
Przecież UE twardo dąży do "zielonej energii" i już teraz pracują nad jakąś formą "węglowego cła" na kraje których tych warunków nie spełnią. Biorąc pod uwagę, że większość naszego eksportu idzie do UE a inne kierunki to folklor to nawet wyjście z UE i tania energia z węgla (hint nie będzie tania, bo głębinowe wydobycie węgla jest drogie dlatego zachód pozamykał swoje kopalnie kiedy jeszcze nikt o kwestiach klimatycznych nie słyszał) nic nam nie da.
Zresztą Chiny też zrobiły mocny zwrot ku czystej energii. No fakt zostaje Unia Euroazjatycka. Może będzie chujowo jak w Swierdłopawłowsku ale nie będą nam narzucać szaleństw ideologicznych.
Zresztą Chiny też zrobiły mocny zwrot ku czystej energii. No fakt zostaje Unia Euroazjatycka. Może będzie chujowo jak w Swierdłopawłowsku ale nie będą nam narzucać szaleństw ideologicznych.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Komu to piszesz? Ten faciu mentalnie tkwi w latach 1939-45.... oblężona twierdza, powstanie trwa i te sprawy.Pelson pisze: ↑08-10-2021, 16:08No wlaśnie, patrz Pacjent jak mozna pięknie żyć.535 pisze: ↑08-10-2021, 15:43No właśnie. Zatrzymajmy się przy tym. Tacy jak Robert kompletnie nie widzą tej zależności. Akurat w moim mieście ćwiczymy zakaz palenia w piecach i kominkach. Wystarczy w sezonie przejechać granice miasta, by się przekonać jak wielka jest różnica. Koszty? Ja póki co nie zauważyłem, bo drewno nigdy nie bylo za darmo, a roboty i sprzątania w chuj. Pewnie teraz ludzie poczują w portfelach, no ale cóż. Nie ma nic za darmo. Tylko chłopkom od winniczka we flejach model 88 wydaje się, że mama będzie karmić i prać przez całe życie.
I na koniec...ta jebana polityka klimatyczna i jej koszta. Gdybyś nie wiedział co ma Cię intere to patrz na ceny w kalifacie.
Jak widac można, tylko trzeba chcieć, a nie smarkac w mamusi rękaw, że Cię UE chce oszwabić.
- Bloodcult
Wszystko fajnie ale np. w przypadku Norwegii jakieś 80% to energia z elektrowni wodnych. Zakładam że w Szwecji jest podobnie. W Polsce nie masz systemu rzek który by pozwalał na coś takiego a przypomnę że próby już były i nawet lewaki o tym śpiewały:Pelson pisze: ↑08-10-2021, 16:08No wlaśnie, patrz Pacjent jak mozna pięknie żyć.
Poza tym weź pod uwagę że Polaków jest 4 razy więcej i co teraz ?
-
To jest, Misiek, ciekawe, bo Ty żyjesz w latach 1933-45 w III Rzeszy. Tylka zamiast Żydów masz księży.
Co do innych źródeł energii to temat jest co najmniej kontrowersyjny:
https://forsal.pl/artykuly/907022,energ ... alnej.html
https://biznesalert.pl/energetyka-odnaw ... emisjeco2/
Jeszcze ciekawsza jest kwestia cwaniaków handlujących limitami emisji CO2 i wiary w to, że człowiek zmienia temperaturą na Ziemi, w tym w dogmat, że czym cieplej tym gorzej.
Typowe odwracanie kota ogonem i popis zakłamania. Stara sztuczka na odwrócenie uwagi. Niezbyt skuteczna. Napisałem gdzieś o paleniu nimi w piecach? Przecież to ty jesteś ekspertem od techniki palenia żymianami. Zapomniałeś? Myślę, że tutaj ludzie jednak pamiętają. Co do tych twoich pupili degeneratów. Mi wystarczy, że zabiorą swoje dupy z przestrzeni publicznej i zaczną się sami utrzymywać. W tych swoich oborach możecie się ruchać , razem z nimi i waszymi dziećmi. Skoro taka jest wasza wola. Nie mój biznes. Także nie wmawiaj mi nietolerancji i twych morderczych ciągotek.
