POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

03-09-2021, 08:52

Powtarzam jeszcze raz. Nigdy nie ukrywałem, że od lat ćwiczę egoizm i interesowanie się jedynie czubkiem własnego nosa. Naprawdę w dupie mam wasz los i los waszych dzieci oraz los kraju w którym przypadkowo rzucił mnie bocian. Natomiast szyderę z naiwniaków, beneficjentów systemów różnych oraz pospolitych miernot traktuję jako tanią i może nieco prymitywną, ale jednak rozrywkę. Także proszę łaskawie się odjebać i jest to skierowane do wszystkich . Dziękuję za uwagę i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

03-09-2021, 09:00

Dobrze mistrzu. Odjebiemy się ale mamy dziwne przeczucie że 5 minut nie minie a zaraz ty sam się do kogoś dojebiesz. Tak w ramach szydery i egoizmu rzecz jasna :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Hatefire

03-09-2021, 09:17

Przypominam że głosowanie to prawo a nie obowiązek. Ja osobiście od kiedy mogę legalnie kupować wódkę zawsze biorę udział w wyborach. Niemniej niegłosowanie lub oddanie głosu nieważnego należy traktować jako równoprawną decyzję co do sposobu wykorzystania swojego uprawnienia, moim zdaniem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

03-09-2021, 09:21

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-09-2021, 09:24

W młodości brałem udział w pracach komisji wyborczej i większych debili niż wyborcy nie spotkałem. Niektórym nie dało się wytłumaczyć jak trzeba wypełnić kartę (pomijam, że już samo pytanie o to świadczy o poziomie), byli tacy, którzy głośno komentowali na kogo oddają głos, ale najlepszy był ktoś kto chciał przekreślić całą kartę jednym wielki krzyżykiem i tak trafił w jedną z ramek, że oddał ważny głos.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

03-09-2021, 10:17

Bloodcult pisze:
03-09-2021, 09:00
Dobrze mistrzu. Odjebiemy się ale mamy dziwne przeczucie że 5 minut nie minie a zaraz ty sam się do kogoś dojebiesz. Tak w ramach szydery i egoizmu rzecz jasna :)
Wy? Masz rozdwojenie jaźni? Daj przykład owego "dojebywania"? Jadę sobie spokojnie w stronę Mariestad, a ty cały czas jęczysz. Dorośnij w końcu śmieszku kurdupelku. Swym miernym bełkotem i modlitewnym stękaniem w kierunku niebios, świata nie zmienisz. Radzę sie z tym oswoić i pogodzić. Na kogo głosowałeś? Dlaczego chowasz głowę w piasek? Przykładów szydery z twojej strony jest całkiem sporo. Także w tym temacie. Przyjebałeś się do mnie
Chcesz mnie zaciągnąc w krzaki? Nie jestem twym targetem. Poszukaj w niższych rocznikach, albo skonsultuj zagadnienie ze swym proboszczem.
535

03-09-2021, 10:20

Hatefire pisze:
Przypominam że głosowanie to prawo a nie obowiązek. Ja osobiście od kiedy mogę legalnie kupować wódkę zawsze biorę udział w wyborach. Niemniej niegłosowanie lub oddanie głosu nieważnego należy traktować jako równoprawną decyzję co do sposobu wykorzystania swojego uprawnienia, moim zdaniem.
Nie znajdziesz tutaj wielu zwolenników tego poglądu. Tutaj trzeba się określić. Trzeba należeć do jakiejs bandy. Taka słabość tego miejsca i ludzi piszących.
Awatar użytkownika
Medard

03-09-2021, 10:32

535 pisze:
03-09-2021, 10:20
Hatefire pisze:
Nie znajdziesz tutaj wielu zwolenników tego poglądu. Tutaj trzeba się określić. Trzeba należeć do jakiejs bandy. Taka słabość tego miejsca i ludzi piszących.
Głosowałem w życiu dwa razy, pierwszy, żeby zobaczyć o co kaman, a drugi, bo akurat znałem osobiście kandydata na radnego, załatwił kilka drobnych, ale upierdliwych spraw w okolicy.