- Ascetic
Z tego co pamiętam, robił wyliczenia, że chłopcom z onru wyszło, że tylu nie dało się upchać. Piecyk mały, a oni dobrze odżywieni byli. Ni dudu. Poza tym to były piece do wypiekania chleba a nie krematoria, a tak w ogóle to w Lublinie nie było diaspory żydowskiej, która w przedziwny i magiczny sposób się "zdematerializowała". Powiedzmy otwarcie, jego językiem, to wszystko "przemysł holokaustu". Chcą zarabiać na bryloczkach, książkach i innych rzeczach. Tania martyrologia, bo przecież to oni rządzą światem. A, i przypomniałem sobie, pisał też, że to Jüdischer Ordnungsdiens odpowiada za zbrodnie, na Żydach, których "nie było". Zresztą to wszystko możecie też sobie przeczytać u "konfaparahistoryków" pokroju dałn'a, czy szuja-iński'ego. Polecam. Historia na nowo.535 pisze: ↑08-10-2021, 17:28Typowe odwracanie kota ogonem i popis zakłamania. Stara sztuczka na odwrócenie uwagi. Niezbyt skuteczna. Napisałem gdzieś o paleniu nimi w piecach? Przecież to ty jesteś ekspertem od techniki palenia żymianami. Zapomniałeś? Myślę, że tutaj ludzie jednak pamiętają. Co do tych twoich pupili degeneratów. Mi wystarczy, że zabiorą swoje dupy z przestrzeni publicznej i zaczną się sami utrzymywać. W tych swoich oborach możecie się ruchać , razem z nimi i waszymi dziećmi. Skoro taka jest wasza wola. Nie mój biznes. Także nie wmawiaj mi nietolerancji i twych morderczych ciągotek.
Ostatnio zmieniony 08-10-2021, 17:50 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
Zacznę od końca.Bloodcult pisze: ↑08-10-2021, 16:51Wszystko fajnie ale np. w przypadku Norwegii jakieś 80% to energia z elektrowni wodnych. Zakładam że w Szwecji jest podobnie. W Polsce nie masz systemu rzek który by pozwalał na coś takiego a przypomnę że próby już były i nawet lewaki o tym śpiewały:Pelson pisze: ↑08-10-2021, 16:08No wlaśnie, patrz Pacjent jak mozna pięknie żyć.
Poza tym weź pod uwagę że Polaków jest 4 razy więcej i co teraz ?
Nadal oba kraje produkuja zbliżoną liczbe energii elektrycznej rocznie, około 160 TWh, pomimo tego, że jak sam zauważyłeś, Szwedów jest 4 razy mniej. Zwyczajnie SE handluje swoim prądem, eksportując ok. 20 TWh rocznie. Dodatkowo to nie zużycie indywidualne jest problemem, a przemysłowe, więc to nie do końca przekonujący argument. Polsce już od lat, zwłaszcza w coraz gorętszym lecie, gdy spada efektywnośc przesyłu, zaczyna brakować energii w przemyśle.
Oczwiście to nie tłumaczy dlaczego od lat nikt w PL (walę po równo w lewą i prawą stronę sceny politycznej) nie zrobił nic, by rozbudować sieć energetyczną i oprzeć ją o czystsze (tak, mam też na myśli atom) źródła. Wrócę zresztą do tego za moment.
https://www.energiforetagen.se/statistik/energiaret/
vs
https://www.forum-energii.eu/pl/dane-o- ... a-rok-2019
Co do prądu z elektrowni wodnych- tak, masz rację, sporo el pochodzi tutaj z wody (na linku powyżej widac to wyraźnie, podchodzi pod 50%) tylko znowu wracamy do punktu wyjścia, do którego IMO sprowadza się dyskusja w wielu sprawach w PL. Dlaczego wszystkie decyzje dyktowane są bieżącym interesem, głównie politycznym, danej partii, a nie długookresowym zyskiem państwa? Nikt Polsce nie bronił inwestować w OZE, atom, szukać sensownych, odpowiednich dla naszej strefy klimatycznej rozwiązań. UE gadała o bilansie CO od lat, ale zamiast tego wybrano socjał, wsparcie barbórkowców i sponsorowanie węgla z Rosji.
Sens mojego wywodu w stronę Pacjenta był taki, że to nie UE wsadziła nam patyk w szprychy, ale wbiliśmy go sobie z gracją sami, a teraz ludzie pokroju ww ziutka próbują oskarżać za to Brukselę, co jest zwyczajnie niedorzeczne i/lub infantylne.