Poza tym nie głosuję i raczej nie będę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2021, 15:21

Awatar użytkownika
Ascetic

07-09-2021, 22:36

Eno, znów dobre od Romka.

Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

07-09-2021, 22:42

To mu* się akurat udało.

*albo oficerowi prowadzącemu :)

Awatar użytkownika
Ascetic

08-09-2021, 11:28

No i kurwa "pięknie".

Obrazek

https://businessinsider.com.pl/twoje-pi ... mu/5b7mq5x

Wyżmią? wyżymią (która poprawna odmiana? żadna) człowieka jak szmatę.

15tego to pykną ręcoma przydupasów, i swoimi, i w przyszłym roku, zresztą ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-09-2021, 12:02

Jak konfa głosowała ?

Awatar użytkownika
Ascetic

08-09-2021, 13:17

Doczytaj, poszukaj, ale to po 15tym jak będzie posiedzenie sejmu. Na dziś wjechało na posiedzenie rządu, ale Kościnski i grupy co nad tym pracowały, to klepnęły.
lys på slutten av lys
tomaszm

08-09-2021, 14:40

Kurwa jakie to sa debile. W spółkach wszyscy wypierdolą na estoński cit a w działalności fakturowej rozpędza szara strefę do niespotykanych rozmiarów. Ja pierdole kto nami rządzi.. Kurwa

Dziwię się ze te 9% składki zdrowotnej utrzymali. Ostatnio rozmawiałem z dwoma posłami pisu i totalnie negatywnie sie wyrażali na ten temat. Prikaz z góry i wykonać. Jakie bagno.

Tak jeszcze :dobry pomysł z uproszczona spółka akcyjna - tylko kurwa co to ma wspólnego z spółka akcyjna :) przeca to komandytowa która ujebali podatkowo

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Ascetic

08-09-2021, 14:57

tomaszm pisze:
Kurwa jakie to sa debile. W spółkach wszyscy wypierdolą na estoński cit a w działalności fakturowej rozpędza szara strefę do niespotykanych rozmiarów. Ja pierdole kto nami rządzi.. Kurwa

Dziwię się ze te 9% składki zdrowotnej utrzymali. Ostatnio rozmawiałem z dwoma posłami pisu i totalnie negatywnie sie wyrażali na ten temat. Prikaz z góry i wykonać. Jakie bagno.

Artykuł jest akurat w tym fragmencie nieczytelny i chyba pod dyktando polityczne napisany. Jak się wczytać, to co od 2 mniej więcej tygodni, było wałkowane, ma zostać przyjęte. Mowa jest o tym, że do pewnego poziomu, do 6 tys. brutto dochodu to 9%, później 4,9%. Dobrze, że to kurwa obcięli, ale i tak stawka z tych dotychczasowych 381 wzrośnie.

Tutaj to widać:
Obrazek

Pytanie zostaje, jak będzie wyglądała ucieczka z dochodów, bo z kosztami to w Polsce wiadomo jak jest. W wielu branżach nie ma jak je zrobić. JKP mamy, fakturki wszystkie widać. Myślę, że tam gdzie będą mogli, będą wbijać w rozliczenia pod stołem. Tylko tyle zostaje. Tylko debile "kupują koszty", bo to jawny kryminał.

Reasumując, dokręcają śrubę, nie tak jak postraszyli - wypuścili balon próbny, ale zawsze.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

08-09-2021, 15:00

Pinokkio tfierdzi, w mailach, że nie mają już kasiury na socjale i są 70 mld pod tzw. kreską.
Czyli generalnie jesteśmy krajem miodem i masłem kwitnącym.

Pewnie dlatego też ZUS ma zwalniać pracowników i dokładają nowe podatki.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

08-09-2021, 15:02

Ascetic pisze:
08-09-2021, 14:57
tomaszm pisze:

Artykuł jest akurat w tym fragmencie nieczytelny i chyba pod dyktando polityczne napisany. Jak się wczytać, to co od 2 mniej więcej tygodni, było wałkowane, ma zostać przyjęte. Mowa jest o tym, że do pewnego poziomu, do 6 tys. brutto dochodu to 9%, później 4,9%. Dobrze, że to kurwa obcięli, ale i tak stawka z tych dotychczasowych 381 wzrośnie.

Tutaj to widać:
Obrazek

Pytanie zostaje, jak będzie wyglądała ucieczka z dochodów, bo z kosztami to w Polsce wiadomo jak jest. W wielu branżach nie ma jak je zrobić. JKP mamy, fakturki wszystkie widać. Myślę, że tam gdzie będą mogli, będą wbijać w rozliczenia pod stołem. Tylko tyle zostaje. Tylko debile "kupują koszty", bo to jawny kryminał.

Reasumując, dokręcają śrubę, nie tak jak postraszyli - wypuścili balon próbny, ale zawsze.

ps. Brak możliwości potraktowania tej składki jako koszt uzyskania przychodu to już jawne kurestwo i główny punkt programu. Kto śledzi jak systematycznie odcinają możliwości odliczeń, po stronie winien, to wie, jaki jest mental tych złodziei. Tu jest pies pogrzebany. Bo i pewnie trzeba ponosić wyższe koszty utrzymania "służby zdrowia". Pytanie zostaje, dlaczego nie jest to kosztem jak przecież jest.

ps. Elegancko to rozegrali. Człowiek się cieszy, że mniej straci, bo przecież mogli zabić.
lys på slutten av lys
tomaszm

08-09-2021, 15:22

Fatalnie to wygląda
Niemożność odliczenia to jawne skurwysynstwo. Zaprzeczenie konwalin podatkowych i braku ucisku swobody gospodarczej.
Gawron Andrzej to mój ujek. Kurwa zero pojęcia o wszystkim(całe życie sklep komputerowy prowadził) a pierdoli kocopaly pisowskie, ze ma się zesrać. Bo go wsioki okoliczne na posła wybrali. Nawet na pogrzebie matki pierdolił te kocopaly. Zabijam go wiedzą. Jego brat prowadzi w chuj ciulna sale weselna, knajpę. Rasowy przedsiębiorca. Jak był lockdown wysrali sie na przepisy i imprezy masowe organizowali dla myśliwych. W chuju mam to, ze najbliższa rodzina. Idiota nie odróżnia citu od pitu machając tam w sejmie w towarzystwie podobnych sobie.

Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

09-09-2021, 09:22

Takie sobie medialne przekomarzanie dwóch panów muzyków - Januszka i Pawła:

Zawsze byłem wstrzemięźliwy co do tego osobnika( wiadomo; muzyk, fajny kolega etc)ale to co stało się dziś, na oczach ludzi jest jednoznaczne. Wstydzę się każdego dnia kiedy przyszło mi podać ci rękę, ty gnoju.

Kukiz tak w telewizji skomentował te słowa:

Ja się nie wstydziłem podać ręki człowiekowi, który rozpoczynał karierę na Festiwalu Piosenki Radzieckiej w 1981 roku. Mówię tutaj o panu Januszu. Ale skończmy ten temat, ja nie mam do nich pretensji. Raz, że jakiejś szczególnej wiedzy o ustroju nie posiadają i nie muszą, bo zajmują się czymś zupełnie innym, są na scenie. A druga sprawa, trudno, żeby gryźli rękę, która ich karmi. Mówię o mediach.

Postawę Kukiza skrytykował także Jan Borysewicz, z którym Kukiz w 2003 roku wydał płytę „Borysewicz & Kukiz”:

Niestety ja nie jestem tym zaskoczony, bo nawet jak był moim kolegą to i tak nigdy nie można było na niego liczyć… Boję się o moją Polskę.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
ODPOWIEDZ